Петимата тибетци - ритуали за младост, жизненост и добра форма

• 76 445
  • 442
  •   1
Отговори
# 375
Elena, според мен тялото ти казва дали да правиш или не-аз например като забременях с първото си дете и още не знаех, изведнъж започнах да се учвствам адски зле в йога класовете...е, оказа се че първите 3 месеца не трябвало да ги правя! Така, че ако за теб ще е усилие и неприятно усещане-пропускаш. Насила всяко нещо би донесло по-скоро вреда, отколко полза. Изключвам разбира се класическия мързел Laughing

# 376
Да ви питам за 6-тия тибетец, не ми е много ясно, гълтането на корема рязко ли е, или постепенно, като удар ли да го почувствам, ако може някой да опише как го прави, мерси!

# 377
  • Семейството е винаги с мен:)
Да ви питам за 6-тия тибетец, не ми е много ясно, гълтането на корема рязко ли е, или постепенно, като удар ли да го почувствам, ако може някой да опише как го прави, мерси!

Аз издишвам постепенно и плавно Peace

# 378
Гълтането на корема е плавно като се опитваш да стегнеш максимално мускулатрата.
elena когато е на лице фибрилно състояние и нямаш тонус е нормално да не ги правиш  Grinning
Когато настинката премине всичко ще си дойде на мястото   bouquet

# 379
LADY_13 първо искам да почакам още няколко седмици във връзка със възстановяването след операцията. В края на този месец имам консултации при гинеколог и ендокринолог. Ще си пусна и изследвания на хормоните и след това почвам ритуалите. В момента препрочитам книжката. Почна ли ги ще споделям със вас какво чуствам. Желая на всички лек и пълен с усмивки ден   bouquet.

# 380
  • България
При 6-тия тибетец издишвам плавно , после се навеждам напред и се опитвам да изкарам всичкия въздух. После се изправям с глътнат корем , притискам ръцете на хълбоците като така раменете се изпъват назад и  се опитвам да задържа максимално  Peace  Не си спомням точно къде  го четох.

# 381
MiaMIa ,LADY_13   Благодаря Ви   bouquet.

# 382
Благодаря за книгата и за съветите, момичета Simple Smile

Лейди13 - признавам си и аз без бой - от толкова диети съм загубила напълно чуството за нормален глад и по-лошото - чуството кога си се нахранил и почваш да преяждаш...

# 383
Благодарско момичета   bouquet

# 384
По отношение на преяждането, даосите имат едно правило- при едно хранене изяждай толкова ,колкото се побира в двете ти шепи.
Няма начин ще си тренираме диафрагмите ,че инак няма какво да ни сигнализира  Grinning. Между другото когато всичко е наред сигналът е много ясен- просто не можеш да погълнеш нищо повече.  Това не съм го усещала поне от три години Sad
asuper, няма да ти е лесно , но ако има начин да се справиш със ситуацията , то това е този. Simple Smile
Ще стискаме палци  Peace
Ще напиша и за епифизата , не съм забравила ,но сега си припомних и още неща ,които са интересни и до някъде обясняват манията  да преяждаме системно.

# 385

Ще напиша и за епифизата , не съм забравила ,но сега си припомних и още неща ,които са интересни и до някъде обясняват манията  да преяждаме системно.

LADY_13, това за преяждането много ме интересува и ще ти бъда благодарна да го напишеш!  Peace

# 386

LADY_13, това за преяждането много ме интересува и ще ти бъда благодарна да го напишеш!  Peace

И мен също ! Simple Smile

# 387
 newsm62
Ще напиша  Laughing Просто се опитвам да си събера мозъкът в главата.
Не за друго , но изследванията ,които ще цитирам  малко ме шокираха и ми беше нужно време , за да ги възприема.
Ще се опитам да опиша максимално разбираемо функцията на една малко изледвана жлеза и защо всъщност тя до голяма степен контролира емоционалната нужда от храна.
Изследванията са правени с психиделични дроги,които имат сходно въздействие на сибутраминът , съдържащ се в  китайските хапчета за отслабване.
Забавянето е по-скоро продиктувано от стремежът ми да не бъда погрешно разбрана.  bouquet

# 388
Здравейте на всички Тибетки!   bouquet
Попаднах  на вас преди няколко месеца, когато се ровех в нета, събирайки мнения какъв хранителен режим да започна и чудейки се как да се справя с няколкото килца от зимата Simple Smile.
Като видях темата се сетих за тези ритуали, които знам от няколко години - Елвира Георгиева ги беше показала в едно сутрешно предаване и бе споделила, че с тях поддържа формата си. Тогава бях започнала д ги правя и бях свалила няколко килограма.
Та сега, когато си ги припомних и чета мненията и отзивите ви се реших да се запиша в темичката и да споделя, че ги правя от повече от 1 месец (с няколко дни прекъсване по празниците) и се чувствам страхотно. Избих си от главата всякакви мисли за диети и лишения (тормоз на организма) и реших да си правя нещо, което ми е приятно, споделяйки мнението на Lady13, че очистването започва отвътре! Не съм се гледала вторачено в огледалото всеки ден, за да видя резултат, но хората покрай мен започнаха да отбелязват "А, ти си отслабнала!" или "Къде ти е коремчето?"
А относно храненето: по естествен начин започна да ми се яде само здравословна храна и въобще не се сещам за любимите ми дюнери и пастички Simple Smile.

Така че, искам да дам своя вот ЗА тези прекрасни упражнения и да благодаря на всички вие, които споделяте ценна информация и преживявания тук!

# 389
  • София
Отдавна не съм писала тук, но срам, от няколко седмици не правя упражненията. Но от днес ги почвам. Много интересни неща прочетох до сега, темата е станала доста интригуваща.

Общи условия

Активация на акаунт