Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 67

• 35 547
  • 302
  •   1
Отговори
# 75
Особенно ми хареса ТАЗИ СНИМКА. Снимка за конкурс!!!  ooooh! Забелязахте ли хаоса отзад??? Joy
Ами именно по това можеш да разбереш , че е американка  Joy

# 76
dimitrina73, чакам да ми пратят по-хубави снимки и ще я покажа отблизо.
Сега видях,че кошера не ми се е появил,затова го пускам пак

# 77
  • У дома
Дими, не съм я пробвала, но е от кейк сентрал. Една от майсторките там я пусна. Не дава възможност за сложна украса, но звучи вкусно.

# 78
Разгледах снимките от конкуса в Кейк сентръл и за мене тортите изглеждат добре.В смисъл аз сигурно никога няма да мога да направя такива торти  newsm45  Но ми направи впечатление, че много от тортите се повтарят и са едно към едно, само дето цветовете са различни, а и повечето са използвали готови фигурки.Така че хич не му мислете, ами се включвайте и вие, да видят те на какво му се вика уникална торта  Peace

# 79
И на мен това не ми харесва, че са някак еднакви. Хареса ми тази за "Принцесата и граховото зърно". Просто според мен, на момичетата приказните торти бяха много, много по-оригинални Peace

Момичета, имам нужда от помощта ви. Ще правя горен слой , всъщност етаж и не знам на какво да го сложа, в смисъл подложка слагате ли, която да е колкото основата на горния етаж и от какво я правите ако слагате?. Ако е от картон, обличате ли с фолио и фолиото не се ли "разяжда от долния етаж в последствие. В смисъл веднъж покрих една торта с фолио, а тя беше намазана с маслен крем и останаха сребърни точици върху тортата, та го обрах и наново мазах с масло. Охх не знам дали смислено обясних. Основното е дали и ако каква подложка слагате под горен етаж на торта?
Първия етаж си го сглобих вече, след около час-2 ще правя втория, че почвам крема за втория. Ааааа и подпорките (аз ще ползвам сламки) ги слагате като покриете с чаршаф или преди да покриете, там където ще седи горния етаж?

Така или иначе ще сглобявам 2та етажа в събота, но все пак горния нали трябва да си има подложка newsm78
Много станаха, ама ако на някой му се обяснява ще съм благодарна. Peace

# 80
  • Пловдив
Крисче, фолио се слага, но не метално, а от прозрачнто, което се води за свечо съхранение (поне аз слагам такова). И в долната торта забучи 4-6 шишчета от бамбуковите, които са с височината и. Така ще поддържат подлжката на горния и няма опасност от хлътване. Подпорките ги слагам след като съм покрила етажа, така като се свали долният те може да се извадят и тогава да се реже тортата.

# 81
Крисче много не ти разбрах въпросите, но ще се опитам да ти отговоря.

Правиш си двата етажа като отделни торти- намазваш ги с масло и ги покриваш, както си си решила. Всеки етаж си е на отделна подложка, като тази на горния етаж я правиш една идея по-мъничка от диаметъра на тортата, за да не се вижда. Обикновено се прави от картон ( поне аз така я правя) и избирам по-тънък картон. Увивам внимателнно с прозрачно домакинско фолио- само 1 пласт и внимавам да не станат наслоявания за за да не се повдига втория етаж. След като увия във фолио пробивам 4 дупки ( например с перфоратор за хартия). Това, което аз правя ( не знам дали е правилно ) - както е втория етаж на подложката, предварително продупчена- забивам си отдолу подпорките и внимателно нанизвам върху първия етаж. Предполагам, че има и други техники- дано се включи някой друг с идейка  Peace

# 82
 Hug Hug Hug Пепи, Клеърет Hug Hug Hug вие сте съкровища.

Що съм толкоз проста та не се сетих за домакинското. Знаех си, че не може да е металното.

И не се притеснявай , дали си ме разбрала, така сте го написали, че аз си разбрах отговорите Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Ама наистина не знаете колко съм ви благодарна. И уж е просто, ама ей на..... не се сетих.

Смятам да пробвам между другото и двата начина за подпори. Пепи благодаря ти, ще ги сложа като покрия. Клеърет, твойта пък технология е много оригинална и смятам да я пробвам за по тежък горен етаж, този моя ще е лекичък, така че мисля ще удържат по технологията на Пепи , а твоя си го запазвам за друг пътPeace Peace Peace

Отивам да диря картон из детската Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 83
Имам няколко въпроса, всъщност са доста, но ще ги задам малко по малко, за да не ви затрупам  Embarassed Междудругото тези въпроси ми се въртят в главата от няколко дни, ама днеска си ги записах да не забравя. Значиии ... Първо искам да питам всичките ли рецепти за блатове в Тортената библиотека стигат за три блата (то е много относително, все пак зависи от големината на блатовете, но например, за да станат с големината на готовите блатове). В специални ли форми се пекат блатовете или може и в обикновена тава?А някой има ли представа тази торта-възглавница с какво е намазана отгоре, за да има този блясък? Иии един може би глупав въпрос амааа.. нали грам не разбирам от торти, а искам да се науча, та реших да ви питам.От продуктите - фондан и  други захарни покрития, шоколад, Роял Айсинг и сладкарска сметана има ли някои, които не трябва да се използват заедно върху една торта поради една или друга причина? Емии, това е засега, надявам се да помогнете  Simple Smile

# 84
Бобсито добре дошла сред наште редици  bouquet
Ще се опитам да ти отговоря на въпросите  Wink  Възглавницата е намазана с дъст/брокатена боичка. За блатовете не бих могла да ти отговоря, защото аз предпочитам готовите (не си се виждам да се дупя на печката...) Сладкарската смета разтапя захарните теста, включително и готовата моделираща маса. Ето защо преди слагането на чаршафа, тортата се шпаклова с маслен крем  Peace Надявам се съм ти била полезна  Peace

# 85
  • София
Бобсито,  добре дошла! Никой не е стандартизирал рецептите за блатове, така че да са съпоставими от гледна точка на големина. Авторите на болшинството рецепти са мами, преминали през темата, някои от които пишат активно и сега, можеш да ги питаш, ако се спреш на тяхна рецепта. В някои рецепти пише за какъв размер тава е рецептата. Повечето печем в откопчаващи се форми, но може и обикновени тави, стига да подложиш хартия за печене, за да няма проблеми с отделянето на изпечения блат от тавата.

# 86
Лелееее не е истина.... Този линк на Бобсито от днес от обяд го гледам и ми е активен и в момента, защото д опреди малко правих за втори етаж за бебешка торта Joy Много по-мъничка е мойта възглавка, но гледах идеята..... Забелязвам, че по едно и също време в темата пишещите се сещаме за едни и същи неща вече на няколко пъти Joy Joy Joy

# 87
Привет,момичета.Благодарности на дамите които ми дадоха толкова подробни инструкции.Сега ще  се пробвам пък да видим до къде ще я докарам.,

# 88
violetblue, dimitrina73, благодаря ви, страхотни сте   bouquet Тъкмо щях да ви питам като правя торта с фондан дали може да направя тревата (понеже скоро ще правя торта Футболен терен) с готварска сметана, но ето, че с един въпрос "два заека"  Laughing Krische  започваме да мислиме еднакво, а?  Joy Междудругото не знам дали забеляза, но на картинка номер 5 двата блата изглеждат еднакви по дебелина, а на следващите две картинки ясно се вижда, че горния блат е много по-дебел от долния  newsm78
Айде ще задам още едно въпросче от списъка си  Rolling Eyes От къде мога да си намеря "това", даже не му знам името, с което се заглажда поставения върху тортата чаршаф?

# 89
От железарски магазин например, по евтино е. Ванчето е царица там. Гофрирани тръби за прахосмукачка, винтове, болтове - цена няма..... Laughing LaughingАз ползвам една лъжица за сервиране на торта, за 1 лв от магазина, ей сега ще снимам и ще си редактирам поста след малко. hahaha

Хем ще ти покажа мойто възглавче преди омазване. Много ми се видяха високи техните 2 блата и сухичко ми мяза. Аз го направих от 4 слоя блат.

Значи пак гледах техните, но от дялкането се е получило според мен. Аз не се задълбочих чак толкоз. Поодялках от тук от там, наблегнах си на крема вътре (Рафаело на Наталина), напоих си блатовете, пък те тия сухите да си ги ядат теSimple SmileSimple SmileSimple Smile

Тук можеш да видиш как изглежда мойта одялкана възглавка Simple SmileSimple SmileSimple Smile, а предната снимка е на уреда с който заглаждам аз от левче. По нататък може и да си купя друго, ама за сега ми върши работа. Другите момичета да казват какво ползватSimple Smile

Гале, страхотна е тортата. Колко време ти отнема на теб примерно направата на толкова цветя. На мен сигурно цял месец ще ми трябва и като резултат ще имам нещо наподобяващо цветя, но не и толкова красиви.Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 22:42 от Krische

Общи условия

Активация на акаунт