Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 67

• 35 552
  • 302
  •   1
Отговори
# 210
СТРАХОТНИ ТОРТИ!   БРАВО НА МАЙСТОРКИТЕ!
Била ми малка снимката на тортата Laughingами като знам какви вълшебници сте как да сложа голяма снимка Wink

Вярно, че нямах никакво време да я доизкусуря/ не че бих  я направила като вашите/,малката протяга рице и иска да я взема ,докато аз я правех. Хайде сега ,премам критики Embarassed казвайте....Колко време могат да издържат направените фигури от марципан Варна?

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 14:16 от pavi04

# 211
Галето страхотна торта с раковините,не 4е другите не ми харесват,но имам някаква слабост към раковините,на децата в банята вси4ко е с раковини.
просто е изумителна тази торта.а как я оцветява със спрей ли

# 212
Ванче, май все пак я сложи полегнала.
Ами.... първо я сложих права, но за толкова малко време, "ножа" не стегна добре и се опита да се сплеска, та затова така.... Искаше ми се кънките да са си две, ама.... за три дни ..... толкова. по-добре една поизпипана, отколкото две претупани.
Поредната Симонена торта е много готина. Уникално жълто!!!

...А какво стана с онуй космическото чудо???
Ей, го бе!!! Долита:

Снимката беше отврат, едва успях и това да направя.  Първоначално като ми каза младежа ИЗСТРЕБИТЕЛ и се зарадвах че ще правя от тесто самолет. Обаче, радостта ми беше кратка. Искал желатин младежа. Пратих му линк към картинки на изтребители и точно потривам доволно ръце, как ще рисувам някой F16, и той ме застреля с някаква анимирана играчка. Ама какво а се прави? Хлапето е от нашата компания и си ми знае тортите. Беше готов и на китки милия, само и само да има перли. Та реших въпроса така. Вместо звезди - перлички. Да има да хрупат.
Няма да имам време днес да ви разказвам за брюлето, щото още една торта ме чака за утре, плюс двата рожденни дни, тааа...... ще гледам утре да ви разкажа....

# 213
Пави, хубаво си е Барбито, само малко късокрако изглежда Joy Joy Joy но това тук само може да му обърне някой внимание. 100% съм убедена, че на малката г-ца това изобщо няма да й хрумне и това ще си е нейното Барби. Според мен, ако си го правила по метода на купата (като на Лео тортата) просто следващия път ще вземеш по дълбока. Даже би могла да измериш по височината на куклата преди да й свалиш краката Peace Цветът ти е много приятен. А за фигурките, готовите мисля доста време може да траят Wink

# 214
Пави, хубаво си е Барбито, само малко късокрако изглежда Joy Joy Joy но това тук само може да му обърне някой внимание...................

А на мен ми изглежда, че е приседнала. Хубава е, малката със сигурност ще се захласва.  bouquet (Спомням си как една 3 год.дребосъчка се радваше на такава тортичка)

# 215
Искам да попитам какво се има предвид като се използва - кондензирано мляко? Какво е това кондензирано? Или съм неука и не мога сама да се сетя......

И друго...гледах, ровех се......Четох за трансфер...Установих.....Че може да не ни стигне 1 торта, че само домашните сме 10човека, а пък може и някой съученик да дойде само на торта...Та си мислих днес - да направя една торта с емблемата на любимия футболен клуб - Ливърпул. Това с трансфер ли ще стане? И друго.. - четох..Не си мислете,че не четох - и библиотеката четох, и съвети, и снимки гледах...Ама повече няма да гледам - колкото повече гледам - толкова повече се отчайвам,че нищо няма да направя.......И за трансфера каква трябва да е тортата - четох,че трябвало да има маслен крем. Изпринтирах си 11стр. съвети и пр. Четох ги до сега....Въобще с тези торти се чувствам като студентка в сесия.......Може ли трансфер с торта Рафаело?

Много станаха въпросите, незнам дали ще ми отговорите на тях.....Гледах ги и аз тези Барбита, но тъй като сега не съм на такава вълна, все пак ми е любопитно - как се прави роклята и от какво е тя - но ако може кратко обяснение. Като тръгна да я правя ще чета повече. Днес съм на тема - що е това глазура и може ли Цоцоланка да я спретне без къщата да стана къщата на вещицата от Хензел и Гретел? И...нищо не разбрах! Но това е друга тема......

В интерес на истината - тортата с рулата на Лео се хареса. Недостатък - малка била и се ядяла все едно е предястие........

