подсъзнанието може всичко 8

• 38 622
  • 371
  •   1
Отговори
# 165
  • Добрич
Здравейте! Вече сме писали толкова неща в темата, че не мога да ги помня всичките. Моля ви да ме извините, ако се повтарям, защото текста ми звучи познато, но мисля, че  точно този текст не бил точно тук. А много ми хареса.

Помолих Бог да ми даде търпение, а Той ми отговори ‘НЕ’.
Каза ми, че търпението е резултат от изпитания и не се дава, а трябва да се заслужи.

Помолих Бог да ми подари щастие, а Той ми отговори ‘НЕ’.
Каза ми, че ми дава благословение, а дали ще бъда щастлив зависи от мен.

Помолих Бог да ме предпази от болката, а той ми отговори ‘НЕ’.
Каза ми, че страданието отделя човека от житейските грижи и го приближава до Него.

Помолих Бог да ми даде духовен ръст, а Той ми отговори ‘НЕ’.
Каза ми, че духът трябва да израсне сам,  а Той само ще го подрязва, за да го накара да даде плод.

Помолих Бог да ми даде всички неща, за да мога да се радвам на живота, а той ми отговори ‘НЕ’.
Каза, че ми дава живот, за да се радвам на всички неща.

Помолих Бог да ми помогне да обичам другите така, както Той ме обича.
И Бог каза ‘Ти най-накрая разбра за какво трябва да молиш....’.

# 166
  • Tам през Атлантическия океан
Привет момичта  Hug нека има диалог  Grinning

Ще ми е драго ако споделяме/обменяме мъдри мисли,полезни саитове,линкове но и нещо което се случва със самите нас т.е. лична практика Hug

Искам да ви попитам как , кога намирате/отделяте  време за себе си примерно за медитация,релакс , разпускане  Rolling Eyes Напоследък все по-малко ми се отдава да намеря временце  Tired Може би единствено разспускам като чета и ....... в сънищата си.Много сънувам и винаги преди да заспя си "пожелавам" да сънувам да видя нещо в съня си (сори за дубликата)

Искренно се радвам на тези от вас които имат време за истинска медитация и изучаването/разкривенето  на чакрите.

# 167
Привет на всички    bouquet
Ами какво да ти кажа, Desss, истината е, че аз също напоследък почти не намирам време - нито за книги, нито за медитации, нито за нищо  Tired
Влизам само да погледна по диагонал тази и другата тема - и това е....
Знам, че някои ще кажат, че винаги се намира време при добро желание, но аз го имам /желанието  Grinning /, но възможността /времето да ги практикувам различните техники - не.
Единственото ми по-свободно време е събота и неделя, но само два почивни дни за какво по-напред??
Това е при мен положението  Rolling Eyes
Ще се радвам, ако споделите как и дали съумявате да си организирате времето? Аз ли нещо съм хаотична и разпиляна?  Wink

# 168
  • Русе
За съжаление не ми остава време да чета, а още по малко да пиша тука. Когато имам възможност чета "Холографската вселена" на Толбот. Завладя ме. Тази теория, много добре подрежда моите възгледи и наблюдения.

Напоследък се боря със страховете и съмненията си. При мене чудото винги е ставало, когато не мисля за желанието си. Пожелала съм го, след това сякаш съм го пожертвала, не че съм се примирила, защото тази дума не ми харесва, а сякаш съм станала независима от него. Точно тогава чудото се случва, и не мога да нарека по друг начин , такива стечения на обстоятелствата. Напоследък виждам, че ми липсва точно тази независимост.    

Иначе и аз много сънувам. Цветно и  с много събития.

# 169
Между другото, момичета,  да споделя  Hug
Онзи ден си изнамерих Картата на желанията, бях си я правила през септември, но нещо по едно време ме дразнеше и мислех да я изхвърлям. Впоследствие обаче реших да я прибера и запазя  Laughing
Та какво беше изумлението ми, когато установих, че повечето от нещата, които си бях налепила вече ги имам!!!  Laughing
А аз просто бях забравила за тях  Laughing
Върха на изумлението ми беше /то е по-скоро смешно/ , че съм била залепила тогава изрезка на един парфюм без изобщо да му обърна внимание кой е и съответно го бях напълно забравила. Ами оказа се, че така, между другото, вече го имам  Laughing
Така че явно трябва да бъдем особено внимателни, когато си правим карти  Wink

# 170
  • Добрич
A m b e r, аз също в момента чета Холографската вселена. Книгата е много интересна и увлекателна. Започнала съм още две книги и чета от всичките по малко.

Старая се да си спазвам приоритетите. Това, което може да почака го отлагам за някой друг път. Обикновено отлагане не търпят служебните ми ангажименти /често работя и у дома/,  заниманията  с дъщеря ми и естествено домакинските отговорности. Тъй като се чувствам в хармония с желанията и интересите си не се притеснявам, че изоставам с просвещаването. За медитация е абсурд дори да мисля. Детето ми няма да ме остави на спокойствие за нещо такова. Тя изисква почти непрекъснато внимание.

mijjjka, чудесно е, че картата на желанията се е реализирала при теб. На моята карта повечето желания са в по - дългосрочна перспектива.

# 171
Аз също трудно намирам време за книги и като резултат си лягам вечер в 1-1.30-2.До тогава чета или форума или книгите,които вече станаха една камара...Утвърждения казвам(наум Laughing) докато пътувам с градския транспорт или използвам времето да си "разговарям" с ангелите,да прощавам и да моля прошка по метода,който Светлина 8 беше споделила в другата тема или ако успея да седна пак чета книга...

