® E-bay - тема 21

• 38 566
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Днес получих това http://www.prikachi.com/files/601496m.jpg

Много ми харесаха и съм си уцелила точно номера.
Само че на пакета се виждаше, че доставката е 3 лира, а на мен продавачката ми взе 7 лири. Има ли смисъл да е питам що така или не?

Нали си се съгласила на тази доставка, преди да наддаваш?
Продавачът е в правото си е да поиска каквато прецени доставка. А всеки един от нас е в правото си да не наддава, ако не му харесва сумата.
Продавачът може да включи в доставката такса опаковка, билетите си за градския транспорт в двете посоки до пощата и обратно, евентуално горивото за колата, ако е отишъл с кола... това е Ибей.
Пример: лицето Х продава в Ибей вещта У. За да продаде вещта У, той преди това си е купил от Ибей найлоновите торбички, в които изпраща стоката. Тези торбички струват пари. Доставката им също. Купува си и етикетите, на които печата адреса на получателя, за да ги залепи на получените торбички. Тяхната доставка също се плаща. Мастилото за принтера, на който печата етикетите, също не е евтино. Ходенето до пощата му струва поне два билета по 1 паунд всеки в двете посоки /не е длъжен да плаща от джоба си транспорта, за да иде да изпрати нещото/...  ако ходи с кола, трябва гориво... и ето ги - те станаха 7 паунда.

# 661
  • Варна
Окей Hug
Просто за първи път ми се случва толкова драстично разминаване в цената на доставка.
Но си права всъщност, има логика в това което казваш.

# 662
  • Пловдив
pepi7096 bubchen, благодаря ви за отговорите, момичета. smile3525

Сега искам да помоля за още малко помощ Blush. Опитах да прибавя адреса на Емпреса като адрес за доставка, но системата не приема номера на телефона. Изписах го както е показано на образеца под двете полета - в първото поле написах първите три цифри, а във второто - останалите осем, но не го приема. Пробвах сигурно 20 пъти и не се получава, излиза червен надпис, че телефонния номер трябва да се въведе правилно, за да продължи регистрацията! no Моля ви да ми кажете вие как сте написали телефона на Емпреса. Praynig

# 663
Алекс, на теория може да е така, но в действителност 4 лири за опаковка е много, та това са повече от 130% над действителните разходи. В Германия за такава надценка ще изядат продавача с парцалите Wink, не че няма достатъчно, които продължават да се пробват де, но си получават заслужената оценка. 1-2 лири както и да е, ама 4 са доста. Вярно, че човек се съгласява предварително, но все пак се надява, че са му предоставили достоверна информация. Аз бих попитала (и съм питала), ако не за друго то поне да не си мисли, че купувачите пасат трева и при всички положения бих дала подобаващ брой звездички в този раздел. Peace

# 664
.... В Германия за такава надценка ще изядат продавача с парцалите Wink..... Peace
Швабите винаги ще намерят за какво да те изядат с парцалите  #2gunfire Имам познат, който живее там от 15год. и главно с търговия в ибей преживява, споделял ми е, че изтръпва когато шваба му спечели търг  Flutter Аз също съм съгласна, че щом си купил, значи те устройва, много пъти не съм купувала заради висок шипинг...   

# 665
  • някъде

Рапунцел, на първия линк, който е дала DVD пише Ships to: N. and S. America, Asia, United Kingdom, Australia, което ще рече, че тези 19.50 $ не се отнасят за Европа. А и България я няма в списъка на възможните страни. А за твоите линкове, да, с доставка до тук са  Peace
Пепи,в твой интерес е да четеш по-внимателно това,което пишат продавачите:  Peace
В случая парфюма има международен шипинг INTERNATIONAL ONLY   $19.95 .Погледни надолу от снимката има табличка.

zhekova , ще ти поставя задача. Mr. Green

За колко време ще откриеш надписа в обявата, че продавача не шипва до Германия и Европа? Wink
Ако ползваш жокер помощ от съфорумки, ще ти кажем с какъв цвят е написано. Joy
Майче,и към теб един приятелски съвет-чети внимателно!И от мен да мине,втори съвет-в Ибей комуникацията е на първо място.
Разяснявам-щом не е упоменато,че не доставя до Бг,приемам по презумпция,че международния шипинг включва Бг.Съответно пиша  мило писмо на уважаемия продавач и го питам дали аджеба ще прати до тук.И,о,чудо-човека каза да,за 19.95$.Мога да ти постна и писмото.
Та DVD ако те устройва цената,действай Peace

# 666
Алекс, на теория може да е така, но в действителност 4 лири за опаковка е много, та това са повече от 130% над действителните разходи. В Германия за такава надценка ще изядат продавача с парцалите Wink, не че няма достатъчно, които продължават да се пробват де, но си получават заслужената оценка. 1-2 лири както и да е, ама 4 са доста. Вярно, че човек се съгласява предварително, но все пак се надява, че са му предоставили достоверна информация. Аз бих попитала (и съм питала), ако не за друго то поне да не си мисли, че купувачите пасат трева и при всички положения бих дала подобаващ брой звездички в този раздел. Peace
Съгласна съм с теб напълно! Освен това, вярно е, че преди търга се съгласяваш с цената на доставка, но на практика НЕ ЗНАЕШ колко е в действителност и като получиш пакета и видиш разликата, която е значителна, имаш право да претендираш за частичен рефънд...

# 667
  • някъде
Ако разликата е в 1-2-3 паунда може да приемем,че продавача е направил врътката,за да си спести от такси.

# 668
  • Габрово
Момичета да Ви попитам и аз нещо. Получих една пратка, но вътре се оказа блуза с друга щампа от тази, която си бях поръчала. Има и малко разминаване в цената, но не е това е проблема, а това че не получих стоката за която съм платила. Продавача е магазин. Посъветвайте ме какво да предприема сега.  Благодаря Ви.

# 669
Нидей гърмя де Wink, не всички германци са шваби, само малка част в южна Германия, така че спокойно Simple Smile Аз пък не намирам за коректно да ме работят с пощенските разходи, все пак сделката е за продадената стока, а транспортът е само допълнение към сделката, така че няма нужда да се печели и от него. Аз лично никога не съм взимала повече от 1 евро (най-често 50 цента) за опаковка и не съм обедняла от това нито пък съм била на загуба, така че знам за какво говоря Peace Освен това не знаем в този случай дали не е предложена "по-добра" доставка за тази цена (застраховка например), а да е пратено с обикновена поща, тогава пък си е потъпкване на ибейските закони и няма общо с националността.

sisjon, питай ги защо такава са ти пратили и какво ще ти предложат за да си поправят грешката (размяна или връщане на пари). Само щампата ли е различна или и моделът? Възможно ли е да пише някъде, че снимката е само примерна, т.е. да няма възможност да се избира щампата?

Последна редакция: нд, 15 фев 2009, 10:40 от Biba Sparrow

# 670
  • София
marzeliva , aз не съм вписвала никакъв телефон и не съм имала проблеми newsm78 Платих си без проблеми, че и дори вече си имам първа оценка Laughing И в пейпал съм сменила адреса на този на Емпрес за да няма излишни разговори.

# 671
  • Пловдив
sVeshti4ka , голямо благодаря, получи се и при мен! smile3525 Обаче адреса на Емпреса се появи при ПейПал адресите (станаха два), а аз искам да го добавя при  Postage-адреса. Как да стане това? Blush

Сега го направих като адрес за доставка, но аз искам да имам два адреса за получаване. Това възможно е ли е всъщност?

Последна редакция: нд, 15 фев 2009, 11:24 от marzeliva

# 672
Майче,и към теб един приятелски съвет-чети внимателно!И от мен да мине,втори съвет-в Ибей комуникацията е на първо място.
Разяснявам-щом не е упоменато,че не доставя до Бг,приемам по презумпция,че международния шипинг включва Бг.Съответно пиша  мило писмо на уважаемия продавач и го питам дали аджеба ще прати до тук.И,о,чудо-човека каза да,за 19.95$.Мога да ти постна и писмото.
Та DVD ако те устройва цената,действай Peace

zhekova, от мое име и (позволявам си от името на maiche, за което предварително и се извинявам) ти благодаря за приятелските съвети  Hug Отделен е въпросът, че аз лично нямам нужда от него, защото в действителност винаги чета много внимателно  Peace Точно защото прочетох внимателно, казах, че няма доставка до България, което ти очевидно не беше забелязала. Не беше забелязала, че е упоменато, че не доставя до Европа, а доколкото знам България е в Европа. А сега и от мен два приятелски съвета:
1. Чети внимателно и темата 
DVD, и двата нямат обявена доставка до България, трябва да питаш продавачите дали биха изпратили дотук и за колко. По - добре прочети малко в първия пост на темата да си изясниш някои подробности.
2. Саркастичният тон е излишен в тази тема, в повечето случаи всички сме доброжелателни и си оказваме взаимно неоценима помощ.

Последна редакция: нд, 15 фев 2009, 11:18 от pepi7096

# 673
абе моя чичко шваба има много неща - Lego и Playmobil ама масово реват от него че стоката се бави и тн
какво разбират швабите под LT, нещо от типа че нямат стоката на склад трябва да е
Нали не разбирам немски не мога да прочета какво пише.
Имаше много готини столове за кола Concord един го спечелиха пред мен за 70 евро ама като ме е страх след онази разправия

# 674
Дай този чичко да го преслушаме Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт