ТЕМА ТАБУ:) как наричате женския полов орга&#

• 56 075
  • 220
  •   1
Отговори
# 165
Наричаме я дуда. В къщи сме цели три дуди... Joy

# 166

Ето, на това и е вагината. Най-малкото е неточно определение .

Ако държим на точността - дуда е черница....

# 167

Ето, на това и е вагината. Най-малкото е неточно определение .

Ако държим на точността - дуда е черница....

Черницата си е черница. Това, че в някой край на България я наричат "дуда", го разбрах вече.

Въобще не държа на точността, напротив. Но ако ще назоваваме, както твърдите, половите органи с истинските им имена, то нека бъдат точните такива. За това и постнах разликата между вулва и вагина, за хората, държащи децата им да наричат половите си органи с истинските им имена.

# 168
Ако държим на точността - дуда е черница...

За да сме още по-точни обаче, само в Северозападна България. Бях на 28 години, когато се обогатих с това ново, диалектно знание, т.е за мен подобна асоциация не съществува  Mr. Green

# 169
Никога не казвам на мъжа си "изми ли си пениса" или нещо от този род.
Би ли споделила какво му казваш,че ще припадна от любопитство.

Учтиви сме помежду си, имаме си имена. Това устройва ли те като отговор , за да не ме гризе съвестта за припадъка на съфорумка.
Пред детето не ги използваме. Интимни са.
Пред малкия все що е мъж има пишка , а жените нямат. Това е положението.

# 170

Ах!Още на първата страница става непоносимо.Но все пак прехвърлих няколко страници.Честно ви казвам,не може да има толкова задръстени жени на едно място.Не е възможно.Недопустимо е.

Ако случайно все още не си припаднала, би ли написала нещо по същество. Тоест би ли била така добра да ни осветлиш, нас задръстенячките, вие отворените как наричате половите органи на децата? Прелюбопитно ми е!

# 171
  • София
Ако държим на точността - дуда е черница...

За да сме още по-точни обаче, само в Северозападна България.

Мне - в Южна България също казват 'дуда' - поне аз от там я знам думата и то от дете. На дървото - черница, на плода - дуда.

# 172
И аз знам, че дуда е черница, имам баба в плевенския край и от нея я знам думичката.

# 173
У наше село им викат барабонки на черниците.  Laughing

# 174
това ме удовлетворява. Наистина e доста разумно! Thanx anette!

А мене не, там се говори за sexual abuse, не се говори за миене и пишкане. Имената са дадени във връзка с въпроса за sexual abuse. По-надолу, където се говори например за докосване на тези private parts, се използва думата "genitals".

В случая заставам изцяло зад това мнение:

От моя гледна точка е по-добре да наричаш женския полов орган с измислено, отколкото с погрешно име. Аз не се чувствам мотивирана да обяснявам на 3-годишно момиченце, че пикае през уретрата, че му мия вулвата и че като порасне, ще роди през влагалището, намирам го за напълно излишен натурализъм.

Ако говорим за женския полов орган, го наричаме вагина или влагалище (когато четем книжки, обясняваме откъде се раждат бебетата и прочее), децата знаят тези думи. Когато говорим за ежедневни дейности, които нито са свързани с половия орган, нито се нуждаят от използването на анатомичните названия, използваме ежедневни думи, най-често това е 'пиша'.

# 175
Maria.St ,аз разбрах че темата е баш за женски полов огран,не за пишкане.Ние с дъщеря ми не пикаем през вагините си,никой не е говорил за подобно нещо. Но да,мие си "вагината" (не само утретрата,марак до подобни детайли да не сме стигали). Дупето си е дупе (заменили сме анус с тази дума),но това е друга тема Laughing
*Кавичките добавих по-късно за да уточня че това е терминът к ползваме по гореизброени причини,макар и анатом.неточен

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 01:05 от anette1104

# 176
Но да, мие си вагината

Ъъъъ... с дамски душ??

# 177
Анет, надали си мие вагината, най-много да си мие входа на вагината, а освен него си мие перинеума, срамните устни и куп други неща, които са там, наричат се вулва, и не са полов орган. Следвайки тази логика, би трябвало да няма проблем да наречем пениса тестис, защото са в близост. Същата работа и с дупето/ануса, хич не е друга тема...

# 178
crazy chick ,не ,с гъба  и сапун;
не споря и не убеждавам никого в правотата си,решенията по темата ни са взети от около 4.6 години след доста ровене и разговори със специалисти които вярвам знаят разликата м-у вулва,вагина и уретра,само споделих инфо и личен опит-който разбрал-разбрал Grinning
*
Мария,разбира се че не си мие вагината,обяснила съм по-горе изборът ни  на термин с риск да сме анатом.некоректни. Между другото секс.злоупотреба съвсем не се ограничава до вагина, в която връзка не намирам дадения от мен по-горе линк от АПА за неуместен

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 20:52 от anette1104

# 179
Ах!Още на първата страница става непоносимо.Но все пак прехвърлих няколко страници.Честно ви казвам,не може да има толкова задръстени жени на едно място.Не е възможно.Недопустимо е.
По-притеснително е колко невежи има - боравят с латински понятия, но погрешно, съвсем погрешно. Да пратиш детето си да си измие вагината е все едно да му кажеш, че червата са ти в стомаха, а сърцето - в лявата гърда.

Общи условия

Активация на акаунт