ФЕВРУАРИ месец е сега, на годинка стават нашите слънца !

• 21 302
  • 289
  •   1
Отговори
# 240
Алекс, Роси, Лора, Алекс, Вероника, Маги,  и Иво
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
Много,много ,много здраве ,щастие и лудории до зори Grinning

А това за милите майчета

Дарче,относно стара твоя питанка-Кабинет по детско юношеска гинекология има в Майчин дом, др.Сираков.А 120гр. толкова ли се усещат на носене hahaha Joy
Камчо,оправи ли ти се ръката?
Усмивчица,направо ми се изправиха косите от твоите проблеми с бъбреците.Добре ли си вече? Praynig
Камчи,а вие как сте мила? Praynig
Джой,извинявай мила,но преди имахте пиелонефрит,как сте сега?Дано не са ти затова притесненията.
Ави,как е Петя?Бре,бре какви страхотни мерки има Бонбонка само Grinning
Роси,дето ходи босо-обувки да ти купя ли Wink Злато да ти е честит днешния ден,ама излез от таз нелегалност и пусни един пост поне,че ти като забегнещ без дума все някакви неприятности имаш и ни плашиш само!?
Асолче,вече са доста големи деца,не се притеснявай,най-вероятно и дано нищо няма да и стане на хубавицата.Аааааааа и без такива,и аз взимам две ,три кафенца Laughing Hug
Ефро  Hug Grinning Heart Eyes
Слънчице,дай ако искаш да пунем протеснтно писмо до шефа ти!Може ли така цял форум да лиши от сутрешна глътка кафе и настроение Grinning Hug
Мери -Пломбери,не стискай зъби  Wink,споко злато памуци,клечки,мечки -ама иначе тез шоколади и чийзкейкове с кои зъби ще млатиш HugДнес л беше на фризьор?За Ива и градината-това ,че ще е стрес и тралалал го забрави.Тя е достатъчно голяма за да ти каже ,че иска.Там е супер весело за децата,разнообразие което както и да искаш не можеш да и осигуриш.Знаеш ми мнението,децата трябва да растат със себеподобни.Другото ни е удобно само на нас.А ако знаеш,какво психично разтоварване ще е за теб-дет се вика подготвяй се за соц.живот Joy
Готи,за килцата на Дона,споко мила-да ти  е здраво детенцето пък било то и 7кг.Не килцата са важни,като всичко му е наред ще си навакса. Hug
Ох пак имаше още сто неща дет исках да ви кажа,ама тез дни компа ми е по съвместителтво и ТВ,че нашия нещо се скапа и е на ремонт.Та така късички са ми постовете Joy

# 241
  • sofia
Да започвам с честитките:
Евелинка, честит ти двоен празник! Нека Маги расте здравичка,щастлива и много да ви радва!
Честит да бъде рождения ден и на любимия ти - и на него здраве, да е все така грижовен и да ви се сбъдне желанието в линийката, когато вие пожелаете!
Весел празник!!
!

Роси, честита ви първа годинка! Алекс да е здравичък, все така послушничък и много да се гордееш с двамата юнаци!
И на теб, весел празник
!!!

Ади В4, и на вас специални поздравления за първия ви рожден ден! Здраве и щастливо детство желая на малкия мъж!!!

Честит 1ви рожден ден и на другите рожденници днес Вероника, Роси, Лора и Алекс!

Асол, честито ви самостоятелно пристъпване! Нека  Лорчето да върви уверено в житейския си път!!!

# 242
  • София
Ааааааа, вярно бе, как забравих smile3555 smile3555 smile3555

Евелинка, честит рожден ден и на Митко, да е жив и здрав, любящ и отговорен татко и съпруг Grinning

Асол, мерси за кафето Grinning Кас, закъсня мила, всичкото го изпих Mr. Green

На Лора пожелавам все напред да й върви в живота Grinning

# 243
  • Sofia
Роси, Честит Първи Рожден Ден на сладък Алекс!
Да ти е жив и здрав, много да ви радва, да ви слуша и да стане известен като батко си!  Hug
Фор ю:  Heart Eyes

Евелинка, честит ти двоен празник, много да те слуша порасналата вече госпожица Маги и съпружието покрай нея!
Пожелавам им много здраве и щастие, наздраве!  Grinning

Ади, Честита Първа Годинка на сладък Иво!
Да е много здравичък, много да ви радва и все така сладко да си похапва скришом салами в кашона!  Laughing

Честит Рожден Ден и на другите рожденници днес Вероника, Роси, Лора и Алекс!
Да са живи и здрави!  Hug

Касандре  Mr. Green какви си ги писала рано сабахлян бе  Laughing пак плела имена, пак струвала все едно в друга отчетна чета.  Laughing
И стига си гледала ТВ ами запрятай шепи да правиш на Анюшка торта, че то време не остана.  Laughing
Асолче, честито прохождане на Лора, като започне да носи по касетка с портокали пак да ни се похвалиш.  Laughing
Изида, забаламосване му е майката, както са ти казали аз други начини не познавам, то аз като пия илач го крия в една лъжица с кисело мляко и се разсейвам, за да забравя уж, че е там и като го лапна пак не може да премине и се давичкам та какво остава за дечицата, правиш се на шут и това е, дано вече да ви минава, че се наболедувахте там по бургаския бряг.
И Монката дано е добре и рожденника, че да си изкара хубаво празника!  Hug

В 9,30 успях да взема урина, но ще я нося в 1ч тъй като се оказа, че в лабораторията взимат кръв до 2,30ч, проблем ли ще е че е толкова престояла или не, нямам спомени ясни в тази материя, за другата нужда знам че се държи в хладилник до 2 дни а това?
Извинете, че ви занимавам с изхождащи въпроси, но ми е на дневен ред.  Mr. Green

# 244
Въче урината трябва до 1час-без значение стерилна или не.
Кого обърках пак BlushСори Hug
Евелинка,честит рожден ден и на Съпруга ти мила.Да е много здрав,всеотдаен и грижовен Hug
Чара,скръндзо такава от 6 броя ще вземеш да литнеш нанякъде,може ли такова безобразие Crossing ArmsЩо не ми остави малко поне като литна след тебе ,да те дръпна  малко надолу бре мари  hahaha

Р.Р. Изправиха ми се косите току що!!!!Имаме пластмасови столчето малки-2броя  за двете.Ама стоят сложени едно в друго,в кухнята защото не ги ползваме често.И ей сега чувам странен шум от кухнята и как пък реших да погледна незнам newsm78Слава на Бога за което.Отивам и виждам Ани качена в цял ръст върху двата стола.Стои си права и ме гледа щастливо #CrazyЕй луда работа,направо ми се сви сърцето и още не може да се отпусне Sick

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 10:43 от Кас

# 245
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ДНЕШНИТЕ СЛАДКИШИ иВО , МАГИ , АЛЕКС НА КВАДРАТ,РОСИЦА , ВЕРОНИКА И ЛОРА.ДА СА ЗДРАВИЧКИ , НЕМИРАТИ И ВЕСЕЛИ!
 Момичета , благодаря за загрижеността. Ние вече сме добре . В понеделник сутрин Елица се събуди с оток по очите , зачервявания и пъпки по ставите на коленете,около устата  и лактите. шашнах се много . Правихме консултация с кожен лекар диагнозата и е остра ортикария. Изписа ни урбазон на таблетки , за да подтиснем алергичната реакция. Тя е пичинена най - вероятно от един пунш на Дерби, който пи на вечеря.Възможно е да е и от едно прясно мляко в картонена кутия , което си хапна в неделя на вечер с овесени ядки.Толкова притеснена съм вече с тези алергии при моите деца. Пазя ги много , още от раждането , защото аз съм с алергия към медикаменти и пак не става. На Ели съм и дала да опита шоколад на две и половина г. , а когато беше на две за първи път и дадох кебапче и умрях от притеснение , че нещо ще и стане.Дразня се като гледам как други майки дават на деветмесечни деца кроасанчета , кренвирши ,шоклодови сухи пасти, и нищо не им става . Пък моите са бъкани с алергии . Но както беше писала Дар , въпрос на ген . И на глава да застанеш , не може да се се избегне на 100%.
 За капак в същия този понеделник излязоха и резултатите от профилактичните изследвания на Ици. Хемоглобинът му е 94.Не , че е нещо изненадващо. Този реезултат се очакваше, като се има предвид диетата заради АБКМ.След консултация с гастроентероложката в София ще пие някакъв зелязосъдържащ препарат.
 И понеже съм почнала да ви се оплакмвам да кажа и това , че от ноември насам не съм поллучавала майчинство. Понеже имам трудови договори при двама работодатели, е станало някакво обърщкване .Сега ще вземам майчнски от работотдателя си в София, а не от този в Лом.Кога обаче ще се случи случката , не се знае. Това, че имам да вземам не ме успокоява , защото и да давам имам - натрупаха сие сметки, предстои ни пътуване.
 Мери , не се колебай да дадеш Ива на ДГ.Възползвай се от това , че тя проявява желание. За теб в началото ще е трудно , но детето трябва да контактува с връсници, това ще обогати емоционалния му свят и ще придобие соц . опит. Ще се сблъска с конкуренция , ще трябва да се справя сама в ситуации , които имитират живота на възрастния.
Много още исках да пиша , но ще приготвям мъньо за разходка , че нещо се заоблачи и е добре да използвам времето преди дъжда.

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 14:42 от Камчи

# 246
Честит първи рожден ден на Алекс, Алекс, Роси, Лора,  Вероника, Маги,  и Иво! ЧРД и на тати Митко!
Нека животът им да е като пътека обсипана с ароматни пролетни цветя!
 Момичета благодаря, че питате, Слава Богу малкия е ок здравословно. Но ме тормозят разни битовизми и човешко овчедушие. Знаете как е на всекиго се случва да затъне от време на време.
 И още нещо от мен. През последната седмица в Железница са регистрирани около 100 случая на трихинелоза. Много внимавайте ако от някъде ви попадне дивечово месо и по-точно диви прасета. Та по тоя повод онзи ден докато мъжът ми идвал към Железница с колата едно диво прасе се блъснало отстрани във вратите  ooooh! ooooh!. Миналата година и баща ми и брат ми имаха същия инцидент. Изскочило от нищото и бааам смачкало ДВЕТЕ леви врати . Добре, че имаме каско. Та такива работи около нас.

# 247
Здравейте! Не съм писала от доста време и съм пропуснала да поздравя много дечица  Blush
От сърце им желая всичко най-добро в живота,здраве,щастие,успехи  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

На 03.Февруари
IVVVI и нейното момченце,Камчи и Ици ,whiskas и Лора,farf и Ивайло

На 04.Февруари
Lady V и Ники (моя любим къдрокоско  Heart Eyes) ,yzida и Киара, evil и Агафия, pgzenga и Мира

На 05.Февруари   
denil и Деница, plamplam и Aлександър, ESTELITA и Онур,ирка 7 и Мартин

На 06.Февруари
Iveto_86  и Стилян, mozila и Ивелина, Kallyna и Христеа ,blagoeva и Алекс ,Gloxi и Биляна, meg76 и  Методи

На 07.Февруари
 Illinka и Соня, zdravi4 и Василена, zvezdobroika и Мира, Trrinity и Александра

На 08.февруари 
  Мирка Ив. и Габриела, thedragonbg и Александра, dar77 и Диана, mirkam и Кристиян, Nelly.es и Адриан 

На 09.февруари
  macipici и Виктория, pile_5 и Алиа, Valeria и Ева

На 10.Февруари
desi_sunshine и Анастасия, veselo и William, ididdi роди бебе Наталия

И празнуващите днес мами и пораснали мъничета 
  evelinar и Маги, rosi_bosi и Алекс, EleOnora и Вероника
6tastlivka и Росица, Karry и Лора, nastyshka и Алекс, adi_v4 и Иво

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 11:07 от izabela®

# 248
Вал да ти отговоря бързо на въпроса - ние като давахме урина и се закучиха нещата и аз я бах взела сутринта, а я предадохме към 12.30 часа - Изрично питах сестрата в лабораторията има ли значение, че е престояла няколко часа и тя ми каза, че за това изследване, което ще правят НЯМА ЗНАЧЕНИЕ И НЯМА ПРОБЛЕМ! Може би противореча с написаното от Кас, но така ми каза жената, която се занивама с това.

