САЩ- 89 чифта очи, вперили поглед в Белия Дом

• 15 757
  • 297
  •   1
Отговори
# 90
Честит рд на АК! Все така сладък да е и да носи сладост на родителите си!

Бенс, слагала ли си от стикерите им на тези? Как ти се струват?

Тнадури, съжалявам....

# 91
Честит рожден ден на АК!!!

Мисля да се откажа от мартениците, тъй като отсега нататък в началото на март отбелязваме смъртта на майка ми. Вече хич не ми пролетен март. Когато беше жива, ми пращаше колети с какво ли не. Пазаруваше страстно и колкото и да ми беше противно да харчи така, винаги чаках с  нетърпение колета, заради момента на изненада.

И аз не знам кой е пинчерЪТ, но пък искам да ползвам случая да напомня, че тук сме като на сцена за всякакви фрустрирани люде, които уж не са изпаднали дотолкова, че да пишат във форум, ама все пак редовно следят как живеем, за техни си цели.

# 92
Добре сме, Зора, мерси.  Simple Smile
Честит рожден ден на Антъни Кайл! Честит племенник Боян!
Съжалявам, Хиър, помня.. На рождения ми ден.. Confused

Това ще ми е 1-ва Баба Марта тук и благодаря, че ме подсетихте да си поръчам малко (иначе не се сещат да ми пращат колети никога  Sad) . Аз обичам март, заради многото празници, включае годишнината ни от сватбата (Боже, кога станаха 2 години семеен живот?!)

Нарочно не пиша по темата за връщане в България, вече не знам какво да мисля. Оставила съм се на течението и гледам да се забавлявам - така ми е по-лесно, с мислене и вземане на решения нищо по-добро не излезе.

Това с пинчера беше много зло.
Аз пък се сдобих с кремче Клиник от Мейсис вчера, бях за палто и една леля ме натика пред една маса без да ме пита даже кой набор съм или откога съм там.. Crazy  И аз не се дърпах, де, ама защо чак така раздават..

# 93
Hear, разбирам те напълно. Аз също не празнувам един друг "светъл" български празник по подобни причини. Както и да е... Пожелавам ти здраве с или без мартенички.  Hug

Честит рожден ден на АК! Да е здрав, весел и щастлив!  bdbaloni Честит празник и на майка му!   bouquet

Анет, успех в инициативата.  Peace

Сипируми, честита ти титла "леля".  1stroller Радост голяма да е бебока за всички около него!  Grinning

# 94
  • Добрич
Честит Рожден Ден на Антъни Кайл! Нека е много здрав, много весел и много силен и умен мъж да расте! Весел празник на цялото семейство!   bouquet

Анет, много хубава идея! Приветствам я!   bouquet Още една игра от мен - "бесеница" или "обесванка".  Joy Аз като малка много се забавлявах, а и се учи по този начин игрово правописа и се стимулира мисълта.  Grinning Другата игра, която ми хрумва на "прима виста" е една, която майка ми практукува, когато учи първолаци: Има направено табло под формата на гъба /нарисувано е върху дебел картон и после изрязано по контурите/, на която гъбка точките на чадърчето са направени подвижни /не мога да го обясня точно/ и под всяка точка /голямо кръгче/ има някакъв въпрос /или задача за решаване/. Вдига се детенце, то си избира точка и отговаря на въпросчето /за следващ урок - има различни задачи/въпроси/. Ако отговори правилно му се дава стикерче, етикет за тетрадка и т.н. - стимулира ги един вид.  Wink Мога и още да пиша, ако ти е интересно. Майка ми е начален учител и много се занимава с децата като целта е винаги да е под игрова форма обучението.  Peace
Сипируми, честито ви бебе Боян! Да е много здрав! Много харесвам това име и имахме колебания преди да се роди Борис именно с това име и с Деян, ама като знам през какво минахме с Борката, колебанията се изпариха в момента в който се роди жив и здрав!  Laughing
Пикси, ако реша да правя мартеници, определено мисля да направя и такива за дома и офиса - големи, с декоративна цел!  Peace
Бубе, само да стане работата, ще дойдете на едно гости и ще си изберете "на живо" мартенички!  Wink
Мерси отново на всички за включването около моите терзания!   bouquet

# 95
Забравих! Честит рожден ден на Антъни Кайл!   bouquet

# 96
Честит рожден ден на Антъни Кайл!

# 97
Честит празник на Антъни! Да е здрав и весел, и още повече усмивки да има!

Тандури, мисля си за теб; дано мине всичко скоро!

Много е хубаво да си леля; направо си мисля, че за племенницата повече се вълнувах отколкото за моите  Heart Eyes Честито, Сипируми  Simple Smile

# 98
Биз, не съм използвала от техните стикери, но на предишното намаление си купих тапети(така и не ги сложихме) и много ми харесва качеството, плътни и красиви.

сипируми, забравих преди, честит племенник! ....как ми се иска новородено.

хиърHug , аз 14 февруари не мога да празнувам  заради баба ми...а други си загубиха очарованието без някои хора...
извинявам се свекъра ми е доста зле и все на тъжни мисли ме спохождат тези дни.

Тандури, дано останеш само с двата диоптъра  и всичко друго да е наред. Представям си стреса от това, преди години за няколко месеца от дълекогледа с +1 станах късогледа с -2  и бях побъркала всички(тогава ми биха онези инжекции да спра да раста), а и още се качиха след това. Причина никога не откриха. С очилата ще свикнеш, трябва ти малко време, слагай и махай през деня периодично. Лещи евентуално вариант ли е?

# 99
ЧРД на Антъни Кайл  newsm59 newsm67  Gift .Ех кога порастнаха тези малчугани 
( Бенс и ние наближаваме  Wink ) Матю ми се струва че започва повече да говори - всичко повтаря , толкова е смешен.
 Колети не получавам , зълва ми изпраща на майка си от време на време , естествено нищо смислено ( последния път бяха дренки  Joy , но това и притрябвало на жената. Аз си поръчах едни перлени боички , да клепам торти  Mr. Green )

Мартенички имам от миналата година . Сестра ми винаги изпраща - естествено не навреме ( важно е идеята  Wink )
Тандури само с очила да се отървеш , ще свикнеш ( аз съм с - 6.5 - сляпа съм като къртица )

Гостите пишещи в тази тема - не ме дразнят , но явно не им "стиска " да пишат "умнотии" с истинските си никове , та затова  Joy

# 100
  • Чикаго / София
Честит Втори Рожден Ден на Антъни Кейл!

Да е здрав, щастлив и все така чаровно усмихнат!

Макар че, отдавна не съм му виждала усмивката! Simple Smile

Анет, успех с начинанието. Звучи интересно. Ако се сетя нещо ще пиша.

Тандури! Hug

# 101
Не съм в тон с темата, но не мога да открия ясна информация относно безплатните здравни застраховки за дете в САЩ.

Дали някой може да ми даде повече информация за тях? На сина ми му предстои ваксинация, а няма застраховка и не знам къде мога да му я направя.

# 102
  • Чикаго / София
Не съм в тон с темата, но не мога да открия ясна информация относно безплатните здравни застраховки за дете в САЩ.

Дали някой може да ми даде повече информация за тях? На сина ми му предстои ваксинация, а няма застраховка и не знам къде мога да му я направя.

В кой щат си? Това има значение.

# 103
irka, galia_2007 е в НЙ.  Simple Smile

galia_2007
, погледни тук дали ще се класирате.
http://www.health.state.ny.us/nysdoh/chplus/index.htm
Има две опции: Children's Medicaid или Child Health Plus, като втората е за хора с доходи, които са по-високи от тези за Медикейд. Същите застраховки ги има и за възрастни. Не съм сигурна дали няма да се класирате по-лесно, ако не подадете документи като семейство.
Ние имахме 6 месеца като дойдохме в началото Family Health Plus, аналога на Child Health Plus, и останах учудена колко много неща покриват.
Ако имате някаква застраховка от работодател, щата НЙ има и някакви опции да се "дозастраховат" децата и съпруга/та, но с това никак не съм запозната. Най-добре питайте работодателя.

# 104
Кюбит и Ирка, мерси за отговорите Simple Smile! Сега ще ги проверя тези двете.
Мъжът ми има застраховка от работодател, но са му казали, че трябва да плати всички вноски за нас от датата ни на влизане, т.е. със задна дата (искат копие от паспортите  ни с датата на влизане!)- което ме изуми ...и сумите са много сериозни. 

Общи условия

Активация на акаунт