Радостта ми е голяма, ще съм Септемврийска мама!

• 15 620
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
  • Троян
Здравейте  bouquet
И аз да се присъединя към вашата компания,преди 2 дни си направих тест и той беше положителен,днес ходихме до доктора и видях точката на монитора.Показа че съм в 5с.и 1д.,но толкова се развълнувах че забравих да питам за дата на термина,според календарите в нета е 28.09. Това ми е втора бременност,миналият януари родих момиченце.Лека бременност на всички Hug

Оправих датата,но тя може и да се промени,в края на февруари ще отида да си направя картона и изследванията.

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 22:30 от albenapd

# 166
  • Габрово
lerry_dim,  albenapd welcome

BebEshOnDeL , това с второто плодно сакче, което изчезва  доколкото съм чела се нарича синдрома на изчезващият близнак и е доста срещано явление.
А за пола ние го видяхме още в 13 г.с. а някой  се показват и по-рано даже, особено момченцата.

Лека нощ от мен!

# 167
За съжаление повечето от лекарите и особено гинеколозите в БГ не са поддръжници на кърменето/особено над годинката/ и за това и доста често са и некомпетентни по въпроса.Когато ходих за цитонамазка при моята гинеколожка на 6 месец след раждането,споменах че още кърмя и тя беше изумена просто. ShockedПосъветва ме да отбивам вече,достатъчно било,до кога смятам да продължавам- до годината ли,абе да не се занимавам въобще.И това са реплики на много добър професионалист и доста интелигентна жена. Shockedще се сблъскате с доста такива хора,било лекари,приятели или роднини.Важното е обаче да имате подкрепата на семейството,съпруга и най-вече желание вие самите да кърмите детето си колкото време желаете. Hug
При мен кърменето първите месеци не протече гладко и идеално и ако не беше тази библиотека или момичетата в кърмаческия едва ли щяхме да се кърмим толкова време.Едва ли също  щях да знам,че детето ми преминава през различни периоди,през тласъци в растежа или кърмачески стачки.

Ето линк към библиотеката на кърмаческия: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0

Много ти благодаря за линка, мила!
Аз съм решила поне до 6 месец да кърмя живот и здраве, но не повече. Не е защото нямам желание, а заради анемията ми. Бях писала за нея. Понеже ми пада хемоглобина и се налагат кръвопреливания, а сега през бременността стават доста по-чести. Вследствие на тях обаче в организма се натрупва ФЕРИТИН, който над определено количество(над 300 единици) в организма става вреден. За да го намаля си слагам специално лекарство, наречено десферал. Този десферал не мога да го взимам докато съм с бебо и докато кърмя. А мисля че можеш да си представиш какво количество феритин може да натрупам за година и нещо в организма си. Все пак трябва да помисля и за себе си, ако искам да мога да се грижа за бебока и съответно след време да имам още един, дай боже. Та така.
Надявам се всички да ме разберете и да не ме съдите за решението ми.

Добре дошли на новите мами и честито!!!!
На болните бързо оздравяване. Много чай, мед и лимон. За гърло съм чувала мед и синапено семе, но не знам да ли не е вредно по време на бременност. Може да го заместите с счукани по на ситно орехи. Също помага!!!

АЗ съм по-добре с нервите вече, не се карам, не викам без причина, не се дразня и най-вече не рева без повод.  Grinning
Имам проблем само с либидото, но се надявам да отмине (нямам никакво желание за секс последния месец  Embarassed Embarassed Embarassed).

Благодаря на всички мами за отговорите за сватбите. Историята с "утре" и пръстена беше супер.  Днес си взех поканите и смятам като наготвя да ги надписвам вече. Какво ме чака?!

Относно мазането смятам да си купя зехтин за сега а лятото с някакво мляко и това е. Дано не ми излязат такива неща, че много ще ми личат.  Cry Cry Cry

Това е от мен за днес. Сори за дългия текст. Чао и лека нощ на всички!!!
Целувам ви за лека нощ.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 168
Здравейте нови бъдещи мами! Пожелавам на всички лека и приятна бременност!
Може ли да ви се оплача, направо незнам какво става с мен, постоянно ми е лошо, ама направо имам чувството, че ще умра. С първата бременност не бях така, чувствах се супер, въобще не ми се е повдигало и такива ми ти работи, а сега е нещо ужасно, чак започнах да се притеснявам дали всичко е наред с плода! Съжелявам, че така ви занимавам с гадни неща, но ако на вас не се оплача, няма кой да ме разбере как се чувствам, надявам се както валката казва това да трае още само няколко седмици Sick!
Лека нощ и приятни сънища, отивам да лягам, че съм абсолютен парцал! Cry

# 169
  • Видин
Тони, и аз съм почти така в момента. Само дето не ми гади толкова много. С първата бременност и аз бях супер. Но мои познати с 2 и повече деца казват че всяка бременност си е сама за себе си.
Аз да питам майките с деца с малка разлика, замисляте ли се вече каква количка ще ползвате? Аз гледам по нета и си мисля че за разлика над 1,3-1,4 години е най-добре да се вземе допълнителна седалка, която изглежда удобна, но не знам дали няма да се измести тежеста на количката. Знамче е много рано, но все пак Blush. Ето за каквови говоря http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=238022&cat=3

# 170
  • Испания и Стара Загора
toni84 периода на гадене ще отмине.При мен вече мина и от няколко дни съм добре. Peace
Но всеки ден ставам все по-нервна и незнам до къде ще стигна.Дразня се от най-малкото нещо и днес даже счупих 1 чиния в яда си.Надявам се и това състояние да е временно,защото така не мога да продължавам. Tired
BebEshOnDeL тук пола го казват на прегледа в 20-22г.с. Peace
Лек нощ на всички. Hug

# 171
tanja_cwete :пожелавам ти да кърмиш толкова-колкото желаеш! HugАз също докато бременеех си мислех,че ще кърмя около 6 месеца.Ама ето тя,каква стана.Също като теб имам заболяване при което терапията е несъвместима с кърменето.Когато родих спрях лекарствата и ходих редовно да си изследвам хормоните.Оказа се обаче,че бременността и кърменето докараха моето заболяване до ремисия.Днес бях при лекарката ми,хормоните ми са супер,тя дори ми кза,че не може да повярва на очите си. Mr. GreenОтново ме остави без лекарства,ще ходя на всеки 2 месеца,да ме следи.Дано и при теб се случи чудо и бременността да подобри състоянието ти,от сърце ти го желая. Hug
Добре дошли на новите мами!  bouquet
Niya_Petrova:то тази седалка добре изглежда,ама не е ли по-удобно да е зад количката,така не можеш никъде да се провреш с тези паркирани коли по тротоарите. ooooh!
Детето заспа,ще си пускаме филмче.Лека вечер ви желая!

# 172
tanja_cwete :пожелавам ти да кърмиш толкова-колкото желаеш! HugАз също докато бременеех си мислех,че ще кърмя около 6 месеца.Ама ето тя,каква стана.Също като теб имам заболяване при което терапията е несъвместима с кърменето.Когато родих спрях лекарствата и ходих редовно да си изследвам хормоните.Оказа се обаче,че бременността и кърменето докараха моето заболяване до ремисия.Днес бях при лекарката ми,хормоните ми са супер,тя дори ми каза,че не може да повярва на очите си. Mr. GreenОтново ме остави без лекарства,ще ходя на всеки 2 месеца,да ме следи.Дано и при теб се случи чудо и бременността да подобри състоянието ти,от сърце ти го желая. Hug

Радвам се, че при теб така благополучно са се развили нещата. За съжалени на мен бременността не може да ми повлияе по никакъв начин, не и в положителен аспект, т.к. тази анемия е наследствена, т.е. свързана е с гените. Бременността не може да променя гените на човек, така че за съжаление нещата могат или да си останат същите или да се влошат леко. Дано е възможно най-добрият вариант и всичко мине добре и без перипети.

Чао и лека!!!  Hug Hug Hug

# 173
Здравейите,казвам се Камелия и аз ще съм сепемвийска мама с термин 19.09.09 каня се да ви пиша от много време,но имах много тежки симптоми до няколко дена не спирах да повръщам да съм отпаднала и просто не можех и да си помисля да седна пред компютъра.Виждам,че са на лице и две нови теми,миналият път исках първо всичко да изчета и тогава да  ви се представия,но така и не успях за това сега ви пиша.Имам много въпроси тъй-като това ми е първа бременност и съм доста объркна в всякакъв смисъл.
При всяка възможност ще влизам да випиша и  да се надявам,че повече няма да ми е толкова зле,за да мога да споделям редовно с вас.
За сега чао от мен!
Камито Wink Heart Eyes Joy

# 174
  • София; Дружбето
Добро утро момичета. Аз днес си останах в къщи, след малко ще ходя при доки да ми каже какво да пия и дали да ходя утре на работа или да почивам до понеделник. При мен миналият път гаденето започна някъде около 8 гс и спря в началото на четвъртия месец. Надявам се този път д ме пропусне, защото това беше най-гадния период от бременността.
Днес ще съобщим на баба Mr. Green

# 175
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,момичета
Как сте днес?Аз тъкмо ставам и пия кафенцето,че без него не мога.
Хайде и на вас по 1 Peace
 k.bojkova добре дошла при нас Hug

# 176
Здравейте мили майчета,
аз съм от миналогодишните септемврийки и само минавам да ви поздравя и да ви пожелая
леко и щастливо бременеене. Много ми е мило като се сещам за моите терзания по това време.
Септември се оказа перфектен месец за раждане.  Hug

# 177
Така аз искам да направя едно проучване, защото вече не издържам с това гадене  Crossing Arms Sick ей така съм постоянно.
та: на колко от вас им се гадеше до края на 6та седмица и след това престана.. и колко продължават и след това....
извинявам се за тъпия пост де, но съм наистина умопомрачена вече  Sick

# 178
  • София
Здравейте момичета!
Първо искам да ви почерпя за рождения ден на нашата кака София която днес става на цели 4 години.

Аз продължавам да съм болна и направо изпадам вече в ужас, доста от гостите ни също са болни така, че няма да дойдат много от тях, аз ще бъда с маска през цялата вечер. Двете девойки в момента празнуват в детската градини, сутринта като ги оставих бяха много щастливи.

aguto не искам да те отчайвам но специално при мен гаденето + повръщане започнаха  от около 5 седмица и първия път продължи до  20-21г.с., втория път от 7г.с. до 14г.с. така, че е много индивидуално.
На мен добре ми се отразяваха свещички вомитусхил 3пъти дневно, ако не искаш да ги ползваш има и под формата на капки 10 капки 3пъти дневно хомеопатични са и напълно безвредни.

# 179
villi да ти е жива и здрава каката Simple Smile и много да ви радва и да ви ядосва, защото без това не може Simple Smile   bouquet
да си изкарате страхотно довечера! Peace

ама направо ме срази.. и при мен почна към 5та седмица, но не се виждам до 20та в това състояние ooooh!
още следобяд отивам да ги видя тези капки... мерси много Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт