Отчет на набор 2003 - 42!

• 16 389
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
  • Бу-у-урга-а-ас
Реших да сложа като цитати, но анонимно някои от отговорите, които получих на лични - ако щете правя го и за да успокоя съвестта си, че не съм само аз на този акъл:

Цитат
Наистина много натежава темата с всички тия честитки и картинки. Да не говорим колко място отива...   Tired  От друга страна пък е много мило да си прочетеш поздравите. Ама пък това може да стане и в съответната тема в съответния подфорум. newsm78

Цитат
Съгласна съм. Омръзнало ми е да чета 5 страници с честитки, докато попадна на пост, който е по същество.
А ако искам да пиша в темата, няма как и аз самата да не честитя празника на някое дете, след като всички останали го правят лавинообразно. Обаче не мога да приема постове, които не съдържат нищо друго освен ''чрд на еди кой си''
Все пак има цял подфорум, има лични ... Що трябва да има обидени?

Цитат
За мен е все едно къде ще честитя на децата. Но все пак си мисля че темата е за децата и е нормално да в нея да се честити   Thinking
Да не се честити на майките и да не се слагат големи картинки  newsm78

Цитат
Сега по въпроса:лично на собствения си "гръб" изпитах колко удивително приятно е да четеш честитки за теб и за твоето дете!Но и другото е абсолютно вярно-(даже досадно е слабо казано)Да не говорим,че напоследък се дразня,когато дадено детенце е вписано в списъка,а майката изобщо не пише в темата.. и въпреки всичко като завалят едни торти и балони..
Не знам какво да ти кажа...
Аз лично нито ще се фръцна,нито ще се разсърдя от такова предложение!

Цитат
Здравей, може би си права в това отношение, но има потребители, които живеят заради честитките и смятам, че ще се обидят. Смятам, че темите наистина се пълнят с излишен спам, а не се разисква по същество. Добре би било да пуснеш една анкета и да видим болшинството от мнения в каква насока ще наклонят.

Цитат
Аз съм за, но не знам другите как ще откликнат?
Права си че има едно непрекъснато честитене, то сме мн.деца+майки и все има някой за честитка...

Цитат
Аз лично по никакъв начин не се чувствам обидена от предложението ти. Но на мен лично не ми пречат честитките. Напротив - беше ми приятно да ги прочета за РД на моето дете. Знам, че се прави формално и по навик, но все пак....А иначе дискусиите си текат.
Това е моето мнение. Разбира се, ако повечето подкрепят предложението ти, няма да се дърпам.

Освен в общата тема има поне още два начина да поздравиш някой. Аз лично ползвам личните съобщения. Нямате си представа с колко хора от форума периодично си се питаме "как си? " и си общуваме.
Разбира се цялото това внимание е безценно, но замисляте ли се, че по този начин правим темата доста затворена, като един вид "частно парти" за едно малко общество?

Цитат
Ха, ако знаеш от кога си го мисля.
Не мога постоянно да отварям и да има само поздрави.
Избягвам да поздравявам рождениците, ако не мога да напиша нещо друго в поста. Също така не пиша когато има много поздрави, защото обикновено поста минава между другото, никой не го чете, а понякога искам да споделя и изкоментирам нещо и заради поздравите - нищо.
А и огромните картинки...
Мислех си, че само мен ме дразнят и се чувствах гузна, защото си викам - Кой знае хората как се радват, а аз...

Нямам идея как ще реагират останалите, но ме дразни че темата става прекалено захаросана.
Харесваше ми и не ми се иска да спра да пиша - това е един своеобразен часовник за сверка развитието на децата ни. И не само.

# 226
Лого5ка пускай анкетката.  Peace

Крис онзи ден направо ме изгони от МОЯТА спалня, легна при баща си и каза, "Тук ще спя". Аз не мога да спя с него в едно легло, че рита, пък и да не нарани без да иска през нощта бебчето и..... се примирих и легнах в неговото легло в детската. И изобщо не съжалявам. Така хубаво се наспах без излишен шум наоколо/ хъркането например  smile3514/
Страшна работа са тези хлапета.

# 227
Лого5ка пускай анкетката.  Peace
И аз съм за анкетата.  Peace

# 228
  • Бу-у-урга-а-ас
Не мога да пусна анкета в тази тема, защото вече си имаме анкета, а и това може да го направи само модератор или човекът, който я е започнал.  Peace Ще дам възможност на Бети

# 229
Има още четири страници, докато се пусне нова тема. Колко му е да ги навъртим, ехеее за има-няма, един ден.  Whistling
Направо там Бети ще сложи анкетата.

# 230
Аз лично не виждам нищо лошо в това да честитиш на някого,особенно щом става въпрос за детенце е страшно приятно,сигурно!Това е жест на внимание и винаги може да се напише така че да не заличи темата или отговор или въпрос!Това е мое лично мнение/е големите картинки не съм им фен/Какво се притеснявате че така изглеждате като затворено общество-ми то самия факт,че вече сте обсъдили това на лични ,вече ви прави затворено общество JoyНе се сърдете и се надявам да не засегна някой!Лек ден! Hug

# 231
Ще пусна анкетата в новата темичка. Peace
Навремето взехме това решение в отчетната ми темичка - декември 2006. Тогава честитяхме всеки ден навършването на n-броя месеци на всяко бебенце. Многооооо се натрупваше. Оставихме си правото да честитим само рождените дни, но при нас това продължава само месец и после 11 месеца писането е спокойно.
Мен много ме радваха поздравите - за мен и за детето, но няма да ги загубим - просто няма да са в тази темичка! Hug

# 232
Аз отсега да си кажа, че съм за кратки, без картинки или подобни красоти поздрави. Един поздрав, с едно изречение, едва ли  толкова ще  натовари темата.  newsm78

# 233
  • Бу-у-урга-а-ас
Аз отсега да си кажа, че съм за кратки, без картинки или подобни красоти поздрави. Един поздрав, с едно изречение, едва ли  толкова ще  натовари темата.  newsm78

Абцолютно. И аз така мисля.
 Peace
Аз лично не виждам нищо лошо в това да честитиш на някого,особенно щом става въпрос за детенце е страшно приятно,сигурно!Това е жест на внимание и винаги може да се напише така че да не заличи темата или отговор или въпрос!Това е мое лично мнение/е големите картинки не съм им фен/Какво се притеснявате че така изглеждате като затворено общество-ми то самия факт,че вече сте обсъдили това на лични ,вече ви прави затворено общество JoyНе се сърдете и се надявам да не засегна някой!Лек ден! Hug

Затворено общество никога не сме били и винаги топло и сърдечно сме посрещали всеки разписал се тук. Просто си направих труда да пиша на стари потребители започнали тази тема, за да разбера, защо вече не го правят и... о, кой е изненадан - никой.
Освен това опцията "Лични съобщения" е много полезна и я препоръчвам на всички.

А сега по същество. Моят Кристиян стигна заветните 18 килограма и 112 см, но не за друго, а защото е на угояване при баба си на село. По традиция знаете, че винаги февруари го спираме от детска, за да го предпазим от грипа. Освен това сме го записали на ски училище в София и последната седмица ще го оставим при наши много добри приятели, които ще го водят заедно с тяхната щерка, която е родена само седмица след Кристиян.
Другото много съществено нещо, което не съм споделила с вас е, че вече го записах в предучилищната група в училището до нас. Това се случи на 20.01.09, а забележете, намекнаха ми, че съм закъсняла и че вече имало прекалено много подадени заявления от родители  Rolling Eyes За нас друг вариант освен полудневна градина няма, защото групите с неговия набор са препълнени и никъде не го искат, дори и с връзки. Освен това решихме, че това е по-добре за него, с оглед по-лесната адаптация към същинския училищен режим. Милата ми майчица да е жива и здрава, защото разчитам изключително много на помощта й.

# 234
За опцията "лични съобщения" мисля че всички знаем....Дай сега по същество,ако не те притеснявам де? newsm78В кое училище вече сте закъснели...нали по-късно се правеха записванията...ама то тези неща родителите ги правят...създават изкуствен страх,че няма да може да се запишат и всички хукват...като всяка година!Извинявай Лого5ка,ако съм те обидила!  bouquet

# 235
Сългасна съм с Логопедка изцяло. Не ми пречат балоните, но... това е една от причините понякога просто да отварям и затварям темата Confused

В София мисля, че няма такива проблеми с предучилищните групи (поне не съм чула досега, макар че те проблемите с местата май почват от нашия набор - започнахме с детските градини и сега ще си влачим и в училище).

# 236
  • Бу-у-урга-а-ас
Подадохме в училището до нас - П.Р. Славейков. Мислех, че ще ме изгледат странно като една ненормално амбициозна майка, но самата аз останах изненадана от коментара. Логично е да има наплив, след като 2003 е най-големият набор от 90-те насам. Доста от децата така или иначе си имат места в градините и са подсигурени. Останалите все ще се наместят. Ако трябва и нови групи ще сформират. Нали са на делегирани бюджети и парите следват децата.
Друг е въпросът, че аз искам да е при посочена от мен учителка, за която имам добри отзиви. Може би в това беше проблемът. Надявам се да нямаме изненади септември. Срещнах се с  въпросната дама и тя го записа в нейния списък. Отделно в молбата в канцеларията съм посочила, че желая детето ми да е в нейната група.

Хукнах да го записвам от януари, защото една моя позната ми се скара, че още не съм го направила. Добре че я послушах.  ooooh!

# 237
Ааааа,и в София е същото,защото има малко училища с предучилищни паралелки и много от тях имат договорки с някоя детска градина,директно децата от там отиват,ако някой се откаже ще има местенце,а има и доста деца,които не ходят на детска,ап паралелки по един брой,.... Thinking
Въобще и тук е трудно,аз съм на етап "търси училище",браво на Лого5ка,вече е на етап"искам при г-жа....." Joy Joy Joy

# 238
  • Варна
Съгласна съм и аз с Лого5ка,много натежава темата.
 Относно предучилището аз реших да си караме в градината,защото си мисля че ще е по-добре за малките.Но имам проблем с избора на училище,защото и аз съм на принципа,че трябва да се избере госпожа най-вече.
 Тъй като не мога да отговоря в анкетата,да кажа тук Влади и 118см-23,4 кг,а Марти -110 см-20 кг.Все са има разлика в ръста,но 8 см.са доста,дано Марти успее да ги навакса

# 239
Сашо ще кара предучилищната в градината. Не един път съм посочвала моите плюсове - познати учителки и деца, подготовка по близка до възрастта и целодневния режим.

Общи условия

Активация на акаунт