Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 25-та тема

• 49 931
  • 371
  •   1
Отговори
# 180
и сядаме да гледаме кого ще ожени Слави  newsm53

И аз  Laughing ама сега са реклами и гледайте маниаците кво правят hahaha преглеждат форума.Ей зараза ей hahaha.
А воденичките ти един път Peace И воденички обичам Heart Eyes
Маме Цоци цабравих те бе.Браво на детенце - мамина отмяна Hug
Роца - няма да откажа от гулаша

# 181
Охххх не мога вече тук...... Ох на Нела и супата и пилешкото филе е страхотно. Скоро не съм готвила супа топчета.......благодаря за подсещанката Peace

Маме, видях вече тортите, че от офиса не можех - чудесно се справяш, а гънките са като ефект, не дефект Peace Аз явно съм пропуснала тези питки на Карина. Имаше едни подобни дето Котка ги даде, те ли са newsm78

Вивиан, този браунис е прекрасен. Оххх да не се връщам назад, ама май ти беше правила торта с мюсли - не е ли сухо така отгоре като е мюслито и не е ли твърдо за дъвчене или омеква?

Берина - то зависи колкави са ти купичките. Joy То и аз не обичам да остава, ама така като ги сметнах май няма да ми стигне и за едно ядене, камо ли да остава.

А Милена, аха Милена Милена....... твоя почерк го познах още скролирайки, без да видя уотърмарка нито в ляво името ти. Когато погледнах,просто се уверих, че това си ти. Този рисунък е просто твоя запазена марка. Как няма и тук такъв курса, ама не ще да е само от курса май май.......

От мен едно тирамису за вкъщи по идея на Милена украсено Hug Hug Hug, аз без теб нямаше да се сетя, пък и си купих 2 кила кувертюр, и не съм се упражнявала - сега ми е паднало....

# 182
poli__5 , Despina , ето рецептата за Сладкиш с фурми и орехи

Милен@ , много красива градинка си спретнала !  Peace

Гелева
, днес си забегнала към източната кухня , май ?!  Grinning Оризът с какво си го варила ? Цвекло или ...? Променя ли му се осезателно вкусът ?

Роца , как правиш супата ? Да си призная честно , аз сладки картофи май не съм яла ?!  Rolling Eyes И изобщо продават ли ги тук на пазара ?

Krische , страхотно тирамису , ще заръфам монитора !   Mr. Green

# 183
  • София
Леле, леле, какви са тия петъчни изтъпления?! #Crazy Направо ми се събра погледът от вкусотии! Няма да ви изреждам всичките, че няма да ми стигне една страница, а и да не пропусна някого  bouquet

Аз днес скромничко само на една салатка  Wink

Салата с рукола, айсберг, пармезан, запечени кедрови ядки и крутончета
 и дресинг от балсамико, екстра върджин , дижонска горчица и зърнеста горчица
  Crazy

Утре за закуска смятам да направя добруджанска кавърма и ако резулатът е добър, ще я демонстрирам.

Хубав и вкусен уикенд ви пожелавам!

# 184
Радвам се, че ви хареса моето Брауни   Party

Krische, да аз я бях правила тортата Мюсли  Peace Ами тя си попива и не е сухо, а и така е по рецепта - да се поръси отгоре с мюсли. За втори път я правя и много ни харесва.

# 185
супа топчета

ароматните питки на Карина - като наркотик са, не можеш да се спреш Crazy

и руло

# 186
Вивиан страхотно изглежда Браунито....надявам се да ти е харесало и на вкус...... PeaceНашето вече свърши и сега като гледам това тирамису.....май и аз утре ще завъртя едно..... ooooh!Крисче прави си ти две дози без много да го мислиш....а тирамисуто ти май ще го сънувам......но още утре ще врътна и аз.....ааааа няма да стане. Crossing Arms

# 187
Бъни, polin_a, berina, nela_66, Мама Цоцоланка, Роца, Крисче, * *•● Диди ●•* *, благодаря за похвалите Blush

Бъни, нямам специален повод за къпкейкс. Имах вдъхновение, направих ги Grinning

Роца, глазурата е маслен крем, оцветен със сладкарска боя.

Крисче, карах курс за декориране на торти, всичко на всичко 40 часа. Би останала изненадана колко малко научих Crazy Но курсът ме запали по торто- декорирането, а това е опасно хоби. Къпкейс, обаче не бяха част от курсът.
Чудно тирамису си спретнала Wink

Мама Цоцоланке, нямаш грижи да те пратя едно кейкче, но не гарантирам, че ще става за хапване след дългия път  Crazy Гледам и ти си се зарибила по торто- правене и декориране Wink
А теб вече съм те признала за майстор на питките Hug

Роца, сподели, моля те, как направи супичката Thinking

Мариета, чудно руло Flutter

Нашата вечеря- пълнени камби, ориз и чеснов доматен сос:

# 188
Момичета чудни неща сте сътворили.Наистина петъчно след цяла седмица работа такова чудо не е било бе.Напълни се темата в петък.
А които гледаха до преди малко Кой ще ожени Слави - е как кой бе нашето момче Готвача newsm44 newsm44 newsm44
Урааааа - така се кефих. Да им е честито.

# 189
Утре за закуска смятам да направя добруджанска кавърма и ако резулатът е добър, ще я демонстрирам.

Не смятах да пиша, но съм като бик на червено като прочета - добруджанско! Та...да питам....Кавърма=баница??? Защото при нас, баш у Добруджата, от край време в рода на майка ми баницата се е наричала кавърма. Майка и до ден днешен я точи и става.......Няма такъв вкус просто......

# 190
И аз бях много заинтригувана от това , че добруджанска кавърма ще се поднася за закуска !  Wink Обаче пък изобщо не знам каква е тази кавърма ?! Така , че се присъединявам към питането на адашката - това баница ли е ? А ако не е , очаквам от Дидето да каже за майчината баница ! И да разбера какво е добруджанската кавърма !

# 191
  • София
Не смятах да пиша, но съм като бик на червено като прочета - добруджанско! Та...да питам....Кавърма=баница??? Защото при нас, баш у Добруджата, от край време в рода на майка ми баницата се е наричала кавърма. Майка и до ден днешен я точи и става.......Няма такъв вкус просто......

Точно за кавърма-баница става дума! Peace Смятам да си я точа сама, ако балеринката ми даде тая възможност,  но съм правила и по-лесен вариант с готови кори, макар че не може да се сравнява с оригинала. И пак става много вкусна! Ама то ако трябва да сме стриктни, тя трябва да се пече и  под връшник. Наистина няма такъв вкус!

Утре ще ви напиша рецептата, ако има интерес  Peace Мамо Цоцоланке, много ще се радвам, ако и ти споделиш рецептата на майка си!

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 22:45 от Цецето

# 192
Е , сега , ако кажете и рецептата за тази кавърма ?!   Grinning

# 193
Е , сега , ако кажете и рецептата за тази кавърма ?!   Grinning
smile3521 smile3521 smile3521 smile3508 smile3508 smile3508

# 194
  • пак на Рив Гош
Диди, Милена - супата е страшно лесна.
2 сладки картофа (Диди, не знам дали се продават в България, на това приличат, ако ги търсиш в магазина)
2-3 средни нормални картофа
250 мл кокосово мляко
сол, черен пипер, джинджифил на прах, щипка мускатово/индийско орехче, магданоз или кориандър.

Картофите се обелват, измиват и нарязват на кубчета около 2 см. Слагат се в тенджера, заливат се с вода до нивото на картофите, подправят се със солта, пипера, джинджифила и мускатовото орехче и се оставят да врат 15-20 минути на слаб огън до пълно омекване. Добавя се кокосовото мляко и се минава с пасатора. Прибавя се малка бучка масло (за разкош) и се разбърква. Сервира се посипанa с магданоз (или кориандър) и крутони (аз ги пропуснах, че имахме чуден топъл хляб Wink.

Пак 4 нови отговора, докато публикувам. Какво правите, бре хора?  Laughing

P.S. А кого жени Слави?

Общи условия

Активация на акаунт