Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 68

  • 41 042
  • 297
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Гледам за ценообразуване си говорите  Wink . Има много полезна информация в кейксентрал.ком ( което ми напомня да ви дам последен тласък за конкурса мисля, че крайния срок беше 28.01 ) .

Та, абсолютния минимум в щатско е 4,50-5,00 долара за парче- най-обикновена торта, украсата се смята отделно. Но тази информация едва ли ще ти свърши много работа.
Направило ми впечатление, че момичетата, които взимат поръчки в Бг слагат доста ниски цени. Аз лично не бих таксувала торта с фонданена украса за по-малко от 50 лв. - това е ужасно много труд, за продуктите да не говорим. Аз лично, ако клиентите имат определен бюджет за тортата ( защото има хора, които искат нещо определено без значение от цената ), та ако имат определен бюджет бих им казала какво мога да им направя в рамките на този бюджет  Peace . Но всеки сам си преценява  Peace

Момичета в БГ никой няма да даде даже 5лв. за парче торта,а вие говорите за долари. Сигурно ако е от 2-те фукли - да, но е Пловдив от частник.... абсурд. Аз не мога да си позволя парчето да е над 3лв. Все пак стандарта тук е много по-нисък. Ако някога открия цех естествено цените ще са по-високи.
За пример в Пловдив имаме сладкарници, които ти предлагат парчето торта между 1.50-1.80лв. Даже и да е с фондан. Тук единствено на сладкарница Неделя цените са високи, но там вече почти не поръчват.

И още един пример, за какво си биха дали парите в Пловдив: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=361291.msg9952987#msg9952987 Прочетете няколкото поредни поста. В някои има линкове към сладкарници.

# 106
  • Мнения: 2 185
Както казах- тази информация едва ли ще свърши работа на някой в Бг...видях, че е даден канадски или американски сайт ( не обърнах внимание ) за ценообразуване и просто допълних  Peace .
Стандартът може и да е различен, но и условията са различни  Wink . Аз например не мога като ми щукне да пека и да продавам торти от кухнята ми в нас  Wink . Трябва да имам лиценз, а за да го получа ми трябва отделно помещение с отделен санитарен възел, с отделен хладилник, печка и т.н. ...самия лиценз също струва пари- та поради тези причини цените са леееко различни  Simple Smile . За глобите няма да споменавам ...и те са прилични  Laughing . Та така- всяка крушка си има опашка- разликата в цената не идва само от различния стандарт  Peace .
Цялата ми мисъл беше за това, че не бива да се обезценява труда. Не може да се сравни емоцията от отбелязване на празник с торта от сладкарницата на ъгъла, с тази от празненството със специална торта, направена специално за повода, за конкретния човек/дете/фирма и т.н. - и това специално удоволствие струва повече. точка. Не може да правиш продукт "на по-високо ниво" и да се сравняваш с кварталната сладкарница. В крайна сметка за всеки влак си има пътници  Peace Пак казвам- лично аз не бих работила фонданова торта за по-малко от 50 лв.- който иска си купува, който не иска отива в сладкарница Чочко  Peace

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 09:16 от Clairette

# 107
  • Мнения: 5
Момичета как мога да намеря рецаптите които е дала Джема за този фондан с мед

# 108
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Clairette, така е. Не опира само до стандарт, но отчасти цената е определяща. Казвам конкретно за Пловдив. И когато при моите нормални цени ми кажат- ами съжаляваме скъпо ни е хич не им се ядосвам. Да ходят от друго място да си вземат евтино.

Ето ви и едни пуховци за добро утро:

# 109
  • Мнения: 1 965
Ванче гледам нови хора в челен сблъсък с хумора ти   
Явно ще се наложи да се превъзпитавам, за да не плаша хората.
И да не почнеш да ми бройшправописните грешки-щото имам проблем с клавиатурата...  Mr. Green
Абе, не ви дебна правописа... Просто на Мам`Цоци лапсоса ми прозвуча супер смешно и затова. Грешки всеки прави, ама понякога са забавни....

barcela
- Екстра си е Барбито.  Добре си я направила роклята, не и се притеснявай. Но ако толкова държиш на критика, не ми харесаха "паласките". И може би някакъв сив елемент в горната чест на роклята, за да си личи че е комплект. В полата има беличко от блузката, значи и в блузката трябва да има сивичко от полата. Не че съм капацитет в модата, ама така изглежда по-офиСиално.  Всъщност незнам дали е сиво, но ми харесва този опушен цвят.
Да попитам някой беше казал че ще пробва да направи шоколадовия фондан с мед какво се получи?
Нещо ми се мотае из спомените че Лабрекс преди време дава рецепта за шоколад с мед. И едни рози показва.... Дано да се включи и да ти помогне. Ще се опитам да се разровя из старите постове и да го открия....
За ценообразуването.....
Няколко пъти вече се коментира че много зависи от града в който живееш.
В албума на Албена, цените са смешно ниски, но тя е казвала че в този малък град никой не дава повече.
В Америка са ужасяващи цените, но там хората явно разбират нещата по друг начин. В нашата мила родина, реално няма кой да ни плати къртовския труд по тортите и украсите. А и сладкарниците подбиват цените.  Трябва да се бориш дълго и упорито, за да направиш име в тази област и тортите ти да се гледат и плащат като "уникати". Шанса да си намериш клиенти "ВИП", е според средата в която се движиш. Ако това стане, тогава ще  е въпрос на чест да си поръчат от теб. Нещо като Версаче в тортоправенето. Всеки го иска, но не всеки ще може да си го позволи. Незнам, това си е мое мнение. дотогава, се постарай да си избиеш продуктите и в никакъв случай не ги учи да им "подаряваш" тортите. Сметни си продуктите и поне още толкова трябва да остане за теб.

# 110
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
За шоколадов фондан с мед: 100гр. натурален шоколад с високо съдържание на какао + 1сл. л. мед. Разтваря се на водна баня и като поизстине се слага в плик и в хладилника  Simple Smile

Ааа, докато сме на ценообразуване да ви кажа какво написа една мадама от Кухарката:

Мога да ви направя вкусна, евтина и красива торта, но може да изберете само 2 критерия.

# 111
  • Мнения: 1 271
Шеметче, разгледах сайта, ама нищо не разбрах подробно!  Twisted Evil Утре ще мъча мъжо да превежда  Mr. Green
Ами практиката е да се таксува на парче - за торта с фондан минимум 5 долара на парче, специални украси се таксуват отделно като минимума е 150 долара. Торта за специален случай не може да струва по-малко от 50 долара, сватбена торта - не по-малко от 250 долара. Слагат минимална цена на торта щото ако ти поръчат торта от 4 парчета ще ти идва да ги разстреляш. Например торта за сватба 100 парчета ще е поне 500 долара което си е поне триетажна торта де.

Благодаря   bouquet

За цените-ще ви кажа как е в Европата-а лично работя също на парче-нещо подобно смятм като в този сайт-хамеиканския....само че без цена на украсата.За определен модел си имам определена цена на парче!Най-виоката цена на парче ми е -4 евро(криза е все пак  Mr. Green ), най-ниското 2,50 евро.Ако на някой не му инасят цените-моля-има супери където продават масовки-да заминава там!Също не се сърдя, когато ми откажат да поръчват торта-всеки си иманякакви съображения-дали високи цени, дали не може да оцени труда, кйто се влага в изработката на един такъв уникат.А повярвайте ми прерових цяла Испаня, еми такива торти тук не се правят.И все пак хората трудно поръчват, това е нещо ново и трябва да се наложи на техния пазар.

# 112
  • Мнения: 5
Пепи, Ванче много ви благодаря
и да  си пробутам пак въпроса за руска мастика 1 - някой работил ли е с нея
защото чета но навсякъде само за  втората пише

# 113
  • Мнения: 2 185
Ами явно по различен начин ги виждаме нещата  Wink .
Всеки действа по различен начин и от там идва разликата- едни пекат блатове, други ползват готови...едни гледат да си намалят разходите като пестят от продукти (под една или друга форма), за други пък е важно всичко, което предлагат да е домашно изработено и индивидулано за всеки клиент. Според мен разковничето е в 2 важни стъпки  Wink
1 Да разбереш за клиента има ли знчение цената или иска нещо конкретно без значение колко ще му струва ( говорим в разумни граници )
2 Ако цената има значение- казваш за тези пари какво си в състояние да му предложиш- така хем не губиш клиента, хем не правиш компромиси с цената на труда си  Peace

