Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 67

• 35 547
  • 302
  •   1
Отговори
# 90
# 91
# 92
Галето_Г, страхотна торта, тя сякаШ не е истинска  smile3501 и двете де  уаууууу
Ще ни раzкажеШ ли малко zа нея? Ти4инките много ме кефят, листенцата съЩо. С какво си ги правила

# 93
Пращам последната за днес,не знам защо не мога да ги пратя на веднъж.

# 94
Всичко на ръка с моделираща маса и малко повече нишесте за да не увисват.

# 95
пеперудите и малките цветя с форми

# 96
  • у дома
да драсна два реда преди да се оттегля в спалнята  ooooh!

не съм ви забравила, успявам да отворя и разгледам снимките на готовите торти, но почти не остава време за повече  Sad надявам се нещата да се нормализират след някоя и друга седмица..

а иначе от два дни получих "поръчка", по-скоро молба да направя торта, за събота по обед.. нямам идея каква ще е, защото за вида и пълнежа - никакви претенции (най-вероятно ще е нещо бързо с готови платки мерси на van444eto   bouquet и някой лесен и бърз крем...), обаче има едно ГОЛЯМО изискване... отгоре и отстрани, щото няма да има място за всичко отгоре върху тортата трябва да има надпис, 4 - 5 реда от по две-три думи, добре е да са ГОЛЕМИ и ясни... т.е. отгоре цялата повърхонст ще е с думи  Crazy всъщност върти се идея за два големи зара, хвърлени на 6-ци  Laughing

ако ви хрумнат някакви идеи как ще е най-лесно да направя буквите, свиркайте  Whistling

.........разпечатала съм си надписа.. едната ми идея е да правя фитилчета и от тях буквите и цифрите... ама ще трябва да са много тънки и много на брой фитилчетата  (имам си готова моделираща маса)  Crazyooooh! другата идея е да отпечатам някак надписа и отгоре с четка и боичка... или нещо такова... да не говорим, че не ми е хрумнала и идея за останалата украса
повода е - РД и съобщение за предстояща сватба  Mr. Green

отивам да сънувам, пък може и да ми хрумне ко и как да направя  Crazy
лека нощ

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 22:52 от blueeye®

# 97
Пращам последната за днес,не знам защо не мога да ги пратя на веднъж.
С какво си направила водата?Днеска гледах едни торти, бяха направени с подобно нещо (не съм сигурна, че е същото).Утре може и да покажа някоя друга снимка, та ако някой знае от какво е направено да сподели.

Krische   определено твоята възглавничка изглежда по-апетитна  Peace  може да я покажеш и когато я облечеш или направо цялата торта.Ще потърся по магазините като твоята "заглаждачка"  Grinning  Мерси за снимката.

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 22:58 от Бобсито

# 98
Галето - чудесни торти и си личи, че е професионална изработка (в смисъл отработена техника и работа с желание  Simple Smile ). С аерограф ли правиш боядисването отгоре? Много красиво изглежда.
Бобсито - добре дошла. Успех с работата върху тортите.
Крисче - ще си закупя още утре една такава лопатка, и без друго моята метална от к-та щукна нанякъде (направо не мога да разбера, крачета ли й пораснаха, какво ли????  newsm78 но изчезна без следа), та тамън хем да си заглаждам, хем да си сервирам.  Flutter
ai-ai - чудесни тортички. Ха сега, кажи от какво са крилцата на пчеличките върху кошера? Честно казано, някак си нещо ми липсва, може би крилцата им са твърде малки? или им липсват антенки? Но е много сладка. Покритието марципан Варна ли е?
Ванчето, raya_usa - смяла съм се с глас, познах в тази своите снимки на торти, които правех първоначално. Отзад пълна лудница, но аз си мисля че съм снимала хубаво тортата  Joy Сега благодарение на Тандури   bouquet и другите момичета взех да се очовечавам и се опитвам да снимам на подходящ фон.
Мама Яни - тортата е много симпатична . Ще чакам мотора с нетърпение.
Аталанта - благодаря за рецептата, ще си я копна веднага.
Катя (Сливен) - много е сполучлива тортата, какво не й харесваш? Също така ми допадна, че едната част е сметанова а другата с покритие, за всеки вкус по нещо, а?  Wink
МамаКриси - като за първи торти са супер, нямаш от какво да се срамуваш, хич даже. Морската е наистина чудесна.
Стилисима - зариби ме адски с желираната торта. Това определено ще го пробвам, ако ще и в мини-формат, само за мен, но няма как да пропусна. Изглежда супер апетитно. Поздравления.   bouquet
Да не пропусна и на Стаси тортата с обувката, много стилно изпълнение, мнооогоооо стилно, и обувката, и заглаждането на тортата и всичко. Искам някой ден и аз такава.

Засега съм в творчески застой. Дано не е задълго. Но чета и гледам, гледам, гледам.... и нищо не пропускам.

# 99
  • София
galet0_G, чудесни цветове и оцветяване, композициите са много добре аранжирани...Предимно оцветяваш ли, вместо да боядисваш предварително тестото? Чудесно настроение има в тортите ти!

# 100
Крисче аз пък увивам в фолио (нормално) всички подложки , досега такива издънки като отделени части от фолиото не съм имала. Но това което се продава тук си е за хранителни цели ( да печеш и т.н в него). Продава се и друго което изглежда "красиво" , но е отбелязано че не е безопасно да се използва директно върху храна.
 Аз определено увивам с фолио подложката , слагам подпори и редя етажите. Разстояние винаги се получава , но се скрива с "кант" някакъв. Между другото и на Фуд Ченъл където вдигат по 5-6 етажни торти съм гледала именно това - дали на "майсторите" им остава разстояние между етажите - винаги има , просто го скриват с нещо.  Wink
 Галя страхотна красота , професионалното изпълнение си личи , како си личи и че не си от "старата генерация". Интересно ми е -  това си учила по професия , или повечето е "самонаучено" ( ох дали ме разбра , аз съм останала с впечатление че в Бг , повечето професионални сладкари работят със сметана и маслени кремове , торти от твоя тип почти не съм виждала , даже и в сайта на Фуклите )
 Моя въпрос е - с какво гланцираш отгоре?  Бсички торти стоят като намазани с тънък слой кристалина отгоре. А това тъмно синьото на първата торта - сподели моля те каква е боята .

# 101
Благодаря пак за разясненията Hug
Днес пробвах да моделирам с марципана Варна - доста по-добре се държа, но докато е студен така че моделирах бързо. При тези красоти които показвате чак ме е срам да си покажа измоделираното лъвче, ама и аз ще се науча някой ден.

# 102
лелеее Гале, да станеш рано и да видиш тези красоти е празник за очите и душата newsm20 невероятна си, как постигаш това преливане на цветовете и с какво покриваш тортите, че имат този гланц? smile3501 smile3501 smile3501

БОПСИТО  -  сега прочетох, че ще покриваш тортата ти с фондан, работила ли си и преди това с него? питам те, защото аз покрих една торта с фондан и работата с него ми се стори изтормозваща.  много труден е за работа и не бих повторила да работя с него, предпочитам в пъти моделиращата маса. но нека все пак да се изкаже и някои друг, може и да има някоя специална технология за работа с фондан.

Последна редакция: чт, 22 яну 2009, 09:25 от svetlane

# 103
Клер, пуснах една своя снимка на жабата...щом ще атакуваме, да атакуваме, ако някой още пусне там, моля да пише, за да отида да гласувам, иначе едва ли ще си правя труда да участвам в гласуването:)))
Ако публикувате, пуснете линкове, моля! Твоята жаба вече я познах Simple Smile много добро описание на приказката си написала отдолу.

Гале, наистина много красиви торти!

Синеочке, като гледах приказните торти попаднах на  това, и се сетих, че може и да напишеш текста с много тънка, допълнително орязана четка за рисуване.

Последна редакция: чт, 22 яну 2009, 08:55 от Сребърен облак

# 104
  • Карнобат
Гале невероятни торти ...  chef

Общи условия

Активация на акаунт