Петимата тибетци - ритуали за младост, жизненост и добра форма

• 75 583
  • 442
  •   1
Отговори
# 105
  • MUC
Аз ги спирам, като съм в цикъл. Но и моят е сравнително тежък де.
Кофтито е, че веднъж като спра и после не се сещам да ги почна пак...  Blush

# 106
Не са ми се отразявали по време на МЦ

# 107
О,здравейте първо GrinningНе съм чела какво е писано до сега за книгата,но на мен лично много ми помогна.Когато бях бременна с първото си дете ходих на гимнастика за бременни,но след раждането походих съвсем малко за сваляне на килограми и майка ми дойде и ми донесе точно тази книга.Започнах да правя упражненията вкъщи,отначало не беше лесно,но започнах да се чувствам по-добре,по-жизнена,беше ми по-лесно да се справям с бебе на ръце,имах повече сили.И килограмите се свалиха доста бързо-откакто почнах с тази гимнастика бях +6 и ги свалих за 2месеца и половина,а преди това от другата гимнастика 2 кг за същото време,смятайте

# 108
Tiffany Michelle, по колко пъти изпълнявахте упражненията?

# 109
  • България
1-ия тибетец се прави , докато ви се завие свят .
[/b]
Ми да , ама аз всеки път мога да направя поне с 5 повече преди да ми се завие свят. Вече съм до 40  Laughing  Та затова питах добре ли или трябва да спра след 21. Иначе на мен си ми харесва  Laughing
при мен месечния цикъл минава доста леко пу-пу и никога не ми е било проблем да спортувам.( само когато си търся оправдания  Wink ) Но ако е болезнен  сигурно е добре да си починеш или пък да направиш само по няколко бройки, колкото да не се отпускаш много  Wink

# 110
Innesse аз увеличавах от 5 до 21 всичките.Влязох в ритъм за 2 седмици,но пък правих упражненията сутрин преди малката да се събуди,на гладно,някъде към 6 сутринта.Ставах по това време не заради тях точно,изпращах мъжа си на работа и докато той закусва,аз тренирам GrinningПосле ги правих след обяд когато малката спеше отново,някъде към 3-4 следобяд,като не бях яла поне час,час и нещо.Правих така,защото иначе ти тежи.

# 111
Здравейте и от мен. Аз правих упражненията вчера и днес и многосе надявам да продължа, че съм си малко непостоянна  LaughingНо като ви чета за какъв бр. повторения говорите при въртенето...ShockedЧувствам се задължена да цитирам пасаж от книгата на П. Келдер:

"Всъщност, едно много силно стимулиране на енергийните центрове в горната част на тялото предизвиква своеобразен физически транс, който някои  "дервиши"  възприемат като духовно или религиозно действие, но това може да доведе до отслабване на жизнените сили. Следователно, продължи полковникът, не трябва да се злоупотребява с изпълнение¬то на това упражнение. Можем да постиг¬нем най-добър резултат, като го изпълня¬ваме по-малко от 12 пъти, осигурявайки по този   начин   умереното   стимулиране   на енергийните центрове."

# 112
  • Пловдив
И аз правя упражненията,но на мен първия тибетец ми е много труден.Едва се завъртам 4-5 пъти,и то бавно,и ми се завива свят,а после ми е лошо.С др.упражнения нямам никакъв проблем,но с това.....Надявам се постепенно да свикна,защото имам желание да ги правя редовно.

# 113
Пробвай като балерините, докато свикнеш. При въртенето не шари с поглед, а се концентрирай върху една точка пред теб и я следи с поглед непрекъснато. Дано ме разбираш.

Да, и аз мисля, че 21 е оптималното число за повторения на всички упражнения. Няма смисъл да се въртим като изоглави Mr. Green

# 114
Здравейте и от един някогашен "тибетец" Simple Smile
До колкото знам, след 21-та бройка, колкото и да правите, ефекта си е все същия. Сещам се, че и като ги прАвех, винаги гледах да е нечетна бройка.
Та да споделя какво действие имаха при мен. Не съм ги правила с цел отслабване никога, а с цел повече енергия (бях активен спортист, състезател) . Бях достигнала 12 като бройка и една вечер реших да се изсиля и да направя 21, защото знаех, че тогава се постига най-голям ефект. Въпреки отличната си спортна форма, да си призная се по сковах и се напънах, за да ги довърша. Като приключих реших да се опъна малко на леглото да си почина. В следващия момент отворих очи след 12 часов сън, лежах си в същата поза с дрехите. Когато открих това им действие, не веднъж съм го прилагала по време на състезание, когато не можех да заспя до 3 посред нощ от вълнение и притеснение, които ми изпиваха силите. Ефекта беше моментално успокоение. Заспивах си като къпана, а до преди това се въртях плувнала в пот и с увит около глезените чаршаф.
Подобряват цялостното енергийно състояние на организма ! Не съм ги прАвила скоро, но горещо ги препоръчвам !

# 115
Достигайки 4-то упражнение започвам силно да се загрявам, почти се изпотявам. Най-трудно постижимо обаче за мен е 6-то, там съм на не повече от 7 повторения.

# 116
  • Варна
Swayka, аз май не разбрах добре  newsm78 Дават ги за повишаване на енергията, а при теб са подействали успокояващо и след това ги ползваш за по-добър сън?

# 117
  • България
Да, именно и аз по-горе писах, че не се препоръчва вечер , защото няма да можеш да заспиш  newsm78 Но явно при всеи действа различно.
А на четвъртото и на мен ми става много горещо

# 118
Според мен балансират енергиите в тялото- ако има недостиг се повишава работоспособността и обратното, при свръх превъзбуда- успокояват.  Thinking

# 119
  • в резерват
Аз пак съм на линия.  Peace
Започвам с по пет повторения сутрин и по пет вечер.

Общи условия

Активация на акаунт