И така и така се включи Силрай, да се възползвам да я попитам. Как стои в Европа въпросът за авторското право? Тук например могат да ме осъдят ако правя фигурки защитени с авторско право- разбирай всичко на Дисни, Пиксар, емблеми на отбори, чанти Гучи, обувки...абе каквото ти хрумне, което е запазена марка  newsm78 . Мога да ги правя, но само за подарък или примерно за домашна консумация. Гледам, че всички, правите и продавате подобни "дизайни"...за Бг ми е ясно, че няма кой да тръгне да съди сладкарите, но в Европата как стои въпросът  Thinking ?

# 114
  • Мнения: 1 491
Пепи гледам, че си "на линия", та много нахално ще се изцитирам  Mr. Green

Пепи миличка, имаш една торта в която съм влюбена  Mr. Green  Тази с калинките за РД на едно момиченце Калина ... Би ли споделила моля, как правиш калинките  Praynig Или ако имаш step by step да го пуснеш  Praynig Че и аз имам една задаваща се Калина на 2 г  Wink

плииииииис  Praynig

Аз си ги представям по следният начин - червено леко издължено топченце, лепвам отпред едно черничко и след това с айсинг шприцвам черните точки? На прав път ли съм, или има нещо по специфично, което трябва да знам? Ще съм много признателна и благодарна, и все пак разрешение да ти копирвам модела  Praynig  Не, че ще го докарам като тебе, но все пак  Mr. Green



А за цените и ценообразуването, не че имам опит в тази област, само една торта съм правила  по поръчка и й взех 45 лв. (тортата с циците), реакцията на поръчителя беше - "Много ефтино бре, душе! Само при тебе ще си правя вече тортите за поводи" ....

# 115
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Пепи гледам, че си "на линия", та много нахално ще се изцитирам  Mr. Green


Вземи да ме аднеш на ICQ-то де. От снощи съм те добавила и ни вест ни кост.

# 116
  • Мнения: 310
violetblue знам, че искаш като калинките на Пепи, но все пак ако искаш погледни този линк http://www.snimka.bg/album.php?album_id=335280&pid=10254027 .Има стъпка по стъпка как се прави калинка  Simple Smile

# 117
  • Мнения: 452

barcela
- Екстра си е Барбито.  Добре си я направила роклята, не и се притеснявай. Но ако толкова държиш на критика, не ми харесаха "паласките". И може би някакъв сив елемент в горната чест на роклята, за да си личи че е комплект. В полата има беличко от блузката, значи и в блузката трябва да има сивичко от полата. Не че съм капацитет в модата, ама така изглежда по-офиСиално.  Всъщност незнам дали е сиво, но ми харесва този опушен цвят.



Ванче,цветът на горната част е такъв,защото щях да я правя от руската мастика но нещо на другия ден не ми се получи като я разточих,пък горнището на роклята го направих от предния ден.И като си замесих Варната цветът не стана същия,много ми беше спешна и бързах да я направя,затова не й развалих горната част.

Чета,че коментирате за цените,да споделя че при нас в малкия град цената на парче торта в нашата сладкарница е 0.90 - 1.00 лв. но се купува,но ако скочи повече едвали ще върви.Има торти и по 9.40 - 9.70 лв. но купуват и от по-скъпите.

# 118
  • Мнения: 1 491
Сега, да ви докладвам - Гласувах в кейкцентрала с 5 звездички за наште две момичета - Дими и Ванчето, като на всички останали им нашатках по 0 звездички, защото победителят накрая ще се определи по броя на получените звездички...

Приканвам всички, които са се регистрирали там да не пропуснат да гласуват! с 5 звездички за наште мацки
Mr. Green


Рапорт даден  Laughing

# 119
  • Мнения: 4 358
Ванче гледам нови хора в челен сблъсък с хумора ти   
Явно ще се наложи да се превъзпитавам, за да не плаша хората.
Недей Naughty.Ще си загуби чара темичката Hug Heart Eyes Hug.Ей сега пак гледах багера стъпка по стъпка.Не е лъжица за моята уста това чудо Embarassed.
Кола по мога да се пробвам Rolling Eyes
Барчела екстра си е Барбито Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт