подсъзнанието може всичко 8

• 38 593
  • 371
  •   1
Отговори
# 270
  • Добрич
klem4e , това е чудесна новина!
Пожелавам ти лека бременност и безпроблемно раждане
Heart Eyes
Присъединявам се  към пожеланието.

# 271
Klem4e не съм се и съмнявала,че ще ни зарадваш с добрата новина smile3501

Желая ти прекрасни 9 месеца изпълнени с много светли и чисти мисли! pregnant

Hug

# 272
Желая ти прекрасни 9 месеца изпълнени с много светли и чисти мисли! pregnant

Много рядко пиша, но днес искрено се зарадвах на тази щастлива новина.  Лека и безпроблемна бременност  Hug

# 273
# 274
още веднъж ви благодаря  ! Сега всяка сутрин и вечер благодаря на Вселената , на Бог и на Водата в мен , че продължават да осигуряват най доброто за мен и за моите бебета - така си мисля че са две.Аз продължавам да ви чета и да следя постовете ви. Обичам ви всичките .
Вярвайте в доброто и във себе си - защото Бог е в нас.  bouquet  bouquet  bouquet

# 275
    Клемче, поздравления  bouquet Лека бременност и здрави рожби ти желая от сърце Hug

Ти си поредното доказателство за чудесата, които се случват в нашия прекалено суетен свят.

Момичета, рядко успявам да пиша, но ви чета, когато имам възможност.
От няколко дни искам да ви споделя за закона за Засмукването- за първи път формулиран като такъв го прочетох в "Не пипай тази книга", от части съм го подозирала от личен опит:" Колкото по- силно желаеш нещо, толкова повече то се отдалечава от теб и колкото повече бягаш от нещо, толкова повече те настига".

# 276
  • Tам през Атлантическия океан
" Колкото по- силно желаеш нещо, толкова повече то се отдалечава от теб и колкото повече бягаш от нещо, толкова повече те настига".

Да и не  Wink
 Просто като желаеме нещо може би трябва да го оставиме  да се случи   Grinning т.е. нещата трябва да се случват с лекота (ако са за нас)Забелязала съм че когато не пришпорвам или по точно като се изморя да го правя  Grinning ...... нещата почват да се случват най- Hugизнанадващо
Сега това за "бягането" ..ми няма смисъл да бягаме от нещо  Wink по-лесно е да го оставиме да ни се случи, да търсим решение ..тУко виж това от което бягаме в разрешавенето му може да ни открие нови възможности  Peace Няма нищо случайно  Wink

Момичета какво мислите за късмета, съвпадението, случайностите ?

Книгата която в момента чета ме накараха да се замисля по-дълбоко  в/у тези неща  Rolling Eyes

Ще ви цитирам нещо кото много ми допадна и като се замислих е вярно ..:  Луи Пастьор "Късметът спохожда подготвените умове"  това може да се превърне в просто уравнение : благоприятен случай+подготвеност=късмет

Напълно възможно е чрез уроците по синхронична съдба да се постигне такава нагласа на ума , при която ще започнете да виждате , че в живота има сгодни случаи , а когато ги забележите и уловите , те променят всичко ."Късмет" е думата , която в днешния свят използваме , за да опишем вълшебството.

Следователно синхронизмът, щастливото съвпадение, чудесата, късметът-всички те са различни термини за едно и също явление.

Когато започнете да гледате на съвпаденията като на благоприятни житейске въможности, всяко съвпадение са изпълва със смисъл.Всяко съвпадение става творческа възможност.

Много често ние изпадаме в житейска рутина ; ден след ден вървим по същия утъпкан път и действаме шаблонно, предсказуемо.Настройваме съзнанието си да работи по определени стереотипи и просто караме така.Как биха могли да се случат чудеса, ако вървим през живота си с безхаберие, без мисъл и сазнание?
Съвпаденията са като светлинни пътеводители, привличащи вниманието ни към нещо важно в живота, те са проблясъци на онова, което се случва отвъд ваналностите и всекиднивието.Наш е изборът дали да пренебрегнем тези светлинни пътеводители и да продължим забързано нататък, или да им обърнем внимание и да изживеем чудесата, коита ни очакват.

Успешен ден  lovekiss

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 09:11 от Desss

# 277
Момичета аз не пиша , но не съм пропуснала и един ред да темите без да го  прочета . Сега се включвам специално заради Klem4e.  Радвам се за теб и да и аз никога не съм се съмнявала , че новината щеше да бъде хубава. ЧЕСТИТО ! Желая ти девет пресрасни месеца в очакване и един цял живот на щастие и любов с твоето вече голямо семейство!
Блатодаря ти , че ни направи съпричастни към твоето щастие и ни показа , че само вярата ни към по добро може всичко!

# 278
  • София
" Колкото по- силно желаеш нещо, толкова повече то се отдалечава от теб и колкото повече бягаш от нещо, толкова повече те настига".

Да и не  Wink
 Просто като желаеме нещо може би трябва да го оставиме  да се случи   Grinning т.е. нещата трябва да се случват с лекота (ако са за нас)Забелязала съм че когато не пришпорвам или по точно като се изморя да го правя  Grinning ...... нещата почват да се случват най- Hugизнанадващо
Сега това за "бягането" ..ми няма смисъл да бягаме от нещо  Wink по-лесно е да го оставиме да ни се случи, да търсим решение ..тУко виж това от което бягаме в разрешавенето му може да ни открие нови възможности  Peace Няма нищо случайно  Wink

Напълно си права.

Момичета, в тази връзка, може ли да помогнете с някакви техники за преодоляване на пристъпи на ревност. Кошмарно е... Съзнавам, че аз съм причината да се случва това, но не успявам да си помогна.

Чудя се например как да използвам осъзнаването на това, че аз си причинявам тази болка:
Несъзнателния навик за всичко да обвиняваме другите. Този начик е много голям източник на вътрешно напрежение. Трябва спешно да се приключи с това и да се поеме отговорност за собствения живот.

На първо време това означава да не прехвърляме лошото си състояние на други хора. Обикновено, когато на човек не му е добре, той търси причината във външни условия и често свързва своето лошо самочувствие с времето (циклон, антициклон, дъжд или слънце), с близките хора (не се отнасят с него както трябва), или с властта (пак са повишили цените). Всички те се оказват виновни за това, че човекът се чувства отвратително или че нещо го боли. Самият той не е виновен, той просто е жертва на неблагополучни обстоятелства.

Ако така се подхожда към ситуацията, то практически е невъзможно тя да се поправи (не можеш да подействаш на властта или да отмениш циклона) и остава само да се търпи и чака. И такова търпение създава най-голямото, хроническо напрежение. След време обстоятелствата се променят, появява се светъл лъч, у човека минава лошото настроение и за известно време забравя за това. Но обидата и вътрешното напрежение остават и при първия възможен случай се появява като хидра. По нататък процесът циклично се повтаря и всеки път вътрешната неудовлетвореност укрепва.

Това е задънена улица. Търсенето на външни причини е безкрайно. Когато си отива една външна причина, на нейно място идва друга, нова. Тази нова причина още по-силно влияе на човека и го заставя да се чувства още по-ужасно. Трябва да се прекрати търсенето на външни причини, особено свързани с други хора. Никой не определя нашето вътрешно състоение освен нас самите.

Постарайте се да не спорите с тази мисъл, а просто да я приемете временно за проверка и да поживеете по друг начин. Каквото и да ви се случи – добро или лошо – казвайте си, че за това причината сте вие. Ако това състояние не ви харесва и искате да го промените, търсете вътрешни начини, които ще ви помогнат да направите това. Разбира се, че от хубавите състояние никой няма да иска да се избави. А как да се промени лошото самочувствие? Има много начини, като например интензивно да се диша, или да се изпие един чай, например.

Пробвайте да поживеете по този начин известно време. Ако не ви хареса – върнете се към стария си стереотип, но можем да поспорим, че няма да се стигне до това. Всеки, който дори за седмица е успял да поживее, считайки себе си за причина за всичко, опирайки се само на себе си, ще почувства повече свобода и ще усети (може би за първи път в живота си) безусловна радост от живота.

Това е един от най-главните моменти в подготовката на съзнаниет

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 14:03 от Енита

# 279
  • София-в сърцата на моите деца
Клемче, Нека нашата Любов те окриля и съпътства през цялото време на бременеенето!!!
 Hug Heart Eyes  bouquet preggo stork-boy stork-girl и накрая newsm04 newsm04

# 280
Клемче, страхотна новина  Hug Hug Hug Желая ти прекрасна бременност и 2 пухкави здрави бебчета на финала!

# 281
Енита  Hug ,това ,че си го осъзнала е много добре. Значи не живееш в заблуда и това е голяма крачка. Щом желаеш промяната, тя идва.Това което си цитирала е добро начало ,следвай го. Не се сещам за техника за преодоляване на ревноста . Може би трябва да поработиш върху самочувствието . Мисля ,че няма човек който да не ревнува. Ако е ревност между съпрузи, трябва да се гради наново доверие.
 Пристъпите можеш да пробваш да потушиш и с Баховите есенции . Ето темата :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=366128.0

За първата част от личен опит знам ,че не винаги е така . А това от което бягаме го привличаме и ще идва,  докато се научим да го приемаме .
Всичко в живота е урок.Отказвайки да научим уроците , означава ,че те ще се повтарят  , докато не ги научим.

Клемче , много щастие и успех от мен  Hug  Heart Eyes.

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 282
  • София
Elena, сърдечно ти благодаря за насърчението. Имам есенции и ще опитам да си направя комбинация. Колкото до самочуствието, последния месец си смених прическата, отслабнах и се сдобих с нови попълнения в гардероба, но, очевидно, нова не е правилната посока.Нямам обяснение защо на периодизагубвам доверие до забрава...Опитах с дишане,  навярно трябва да отделям повече време за това...

Колкото до уроците, всъщност, стигнах до този извод благодарение на горчив опит с болестите на голямото ми дете. Сега съм благодарна за всичко, което научих, изведени на нови пътища...

# 283
Енита , тъкмо си мислех да ти предложа ТЕС И видях ,че си се записала в темата. ТЕС помага . Аз го практикувам. Не съм пробвала за ревност , но за всичко което съм правила ТЕС  е имало пол. резултат.  Най - добре ,ако имаш възможност си вземи книжката и се регистрирай във форума на Иван. Той ще ти помогне. Във форума има много теми които ще те насочат , мисля ,че има и за ревността.
http://www.emozdrave.info/forum/index.php?sid=a47bf3c3f1e79b9a77079c9a2067fca9 

За самочувствието ,хубаво е че си променила външен вид. Сега опитай ,да се приемеш такава каквато си. Сигурна съм ,че притежаваш положителни качества  и ,че си една прекрасна личност и страхотна майка. Вгледай се в себе си .  ЩЕ откриеш ,че притежаваш вътрешна красота и от там ще дойде самочувствието. Аз лично отценям вътрешната красота ,а не външната.  Когато човек е красив вътре, е красив и отвън .
Ще успееш . Сигурна съм . Ако не става веднага , не се отказвай и отчайвай. Става постепенно.  Hug Heart Eyes Hug

# 284
Здравейте, момичета. Много бих се радвала ако някоя от вас ми отговори или поне ме насочи по някои въпроси, които не ми дават мира от известно време насам.
Бременността ми беше безпроблемна, дългоочаквана и много желана от мен и съпругът ми. За наша огромна мъка докторите откриха, че детенцето ни има сериозен здравословен проблем и дори да го износя 9 месеца, след като се роди няма шансове да оцелее. Принудих се да се съглася на предизвикано раждане в 5-тия месец, което ме остави разбита психически.
Искам да питам, според вас от кой момент може да се каже, че детето има душа? Дали това става още преди раждането му? Мога ли да се надявам тя да ми прости, мога ли да се надявам, че точно тя ще се върне пак при мен, защото аз много я обичах и сърцето ми се пръска от мъка... Чела съм в темите, че обсъждате как децата сами избират родителите си и ако тя ни е избрала, защо трябваше да ни напусне така без време?
Благодаря на всички, които ще могат да ми дадат някакви отговори.

Общи условия

Активация на акаунт