Октомврийското дете все по - палаво расте!

• 18 014
  • 296
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте мами!  bouquet
 Аз съм октомврийка 2008.Покрай новите мами 2009 и тяхната тема се сетих за вас.Искам да ви питам нещо,може би ще имате опит.
Нашият малък Виктор е много стиснат и е пуснал само едното тестисче в торбичката-другото не само,че го няма,ами го напипахме по-нагоре в коремчето.То обаче изобщо не слиза надолу.Педито каза,че е нормално,но аз се притеснявам.
Моля ви кажете ако някоя от вас е имала подобни проблеми с бебчо.

# 16

Един поздрав от нас http://www.zazz.bg/play:5dd7062e , като слушам тази песен си мисля за лято, купони , плажове и весело настроение   bouquet

Тая песен ми е на тИлИфонЯ  Party Мъжо звънка така...като кафенце ми действа, освежаващо  Heart Eyes

Мама Мамут, честит рожден ден!

И да отговоря на анкета 4 Simple Smile Пра, мерси, че се зае  Hug
Цитат
1.Заиграват ли се децата ви или все ви търсят да си играят заедно с вас?
2.Играят ли си с играчки или всевъзможни домашни принадлежности?
3.Давате ли вече по цяло яйце?
4.По колко време децата ви ходят самостоятелно навън?
5.Дават ли ви ръка и спазват ли някаква посока или накъдето решат натам ходят?
6.Притесняват ли се ако вие не сте след тях или не им пука особено дали сте наблизо?

1. По принцип иска да си играе с мен или да го разнасям насам натам, за да пипа неща, които са нависоко. Затова гледам да му обръщам малко внимание, за да се заиграва сам. Проблема е като се прибере баща му. Голямото мрънкане, голямата радост, че си е дошъл и в същото време малки иска баща му да му обръща внимание 100%, като го хваща от от вратата за краката  Crazy
2. С играчки не си играе. Играе си с всякакви други странни неща,  най-вече от джаджите на баща си (дори и незнам за какво се ползват  newsm78 )
3. Каквото дават от кухнята, това е. Допълнително такива неща не давам, тъй като и в къщи не си правим варени яйца.
4. В момента, в който стигнем заветното място, на което ще се играе, малкия скача от количката и ха отиди го прибери  Laughing Играе си сам, не иска да играе с мен като е навън.
5. Върви на където си поиска, дава ръка изключително рядко и в случаите когато иска да се качи някъде, а му трябва помощ  Laughing
6. Хич не го интересува къде съм. Ако зависи от него по цял ден ще хайманосва навън с 1-2 пакета солети, след което изморен ще се простре в някоя кал и ще откърти  Laughing Laughing Laughing Laughing

Тихичко да кажа, че се радвам, че дребните на Снежанка са се оправили, и още по тихичко искам да се поФаля, че махнахме бибата  baby_neutral

Miss Fairy, съжалявам, не мога да помогна, нямам никакъв поглед върху нещата  Embarassed Но щом педката е казала, че няма проблем, значи е така. Потърси и второ мнение. А какво каза? Ще слезе ли надолу в последствие? Хм...никога не съм се замисляла за тези работи   Rolling Eyes

Имам клипчета и снимки за качване, ама кога ли... Whistling

Ето и малко снимки, на който му се гледа Simple Smile Започват от тази: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10300244

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 15:55 от Джиджа

# 17
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАМА МАМУТ.  Да си жива и здрава и много усмивки през годината.

# 18
Miss Fairy, не знам дали е нормално това, но знам (докато работих в Детска урология на Пирогов), че когато не паднат тестисите, се прави операция и ги освобождават. Обаче ти по-добре поискай консултация със специалист Peace Мисля, че има възрастова граница за операцията - над 1 годинка май беше newsm78 Успех и дано няма проблем Praynig Peace Hug

Джидже, много готин тоя Крис бе, пу пу пу Красавец е Blush Heart Eyes  Да ти е жив и здрав! Тихичко да попитам как махнахте бибата?

Меги, а при вас как мина махането на бибата? Ти ми каза, че отведнъж, ама какви бяха последствията, колко дни/нощи и т.н.? Вие как сте, не пишеш Naughty

# 19
Miss Fairy, знам, че може и с приемна хормони да "падне" тестиса на бебо, но не с епритеснявай, има време, нека стане на годинка, годинка и нещо - ще падне, спокойно!!! Hug

# 20
Аз вече взех да се чудя какво става, никакви нови отговори в темата, а то имало нова  ooooh!
От заплес по-заплес, какво да се прави  Laughing

Първо искам да пожелая бързо оздравяване на всички болни дечица  Praynig че много станаха болничките!

Miss Fairy, не мога по никакъв начин да ти помогна, дори не съм чувала за такъв проблем, но се надявам някой да може да ти даде информация. А пък щом докторът е казал, че не е притеснително, може би наистина има време.

Сега анкетата.

Забелязвам, че от около седмица, все по-дълго си играе сама. Достатъчно е да и покажа някаква игра (най-актуалната е с един комплект за чай - чаши, чинийки, лъжички, каничка, захарница и т.н. - събираме плюшените играчки, сипваме им чай на всеки с чашката му, даваме им да пият...) и тя после си я играе самичка много време. Но гоненицата и криеницата са абсолютни фаворити.

Вече все повече започва да си играе с играчки. Последните 6 месеца почти само с предмети от къщата, играчка не искаше да докосне. Но това като че ли отминава.

Не, нито в какъвто и да било друг вид, но ние не сме показателни по хранителните въпроси.

Средно около 40 мин, рекордът е час. Но това ако ходим в някаква посока, иначе ако сме на площадката и само си играе, може да откара... кой знае колко.

Ааа, това го отработихме много отдавна  Joy Вече даже сама ме хваща за ръчичка, така и е по-готино да си ходим Simple Smile Но ако не сме тръгнали към някаква конкретна посока, събирането на камъчета от земята е все още забавление номер едно по пътя.

6.Притесняват ли се ако вие не сте след тях или не им пука особено дали сте наблизо?
Зависи колко се е заплеснала, но може много дълго да не се сети за мен. Веднъж я заведох да си играе в двора на близкото училище и там имаше едни момчета, които играеха тенис, в заградено с мрежа игрище. Залепи се за мрежата и стоя там и аз не знам колко време. Като хипнотизирана. Виках я, но никаква реакция. Направих се, че си тръгвам, пак нищо. Въобще не се сети да се обърне и да се огледа. Много време, може би 30 минути.

По въпроса с биберона, преди два месеца го отказахме, без нито една сълза, както ми бяха намеренията Simple Smile Успех на всички отказващи.

Миналата седмица снимах за бабите едно клипче, да се радват как яде детето, ето го и на вашето внимание, който има нерви, че не е особено интересно.

И малко снимки, че тъкмо са пресни-пресни Simple Smile
http://lh5.ggpht.com/_3gHFtPR3Yk8/SYG77a7iTKI/AAAAAAAAAk0/8hMHKt … s512/IMG_2519.jpg
http://lh3.ggpht.com/_3gHFtPR3Yk8/SYG7_KcxI8I/AAAAAAAAAlU/CXoyRY … s512/IMG_2550.jpg
http://lh6.ggpht.com/_3gHFtPR3Yk8/SYHBTADIcOI/AAAAAAAAAl4/9mNEEF … s400/IMG_2560.jpg
http://lh3.ggpht.com/_3gHFtPR3Yk8/SYHBRxPyyfI/AAAAAAAAAlo/wa0nJv … s720/IMG_2548.jpg

# 21
Мамутис като са почнали в тоз дух с поздравите ,айде и от мен Честит рожден ден ,да си жива и здрава,много щастлива с любимите ти хора.И по-честичко да пишеш тук. Wink

# 22
Ескарина клипчето не ми се отваря снимките и те и на Джиджа снимките не ми се отварят, сигурно при мен е проблема  newsm78 Sad
Miss Fairy сина на моя приятелка има същия проблем. Неиното хлапе е на 2 годинки и доста обикаляха по лекари докато установят дали всъщност тестиса е там или не. Сега пие някакви хормонални хапчета и ако не слезе само ще се прави операция. Не се паникьосвай, но не оставяй нещата само до личната лекарка. Задължително е според мен да го види специалист. Тяхната лекарка за година и половина въобще не беше забелязала, че го няма тестиса. Пожелавам ви всичко да е наред и скоро да изчезне това притеснение от главата ти.

Мама Мамут честит рожден ден и от мен. Жива и здрава да си и мнооого успешна година.
Браво на Октомври07 за прекрасното заглавие.
Радвам се за всички фъстъци който оздравяват.  Hug

А сега анкетката. Не намирам вътре въпросите, който аз бях задала ама и без това и аз ги забравих вече  Joy
Анкета №4:
Заиграва се сам, ама често ме дърпа за ръката да ходим в кухнята. Там се катери по масата или се опитва да пусне печката в контакта.
2.Играят ли си с играчки или всевъзможни домашни принадлежности? С всичко което му попадне може да си играе. Като му купувах конструкторите си представях как си седи и си реди ама не и не иска аз да ги сглобявам пък той да разваля.  Crossing Arms
3.Давате ли вече по цяло яйце? Ми май отдавна не съм давала. Embarassed
4.По колко време децата ви ходят самостоятелно навън? Ходи доста дълго време сам.
5.Дават ли ви ръка и спазват ли някаква посока или накъдето решат натам ходят? Дава ми ръка ама види ли нещо лъскаво или локва и се опъва да го вземе или да нацапа в локвата.
6.Притесняват ли се ако вие не сте след тях или не им пука особено дали сте наблизо? До сега винаги е бил до мен и не се е отдалечавал толкова, че да се усети, че е сам. Така, че незнам как ще реагира.

Стига толкова, че май прекалих с поста.

# 23
Анкета №4:

----------------------------
За 1. и 2. Заиграва се понякога, но не за дълго. Играе си с конструктор, с колички, любима му е една пералня както и прахосмукачката и разни инструменти на баща му. Не обича плюшени играчки - хваща ги само с два пръста - все едно са мръсни hahaha
3. Цяло не. предполагам, че няма и да го одобри. Не давам редовно.
4. не съм пробвала на много дълги разстояния, но по принцип си върви и много рядко иска да го нося (ако сме без количка).
5. Дава ръка докато не е видял люлка или пързалка Laughing.
6. Не де оглежда притеснено ако не ме вижда- поне за сега.

Честит рожден ден на мама Мамут! Късмет и много щастие!

Джидже, Крис си е голям сладур с много добри очички Heart Eyes. Виждам, че сте и с нова прическа Hug.

Елчо, 10х за поздрава! и аз я харесвам!

Ескарина - много красива лилава принцеска е Калинчето!

valen_tina - радвам се, че Стъни вече е добре! Hug

Miss Fairy - GP-то беше казала да следим, че до определена възраст били плуващи, но не съм запомнила до кога Rolling Eyes. Това намерих http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=132045.0 Ти може и да си я видяла темичката. И според мен най-добре се обърни към специалист! Peace

Моето човече нещо е в стачка от няколко дни - не иска да спи (сутрин и след обед досега), но в същото време и не издържа само с едно спане (защото то е само за 1 час Tired)....Съответно към 12.00 и вечер към 18.00 вече супер крив, мрънкоти за щяло и не-щяло, спъва се, прилягва по килима и стои с поглед в една точка, но не иска да спи........ Outta Joint. Отделно отвсякъде са тръгнали кътници, резци....
Заради това, че не се наспива денем ми се налага вечер да го слагам да спи към 18.30 и съответно сутрин към 7-7.30 е готов Tired.

Последна редакция: сб, 31 яну 2009, 01:12 от Di&Ro

# 24
Мерси момичета за отговорите!  bouquet
С двама доктори сме говорили и двамата дадоха срок до 1г.После не казват какво ще се прави.
Благодаря все пак.Дано се оправи без операция, че като гледам колко некадърни доктори има и ми се изправя косата.

# 25
Момичета, много благодаря за топлите пожелания и както казах - таз година вибратор парти, догодина... да се сбъднат всичкИ пожелания newsm48

# 26
Честит рожден ден на мама Мамут /на патерица/! Много късмет в твоите начинания, щастие и любов!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Октомври, чудна темичка си сътворил. Hug

Не намирам вътре въпросите, който аз бях задала ама и без това и аз ги забравих вече  Joy
Морган, надявам се в следващата анкета да откриеш и твоите въпроси. Peace
Ескарина, Джиджа, имате страхотни слънчица. Heart Eyes
Джиджа, много се забавлявах на отговорите ти на анкетата. Mr. Green И някак си се успокоих като ги прочетох, защото Крис най се доближава до държането на Румбата.  Rolling Eyes
Преди да пусна следващата анкета , ще се опитам да обобща резултатите от последната. Peace Изводите , които си правя за мен и Румбата обаче нещо хич не ме радват.  Tired

Хайде малко ведро настроение: http://www.clip4e.com/play_jeni_zad_volana_unikalna_kompilaciq.htm  Joy Joy Joy

# 27

Joy Joy Joy Joy
Неееее, скъсах се от смях  rotfImbo

# 28
Анкета №4:

Първо за анкетата
1. Ами заиграва се все с неподходящи играчки, нейните никак не ги иска... И някак предпочита повече компанята на тати  newsm78
2. Мария предпочита тенджери, тигани и всякакви дрънчащи неща, по-възможност да издават колкото се може по-голям шум докато ги удря и блъска... Вече четири чаши дадоха фира...  #Cussing out
3. Яде омлети... а и много други неща неподходящи според учените книги за възвастта й.. Налита на лимони, чесън /от туршия/, люти чушлета /от туршия/, но не много люти и се сърди като не й ги давам....  Thinking
4. Различно е, но за повече от 10-15 минути не го прави, явно се уморява...
5. Все още дава ръка... навън.. вкъщи си щъка където й хрумне
6.Ами винаги следи с поглед дали я налюдаваме, но от време на време следва брат си и явно не й пука особено много...

Мама Мамут Честит рожден ден на патерица... Желая ти много здраве, пък всички хубави неща или ще си ги вземеш, или ще ги получиш като подаръци...[/[/color]b]
Сега да кажа и аз че много любовно настроение ми създаде Октомври 07 с тази темичка, а и заглавието е едно мнооого хубаво...
Може и да сте го коментирали в някоя темичка, ама аз нали ви чета набързичко и нямам идея и да попитам Налитат ли вашите дребосъчета към чашите с бира и вино.. Направо Мария е ужасна като види че някой пие вино или бира надава такъв вой, че докато не и дадем да си близне от чашата не спира....
И да попитам набързичко къде са Рали, Мишонка, Маймунче, и доста други мами октомврийки които скоро не са навестявали темичките...
Сега ви пожелавам хубав зимен ден...

# 29
poulin, оправи ми деня!
Абе, не си прави изводи, до първи клас всички ще говорят и ще ходят сами до тоалетната. Виж за миенето на зъбите гаранции няма!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт