НГДЕК

• 136 740
  • 788
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря за информацията!

# 676
Към родителите на 7-класниците, които реално са първия випуск, приет от 5 клас - доволни ли сте от резултатите и подготовката за НВО?

Седмокласниците имат много високи резултати по БЕЛ на НВО. Повечето съученици в обкръжението на моето дете, имат над 90 точки. И не става въпрос за 3-4 деца, а за доста. По математика също има отлични резултати, но не са толкова много, както по БЕЛ.

# 677
Те хората са си пуснали информация на сайта.
Учениците от VII клас са със среден успех от 85,44т. по БЕЛ и 54,72т. по математика.
За сравнение средните резултати на училищата от София-град са 65,29т. по БЕЛ и 47,28т. по математика, а в страната – 53,63т. по БЕЛ и 35,32т. по математика. Яна Сбиркова от VIIа е със максимален брой от 100 т. на НВО по математика, а шестима други са с резултат над 86 точки. По БЕЛ 28 ученици са с резултат над 90 точки.

# 678
Ще се разбере колко точно е висок този резултат като излязат статистиките по училища. Смятам, че гимназия с претенции за качество не трябва да се сравнява със средните стойности нито за София, нито за страната.

# 679
Те хората са си пуснали информация на сайта.
Учениците от VII клас са със среден успех от 85,44т. по БЕЛ и 54,72т. по математика.
За сравнение средните резултати на училищата от София-град са 65,29т. по БЕЛ и 47,28т. по математика, а в страната – 53,63т. по БЕЛ и 35,32т. по математика. Яна Сбиркова от VIIа е със максимален брой от 100 т. на НВО по математика, а шестима други са с резултат над 86 точки. По БЕЛ 28 ученици са с резултат над 90 точки.

Статистиката я видях и точно по тази причина търся мнението на родителите. Благодаря Simple Smile

# 680
Питане: 1.откъде се взима служебна бележка оригинал с резултата от НВО БЕЛ, която трябва да се приложи ъм документите за кандидатстване?
2. Искат да се приложи копие и оригинал от дипломата за 7 клас. Значи ли, че задържат оригинала до излизането на класирането?
3. резултати от изпита не се казва да излизат отделно, направо класиране, т.е. без междинен етап резултати от изпита?
Ако някой знае отговорите, ще съм благодарна.

# 681
Питане: 1.откъде се взима служебна бележка оригинал с резултата от НВО БЕЛ, която трябва да се приложи ъм документите за кандидатстване?
2. Искат да се приложи копие и оригинал от дипломата за 7 клас. Значи ли, че задържат оригинала до излизането на класирането?
3. резултати от изпита не се казва да излизат отделно, направо класиране, т.е. без междинен етап резултати от изпита?

1. Служебните бележки трябва да ги дадат на децата заедно със свидетелствата за основно образование.
2. Не ми изглежда логично да задържат оригинал, но представянето му е необходимо за потвърждение на съдържанието на копието.
3. Резултатите от изпита не вярвам да ги пуснат отделно, защото сами не са определящи за приема. Но кой знае...

# 682
Благодаря.  И аз се чудех дали задържат оригинала, но е написано:
Допълнително се прилагат в срок от  02.07-06.07.2022 г.:
оригинал и копие на свидетелство за основно образование;
оригинал на служебната бележка за получената оценка по български език и литература от НВО.
Което аз поне тълкувам като прилагане И на оригинала, И на копието, според написаното. Може и да греша и точно затова ми е чуденката.

# 683
На четвъртокласниците оригиналите на удостоверенията ги прибраха.

# 684
Интересно защо е това решение... Обясниха ли?
И кога ги върнаха?

# 685
Интересно защо е това решение... Обясниха ли?
И кога ги върнаха?
Струва ми се, че и при записване в 1-ви клас ги взимаха, явно такава е процедурата. Предполагам е с цел да не се запишеш на няколко места едновременно.

# 686
Да, сега разбирам. Но пък записването на приетите ученици е обявено за 8.07, 11.07 и 12.07. А свидетелството евентуално ще го вземат от нас при подаване на документи за класирането от 02.07 до 06.07. Дали това означава, че приетите ученици след класирането ще бъдат записани от администрацията, без да се налага да ходим още веднъж на датите за записване?

ДОПЪЛВАМ:
Току що погледнах графика на дейностите. Според него подаването на документите за класирането може да се извърши и онлайн, тоест явно не държат на оригинала. Явно е необходим чак при записването на приетите ученици.

# 687
Да, сега разбирам. Но пък записването на приетите ученици е обявено за 8.07, 11.07 и 12.07. А свидетелството евентуално ще го вземат от нас при подаване на документи за класирането от 02.07 до 06.07. Дали това означава, че приетите ученици след класирането ще бъдат записани от администрацията, без да се налага да ходим още веднъж на датите за записване?
Възможно е първо да поискат само сканирано копие, а при записване - оригиналът.

# 688
За 5ти клас преди класирането искаха сканирано удостоверение за завършен 4ти клас, а след класирането - при записването - сме дали оригинала. Във всяко училище при записване се иска оригинал с цел да не се запише на 2 места някое дете.

# 689
  • София

Аз поисках такава бележка от училището на синковеца и ми я издадоха без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт