Кодрит кадир - сладост от Ориента

  • 92 716
  • 216
  •   1
Отговори
# 105
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 580
dunia53 ,ива , благодаря ви за съветите.

Нямах проблем с обръщането на сладкиша, но не е станал както трябва - на вкус е чудесен, но кексовото тесто ми е станало като тънък блат, а не като на вашите снимки Sad.Може би бакпулвера е малко - сложих го в половин чаша брашно , а не я използвах цялата, а и много ми дойде прясното мляко, с което сиропирах сладкиша и сега е малко воднист, но пак да кажа - на вкус е чудесен, така че благодарности към авторката за рецептата  bouquet.

dunia53 , много си права, като го направя 2-3 пъти ще стана майсторка и мисля също като теб повече захар да карамелизирам  bouquet.

А наистина ли е пропуснато прясното мляко в кексовата смес?

# 106
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
dunia53 ,ива , благодаря ви за съветите.

Нямах проблем с обръщането на сладкиша, но не е станал както трябва - на вкус е чудесен, но кексовото тесто ми е станало като тънък блат, а не като на вашите снимки Sad.Може би бакпулвера е малко - сложих го в половин чаша брашно , а не я използвах цялата, а и много ми дойде прясното мляко, с което сиропирах сладкиша и сега е малко воднист, но пак да кажа - на вкус е чудесен, така че благодарности към авторката за рецептата  bouquet.

dunia53 , много си права, като го направя 2-3 пъти ще стана майсторка и мисля също като теб повече захар да карамелизирам  bouquet.

А наистина ли е пропуснато прясното мляко в кексовата смес?

Аелис въобще с прясното мляко не се сиропирва кексовата смес.Прясното мляко се използва заедно със всички продукти необходими за кексовата смес.Разбиваш всичко с миксер и изливаш в средата на карамела.Прочети моята рецепта която съм пуснала  ще разбереш за какво става въпрос.Там има прясно мляко

# 107
  • Мнения: 539
dunia53 ,ива , благодаря ви за съветите.

Нямах проблем с обръщането на сладкиша, но не е станал както трябва - на вкус е чудесен, но кексовото тесто ми е станало като тънък блат, а не като на вашите снимки Sad.Може би бакпулвера е малко - сложих го в половин чаша брашно , а не я използвах цялата, а и много ми дойде прясното мляко, с което сиропирах сладкиша и сега е малко воднист, но пак да кажа - на вкус е чудесен, така че благодарности към авторката за рецептата  bouquet.

dunia53 , много си права, като го направя 2-3 пъти ще стана майсторка и мисля също като теб повече захар да карамелизирам  bouquet.

А наистина ли е пропуснато прясното мляко в кексовата смес?

Да пропуснато е.Оригиналната рецепта за този сладкиш е в сайта "Гответе с мен".


# 108
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
dunia53 ,ива , благодаря ви за съветите.

Нямах проблем с обръщането на сладкиша, но не е станал както трябва - на вкус е чудесен, но кексовото тесто ми е станало като тънък блат, а не като на вашите снимки Sad.Може би бакпулвера е малко - сложих го в половин чаша брашно , а не я използвах цялата, а и много ми дойде прясното мляко, с което сиропирах сладкиша и сега е малко воднист, но пак да кажа - на вкус е чудесен, така че благодарности към авторката за рецептата  bouquet.

dunia53 , много си права, като го направя 2-3 пъти ще стана майсторка и мисля също като теб повече захар да карамелизирам  bouquet.

А наистина ли е пропуснато прясното мляко в кексовата смес?

Да пропуснато е.Оригиналната рецепта за този сладкиш е в сайта "Гответе с мен".




Мила Ива прочети моята рецепта която съм пуснала на страница 6 и ще видиш,че е почти същата като оригиналната рецепта и няма проблем когато се прави.Винаги ми излиза перфектен този сладкиш.Ето тук към края е моята рецепта

# 109
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 580
Момичета, аз правих сладкиша по рецептата от първа страница, а там пише следното:

Сиропира се с малко горещо мляко и се обръща в поднос.

# 110
  • Мнения: 539
dunia53 ,ива , благодаря ви за съветите.

Нямах проблем с обръщането на сладкиша, но не е станал както трябва - на вкус е чудесен, но кексовото тесто ми е станало като тънък блат, а не като на вашите снимки Sad.Може би бакпулвера е малко - сложих го в половин чаша брашно , а не я използвах цялата, а и много ми дойде прясното мляко, с което сиропирах сладкиша и сега е малко воднист, но пак да кажа - на вкус е чудесен, така че благодарности към авторката за рецептата  bouquet.

dunia53 , много си права, като го направя 2-3 пъти ще стана майсторка и мисля също като теб повече захар да карамелизирам  bouquet.

А наистина ли е пропуснато прясното мляко в кексовата смес?

Да пропуснато е.Оригиналната рецепта за този сладкиш е в сайта "Гответе с мен".




Мила Ива прочети моята рецепта която съм пуснала на страница 6 и ще видиш,че е почти същата като оригиналната рецепта и няма проблем когато се прави.Винаги ми излиза перфектен този сладкиш.Ето тук към края е моята рецепта

Твоята рецепта е хубава.Следващия път като правя сладкиша по нея ще го направя.Прясното мляко е пропуснато в списанието Кулинарен Журнал , а не  в твоята рецепта.Грешно си ме разбрала.  Simple Smile Wink

# 111
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Момичета, аз правих сладкиша по рецептата от първа страница, а там пише следното:

Сиропира се с малко горещо мляко и се обръща в поднос.

Когато сладкиша се обърне в поднос,от карамела има малко течност която се попива от сладкиша и затова няма нужда от допълнително било то мляко или сироп за да бъде сиропирано

# 112
  • Мнения: 411
каня му се откакто про4етох рецептата.
много е хубав,но крем карамела ми стана на Шупли.
не го пекох на водна баня а и фурната като 4е ли ми беШе силна,беШе ме страх 4е на водна баня няма да се опе4е,но следваЩия път Ще пробвам.

# 113
  • Мнения: 804
Аз сиропирах леко с горещо прясно мляко преди да обърна сладкиша.В самото кексово тесто не съм слагала мляко,изпълних точно рецептата на mari_eta и резултата е налице,изяде се за отрицателно време.Само не се отлепи идеално,а и крем-карамелелената ми смес стана леко кафява от кексовото тесто.Но това да е кусура,сладкиша е страхотен,особено сега за лятото.

# 114
  • БГ
  • Мнения: 1 263
Ето ги и моите кодрит кадир-чета, много мини, много симпатични и естествено много вкусни, отново благодарности на mari_eta за чудесната рецепта!!!    bouquet   От дозата ми излязоха 7 формички, а относно сиропирането - всичко е въпрос на вкус, ние си обичаме по-сочни нещица, така че си спазвам стриктно рецептата и преди обръщането си сиропирам кексовия блат с горещо мляко, за нас карамела не е достатъчен за да го напои.

# 115
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Лелеее, Стефанийка, чудни са станали, браво  bouquet! Много сладки формички имаш.

# 116
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
  • Мнения: 4 258
Току що го направих този сладкиш, сега изстива! Замислен е като Новогодишен десерт, та утре ще дам и инфо и снимков материал за резултата, изпълних рецептата на Мари-ета

# 117
  • София
  • Мнения: 1 378
Не сте правили скоро или не показватее.....?? Simple Smile
 Направих го днес,но нямах подходяща форма,нямам и за кекс такава.... Sick Мисля си дали може в чаши за крем карамел да се направи newsm78
 Ето снимка,но нямах и брашно, та сложих пудинг шоколадов,стана добре на вкус http://s003.radikal.ru/i203/1002/b9/18bcf8123ef0.jpg    … sp;    

# 118
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
ММ, много е хубав, надявам се и ви е харесал Peace.

Да, може и в купичките за крем-карамел, мисля, че някъде по-напред бях показвала снимки.

# 119
  • София
  • Мнения: 1 378
Много ни хареса сладкиша!!  bouquet
 Видях по-горе купи някакви,но ми се видяха голями,а моите чашки са малки....но ще се пробва в наличните Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт