Февруари месец си дойде,чакаме нетърпеливо МАЙското дете-№20

• 12 559
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
  • Стара Загора
geribg  аз съм влубена в ДЖЕМА 3 в 1  newsm03 smile3521 newsm10 това е моята коли4ка друга не ща и да видя,а и имам приятелки които са я ползвали и са много доволни така,4е  newsm10 имаш моята пълна подкрепа за избора

# 151
bubchetobdbaloni! Да си най-вече здрава, късмета да не те оставя, любовта да е все голяма, а най-хубавият подарък да си го получиш безпрепятствено чаааак ... през май  Wink. Много хубав празник днес!
Ели, много добри новини - това, че скоро може да се приберете вкъщи! Стискай краката още поне 12тина седмици!!! Всичко ще е наред! Heart Eyes

И аз да измрънкам малко - пак съм свалила хемоглобина - от 150 в началото с временно задържане между 114 и 118, сега е 105! И явно, че ако не пия желязо ще продължи да пада... Бррр. Гадно е това желязо... Взимам феро-фолгама този път и сега е голям купон съчетаването на всички хапчета - феро фолгамата се пие 3х1, а 2х1 взимам магнезий. Гледам и Матерната да не я спирам и общо взето на всеки два часа лапам някакъв хап. Ама няма как... Само взех да се чудя - като ми дърпат толкова много от желязото, дали девойките няма да излязат навлечени с по някоя ризница и броня...  Laughing На всичкото отгоре им се очертава да са огнедишащи, защото до съвсем скоро нагъвах доста люто...

Хайде стига глупости, хубав ден на всички  Hug

# 152
  • о`майна лунна нощ е
...Само взех да се чудя - като ми дърпат толкова много от желязото, дали девойките няма да излязат навлечени с по някоя ризница и броня...  Laughing На всичкото отгоре им се очертава да са огнедишащи, защото до съвсем скоро нагъвах доста люто...

Ако не с ризници, то поне с железни гащи да са, докато им дойде времето. Като я гледам таз разюздана младеж, всичко ми се свива. Моята мома и тя се очертава желязна лейди. Хемоглобинът ми падна на 99 още в средата на декември 2008 г.

# 153
Didochka нещо не се вясва напоследък, прави ли ви впечатление?  Thinking
Ох,дано е добре!

# 154
Здравейте,
Аз пак съм вкъщи Sad уж нищо ми няма вс видимо е наред плацента бебо, матка и т.н. обаче едно  такова кафеникаво течение имам дето няма минаване.. Тамън се успокоя че няма нищо и хайде пак някое кафеникаво петно Sad Док ми изписа магнерод 3х2 +1000мг на ден вит С + Нутри маг -хран.добавка и така..
Ужасно ми е депресиращо да си седя вкъщи пфууу.. още повече като гледам каква пролет е навън
 Cry

та такива ми ти работи..

# 155
  • Русе
Бубчето, Честит Рожден Ден!   ura.Много здраве, късмет, и най-прекрасното бебче през май!

Браво за добрия резултат с stork-girl , Пепе. Ще ни я дадете ли за снаха? Simple Smile

Мийка, няма проблем! Ще ги срещнем младите, пък ако се харесат, да се вземат  Laughing
Разказчето е страхотно. Колкото и пъти да го чета - все се просълзявам.

Хемоглобинът и на мен ми е нисък - 98, серумното желязо и то към долната граница  Confused... Аз и при предната бременност бах така, та си знаех - тогава беше 83. Пия Малтофер на капки, освен това Магнезий и Но-шпа за контракциите..., изобщо голямо друсане, ама така ще е до м. май.

# 156
Здравейте мацки! Аз от доста време не съм писла,но просто за сега няма нищо ново...ние сме си добре. Другата седмица живот и здраве сме на ЖК. Сега имам един въпрос към вас. Може и да сте писали по него,но аз съм го изпуснала....снощи моят приятел ми донеси копия на едни молби декларации за еднократни помощи. Едната е за еднократна помощ при раждане на дете....това ми е ясно поне така мисля....но другата е за еднократна помощ при бременност  Thinking......някоя от вас знае ли за какво става въпрос????? И какво трябва да се направи за да се получи тази помощ?

Поздрави на рожденничката   bouquet. Лек  и спокоен ден

# 157
  • София/Варна
Честит рожден ден на bubcheto!

Ели, радвам се, че новините при теб са добри. Неприятно е, че остатъка от бременността ще си основно в хоризонтално положение, но важното е бебчо да е добре Simple Smile  Hug

zaiobaio, мъниците в момента си складират запаси от желязо за близо годинка напред, нормално е нивото на хемоглобина. А освен хемоглобин не ти ли изследват нивата и на серумното желязо? Този показател е по-точен за състоянието на организма.

# 158
  • София/Варна
ven4o2008, ето какво казва закона:

Цитат
Право на еднократна помощ при бременност имат:

·        Неосигурените жени;

·        Бременните жени, осигурени за всички осигурени социални рискове, за всички осигурени социални рискове без трудова злополука, професионална болест и безработица или за всички осигурени социални рискове без безработица, които не получават обезщетение за бременност и раждане, поради това, че нямат необходимия осигурителен стаж по чл.48а от Кодекса за социално осигуряване. Помощта се изплаща в размер, пропорционално на дните от началото на отпуска за бременност и раждане до придобиването на необходимия осигурителен стаж по чл.48а от Кодекса за социално осигуряване, но за не повече от 45 дни.

КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ ПОМОЩТА

Необходимо е да подадете молба-декларация по образец в дирекция “Социално подпомагане” по постоянния Ви адрес. Към нея се прилагат следните документи:

1.        удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 6 календарни месеца, предхождащи периода от 45 дни преди определения термин на раждане, за лицата, работещи по трудови или по служебни правоотоншения;

2.        удостоверение от осигурителя или от териториалното поделение на Националния осигурителен институт за лицата, за които осигурителните плащания или заверката на платежните искания за тегленето им се извършва от териториалното поделение на Националния осигурителен институт;

3.        копие от болничния лист за временна неработоспособност поради бременност и раждане за срок от 45 дни, заверено от осигурителя или от териториалното поделение на Националния осигурителен институт, за лицата, на които осигурителните плащания или заверката на платежните искания за тегленето им се извършва от териториалното поделение на Националния осигурителен институт;

4.        медицинско удостоверение за термина на раждане – за неосигурените жени.

При подаването на молба-декларацията се представят и лични карти на деклараторите за справк

# 159
Ако не с ризници, то поне с железни гащи да са, докато им дойде времето. Като я гледам таз разюздана младеж, всичко ми се свива. Моята мома и тя се очертава желязна лейди. Хемоглобинът ми падна на 99 още в средата на декември 2008 г.

Laughing  Бейлис, а дано (за гащите де...)!  Laughing Ама много си права за разюзданата младеж...
Твоят коментар ми напомни една случка от преди няколко години. С мъжа ми бяхме в Прага и направихме пълна обиколка на Храдчани (демек, купихме си най-скъпите билети, за да надникнем навсякъде). На т.нар. Златна уличка има страхотен музей-магазин на ризници, брони и всякакви средновековни неща. Та мъж ми (само гадже по онова време) много напористо искаше да ми купува желязни гащи с катинар (вместо перли на Яблонекс например) - имаше поне 5-6 вида, някои от които изглеждаха доста "шик" Laughing. Много се смяхме с него тогава.

KayRenn, супер ми е странно това, но не знам да са ми изследвани нивата на серумното желязо досега  newsm78. При предишния спад на хемоглобина пих Мартофер и тогава той повлия позитивно... Този месец понеже нямах право на изследвания по каса, си платих освен за антителата, само за хемоглобина. Ама след 3 седмици някъде ще ми пуснат повечето изследвания и ще искам тогава да видя какво е положението с желязото... макар че според мен е ясно какво е положението. Но ми прави впечатление, че явно от това ми е изключително силното сърцебиене - и не само, че е силно, а пулсът ми е адски учестен. Вчера като изпих първите таблетки желязо и пулсът малко се кротна... Абе, не е болка за умиране, ама мнооого досадно с тези хапове...

# 160
ЧРД на рожденничката!Всичко най-хубаво и едно прекрасно бебе! newsm59 newsm59
Усмихант ден на всички мами newsm03 newsm03

# 161
  • София
Честит рожден ден, bubcheto! Да сте живи и здрави и много щастлива година!  bouquet

Отворило се е прекрасно време! Желая на всички ви чудесен ден и много настроение.

Като ги гледам по-напредналите мами - 27-ма и нататък, благородна завист ме обзема  Simple Smile Кога ли и ние ще сме килограм и отгоре (бебето имам предвид, иначе аз съм 10 и отгоре Mr. Green)...
Аз се чувствам супер тия дни. Като че ли навлизането в 6 месец оправи всичко. Имам настроение, подвижна съм, усмихната. Тръгнах пак на фитнес (внимателно, разбира се). Май почивката миналата седмица също си каза думата. Преди нея бях тежка, подута и депресивна. Сега не мога да повярвам как съм живяла последните 5 месеца! Дано се задържа така...

Даже ще се опитам да си купя готини дрехи днес. В понеделник имам някакво служебно събитие и трябва да го докарам на вид. Отивам и на фризьор в понеделник следобед. Да не повярваш...
Eli_dechkin - пращам ти слънчице и настроение и ти стискам палци!

# 162
  • Русе
ЧРД на рожденничката!Всичко най-хубаво и едно прекрасно бебе! newsm59 newsm59

Hug   bouquet

И аз съм на желязо. Правиха ми изследвания тук и се оказах с нисък хемоглобин. Поне че другите показатели бяха добри  Praynig
Радвам е че всикчи звучите добре.
 Hug

# 163
  • София
Добър ден и от мен!! На работа съм вече, ама как ми се спиии... На всичкото отгоре сутринта в рейса пак опита да ми прилошее, чудя се и аз вече от кръвно ли е, кръвна захар ли, или хемоглобина... А серумно желязо и мен никой не напира да ми изследва - ма то като знам моята лекарка по ЖК каква е сериозна, сигурно аз трябва да настоявам. Много се дразня така, че някак все аз трябва да следя кога какво да си изследвам!  Crossing Arms
Така, стига мрънках. Честит рожден ден на bubcheto, да е спокойна, щастлива и здрава майска мама!!   bouquet
Благодаря за честитките за прическата  Simple Smile, още не мога съвсем да се възприема така. А пък дали плаша хората, ще кажат, надявам се, околните на срещата в събота!! Wink Валчето, имам една снимка в първото албумче, "Кои сме ние" май се водеше  Simple Smile
Ели и Аномалия, стига вече кървене и течове! Лежте, пазете се и ще дочакате здрави сладки бебета!!  Peace

# 164
Благодаря Kayrenn  Hug

Общи условия

Активация на акаунт