Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 68

  • 41 031
  • 297
  •   1
Отговори
# 210
  • някъде на юг
  • Мнения: 282
Моята сватбена торта беше от "Лъки" на 3 етажа с розички доста добра изглаждат запазила съм си една раковина плна с розички ще я снимам и покажа ако искаш.

# 211
  • Мнения: 17
Оф, така исках да е нещо,което се яде. Освен това сред гостите има и такива,които не ядат свинско, а Мarshmellows са от свински желатин....Абе ужас, специално за тях ходих да търся (и намерих де) растителен желатин(агар-агар). А за глюкозата ме излъга неосведомената аптекарка. За руска мастика 1 има ли отзиви? Макар че за нея пък нямам сухо мляко...Оф, ако тази вечер нищо не направя, утре ще купя шоколад и ще я залея с него, а може дори да се пробвам на шоколадения фондан, по-лесен ми изглежда. Там като че ли няма какво да объркам. Благодаря за подкрепата Hug

# 212
  • Мнения: 484
Фиорчеее,ТОРТАТА Е СТРАХОТНААААА!!!!УНИКАЛНА!!!

Пепи,твоята единичка както винаги е съвършенна  Peace

yulinda,млякото се вари толкова време за да стане ка,амелено/пообно на едни стари бонбони лакта май че бяха/,но трябва да е подсладено,иначе няма да стане.Трябва да го вариш в съд с вода и да е покрито поне няколко пръста отгоре с вода.ОСледи да не остане без вода,че тогава наистина ще стане бомба/или поне навсякъсде ще има мляко/.Аз често варя и досега не съм имала проблеми

Райче,казвай навреме,аз се ошашавих от толкова замъци и не ги догледах тортите,но вече имаш и от мен 5-ца  Hug

# 213
  • Мнения: 1 173
Момичета , аз тези "сълзи" за гласуването на шега ги сложих , НО въпреки това благодаря на всички ви   bouquet
 Ей сега ще ви пусна днескашното си дело - за него наистина щях да тръгна да "рИва" като магаре - е то тази торта от блатовете тръгна на проблем. Първо ги срязах много на тънко ( на 2 много дебели щяха да станат ooooh! ) после уж да е вкусна -едни карамелен и шоколадов муси сложих. За замазване използвах едно като масло , но с 50% ...някаква си мазнина. То пък мръсната му гадост се разтопяваше по-лесно от маслото даже( а уж шортъринга издържал на по-високи Т , не че това беше шортъринг , но предполагам е нещо от този вид  Rolling Eyes ). Та...стигаме до покритието - мадамата не искаше розово , хареса това на предишните кутии- да ама , аз него го правих на розова основа ( имах розови ММ) . Както и да е , тръгнах да правя розовото тесто , но сложих май повече вода докато разтапях ММ. Резултата - глътна повече захар отколкото трябваше ,а днес просто беше на трици
Пробвах с бяло тесто да направя същия цвят - да , ама НЕ. Не стана и не стана , а нали е поръчка .Реших да пробвам с тричавото тесто да покрия - първо се напука , второ се скъса ooooh!  Махнах го от тортата - трябваше наново да мажа с маслен крем и да чакам да стегне. Както и да е покрих някак си втория път ,обаче да изкарам свестен шнур през "клей гъна" беше невъзможно ... Както и да е - като краен продукт се получи, тъкмо се чухме с жената на кума ми - каза че рожденичката искала за си "замразява " 2рия етаж за спомен Joy ( толкова им харесала тортата , че искали направо от нея да почват, как без уиски Joy newsm78)
 Та оплаках се , олекна ми на душата . Връщам се да чета 8 страници ( то пък вий като сте се разписали днес ... #Crazy )

 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=229804
П.С Тортата е на 2етажа по поръчка , не от вманиаченост от моя страна да правя етажни торти  Mr. Green

Албенче семпла и елегантна синя торта. Аз се позачудих къде изчезнаха сметанените , а ти не ги качваш  Wink.
Барсела Барбито ми харесва - добре си я дизайнирала.  Лилията ( лилиум - както и да се казва) да , получи ми се най накрая ( е не идеално , но..) затова и спретнах тортичката да се похваля с цветето  Wink .
Пепи Я кажи сега тези юнаци за колко време ги моделираш - ми ти като машина бре човек , през ден и Пух и компания . Браво
Фиор А... аз имам забележка - вземи ми прати и на мен за РД едно мерцедешче( по възможност истинско  Mr. Green ) . Много реалистична тази кола , че цветя и шампанско даже. Поздравления
Ванче пак приказки разказваш за лека нощт  Joy . Пък за прибирането -чичо Джорджи Буш виж в какво положение ни остави  . А и началото на май ми е много кофти дата - Дида е до 20 май на училище...та така. Ама аз бих разцелувала твоето джудже ако беше дошло днес да ми нацвъка само 50 ню-нюта  Grinning

Героите са уморени - отивам да спя

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 06:24 от raya_usa

# 214
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Метнах още по един глас от домашния компютър пък дано да спечели някоя нашенска торта.

Фиор най-сетне видях мерцедеса - супер е цял ден чакам да се прибера та да го видя това чудо ама верно е чудо.
Пепи единичката както винаги е прекрасна - имам чувството че Пух и компания ги правиш вече със затворени очи а аз още не смея да се пробвам с тях.

Райче всичко изчетох ама нещо снимката ми се губи ...

Допис ... тя снимката се появила вече Simple Smile Супер е тортата - та като сме подхванали цени Рая на колко я оцени тази красота след като е поръчка? Аз като върл почитател на .озовото особено напоследък (имам циклични предпочитания към цветовете) направо се влюбих в тази ти торта. А какви са размерите на двата етажа? Капака от какво е направен? Вдлъбнат ли е от вътре? А тези два листа като опаковачни хартии как ги изряза така рошаво? Абе след като разказа проблемите по тортата сега разкажи в детайли как я направи.

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 07:17 от shemet_neveroiaten

# 215
  • Мнения: 818
Райче гласувах и за теб.Като гледам колко хубава е тортата вьобще не личи да те е ядосвала толкова...ама ти си знаеш де

# 216
  • Мнения: 264
Най сетне успешно се регистрирах в Кейк централ. Гласувах за Рая и за барбароните, но не намерих жабата. Ако някой може да поммогне с директен линк  Hug

# 217
  • Мнения: 1 965
http://www.cakecentral.com/modules.php?name=gallery&file=dis … e&pid=1304107
Тортата на Дими

Тааааа това (освен с папка джоб, която е доста по мека и къса) с какво друго сте измислили че може да се замести. Аз за сега не измислих нищо...
Отиваш в някоя книжарница, например в Офис 1 и си купуваш корица за ламиниране. Гладка, лъскава, пластична и достатъчно твърда. в краен случай преглеждаш папките които се предлагат и избираш някоя с прозрачна и гладка предна корица.

Оф, така исках да е нещо,което се яде. Освен това сред гостите има и такива,които не ядат свинско, а Мarshmellows са от свински желатин...

Не искам да те разочаровам, но желатина  НЕ се прави от самата животинка, а от костите и хрущялите и..... гадничко звучи, но това е факт.  А колко е свински..... бог знае... така че щом гостите ти не ядат месо, спокойно си сложи желатина. А и едва ли някой ще направи толкова сложна асоциация... от свинското до покритието на тортата.....

Пепи - тортата ти е страхотна както винаги. Вчера изобщо не съм я и видяла  Embarassed Защо хората поръчват само единици? Тия деца не стават ли на 2...3....4 години?   Rolling Eyes
Фиорче..... след толкова тръшкане, притеснения и въпроси....... резултата е просто невероятен.... Колата е перфектна.... А салона вътре, направо ми взе акълЯ. Знаех си аз, че ще я направиш по-добре отколкото си я представях.  От какво направи стъклото в крайна сметка???
Райче - Буш ви прецака, ама пиши едно писмо на Обама. Току-виж взел ти разписал пътния лист до БГ. Големи проблеми си имала с тая торта..... но резултата е ..... както винаги..... перефектен. Шнура е много фин, досега май не съм виждала тълкова тъничък. Гледам и нюнюта има..... Ще взема ти врътна едни 1000 бройки, да си ги имаш.....  Joy
Дими - и аз щях да кажа за сладкарница Лъки. Те правят подобни торти, но не са толкова цветни. Ще ти покажа довечера снимка от тортата на сестра ми. Моя братовчедка работи там  и постоянно ме тормози да и правя торта лично за нея /по майчинство е/. Винаги съм в стрес като и нося, защото тя все пак е майстор-сладкар.... та от нея знам че всичко е сухи смеси. Кремове, сметани, блатовете са смеси на прах. Покритието е адски безвкусно, жилаво и зверски сладко. За сватбените торти, всичко се прави на конвейр. Самата тя, не носи в къщи техни торти защото /цитирам я/ "Като знам какво има вътре...... Crazy"  А, ценитеее..... ехаааа..... ако можеше някой така да ми ги плаща и на мен .......... в "...стотин лв са. ........Ужас, каква антиреклама им спретнах.....

ИСКАМ ДА НАПОМНЯ ОТНОВО ЗА СБИРКАТА.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=362659.0
и накратко:
http://docs.google.com/Doc?id=dfczmb2b_6g35n49ph&hl=bg

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 09:21 от van444eto

# 218
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, добро утро.
Минавам набързо и отивам да работя, че торти ме чакат.

Руска мастика 2 - става и за покритие. ако много се е втвърдила се пуска за малко в микровълновата. Аз обаче я ползвам основно за фигурки.
Жълтеникавите покрития- за да се избелят се слага мъничко синя боя. Но мнооооооого малко.

И по въпроса за времето което ми отнемат фигурките- 4-те може би го направих за час и половина. Разпръснати бяха в 2 дни, че с малкия няма как.
Днес ще правя влакче, което е за следобяд... ще си засичам време  Mr. Green

Рая, макар и с перипети тортата е станала супер. Вярно розовото е малко мръсничко, но пак е много хубава.

Ванче, ами такива поръчват бе душко. Явно 1-вият РД е по-важен. Макар, че имам и за други рожденни дни, но там вече искат тематични, а не цифри. Я кола, я том и джери.... я костенурки-нинджа.

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 09:46 от _Пепи_

# 219
  • Мнения: 1 965
Ако Vania Jordanova чете тук, много моля да си изчисти кутията от съобщения, за да мога да и отговоря на въпросите.....
Извинявам се на останалите за този пост!

# 220
  • у дома
  • Мнения: 1 581
Fior, как го направи тоз автомОбил, страхотен е  smile3501 а дали имаш нещо като стъпка по стъпка  newsm78 Blush

П.С Тортата е на 2етажа по поръчка , не от вманиаченост от моя страна да правя етажни торти  Mr. Green
Mr. Green гузен, негонен бяга  Mr. Green  Joy hahaha може да се наложи да те тормозя на лични след някой и друг месец относно многоетажните сватбени торти  Whistling Hug  bouquet

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 10:18 от blueeye®

# 221
  • Мнения: 1 486
Добро утро и от мен! Laughing
Ех,този мерцедес-направо го сънувам вече! ooooh!
Вие що не намерихте забележки,а мъжЪт ми Mr. Green-101!Направо ме побърка снощи-гледа снимки и мърмори #Cussing out
Той реши,че е трябвало едно към едно да стане-забравила съм огледало да сложа,въздухоотводите съм ги очертала лекооооо
кривички,лайсните ми били криви,волана не бил като не мерцедес..................абе какво да ви говоря,станах луда #Crazy #Crazy
Така,че ако ми се наложи друг път да правя кола-ще я правя скришно и тайно от него Naughty
Райче,много уместна забележка,с удоволствие да ти пратя,ама трябва първо да пообера някоя швейцарска
банка и ще ти изпълня желанието hahaha hahaha hahaha(дано не ме прочете някой от служителите на реда) Mr. Green
Иначе и ти не спираш да твориш красоти,една от друга по хубави smile3501
Ванче,в крайна сметка стъклото го направих от едно по твърдо фолио,изнамерих го от един комплект на дъщеря ми
за рисуване с боички за стъкло,при което тя никак не беше доволна,че съм и и взела малко,но в името на идеята склони
да ми услужи BlushДори беше леко позацапано,но...........нали и на твойта и мойта кола не е много чисто Joy Joy Joy
blueeye®,много исках да го снимам постъпково,но бях толкова омазана,че успях едва когато го намазах отгоре да го снимам.
Имам две снимки мога да ги покажа,а другото да разкажа.

Аз размишлявах над тази торта,която Крисче показа снощи от Кърджали.И понеже си имам доста учебници от едното време
се поразрових и прочетох туй-онуй и си помислих дали тези платки на тортата не са от индианово тесто-понеже нали каза,че са като пандишпан,но не точно.Щом не са като на Медовик.Ако някой от по вещите е правил такива платки-да казва. Peace
Не твърдя нищо и не съм сигурна,но само размишлявам newsm78
Нали трябва да се разконспирира тортата Wink

# 222
  • Мнения: 22 867
И аз гласувах за Рая и Дими, само двете ли участват?

# 223
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Започнах пистата на Мари-ета.
Направих и марципан Варна за покритие само, че този мост как ще го докарам не знам.
Ще показвам довечера.

# 224

Общи условия

Активация на акаунт