Момичета,благодаря ви за книгата Лечение с ангелите,прочетох я най-накрая и ангелите наистина ми помагат!Трябва да ви кажа,че животът и светоусещането ми търпят коренни промени откакто съществуват тези теми и то само в положителна насока!Огромно благодаря на всички!  bouquet

# 172
Спомням си, че в една от първите теми , когато се пишеше за таблото т.е картата на желанията, за писане на утвърждения ипр. се запитах- тези момичета кога намират време за всичко това? Споделих, че нямам време за утвърждения и някой ми каза, че е въпрос на организация. С най-добри чувства- много се радвам, за тези ,които започнаха работа и видяха, че времето за да четеш или да се занимаваш с някакви медитативни техники, да се молиш и пр. е много малко и остава само ако имаш много добра организация, но въпреки всичко не е достатъчно.
Опитвам се сутрин да отделя малко време за молитва. Събота и неделя да чета книжка. Вечер съм гроги и заспивам след вечерята в осем часа, а детето гледа само филмчета. Към 10 т.е. 22 ч се пробуждам, измиваме се и  спим. Ставам в 6 .00 ч  за  да домакинствам. Отивам в офиса първа и имам 20 мин докато дойдат другите - тогава е молитвата.
"Архангели и духовни учители" е също много хубава книга. Цветето на живота я докарах до края на първа част и сякаш загубих интерес.

камбанка и моето светоусещане се промени. Hug

# 173
  • Добрич
Утвърждения си правя докато отивам на работа сутрин и докато чакам на светофара с колата да светне зелено. Всеки ден обаче преди да тръгна наливам вода, за да ми върви по вода през деня. Тъй като излизам първа приготвям до вратата чашка с малко вода, за съпруга ми и детето, защото те излизат след мен, а ги научих и те да си наливат всяка сутрин вода и така да излизат от къщи. Това с вървенето по вода ми действа чудесно. Казвам си наум " Благодаря ти Господи за чудесния ден, който е днес", минавам по водата и докато слизам с асансьора благодаря набързо за нещата, които имат значение за мен през предстоящия ден. Доста забързано и динамично.

Картата с желанията ми е залепена у дома до компютъра, точно над мултифункционалното устройство, защото го ползвам непрекъснато, но обикновено нямам време да се зачита в посланията, които съм си написала.

# 174
Здравейте момичета  Hug
Радвам се, че темичката ни се оживи  Wink
Мойта карта си я зяпам доста често, сложила съм я на библиотеката отгоре...
И така като се замисля май нищо все още осъществено няма от нея.
и аз съм сложила някои материални неща там, които искам да имам. Неща, които те радват за ден два и после приемаш за даденост. А уж търсим духовен напредък.... не неща от материалния свят.
И за друго си мисля, тази толкова дъвкана тема за вегетарианството. Продължавам да ям месо, а изпитвам такава болка, когато видя страдащо животно. И пак стигам до противоречие.
За книжки имам време само вечер преди лягане....друг път заспивам на тях . Понякога си мисля през обедната почивка да подхвана електронния вариант на някоя, но все не стигам до това. А за медитация - абсурд за сега. Не че на 100% не ми стига времето, но за нея си трябва и спокойствие и подходяща атмосфера. Мисля, че най-добре би било /поне за мен/ тренировки в група.

Утвърждения правя когато ходя пеша, една две седмици вече ми се налага и особено когато няма никой наблизо обичам да ги казвам на глас.  Wink

# 175
Привет и от мен,

Това е за Вас .- надявам се да ви хареса http://www.priqtelstvo.hit.bg/ Hug Hug Hug

# 176
Момичета аз не пиша често напоследък,но ви чета редовно.

В духовен застой съм,нямам какво толкова да споделя,затова и не се включвам.

Утвържденията ги правя сутрин като се излежавам и по всяко време на деня когато се сетя.
Време за четене не ми остава много напоследък.Трябва наистина да се организирам малко повече,много съм разпиляна напоследък.

Иначе Ангелите по всяко време ги привиквам,моите нямат никаква почивка Joy

# 177
...А уж търсим духовен напредък.... не неща от материалния свят...
По този повод се сещам за думите на Кари Брадшоу от "Секса и града" /в един от епизодите и тя търсеше просветление  Wink/  - "Не виждам да пречат с нещо на духовното ми развитие новите ми сандали на Маноло Бланик" Laughing
Мисля, че двете неща са напълно съвместими - духовния напредък и материалните предмети. Не е нужно да се отказваме от хубавите вещи и предметите, които ни доставят удоволствие, за да постигнем духовен напредък  Wink Просто е необходим баланс  Hug

# 178
А за книгите, бях споделила в другата тема, чета "Енергийно балансиране" на Даян Стейн. На първа част съм още, едвам кретам, поради липсата на време. Опитвам се да правя процесите с Господарите на кармата, но не мисля, че ми се получават нещата...поне за сега.
За известно време се опитвах се да чета докато пътувам, но някак си не успях да се вглъбя в книгите, докато шофьорът на маршрутката слуша радио Веселина  Wink
Така че минах на варианта да си слушам мантри на мп3 плейъра и медитациите на Кели Хоуел на път за/от офиса  Grinning

# 179
  • Добрич
Относно материалните придобивки един цитат от Лекуване с ангелите:
Цитат
Повечето от духовно търсещите разбираха, че Исус не казваше, че парите са зло. Той искаше да каже, че преследването на пари беше препятствие към щастие в този живот и след живота. Тези които постоянно се тревожат дали ще имат достатъчно пари да платят сметките си, духовно са еднакви с тези които са обладани от мисълта за запас от пари. Да, обхванатите от идеята за пари е двупосочна улица. И в двата случая мисълта за пари се корени в страха, че няма да имат достатъчно. И този подчертан страх ни лишава от щастие.

Общи условия

Активация на акаунт