Сега да честитя на АЛЕКС на Росито Босито! Да е жив и здрав, да радва мама, тате и бате и го очакваме да се развихри в своята област....

Честит двоен празник на Евелинар - и дете, и мъжле все здрави да са ти![/b][/u]

Честито и на останалите рожденници: adi_v4 и Иво, EleOnora и Вероника
6tastlivka и Росица, Karry и Лора, nastyshka и Алекс.

Камчи, мен най - много ме е страх Тино да не отключи някоя алергия. Аз не съм алергична към нищо, но Миро има малко пропуски. Дано бързо се оправите, за да не се тормозиш повече. А за майчинството не съм получавала като че ли от декември и е крайно време, че подаръци има да правя... и да закърпваме бюджета.

Кас, алпинистка си отглеждаш, а?

Изида, мъчно ми стана като те четох, изстрада Киара много, и с тея различни антибиотици, жал ми е за теб и детенце! Скоро да минава!

Асол, честито прохождане! Нас си ни е страх и тва си е!

Ави, съвсем в нормата на грациозността е Мони! Браво!

Не се кося за килограмите на Тино, въпреки, че ми е кофти да го гледам такъв скелет, но ще наваксаме и пак ще ви  пусна заря!

Ефрото се покри пак...

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 11:24 от gotika80

# 249
Честит Рожден ден на: Ева на Валерия, Виктория на Мациписи и Алия на Пиле5!!!
Честит Рожден Ден на: Анастасия на Desi_sunshine и на Уилям и Наталия!!!
Честит Рожден Ден на: Алекс на Роси, Маги на Евелинка,  и Иво на Ади, и
останалите дечица: Роси, Лора, Алекс, Вероника !!!

Всички деца, бъдете много здрави и щастливи, добрички и послушни (е разрешава се по някоя и друга беля  Wink) и донесете много радост на семействата си!

Elenia
- пусни снимка на това приспиване на гръб, много ще ми е интересно да го видя... Някой път може да видите как се приспива на коса.  Wink Честито потомство, имена избрахте ли???   Joy Hug
Камчи - евала на вашата зъболекарка. Тази няма никакъв подход към децата. А моята госпожица каквато е бъжлива, направо не я виждам. Обещала й е в петък да не работи с машинката, а само да я пломбира. Пък другия зъб ще го правим, живот и здраве при другата зъболекарка, която не намерихме в съботата. Пиши как са се развили нещата при вас, и можем ли да помогнем? Сега прочетох мила - много е гадно! Дано госпожицата бързо да оздравява и да се повлияе от лечението, а малкия Ици ще оправи хемоглобина. За майчинството - това е България, вечно има неуредици, недомислици и т.н. и от тези неща страдаме най-вече ние и децата. А всичко се прави, уж да не се крият данъци от държавата, дрън-дрън та пляс, всичко си е по старому, а патят тези които не бива.  Hug и слънцето ще изгрее и при вас, да знаеш.
Слънчице - мотористката е страхотна, ама издай тайната, откъде това моторче? Деската се мярка във темата за дългокърмещите, от време на време. Жалко, че няма да те има известно време. Но ще си чакам от твоето кафе като се върнеш.  Flutter
Валерия - малката Ева е направо разкошна. А като видях подаръка на Плами се разплаках от умиление, не беше ми се случвало скоро такова нещо. А моята хуна се чудеше как да свие подаръците на сестра си, вместо да й подари нещо  Wink А тортата ви е страхотна, пу-пу.
Готи - ще се оправи Тино и ще навакса килата, не му бери грижа за това. Най-важното е да е здрав, пък после всичко останало. Ние също този месец не сме мръднали на кантара, 30 грама само, ако и това се брои. Иначе за сантиметрите не съм много сигурна, като я сложихме да легне да я измерим, започна да плаче, да се извива и не съм сигурна дали правилно я премерихме, но сестрата изкара че е на същите см. Та тотала е 8030 гр / 74 см. А по другия въпрос - то си е за ядосване да ти кажа. В много случаи тук в града съм си мислела, че е по-добре да си циганин, отколкото българин. Защото от предишното кметско управление им опростиха сметките за ток които имаха да плащат, сметките за вода и т.н. Свалят пред социалното златните пръстени и гривни, а вътре почват "Хай майкууу.... нема пари за децата, нема що да ядат! " А после ги гледаш навирили цигарите, накичили бижутата - е иди да им вярваш! А на мен за една забавена сметка за ток от 35лв ми бяха спряли тока, та ходих да се моля да го пуснат, търсих пари тогава назаем, че Вики ми беше бебе и беше октомври месец!  #Cussing out Нямам думи .  Готи, а за майчинството - и аз така си мислех с Вики. Но всъщност след като направят година и половина, и малко повече човечетата стават по-самостоятелни. Почват да правят бели, и искат, искат, искат... И честно си признавам, близко до 2те години вече не ми се стоеше у дома. Чуствах се съклетно, бях затъпяла, изнервена и много често съм се чуствала нервно покрай детето. Тръгнах на работа и проблема изчезна. Когато се прибирах у дома нямах търпение да я гушна вече, толкова ми липсваше. И сякаш й отделях повече внимание и от преди, когато сме били по цял ден заедно. Но хората са различни, споделям само моето виждане, на когото му е приятно може да остане не 3, а и повече години у дома, стига да иска.  Hug
Миркам - личи си, че сте си изкарали чудесно. И да ти кажа Алекс само гукаше като гледаше Криси на снимките, и все искаше да го пипне. А кажи сега, не е ли това показателно?  Grinning
Миленка - страхотни сте, и ти и Лора!!!  Hug И аз също искам пролет, ама засега няма. Ще почакаме още месец-два.
Бубенце - завиждам ти за бубките, страхотни са и Вяра и Велизара. Да ги намачкаш малко, че ми иде да ги изям. Драсни пак малко повече, какво правите в ежедневието, как ги забавляваш като са двечки и тн?
Мери - да ти кажа тъгата от раздялата винаги ще я има, но като гледам Вики с какво удоволствие ходи на градината не бих си и помислила да я спирам. Само когато наистина е доста болнаво времето. Но децата ни порастват и имат нужда от другарчета за игра, от такива на тяхната възраст и с техните интереси, от личен опит виждам че аз не мога да си играя с нея така, както тя се заиграва с другарчетата си. Дано Ива се адаптира бързо и да й хареса.  Hug
Джой - пиши мила какво има. Ако не друго ще ти олекне като споделиш.
Ефро - знам какво ти е, и мога да ти споделя, че след време решението се преглътва поне малко по-спокойно. Аз съм се примирила. Знам, че ще пропусна много важни и интересни моменти в развитието на Али, не го искам (далеч съм от тази мисъл), но знам че това дете има нужда и от материални условия в които да битува нормално. А тук срам-несрам трябва да си призная, че просто няма да се справим само с обезщетението от 240лв и заплатата на мъжа ми, не е възможно физически. А детенце иска да му е топло, да му е светло, да му е сготвено... При теб ще го гледа майка ти, което е добре, ще знаеш че за Анна се полагат всички необходими грижи, ще е с човек който я обича (и я глези дори повече от теб  Wink ). Но бъди сигурна, че Анна няма да промени предпочитанията си към теб, защото мама си е МАМА! и никой не може да я замени. След работа ще търси само теб, ще иска да се гушка, да се гали в теб, да ти показва на ТЕБ какво е успяла да постигне. Просто искам да ти дам кураж.  Hug Всички сме с теб.
Евелинка - чудесно е, че ще сваляте конците. А с четенето докъде го докара? ЧРД на Митко и да ти е жив и здрав, и да помага така както досега.
Чара - чудно е скиорчето. Хайде да се пазарим - за тебе женско, за мене мъжко и да пишем до дядо Коледа? Wink
Мемо - дано се разреши това със слъзното каналче, че наистина е неприятно. На колежка детето страдаше от това, та доста я бяха наплашили.
Краси - само не се панирай мила. Стискам палци Киара да се излекува бързо и да забравиш тревогите.  Praynig
Ади - честито 2ро зъбче. Хайде след него и останалите, без да ги усети.  Peace
Дария - на нас ни каза педи, че другия месец се слага Тримовакс ваксина п/в Морбили Паротит (заушка) и Рубеола - МПР. А Пентаксима е на 1г 6(или 7) м.
Камчо - мерси за календара. Какво стана с ръката? Лекуваш ли се?
Ави - Монката ще е фина дама, хич не я пиши дребосъче. Каквато е хубава със сините очи, ще има да я пазите от младежите след години.
Мери - успех със зъбоправенето. Дано бързо приключите и да забравиш. Пък ще наваксваш със семките после.  Wink

Ох... ние се загубихме, но около РД-то свеки биши много зле с дископатията и вчера я приеха в болницата, та при нас е малко мрачно положението. Ще пиша пак като се пооправим у дома. Обичам ви и доскоро.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 7 нови отговора.

# 250
Честит Рожден Ден на Маги на evelinar, Алекс на rosi_bosi, Иво на adi_v4, Роси на 6tastlivka, Вероника, Лора и Алекс. Бъдете здравички и много щастливи, малки бонбонковци и бонбонки!

Elenia, какво ще кажеш да патентоваме твоя Прощатортник и Прощахамстерник и моя Прощадупник (това пълзене на дупе на Калоян трябва да се почете, мисля) newsm62

Момичета, може да сте го коментирали, но нямам време да чета всичко - искам да питам тези, на които вече им изтече удължения срок за майчинството дали трябва отново да се подават документите за две години платено майчинство, които попълвахме през ноември.

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 11:27 от Пухка

# 251
Драконе, благодаря ти за изчерпателните мнения и съвети. Доста време си отделила, за да бъдеш обстойна и да почетеш всички мамчета! Аз лично го оценявам!

# 252
  • sofia
Пух, мен ме накараха пак да си пусна молба за отпуска в свободен текс (за която говориш) и плюс още една декларация по чл. 53 във връзка с доплащане на платеното майчинство за месеците януари и февруари.
Та в тази връзка да попитам някой да си е получил 90те % за януари?

# 253
Вярно бе Евелинка честит да е рождения ден и на половинката! Много да те обича и носи на ръце  Mr. Green да е жив и здрав!
Камчи мила, като знаеш че сте предразположени защо даваш алергени Sad. Тягостно е знам, някак ни се иска да даваме всичко, да не лишаваме децата от нищо, но я какви бели се отварят понякога. Прясно мляко във вашия случай трябваше да въведеш след 2г. Дано се справите бързо!  Hug
Гледате ли турския сериал? Интригува ме като че ли, какви къщи само...

# 254
Момичета, трогнахте ми! Много ви благодаря!
Днес е един прекрасен ден за нашето семейство! Нека ви почерпя за здравето на моята пораснала дъщеричка и на моя чудесен мъж, който днес прави 36 години! Нека все така ме радват! Благодаря ви, че ме подкрепяхте през тази първа годинка от живота на Маги, която понякога ми беше много трудна!  Hug Hug Hug

и нещо сладко:

Честит празник и на Алекс, Иво, Роси, Лора, Алекс и Вероника! Честито и на техните майки!

Днес заведох Маги на консултация - вече е 10.340 кг. и 75 см. Порасна си момичето на мама!
Днес и на мен ми свалиха конците.
После ще дописвам, че ме дърпат от компютъра.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт