Още около стотина ФЕВРУАРКИ чакат рожбите си малки!

• 16 874
  • 290
  •   1
Отговори
# 225
Честито на всички нови майчета и техните бебоци  bouquet  bouquet  bouquet

Найема, след като имаш толкова малко кърма и гърдите ти са меки, можеш просто да се изцеждаш с помпата само, когато усещаш напрежение. Ще забележиш, че изцежданията намаляват и постепенно ще спрат. Аз така отбих синът ми, когато беше на 14 месеца-давах му да суче само, когато усещах напрежение и за около седмица приключихме с кърменето без проблеми и без медикаменти Hug

толо, много е сладка госпожицата и има много коса като моята Laughing

# 226
Ето, че дойде време и за моята 5-минутка  Grinning
Честито на новоизлюпените мамчета! Нека малките душички растат здрави и щастливи, за радост на мама и тати!

Добре дошли отново сред нас на Толо, Зитка и всички завърнали се!
Извинявам се, че пропускам имена, ама с моята гладница, дето иска да яде всеки час докато успея да прочета всичко минава половин ден и информацията ми се размива  Embarassed

hetera и при мен процедурата по храненето е като при теб - лакомо ядене, пълни памперси, течащи гърди, а и аз не се цедя. До скоро си водех записки в колко чака кърмя и в колко сменям памперса, като записвах от коя гърда, а за памперса - дали има ако. Сега просто опипвам гърдите и виждам коя е по-пълна, и започвам с нея. Ако преценя, че се е изпразнила давам и от другата малко накрая, както казваме с милото - за десерт  Wink
Междувременно изчетох доста материали за кърменето и в крайна сметка стигнах до извода, че това състояние не е проблем. Явно кърмата се регулира вече и "произвеждаме" толкова, колкото им трябва на бебчетата.

Стискам палци на Гея и Фокси скоро да си гушкате мъничетата  Praynig

Това е от мен за сега, имам малко да гладя дрехи на момата и ще гледам да го свърша докато не е надала вой пак  Mr. Green

П.П. Ламтурниче, аз си получих парите за 45-дневния болничен от НОИ. Понеже той ми е от 16.12. една част я получих на 22.01. - това е частта за декември, а остатъка - за януари го получих на 03.02.

# 227
Честити малки слънчица на мама Пебълс, Карбо, Све82 и Уондъртеди !!!! Да са живи, здрави, да растат умни и щастливи и много да ви радват!!!    bouquet   bouquet   bouquet   bouquet
 На ново завърналите се - Добре дошли!!!

Толо, ама твоята хубавица направо с прическа се е родила! Grinning Скоро ще е готова за плитки. Party

# 228
Честито на мамите които се сдобиха с най-прекрасния дар за една мама - рожбичка - да ви са живи и здрави дечицата милички, много да ви радват и да ви слушкат, а на вас бързо възстановяване.
Ние сме тук още - каката пропусна детска градина днес понеже нещо е настинала и искахме да мине преглед при джипката - та сме си в къщи. Времето е прекрасно, малката иска навънка, а мама я мързунти и кръста ще ме скъса - но няма да се оплакваме я Simple Smile
Пожелавам успех на бъдещите мами, леко раждане и прекрасни живи и здрави дечица  Hug Praynig
Фокси - миличка много ти се радвам - надявам се много скоро да сте си четиримата в къщи, а двамата юнака много да ви слушкат. И аз съм на мнението на Duffy - да потърсиш тези стерилни контейнерчета за урина - не си струва да се презапасяаваш с авент-ски при условие че са с висока цена.  Hug
Сега отивам да се опъна малко докато каката спинка - целувки на всички бебоци и само усмивки по личицата им  Heart Eyes Hug baby_neutral

# 229
  • София
Честито бебче на Пебълс,да й е живо и здраво!!!

Ламатурниче,Миа мерси много за отговорите.Поуспокоих се,да се надяваме,че ще си се храним по-дълго с бебо,не мога да повярвам,но наистина ужасно много ми харесва да го кърмя Simple Smile!!!

толо
ама ти си родила госпожица готова за фризиране.Направо плитки можеш да й плетеш Simple Smile

# 230
Коремът ми е доста увиснал, от няколко дни ходя по няколко пъти по голяма нужда, краката ми са подути и съм отслабнала с 2 килограма, въпреки, че напоследък ям като невидяла...

Мами, някоя друга има ли проблеми с изплащането на болничния преди раждане? Другите ми ги изплащаха толкова редовно, а този много се забави. Да не би да ми го изплатят след датата на термина?
Ламтурниче, на мен също още не са ми изплатили, но на 2 познати мами доста им закъсняха парите от 45-дневния болничен Confused
А това с по-честото изхождане някакъв признак ли е  за скорошно раждане, че аз напоследък съм доста активна в това отношение Embarassed Blush

ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА НА ПЕБЪЛС!
Мдаммм, организмът се чистел, казват. Нещо като естествена клизма. Twisted Evil
Успокоих се, значи. Болничният ми е от 05.01, да се надяваме, че ще получа поне януарската част до средата на месеца.

# 231
Привет и от мен!
Честито на всички нови мамчета+бебчета!
Да се включа и аз със съвет за съхраняването на кърма, въпреки, че вече има доста предложения. Ако случайно имате стъклени чаши с пластмасови капачки от течен шоколад Nutella (само да не му се дояде на някой сега  Laughing) мисля, че ще вършат идеална работа. Пък и са по 200мл.
Иначе и ние чинно си чакаме бебчо да се появи, пък и нали сме планирани за 16ти.
Стискам палци на всички, които още чакат заветния миг!  newsm10

# 232
Успокоих се, значи. Болничният ми е от 05.01, да се надяваме, че ще получа поне януарската част до средата на месеца.
Преди секунди ми дойде смс-а от НОИ за болничния от 5.01. Grinning

# 233
Честито слънчице на мама Пебълс!
Zorata, нормално е тапата да не падна наведнъж, но ако искаш пак си се консултирай с лекар за твое успокоение!
За всички, които имат притеснения за болничните си - https://benefits.nssi.bg/detailedegn/ReportBolnForEGN1.asp - може да получите пълна информация по ЕГН и ПИК (персонален индентификационен код - получава се лично от НОИ - отивате с лична карта и си го искате - става за 5 минути) кога е входиран болничния в НОИ, върху какъв осигурителен доход е изчислен и т.н. Т.е. при евентуален проблем може да разберете дали проблема идва от НОИ или от закъснение при работодателя!

# 234
ХЕХЕХЕ, БРАВО НА КАРБО, ДА Й Е ЧЕСТИТА ГОСПОЖИЦАТА! НА СВЕ 82 И НА ПЕБЪЛС СЪЩО! САМО ДА ВИ РАДВАТ МАЛКИТЕ СЪКРОВИЩА!
ЛАМТУРНИЧЕ, бях се замислила за теб дали не си родила случайно, че нещо ми се губиш, ама видя ли Тедито как ни изпревари Joy JoyОсвен и аз да тръгна на пътешествие някъде newsm78,че уж до 10 дена трябваше да родя, а то ко стана....
Аз искам да ви попитам дали имате промяна в цвета на урината? Вярно е, че дъвча желязо, но напоследък ми е една странна, тъмно кафеникава. Изследванията ми бяха добре предишния път и незнам, може да взема да пусна една контрола май за успокоение. А колкото до тапата на мен все още ми изтича няккаво жълтеникаво отвреме на време. ТОЛО, твоята сладурана е голям ангел и има страхотна коса.

# 235
  • София
Честита дъщеричка на Карбо,честито на Све82 и на Пебъл!Да са ви живи и здрави бебенцата
На обебилите се мами,сменяте ли през ноща памперса на бебо?

# 236
Ламурник,
като ти прочетох поста се върнах 11 дни назад...при мен така се почна - нередовни контракции и ходене по голяма нужда. Цял ден се чудих да ходя ли до болницата или не.
Чак вечерта се реших. И прави сметка, че там ме приеха с контракции ту на 8, ту на 12 мин. Прегледаха ме за разкритие и след това аз понечих да си обувам гащите да си ходя. Да ама не! Лекарката ме пита къде съм тръгнала с 4 см. разкритие и второ раждане. Та нямаше как, останах... даже взех че родих след 1.5 часа. Без окситоцин! Така че, що не мръднеш и ти към болницата...с тия твойте контракции?

Честити бебчета на всички родили, откакто не съм се включвала!!!
Да са ви живи и здрави и много да ви радват!

# 237
Здравейте, сладурки.
Честито на всички нови мами, да са ви живи и здрави душиците и много да ви радват.На всички очакващи успех-няма по хубаво чувство от това да станеш мама.
Сега да ви разкажа за моето секцио-направо на всички им идваше да ме обезглавят-и аз още немога да повярвам какъв късмет извадих.
На 3.02 към 4 през нощта ме хванаха контракции-през около 30 мин и повече, доста болезнени, но аз си стоя и трая, станах сутринта и реших да отида на кола маска, изкъпах се и отидох с контракциите, после се прибрах и мъжа ми вече ме накара да се обадя на док.но аз реших преди това да си направя тоалета и от топлата вода контракциите се засилиха-бяха страшно болезнени-и така отидох в болницата с багажа и док.направо му идеше да ме убие-беба беше тръгнала -бях вече с 3 см разкритие и от планирано секцио-веднага минахме на спешно-пропуснах клизмата, но с катетъра не се разминах  Laughing-нищо особено и така приеха ме в 14.50, а бебка се роди в 16.48-бях с пълна упойка и когато ме събудиха и ми казаха, че всичко е ОК и имаме момиченце, като ревнах и док.се изплашиха, а аз им викам че рева от щастие  Laughing.И така престоя в болницата беше горе-долу, болката поносима, щастието неописуемо-дадоха ми Нети на втория ден и сега вече сме си вкъщи, за сега е много кротичка, спинка и папка.
Стига съм ви занимавала.
 Hug  Hug  Hug

# 238
Честити да са бебочетата на Весито, Клави, Виви, Све, Пебълс, Уондъртеди и на моята мила вестителка - Надето (Карбо)!
дано светът им предложи едно щастливо детство под грижите на мама и татко!
да бъдат здрави!

ние пък сме с рядко ако (лактазна недостатъчност), откъдето идват и проблемите с коремчето, газове, неспокоен сън. през деня Дани ми е горе-долу спокойна, хапва добре, спинка, даже днес излязохме на първа разходка с количката, след като се подготвяхме цяла седмица на терасата. но...през нощта спи докъм 3 непробудно и след товаааа...с таткото се редуваме да успокояваме ситуацията, ама мноооого трудно. докато спи неспокойствието й се изразява с голямо пъшкане, ръкомахане, сумтене, грухтене на моменти - има ли го при някоя от вече родилите мами?

# 239
 ЧЕСТИТИ БЕБОНЧЕТА НА ВСИЧКИ МАМИ!
  bouquet

а на другите като мен още малко ни остана да гушнем и ние нашите слънчица Hug

Общи условия

Активация на акаунт