Септември '09 - 6

• 12 366
  • 305
  •   1
Отговори
# 180
петя,трябвало е да им представиш документ от гинеколог, с който да удостовериш че си бременна,незнам дали след като си получила предизвестие за уволнение вече си струва да им покажеш такъв документ,но ако го беше представила предварително можеха да те уволнат само при закриване на фирма или предприятие,иначе за да те уволнят им трябва разрешение от инспекцията по труда,а става сложно за тях,аз много плямпам,ама и аз ве съм представила такъв документ и ни предстои закриване на фирмата,и чакаме всеки момент предизвестия, ащях да ииискам да ме осигуряват на повече пари и аз да си ги плащам тези осигуровки,ако ме уволнят ще се осигурявам при фирмата на мъжът ми или при някой познат,трябва да се намери изход от всичко

# 181
  • Испания и Стара Загора
Здравейте,тъкмо се връщам от АГ.Резултатите от кръв и урина са добри.Важното е ,че Хепатита и Теста на Съливан(за диабет) са отрицателни.За 1 месец съм качила 900гр.,което е много добре. PartyСега остава в понеделник да видим бебчо на ехографа и всичко да е ОК.
Лек ден на всички. Hug

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 13:49 от anita29

# 182
Сега разбрах че управителката ще идва при нас в магазина и ... Стискайте палци да се оправя с тези майчински и осигуровките - В форума имаше статия за уволнението на бременните и там четох че трябва да им представиш документи обаче май преди да са ти казали - абе няма страшно нали ?

Бременна служителка може да бъде уволнена само в определени от закона случаи (покажи на адвокат предизвестието си и питай дали попадаш в тях). При всички случаи обаче е добре да напишеш писмено уведомление до директорката, че си бременна, към което да приложиш някакъв медицински документ за това и да входираш уведомлението в канцеларията на фирмата. Важното е да си била бременна към момента на връчване на предизвестието, а кога си казала или представила документ за бременност няма никакво значение.
Вземи адвокат и си търси правата, защото е много по-добре да си на трудов договор и да те уволнят веднага след като ти свърши майчинството, отколкото това да стане сега.

# 183
  • Sofia
Весела, много съжалявам мила. Hug
За стволовите клетки в неделя предаването на бтв, един професор се изказа,че не ставали за употреба след 10 години,а всички които съхраняват казват за цял живот било.Иди ги разбери.Моят мъж е малко суеверен и не ще да замразяваме,да предизвикваме съдбата както се изразява.Все пак и от нас или някой роднина може да има съвместимост.
Petyascorpion,добре дошла при нас.А те преди да разберат, че си бременна ли те уволниха?
цлара, честито сърчице Hug

# 184
Всъщност - всичко започна така :

Разбрах още от първият ден на закъснението че съм бременна и с моя мъж много се зарадвахме - преди 2 години направих аборт много ранен обаче тогава казахме на всички още като видяхме 2 чертички и сега си казахме че ще изчакаме до 3 месец за да му е всичко на ред - Та аз дори на моите родители не съм казала. Въпреки това усетих че ще ни съкращават и всеки ден си виках трябва да им кажа на управителите и после ни казаха че на магазина в който работя ни се дава шанс да се задържим в състава който сме до 1 март и после ще се види кой ще остава. Снощи казах на мъжът ми че днес ще им кажа и си взех документите и сутринта разбрах че управителката няма да дойде сутринта, а към обяд и после в 10,3 ни се обадиха и ни казаха, че аз и още едно момиче сме до края на фев. и аз им казах - Та сега чакаме шефа който не е в бг. да каже че е съгласен да не ме уволнява а да излеза болничен и там каквото е за да ме запазят. Но тъпото е че като казах на управителката тя казала на още 5 души   

# 185
И крайна сметка аз още нищо не съм получила като документ - известие  просто устно, а до офиса е 1 час път с задръстенията и сега се чудя дали да не скоча до офиса и да им дам документа Thinking

# 186
И крайна сметка аз още нищо не съм получила като документ - известие  просто устно, а до офиса е 1 час път с задръстенията и сега се чудя дали да не скоча до офиса и да им дам документа Thinking

Казах ти какво да направиш - аз съм юрист. Тези подробности, дето си ги изписала, не променят мнението ми. Задръствания, кой на кого ще каже и т.н. - това са си твои съображения и ти сама трябва да решиш кои са приоритетите ти. При всички положения трябва да им напишеш официално уведомление и да го входираш, а не просто им метнеш една бележка от лекар и после да ти кажат, че изобщо не са виждали такава.

# 187
как да  го входирам?

# 188
И как изглежда това официално уведомление

# 189
  • around the world
И крайна сметка аз още нищо не съм получила като документ - известие просто устно, а до офиса е 1 час път с задръстенията и сега се чудя дали да не скоча до офиса и да им дам документа Thinking
При това положение наистина е много важно по най-бързия начин да ги уведомиш в писмен вид. Официална документация към фирма се входира в деловодството на фирмата, (ако има такова ) или при секретарката на фирмата. Просто обясняваш, че ти трябва входящ номер за официално писмо.
В случай,че работодателите решат да те уволнят (преди да им успееш) да им представиш уведомление за това , че се бременна, обикновено се подписва декларация,че към настоящият момент лицето.... не страда от ...заболявания, посочени в специална разпоредба на МЗ или че не е бременно, защото за това освобождаване от работа се изисква разрешение от Инспекцията по труда.
Ти нали не си в изпитателен срок?

Уведомлението се пише в свободен текст. Това е примерно уведомление на едно от момичетата в  счетоводната тема:
 http://dezygg.multiply.com/photos/album/45/45#40
Успех!

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 16:06 от Bueno

# 190
Здравейте  bouquet
Благодаря на всички за милите думи и съчувствието Hug Нямам възможност да сядам често пред компютъра, че и детето е доста болно. Само исках да ви благодаря още веднъж и да ви кажа, че не съм загубила надежда и с мъжа ми ще се пробваме  отново след няколко месеца.
Желая ви слънчево настроение въпреки мрачното време  bouquet

# 191
Много ви благодаря за помощта и съдействието  Praynig

# 192
  • Габрово
Уж нямаше да пиша повече днес, ама сега се връщаме от доктора и изненадващо за мен още днес се видя, че бебето има пишка, при това доктора е твърдо убеден, че не е пъпна връв.Е, днес вече се развълнувах при вида на махащите крачета и ръчички  и съм много щастлива Heart Eyes

# 193
  • До хладилника, който обичам
Брех, в 11 г.с.? То и шестото чувство, гледам, такова ти е.

# 194
 Браво valkata78 Много хубава новина и си представям какво е чувството вече да го видиш да прилича на бебче-

Много се радвам за вас    Party

Общи условия

Активация на акаунт