Снегът се разтопи - кал остана, а Юнчето джапа и се цапа.

• 17 357
  • 296
  •   1
Отговори
# 105
Жузефина, честито!  bouquet

Гери, дано няма нищо сериозно.
Днес беше супер навън, много деца, играчки, интересно. Много им липсват връстниците на горкичките дечица през зимата. Затова аз съм по принцип за яслата и градината. Болни, не болни, поне си играят и са щастливи, в повечето случаи.

# 106
  • София
Здравейте,ние сме с бронхит.Изписаха ни  Зинат.Май тук четох ,че това е много вреден антибиотик.Кажете си мнението за него.др.вариант беше болница,аз категорични отказах,не ми се  изживява пак същия кошмар.
Не можах да се въздаржа като четох това.
Ние 3 пъти бяхме в болница миналата година с бронхит но нито веднъж на сме пили антибиотик.
Бронхита с антибиотик не се лекува без изледвания на кръвта и утайката .
Аз преди да забременея и да чета ТУК и по-точно постовете на Лъвичката вземах антибиотици ей така и даже се самолекувах с тях. Но сега това бих направила в краен случай-когато наистина се налага.
До сега съм отказвала 3 пъти антибиотик изписван за детето-без иследвания.И трите пъти се оправи без тях  Praynig.
Да ви кажа ,че колкото пъти бяхме в болница все питах Какво да дам на детето ми за да спрем тези проблеми.А докторите веднага с тежката артилерия-Ами ще почакаме и ако пак има такъв проблем ще изпишем  (някакво лекарства за асматици Sick)
Заведох детето при една алерголожка и тя му изписа РИБОМУНИЛ -прахчета .
Само ще кажа ,че съм много доволна.Казват ,че тези имуностимуланти също не са добре да се дават-защото е по-добре само детето да изгради имунната си система,НО след толко боледуване този вариянт е отличен.
Моя хубавец му дадох компот от капини и се обрина сега целия,хем ме предупредиха да не му давам такива плодове.
Но като цяло сме добре !
Бъдете здрави всички !

http://www.tialoto.bg/article.php?id=945
https://www.bulpress.net/article/9467

# 107
Добро утро!
Жузефина,честита годишнина!Много любов и щастие!
Снощи излизахме дамска компания,прекарах си добре.Инструктирах мъж ми кой кога си ляга и ги оставих да се гледат.И по зъболекари съм тръгнала че работата е на зле.С малкия вече почти навсякъде ходим пеша,естествено на по- дълги разстояния с количката.Уж се уморява,а като го сложа да спи настава една игра..Сега чакам да стане 10,30 и хайде навън.Болните да оздравяват!

# 108
Аз пак само да вметна относно честите боледувания на малки деца, ставам вече развален грамофон, надявам се да ми простите - хомеопатия. В началото отиват малко повече средства, отколкото ни се иска, но решението на проблемите е дълготрайно. Опит: двете ми деца, аз, детето на приятелка (с почти напълно излекуван АД), приятелката ми и мъжът й, детето на позната с трайно решен проблем с констипация (проблем от бебе) и др.  Wink
Бързо оздравяване на всички!  Praynig

# 109
  • Варна
Подкрепям ви за анти-АБ! И Божи лепна пустия вирус, гърлото му е пълно с храчки но дробът е чист. Започнах да му давам Умкалор и се чисти страхотно, чак снощи повърна от кашляне. Днес все пак по настояване на мъжа ми го заведох при педито да го чуе. Гърдите са чисти, ама тя пак с АБ. Казах й тактично, че май прекалява, а тя взе да хвали днешните майки как не давали АБ за щяло и нещяло. Е сега кажете ми да й вярвам ли, като 1 мин. преди това ми тикаше АБ в ръцете. Одобри всичко, което му давам, и препоръча като се оправи да дам 1 курс Есберитокс.

Моето джипи в това отношение е перфектна - въпреки че кашлям от много време, ме преслуша и пусна пълни изследвания с утайка. Като се видя, че дробът ми е чист и изследванията отлични, каза ми "Моето момиче, не си за АБ. Давай с бабини илачи и билки.".  Peace

# 110
И ние антибиотици не взимаме!Антибиотиците по принцип са за бактериални,а не за вирусни заболявания,но докторите обикновено се презастраховат и изписват "за всеки случай"

# 111
ами аз и давам АБ,защото не исках в болница,знам че не  хубаво да се дава,ама немога да я гледам как се мъчи.А и хомеопат наблизо няма,а и сега немога да отделя средства за него.И моята педи е твърдо против АБ и само в краен слуачай ми изписва.Засега нямаме кой знае какво подобрение,но да не  се оправи скоро.

# 112
  • София
Здравейте! Simple Smile

Ели е хванала някое вирусче, защото има доста сополки (за съжаление не са бистри). От вчера не е вдигала Т, но се усеща ще не е в кондиция. Снощи ходихме до педиатъра преслуша я и каза, че гърлото е спокойно, а гърдичките чисти.  Simple Smile Не ни предписа нищо, но аз се чудя дали да отида пак и да я питам за някакви капки за нослето, за да пресечем хремата. Другия месец ни предстои ваксина, та съм в чуденка дали да сложим Пентаксима или тези от ЗК, е все пак зависи и от Любо де.  Wink

sachun, когато беше студено на площадката при нас имаше 3-5 деца, а сега са сигурно 15. Направо става лудница, кавги за играчки, дърпане, реване  Crazy Та май като са по-малко дечурлигата ми е по-приятно.
parleva, "наминавай" по честично. Радвам се, че сте добре. Simple Smile Пусни актуална снимка на Вальо, да подновя колажа.
Ди, супер, че си излезнала и си се разнообразила. Играта преди лягане може да е от превъзбуда.

# 113
Привет!Изгоних моите мъже вън на площадката пред блока,а аз се вихря в кухнята.Замесих тесто за една питка и сега го чакам да втаса и между другото да прочета из форумчето Sunglasses
Гери,досега каква ваксина сте слагали?Знам че не е хубаво да се смесва приема им,каквато сте сложили в началото такава и сега PeaceА това за лудницата по площадките става и с две LaughingДнес с едно момченце колкото Стами от съседния блок такъв цирк направиха за играчките Crazyрев,дърпане,а лятото си играеха много добре.Сега вече пораснали и захитрели,вски отстоява своето, ама ако може да докопа и на другото дете играчките ще е най-добре. Laughing
Хайде до после  bouquet

# 114
  • Пловдив
Гери,досега каква ваксина сте слагали?Знам че не е хубаво да се смесва приема им,каквато сте сложили в началото такава и сега Peace
Подкрепям!
И да покажеш питката после  Wink

# 115
Еее,Асе, не можах да я снимам,а и вече е късно питката е наполовина Wink

# 116
  • Пловдив
Еее,Асе, не можах да я снимам,а и вече е късно питката е наполовина Wink
Eeeee как можа да забравиш  Crossing Arms явно е станала много вкусна, щом вече е 1/2  Mr. Green Hug

# 117
  • София
Позатопли се и изчезнахте!  Laughing Wink

Ели си е още сополива и днес й поръчах едни капки с йод (изпълняват се по рецепта). Дано да успеем да ги спрем.

Ди, до сега сме били ваксини по ЗК и аз знам, че е добре да продължим с тях ама се зачудих, защото педиатъра знае какви сме слагали и сама го предложи.

Я, сега споделете ще правите ли подаръци на половинките за 14-ти февруари и ако ДА какви?

# 118
  • Варна
Я, сега споделете ще правите ли подаръци на половинките за 14-ти февруари и ако ДА какви?
Уместен въпрос. Но още нямам идеи. Досега използвах доста варианти и сега буксувам  Thinking

# 119

Няма да правим.  Cry

Общи условия

Активация на акаунт