Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 70

  • 37 595
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 49
 Благодаря на rien и violetblue за идейките Hug, найстина ми трябва нещо по простичко и бързо за изпълнение. Тортата с рула на Лео много ми хареса Laughing, но се чудя не може ли да се покрие с някаква глазурка и каква ще е най-подходяща за нея, много ми допадна на мен ето тази тортичка на една мама от форума http://images05.snimka.bg/000559910-big.jpg, но как точно се казва тази глазура и как се прави. Извинявам се много за въпросите, но съм доста невежа в сладкарската област Blush. Фигурките пише, че са направени от масло, брашно и пудра захар, но в какви пропорции са тези съставки?

# 76
  • Мнения: 11 607
Момичета, цял провал съм аз......Провал от всякъде.....Не смятах,че така ще ме омотае един нищо и никакъв крем.......Пускам тук това, което все пак става за гледане(за ядене обаче не гарантирам!) и се махам от погледа ви - през 9 форума в 10-ти......

Въй....и то след торти на Пепи.....

Разрез утре, имах едни велики идеи....но от тези идеи - сега отивам да отварям нова тема - Снимай провала и го покажи!

Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

Момичета, благодаря много за подкрепата! Не я заслужавам! Отивам да ближа рани от тортоправенето ми днес в друга тема.....

# 77
  • Мнения: 156
Пепи_ smile3501браво ,майсторице! МММММММММММного вкусно!

Момичета, днес правих руска мастика 2 .Стана чудесно тесто.Направих фигурки и сега искам да питам могат ли да издържат8- 9 дни ,когато ще правя тортата или трябва да си направя нови фигурки за тогава Embarassed

# 78
  • Мнения: 2 185
Пепи_ smile3501браво ,майсторице! МММММММММММного вкусно!

Момичета, днес правих руска мастика 2 .Стана чудесно тесто.Направих фигурки и сега искам да питам могат ли да издържат8- 9 дни ,когато ще правя тортата или трябва да си направя нови фигурки за тогава Embarassed

Могат, могат  Peace
Имам едни от половин година стоят- непокътнати са  Wink
Сложи ги в кутия с полуоткрехнат капак  Peace

# 79
  • На края на света !
  • Мнения: 2 328
Мама Цоцоланке ,да ти кажа за начинаеща не е  зле ,даже си е супер ,ти да видиш моите първи напукани отвсякъде фигурки Joy и да знаеш следващата ще съвършенна  Wink Peace

А те майсторките си знаят ,че  тортите са им направо  да не смееш да хапнеш от тях ,за да не развалиш шедьовъра  Hug

# 80
  • Мнения: 452
Пепи разкошни са,за първата докато я гледах се замислих,по същия начин ли я покриваш и заглаждаш както сме гледали в youtube клипчета.Ще ми е доста интересно ако и ти най-после пуснеш някое клипче /знам,знам,че няма кой да те снима,но така хубаво са ти загладени тортите,че чак ме е яд че аз не се справям/.Тирамисуто изглежда много вкусно,но и аз като Ванчето все броя китките.../да не се обидиш/.
Момичета,днес правих тесто по рецептата на Нелка,стана същото като РМ-2,но май съхне по-бързо,дали защото няма глицерин в него.
Албенка много е хубава и другата също,видях я в албума ти.

# 81
  • Мнения: 156
Clairette ,благодаря ти ! Hug
Да ви кажа  и аз си направих мънички цветенца, и познайти какъв ми беше шаблона за изрязването им- детски сенки, които са сложени в цветенце и сърчице.Цена 2.50 , супер станаха , особено като се има напредвид цената.Аз ви казах ,че съвсем се зомбирах и само за тортени украси мислех,и  така ,мислех newsm78, мислех #Crazy и се сетих  Laughing Mr. Green

# 82
  • Мнения: 634
Пепи,браво миличка ,абе моделираш си ги и товасиму е smile3501
Барчела току що я качих  изпредварила си ме.Въпреки ,че леглото все ме вика от този грип все пак направих тортата за която ви писах днес .Клиентите искаха правоъгълна с къща и стадион,да има борчета, мече и заек ,,само ,че аз  предложих да е елипса и те ми се довериха еми ето

Сега ще си полегна ,защото ми е зле

# 83
  • София
  • Мнения: 2 130
Пепи, Албенче, хубава работа сте свършили днес!

Маме, къде е това, което показваш??? Не го виждам...

Рая, този спайс кейк ми напомняше на отнези ябълкови сладкиши, които майка прави, само че ароматите са малко по-сложни от ябълки и канела...От всичко дотук, което съм правила, най-много харесвам ореховите блатове тип Династия, шоколадовите кейкове (тип Златна треска или като редвелвет кейк) и бадемивия блат от юлското предизвикателство.

# 84
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
barcela, надявам се май месец да покажа как заглаждам. Не знам дали си спомняш, но бях пуснала едно голо барби. Ето го тук. Поне се вижда как е загладено. А на последната отдолу е ганаш. Между блатовете също. А за тирамисуто.... ами китките като не са на букет може и да са четни  Wink
Албенка, супер работа си свършила днес. Почивай си повече мила. И бързо оздравявай.

# 85
  • Мнения: 1 461
Mame не се отказвай може би за следващия път ще знаеш какви грешки си допуснала на мен ми се струва че тестото е имало нужда от пудра захар

Албенче пак хубави торти искам  да попитам къщичката от какво е направена аз веднъж правих от шоколад но ме измъчи много се топеше в ръцете ми

# 86
  • Мнения: 1 610
Днес правих пробен кораб. Резил! Блатовете станаха върха, супер се зарадвах , но откъде измислих един крем, не ми се разби добре, стана един течен и не можах да събера трите палуби. всяка вървеше в различна посока. После от течния крем се втечниха блатовете и се наложи всичко да надробя, да го направя на топка. Метнах един кувертюр и утре ще черпя и ще лъжа, че това е била основната идея. Добре, че стана малка - дъщерята ще я омете. Марципан не открих, май ще го поръчам онлайн .Поне килограм ще си взема като мога. Или ще пробвам някоя смес от вашите . Коя ще ми препоръчате  , за да направя като на Пепито тортите  Laughing Коя не се напуква  Laughing
Фигурки от марципан няма ли да станат? Мислех разни палми и разни хора да се опитам. С пластелина съм добра, това не е ли на същия принцип?
Великолепни фигурки правиш, Пепи. И сайта ти гледах, маймуната е прекрасна.

# 87
  • Мнения: 452
ами китките като не са на букет може и да са четни  Wink


Незнаех, извинявай.

# 88
  • Мнения: 310
Аз само задавам досадни въпроси, пък нищо не показвам.Затова реших да покажа тортата, която направих декември месец.Честно казано ме беше срам да я покажа досега, защото си беше провал  Embarassed Embarassed Ама някак си намерих смелост, та ето я и нея  снимка 1   снимка 2     Има доста кусури, например това, че не успях да наглася трансфера в центъра на тортата  Rolling Eyes , всъщност имах доста по-голям проблем с трансфера, защото ми даваха зор за тортата и преди да изсъхне хубаво го сложих върху тортата, пък той не искаше да се отлепи ииии птицата остана без глава  Cry Едвам замазах положението, даже на снимката се вижда, че жълтия цвят се е размазал.
Другия проблем е, че съм инвалид с поша, просто катастрофа  Embarassed Срам не срам, видяха я доста хора, ама ми простиха, все пак ми е първата торта.Междудругото втората снимка повече ми харесва, защото не се вижда главата  hahaha

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 17:06 от Бобсито

# 89
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Пепи и Албена,
Много са ви хубави тортите, момичета. Но вие правите толкова хубави и толкова много неща, че се питам дали не ви е омръзнало да ви хвалят непрекъснато_ макар и заслужено.
Да можех поне да измисля нещо ново, различно, което да кажа... Embarassed
Оставам си само с пожеланията и занапред да творите със същото усърдие и_ не на последно място_ да не преставате да изпитвайте удоволствие от това чудно нещо, с което се занимавате.  bouquet

Наталинка,, за фенството: там чувството е взаимно. И аз ти гостувам от време на време, но не оставям коментар, за да не те натоварвам с още отговори.
Намирам, че си имаш много изящен, деликатен стил, който според мен би те издал дори името ти да не е отбелязано върху страничката. Струва ми се, че може би това донякъде се дължи на влияние, възприето от новата ти държава, което, пречупено през твоите собствени корени, е дало един много хубав краен резултат.
Успех с вдъхновението и нататък. Hug

Общи условия

Активация на акаунт