Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 25-та тема

  • 49 930
  • 371
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 9 785
Имам въпрос към Мама Цоцоланка. За кого е прекрасната торта N:1? Щом N:2 е за вас. Извинявам се много, ама ме загриза пусто любопитство Embarassed.

# 196
  • Мнения: 4 358
Ох извинете, че поспамих по този въпрос, но....нали момчето готвач та аз.....викам си тоя е от нашите.
Абе да не е Поци hahaha (Поци майтап Wink.
Та на кратко това беше конкурс за младоженци така да се каже.Какво ли не правиха тия хора - сурови овчи очи ли не ядоха, овци ли не гониха hahaha, танци ли не танцуваха.
Та накрая тая двойка дето момчето е професионален готвач спечелиха сватбата.Ще се женят на 14 февруари.

# 197
  • Мнения: 9 451
Смайли боба е салатен, на Арива.

Не намерих никаква информация за него - предполагам е на българска фирма - от къде го купуваш ?

ами това е фирмата, която ги пакетира - Arriva

ако не намериш, като имаш път насам свиркай, ще ти кажа къде продават  Peace

Гелева, сега ти виждам пачата -  Crazy добре си е, а уши трудно се намират.

Роца, Слави беше направил такъв формат- Моята голяма тв сватба. Всъщност Станьо и половинката спечелиха /пупетата/, но сватбата ще е на 14,02. Осигурява им всичко за тържеството и сватбата, като Куку бенд ще свирят на живо.

упс, Бъни писала с мен, ама няма да се трия, що се хАбих  Laughing

# 198
  • София
  • Мнения: 614
Е , сега , ако кажете и рецептата за тази кавърма ?!   Grinning

Моят по-лесен и по-градски вариант на добруджанската кавърма е:

Готови кори за баница се взимат една по една и се надиплят като хармоника с височина примерно 2 сантиметра и се нареждат плътно в тава /дано да ме разберете, утре ще пусна снимка/. Тавата е намазана с равни части олио и краве масло. Като се наредят корите, отгоре се напръскват с разтопено краве масло. 1 кофичка високомаслено кисело мляко се разбива с 2-3 яйца, задължително се посолява! с 1 кафяна лъжичка сол поне и се излива върху корите. Отгоре пак се излива малко краве масло и се пече на силна фурна. Може да се направи и с равни части прясно и кисело мляко. Моят племенник, който страшно я харесва, й вика "баница без сирене"  Laughing Но аз понякога слагам и по малко натрошено сиренце.


В оригиналния вариант се омесва тесто от брашно, сол, оцет и хладка вода. Отпуска се 1/2 час и се точат тънки кори. Като поизсъхнат, се надиплят, както обясних, и се заливат със смес от 5 яйца и 1/2 л. прясно мляко, което трябва да е подсирено и леко пресечено, или със прясна сметана, каквато няма на пазара за съжаление. Пръскат се корите с масло, подсолява се сместа и се пече докато хване коричка.

# 199
  • Мнения: 1 313
След всички вкуснотии и аз да покажа мите неща  Wink
От мен:
Свинско печено с ябълков сос и мащерка]


Бърза баница с готови кори

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 23:44 от esy

# 200
  • Мнения: 3 770
Цецето , разбрах за надиплянето .  Peace Едно време си правехме ветрилца в детската градина , сега ще се пробвам с кори !  Laughing А ако се опитам да точа , корите трябва да са толкова тънки , като купените ли ? Няма да успея , пък и нямам такава точилка , но ще пробвам твоя градски вариант !  Peace И няма сирене ?! Непременно ще пробвам тази кавърма !  Peace Благодаря за рецептата !

esy , направила си много хубава снимка !
  Peace

П.П. На свинското - харесва ми !   Grinning

Роца , благодаря за рецептата !  Grinning Ще се оглеждам за тези картофоморкови (на такова ми приличат ! )  Mr. Green !

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 23:40 от * *•● Диди ●•* *

# 201
  • Мнения: 1 313
Благодаря ти Диди, през деня са малко по-добри, но рядко снимам през деня Wink

 п.п. разбрах те да Wink

# 202
  • Мнения: 1 685
А които гледаха до преди малко Кой ще ожени Слави - е как кой бе нашето момче Готвача newsm44 newsm44 newsm44
Урааааа - така се кефих. Да им е честито.

Бъни и аз се радвам, че те спечелиха. Симпатяги, заслужаваха ! Ася е толкова чаровно и нежно момиче!

/И двете двойки, които стигнаха финала ми бяха фаворити./

пеп-4o, към средата на февруари ще идвам в Стара Загора и ще ти се обадя за инструкции.  Hug

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 23:02 от Smiley*

# 203
  • Мнения: 195
От нас вчера

Руло "Стефани"




Украсата е по желание на клиента   Wink

и днес

Мерлуза със сос "Маги", но вместо сметана използвах прясно мляко




# 204
  • NL
  • Мнения: 520
Трудно ми е да ви догоня по страниците Mr. Green.Тъкмо прочета последната и след малко още една изписана.
Миленски красота с тези къпкейкчета.Аз съм по-наблизо,за нула време ще пристигнат Wink
Натиа супата с месата изглежда много апетитна.На Нела пилешките филенца също.
Ралид добре дошла  bouquet,с вкусно меню се включваш.
Роца голяма майсторка си.Огледах се в този гулаш.
Крисче поздравления,страхотно тирамису.
Мариета и аз днес руло правих.Няма украса отгоре и затова не го снимах.Намирам време само да ги сглобявам десертите и дотам.Но аз така и така все още се уча,до етап декориране не съм стигнала.
Еси ами да не се повтарям,ти си знаеш  thumbsup
Честито на готвача от предаването на Слави и горчиво  newsm24.Не съм го гледала но предполагам си е заслужило хубавата сватба момчето.
Ето и от мен от тези дни.

картофите и пилето са дело на половинката,от мен само салата Wink



печено филе с гарнитура от задушени зеленчуци



Лека вечер от мен.

# 205
  • Мнения: 2 375
Аз пък сглобих един бърз сладкиш с подръчни мателиали. Не ме бива в украсите, но пък е вкусен. Laughing
Под белия слой от бити белтъци със захар намазах сладко от малини и малко го сиропирах.

# 206
  • Мнения: 1 313
Диди, сладки картофи има в големите хипермаркети има в Пикадили, в Била около 5лв е кг. и са много сладки ако ти допада сладникав вкус. WinkПо-сладки от тиква примерно Peace
Милика,  HugЧудесно меню и при теб и браво на половинката Peace
Смайли, сега прочетох, че си харесала аранжирането на кьопоолуто Hug

# 207
  • Мнения: 3 770
esy , благодаря ! Трябва де се завъртя към Била , че ми трябват и за един сладкиш.Направо го бях отписала !  Grinning А пък щом са по-сладки от тиква , още по-добре !

# 208
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Такаа, я сега мама Цоци и Цецето да си признават от коя Добруджа са аджеба силистренска или добричка? Татко е от силистренска и аз съм израстнала в добруджата и тази така наречена кавърма баба ми я наричаше кета, та за това ми стана чудно от коя част идва това кавърма.

Иначе знам, че най-хубава ставаше когато се правеше с пресечено прясно мляко и я ядахме тази ми ти кета с маджун   chef, ммммм красота  Embarassed

Крисче, тирамисуто е брилянтно, а на natia  подръчното сладкишче ме уби, бива ли такива снимки да пускате, бремена жена съм, сега сред нощите да бъркам сладкиши  Tired

# 209
  • Мнения: 2 708
Марулка Hug

Охххх милата, само като си помисля на кво дередже си Wink ох мани мани. Хем е прекрасно, хем си е тежка работа. Честно да си призная, доволна съм, че не ми се налага сега да раждам Joy Joy Joy Нещо хич ме няма на тази вълна и като видя майчица бременна или с току що родено в количка, само си  викам да й е живо и здраво и да има силици да си го гледа, чеееееее, еейййй много ме ядосват тия дни мойте та съм яхнала метлата малко... hahaha hahaha hahaha

А аз съм сигурна, че можеш да си спретнеш нещо още по-прекрасно и само ще чакам да ги зърна Hug

Общи условия

Активация на акаунт