Ако някой обърне внимание на мен, обърканата в тортоправенето, ще съм много благодарна!

И последно - а това с надписа ЧРД как става номера?

Късокрако или не...в нашта къща щеше да е на почит и нямаше да се даде да се разреже тортата......В началото е така...После и Барбито порасва, изправя се и по-хубави рокли облича! Аз - неможещата - и на това Барби се радвам,нищо,че съм на 6 пъти х 3год.........

Леле...колко въпроси......а влязох само да питам за кондензираното мляко......

А та мен кой ще ми помогне тази седмица по скайпа, ако случайно вместо торта направя материал за Суходол?

# 216
  • София
Дали ще успея да спомена всички?

Честит рожден ден на Борис на Естрела (багерът е чудесен, гумите много ми харесаха), и на Вероника на Албена - много женствена украса! Да си ви живи и здрави децата и голяма гордост да ви бъдат:))

Пепи, колко торти има това дете? Пак хубава си му направила, необичайно малко фигурки има, обаче:)))

Ванче, кънката е много хубава, много! Като гледах постъпковия материал и ми се стори лесно, но предварителната разработка на технологията на правенето й е за похвала! Непременно да кажеш за реакциите на момичето:)) Изтребителят...ти добре си потривала ръце за нещо земно, но...този, дето е измислил анимацията, не ни е на нивото:)) Звездите обаче са чудесни и пак трябва да ги използваш, и за по-романтична торта:)))

Маме, кондензираното мляко е 2 вида, обикновено и подсладено. На Dutch Lady и двата вида са в по около 400гр, но обемът на неподраденото е по-голям и съответно кутията е по-висока. Търси по-късата кутия (консервна, цилиндрична, син етикет с жена с ведро мляко), на нея пише Sweetened. Много е вкусно само по себе си, а кремовете с него се отличават с вкуса си.
За трансферите има по-сведущи, но от теорията знам, че се прави или с шоколад, или с маслен крем, а напоследък за запълване на оконтурените пространства използват желатинова смес, оцветена. Важно е отгоре да ти е намазана тортата с маслен крем (предполагам и ганаш става, а може и сметана май... newsm78), а вътре тортата може да ти бъде каквото сърце пожелае. Ако все пак направиш тортата с фонданово покритие, може да си изрежеш частите та емблемата от това разточено тесто и да боядисаш елементите със съответен цвят и да сглобиш отгоре, върху покритата торта, като апликация...Може и направо върху фондановото покритие да рисуваш емблемата. Много начини има да я изобразиш.
За барбитата - роклята на барбито е тортата, покрита с някое от видовете захарно тесто (фондан, готова моделираща маса, марципан, шоколадово тесто и т.н.) Формата на роклята или се постига с торта тип тази на Лео, или си правиш обикновена кръгла, с дупка в средата за барбито (аз на моята не съм демонтирала краката, обвих ги във фолио и си я пъхнах вътре. така по нея си нагласях височината), а отстрани, след като постегне сглобената торта, моделираш малко с нож, за да добие по-реалистични очертания на рокля.
Ами това от мен по твоите въпроси, може да знам и още, но сега не се сещам какво други би ти било полезно - пак казвам, за трансферите не съм аз човека:)))

# 217
Охооо рожденници имало тука доста Hug
Румя честито мила със закъснение newsm51 newsm51 newsm51.Да си жива и здрава и никога да не губиш любовта си към красивото Hug
На момичето на Албенка  - Вероника искам да пожелая шеметни 19 години, много любов и вълнуващи преживявания.Ех като се сетя колко е хубаво да си на 19 Hug  newsm59  bigdance2 newsm59
Много красиви торти видях - на мама Яни, на Стефи,БамбинкаМалинка - ЧРД на свеки, много хубава шевна машина.Явно това е хобито на свеки Wink Peace
Диди супер трансфер.Много сладко лъвче Peace
Естрела   ura  ura  ura честит рожден ден на малкия юнак.Ако знаеш как му се каня на този багер по модел на Ванчето, но не смея да се престраша Embarassed.Перфектно хси се справила Peace
Ванче - е нема нещо дето ти да не го сътвориш.Сега пък кънки.Ама най ме учуди как пък тези деца дето ти поръчват торти знаят чак и желатин да искат бе Mr. Green.Или и тях си извратила в техниките на тортоправенето Mr. Green.То да беше момиченце бива ама той младеж горкия.
Вика желатин поиска  ooooh!, от де знае това дете че има такова чудо, че и да го поиска бе Ванушка Hug (Шега е това Ванче - много ти се кефя да знаеш Hug).
Пепи Peace Peace Peace
Пави - пиши после за барбито Rolling Eyes.Както и Крисче е писала само тук виждаме кусурите.За широката публика кусури няма и всички сме вълшебници Hug

# 218
  • Банкя
Е кънката е страхотна!

Ето и моята злополучна шоколадова глазура.

http://i222.photobucket.com/albums/dd230/tarlio/Picture003.jpg

# 219

Ето и моята злополучна шоколадова глазура.

http://i222.photobucket.com/albums/dd230/tarlio/Picture003.jpg
Тортата е много хубава Peace.А глазурата какво и се провали newsm78
Мен също в глазурата не няма хич Sick

# 220
  • София
След като се наболедувахме на воля в нашето семейство #Cussing out, Вече имаме и интернет Mr. Green та успях да ви изчета и да си се нагледам на красоти Party Party Party
Чрд на Румя на Дъщеричката на Албена, на Боби на Естрела  bouquet
Ами тортичките са много и много красиви и като си четях темата, така ми се вдигна настроението Hug Просто темичката е като наркотик Flutter

tarlio кажи сега защо не ти се получи глазурата. Май си сложила повечко олио или  newsm78 Казвай да помагаме.

# 221
...Та си мислих днес - да направя една торта с емблемата на любимия футболен клуб - Ливърпул.

Аз правих торта с Ливърпул преди 20-ина дни, че брат ми им е голям фен http://ekaterinap.multiply.com/photos/album/1/opiti_v_kuhniata#48 Изрязвах емблемата от оцветена руска мастика II. Надписите, които не се виждат на снимката, ги правих с клечка за зъби. Върху сметана я поставих, нямаше проблем, не се разпльока. Така и не успях обаче да изрежа зелената плетеница горе, а и червеното стана розово, но брат ми остана много щастлив от тортата и не искаше да я режем  Laughing

# 222
  • Пловдив

Пепи, колко торти има това дете? Пак хубава си му направила, необичайно малко фигурки има, обаче:)))

Ааааа, не така, каквото си поиска клиента - такова правя. Ето ти като компенсация една с малко повече фигурки Wink

Мама Цоцоланка, ето как изглежда едно Барби преди да бъде покрито с фондан. За да стане толкова високо ползвах 2 купи в които си наредих тортичките. На малката широката част беше колкото на голямата тясната Wink

После отгоре си се покрива като обикновенна торта и накрая се слага куклата облечена с фонданено бюстие. Дизайна на роклята вече е по желание.
За емблемата на Ливърпул ще ти е най удобно с трансфер, освен ако не си добра в рисуването и не я нарисуваш върху парче захарно тесто. Под трансфера няма значение какъв да е крема, само имай предвид че кртинката трябва да ти е огледална за да може като се обърне да стане добре.
За надписите- някои пишат с разтопен кувертюр в пош с малка дупчица, аз си правя фитилчета от захарно тесто или пиша с хранителни маркери, че с поша никак не ме бива.

Ванчее, хвъркатото много добре е станало. Като си спомням каринката с какво качество беше....

# 223
мама цоцоланка,ето оЩе една идея за роклята,тя моята кукла беШе по голяма,но пък и формата е голяма.пека един блат във тортена форма и оЩе един във форма за кекс онези къдравите.разрязвам ги и си ги слепвам като обикновените блатове.пъхам куклата вътре.съжалявам ,4е нямам снимки на другите подобни торти,но виж тази.може да ти хареса идеята .оукрасата на тази е сметана

http://nrdd.multiply.com/photos/album/8/TORTI#19

# 224
Ама и вие като мен не почивате изглежда.Благодаря за пожеланията на рожденничката.
Ванче ,страхотни торти .Видях и бордюр от сметана .Иска още малко практика и си готова.Харесва ли ти работата с желатина? smile3525
Пепи ,перфектни  животинки спретваш мила.Възхищавам им се всеки път ,ако имам време ще си направя и аз така за опит.  love001
Павио ,барбито балеринка ли е?  bouquet
Тарлио от снимката ,която видях ми се струва ,че си прекачила доста олиото. Бях казвала преди ,че на 100гр. шоколад се слага 4с.л. олио.Може и 5 в зависимост от шоколада.
Поредната торта ,която спретнах днес е с емблемата на футболният отбор Интер.

Общи условия

Активация на акаунт