НОЕМВРИЙЧЕ на разходка,ходи с пъргава походка

• 14 612
  • 292
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте майчета ноемврийки-сладурийки!

Гале, мерси за кафенцето....
по-късно наистина може да ида до морето, че имам нужда да се отпусна и да разпусна психически... ooooh!

Сладурче, дано нищо и няма на Ивка! Не се тревожи!!! Дано сте спали добре...

Роси...Добро утрооо   bouquet за всички добри думи!  Hug

иска ми се и аз да пиша за всекиго по нещо...
но не мога за сега ще ви кажа, че ви желая прекрасен и щастлив ден!! smile3525

Миналата седмица бях на много важно интервю...за работа.
Да ви се оплача от себе си  Embarassed панирах се и се държах супер неадекватно на интервюто...
и независимо, че имам добри, да не кажа перфектните за позицията данни...
много се съмнявам че ще ме одобрят... Cry

Днес ще ида до две трудови борси да се запиша...пък каквото стане!

Желая ви един усмихнат ден!   bouquet

# 16
Дано успея да отговоря на всички Simple Smile

НИе сме добре, Данката кашля като пушач, ама всичко му било чисто каза лекарката и му даваме само сиропче и капки за нос. Иво и той почва да се сополиви, иначе другото май го оправихме, да не кажа че май минахме в другата крайност  Mr. Green Пълна угодия на дупетата им няма, Данката не е акал вече 3 дни, Иво - от оня ден. Поне имат газове, червата им отчитат дейност  Whistling

Арабела, след двегодишна възраст е само 6 месеца отпускът. Не съм 100% уверена, но мисля, че така го приеха, не е както преди - една година до тригодишна възраст.

Момичета, това с отпуските не го схванах, затова подновявам питането си, обяснете ми като за малоумнА  Crazy Embarassed Mr. Green Sick

==Прекратяването на майчинството става с молба ли?
 ==Връщането на работа колко време трае, за да си пуснеш тези въпросни 40 дни платен отпуск/ за 2008-2009г/?
 ==Не става ли проФорма да се върна на работа с един докИмент, а да съм си в нас? Малко нагло, нали? И веднага след това да пусна отпуската и да чакам малко сносни парички Simple Smile
 Joy,
то нали разбирате, че майките го правят, защото много пари получаваме....

Гале, прекратяваш отпускът по майчинство с молба, също споменаваш, че детето не ходи на ясла / градина. Щото ако ходи, нямаш право на майчинство. За да си пуснеш отпуска, е достатъчно да си 1 ден ден на работа, т.е. пускаш молба да се вънеш на работа и на др. ден пускаш молба за отпуск. Обаче, ако докато те е нямало има повишение на заплатите, за да хванеш това повишение, трябва да стоиш на работа около десетина дни. Тогава ще имаш отпуск с реиндексирана заплата. По третия ти въпрос, ами предполагам че можеш да го направиш, ако се договориш с работотдателя.
Ако не смяташ да се връщаш на работа, трябва първо да си пуснеш молба да се върнеш отново на работа и на следващия ден да си пуснеш молба за напускане. Отпуските са длъжни да ти ги изплатят.

Дес, аз купувам от Кауфланд едно сухо мляко, Little Bee, то излиза на цена като Нестле-то, 10 лева за 600гр, с вкус на банан и малко по-гъстичко е. Моите много го уважават. На Данката (понеже той не обича мляко като цяло) му го правя с две бисквити Закуска сутрин и омита прилично количество.

Скреч, Младен ми казва по тоя повод - аз знам, че ти ги гледаш много добре, само ми казвай какво да правя  Laughing

Сладурка, все си мисля да ти кажа и все забравям - както Бакши писа, ентерол сутрин на гладно е много ефективен, а вместо вода - чай от джоджен при нас прави магии. И още нещо, много е важно да пие непрекъснато. Колкото повече течности, толкова по-бързо ще се оправи. Ако почне да пишка по-малко от 3 пъти на ден, вземи ХИдратин алфа и го давай вместо вода, пак на често. Ако в акото има кръв, обаче, без лекарства няма да мине.

ПростоАз, много се радвам за новия ти дом  Hug и лекинко ти завиждам, аз не се знае кога ще си имам мой собствен, вероятно никога  Laughing  Аз също си мечтая за дрешник, не че имам толкова много дрехи, но просто си е друго да си подредиш добре дрехите и да можеш да виждаш всичко и да избираш така какво да облечеш... За яйцата - аз не съм алергична, но ако прекаля, получавам обрив като от варицела. При мен нормата е не повече от 6 яйца на седмица. А по принцип не трябва да се ядат повече от 3 седмично Така че е напълно възможно проблемите ти да идват от тази част. Ограничи всичко, което би могло да съдържа яйца или яйчен прах и виж как си, ако е от това, би трябвало за десетина дни да се изчистиш.

Холестеролът, както е писала Галето, не идва само от месо и салами. Холестерол има и в млякото, маслото, яйцата и съответно във всички продукти, в които ги има.

Теди, късмет в търсенето на работа!

Ами това е. Оздравяване на всички болнички  Heart Eyes

# 17
добро утро мамета.използвам намалението че митко се е заиграл и аз да ви драсна някои ред.че трябва с чистене да се залавям.

митко снощи съм го приспивала до 11.  #Crazy побърка ме.принципно го оставям в леглото и когато заспи,заспи.драго заспа малко преди 10 и към 11 в просъница ми се скара"кво е тва приспиване 2 часа".

просто аз
с новата къща ти  завиждам благородно.особено за дрешника.при мама където живеех преди да се запозная с драго и аз имах дрешник в стаята и баня.като мине малко време се надявам да купим по-голям апартамент и пак да имам.

кафето е супер гале.кофти номер ви е скроила тази брокерка.дано обаче скоро си намерите апартамент по ваш вкус и по джоба ви.ако искаш мога да ти дам номера на един познат брокер.мисля че е много добър.

сладур споко.на малката и няма нищо.още колко пъти ще те стресира така.......

цеце златната сватба беше страхотна.ако с драго доживеем до златна ще те помолим да ни направиш украсата.ще ти пиша на лични по един сватбен въпрос.

юлче  smile3525 да оздравявате.

теди
късмет,дано намериш добра работа.

оставям ви да пусна  newsm79 и да  wash и да хващаме пътя докато има слънце

# 18
  • Хасково
Не можах да прочета всичко от новата тема Embarassed, но ще наваксам Peace

А сега добро утро  bouquet

Мерси за кафенцето Гале Heart Eyes Имам нужда, тази сутрин ходихме да вземат кръв на Стела и ми е едно смотано, объркахме режима, не пих кафе сутринта пред компа с цигарка Mr. Green.... Притеснявам се за резултатите... Но след обяд ще знаем вече каква е тази инфекция и защо не минават тези ечемици от нищо Tired

За срещите ни с Роси, аз нямам какво повече да допълня. Тя толкова мило и увлекателно ги разказва, че аз оставам без думи. Мога само да кажа, че е истинско удоволствие, че я познавам, а Лили е малко сладко бонбонче Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes И да, била е пълничка (Таш). Но за сметка на това, на сватбата е била просто.... ПРИКАЗНА. Нежна, красива.... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ох, Стела много мрънка, отивам да я гушна. За всички останали ЦЕЛУВКИИИИИИ Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 19

предложение за темичка.дано да сме нямали такова заглавие.

тичка и се цапа,ноемврийското дете,милата му майка пак ще трябва да пере.

# 20
Здравейте милички!
Отдавна не съм се разписвала.Ние сме добре. Георги не се спира нито за миг. Доста е палав. Говори доста,но на китайски Laughing
Никнат ни кучешки зъби.
 Скреч, Hug HugТолкова ми е позната тази история.... CryНе ми се разказва...Само да се оправи детето Praynig
Дес ,Извинявам се че не честитих РД на Вяра.Но ме погълна работата и... Embarassedзабравих.Да ти е жива и здрава и много да те радва. И ГЕОРГИ не долюбва Нестле- то  .Ние се върнахме на розов Хип .Малко трудно се намира ,но детето си го харесва.От Нестлето ни остана играчката. Laughing
Да се оправят бързо твоите прекрасни госпожици Hug
Просто аз   честит нов дом ,да получиш много любов и щастие в него!
Юлче  Hugда двамата юнаци!
Дианчеи на вас Hug
Искам да напиша на всеки по нещичко ,но за съжаление ще трябва да спра ...
До

# 21
Пак, дзаак  Laughing

Радвам се че ми дойде белжката да си полуша колетчето от Ларедут. Софи мерси мила, ще се похваля като взема чИршафТи Simple Smile
Иначе днес едно супер слънце пронизва през проорците ни, само да стане Ники и стягаме катуна и беж навън, че колета мен чака Simple Smile
Разходка с лодка и т.н.
 Юлче -10х за разяснението, т.е ако с еобадя на шефката и й кажа, че няма да с евръщам на работа и има ли възможност да се разберем "без бой" може и да стане работата. Simple Smile  Joy

# 22
Добро утро:)
Галенце - сега ми е първия семестър от магистратурата ... имам още 2годинки...направо сълзи ми избиха Simple Smile
Цеце - благодаря ти! Още днес ще ида до Практикер и ще си взема разни цветенца,а догодина - задължително ще си насадя луковици зюмбюл,че обожавам как мирише! Дано да срещна свестен персонал,който да ми разясни подробно как да действам с цветенцата,че съм доста боса Simple Smile
За възможната алергия - взех решение - спирам яйцата!
Теди - споко! Може да са видели,че имаш данните и да ти звъннат! Никога не губи надежда! А за морето - ех как ти завидяях! Искам и аз да ида на пустия плаж за час...ей така - на саме със себе си!
Юлче - млякото на Литъл Бий сигурно ли е? В смисъл - производителя? Аз взимах пюрета и Ная ги ядеше преди,но се притесних,че тая марка я предлага само Кауфланд и се отказах.Ти 100% можеш да дадеш малко инфо!   bouquet
Сладурче - дано всичко при вас е наред! Praynig
Искам си и аз колетитеееее защо ги няма?Защооооо ! Гаден РЕдут! Cry Crossing Arms

# 23
Ох,Гале ,айде честито  Hug Надявам се всичко да е ОК и да останеш доволна  Heart Eyes
И аз чакам 4 броя,ама нямаааа  Tired Нищо здраве да е  Peace
Ние излизаме на разходка,приятен ден на всички  Party

# 24
  • София
Цоп и аз Simple Smile

Скреч, като кача снимките ще пусна линк, защото са още във фотоапарата.

Сладурче, надявам се всичко да е ОК с Ивчето.

ПростоАз, предполагам, че  е от нещо, което има досег само с лицето, защото иначе щеше да имаш проблеми и на друго място по тялото. Аз разбрах по метода на изключването...смених шампоана, после балсама, бършех лицето с памук (да не би да е от някоя кърп , прах за пране или омекотител)...и накрая установих, че е от крема. Махнах го и всичко се оправи.
Подарих го на майка, която не е с толкова нежна кожа и тя се изприщи. После четох на доста места във форума, че при някои майки са започнали прояви на алергия към Виши. Явно са сменили нещо в производството... не знам.

# 25
  • Варна
Здравейте и от мен  Hug

Ние също бяхме 2 дни на село  Laughing - Усои, до Елена. Страхотно местенце, чист въздух. Супер време хванахме. Преди време мисля Юлчето беше пускала линк към един комплекс Усоето, където може да си направим общонационална среща  Wink Е ние не бяхме там, но го разгледах де. Бяхме 3 семейства със деца на еднавъзраст и си наехме една къща, оборудвана с безброй барбекюта, механа, детска площадка, градинка и куче Джина с образцов дом  Mr. Green което милото бая отнесе от дечурлигата. А те се налудуваха - все едно в денонощна ясла бяха. Сега Влади място не може да си намери, че е сам и е скука.

Цеце, въпреки че Влади изкара бая зъби от рано, в момента е в див зъбоникнеж. Така че гаранция няма - може накуп като изникнат да е по-добре, от колкото да се влачат 2 години. Оня кътник, дето го мъчи сума време, е пробил. Единия кучешки горе се  е показал, и двата долу всеки момент ще пробият. Днес не е ревал, та не съм му огледала венците и може да има още някоя изненада. Но до вечерта има време.  Grinning

За отпуските  - платения - за врамето през което сте в болнични за бременност и раждане и майчинство, ви се полага платен отпуск. Това са малко повече от 2 години. Или към 40 дни - за 2008 и 2009 , а може и повече ако не сте си ползвали и отпуска за 2007. Ако нямате намерение да се връщате на работа преди изтичането на 2-те години за гледане на дете, е по-добре да си изкарате майчинството и след това да си пуснете молбите за платен отпуск - след като изтекат 2-те години. За да не загубите парите от майчинството все пак. Като си ползвате след това платения отпуск, вие още малко може да си гледате детето срещу добро възнаграждение - заплатата.  Wink
Отработването на 10 дни е добре само ако сте сигурни че ще ви индексират заплата в посока увеличение  Wink Иначе няма смисъл да се работи. Базата за отпуска е заплатата от последния месец в който сте отработили 10 дни.
Само да кажа, че наблюдавам масова тенденция към намаляне на заплати или замразяване, с цел да не се стига до съкращения. Но зависи от фирмата де.
Ако смятате да се връщате на работа по-рано или веднага след изтичане на двете години, може да си прекратите майчинството с молба до фирмата и да си поснете отпуска - с цел получаване на по-високо възнаграждение. Тогава ще получавате заплата - т.е. възнаграждението за платен отпуск + 50% майчинство, ако детето не е настанено в заведение на пълна държавна издръжка -  това не са яслите и градините, а домовете за деца.
Неплатения отпуск по чл.167а - преди беше за гледане от 2 до 3 годин. Сега е до 8 години, но е по 6 месеца за майката и 6 месеца за бащата. Бащата може да се откаже и да го прехвърли майката да го ползва - има разни  декларации. Този отпуск може да се ползва накуп и разпокъсано за периода от 2 до 8 годишна възраст на детето. Зачита се за стаж, но не се получава възнаграждение.

Аз не обичам да обяснявам, и може малко накъсано да съм го написала, но се надявам да съм ви помогнала. Може и на Скайп-а ако някой иска нещо конкретно да пита.

Гале, ако решиш да напускаш работа, а не си ползвала отпуска, ще ти го изплатят като обезщетение за неползван отпуск. Не се прехвърля за новата фирма. Мерси за кафето, мисля че ще ми стигне за днес  Mr. Green сбутай се малко да се наместя до тебе на шезлонга. Какво се шириш   Sunglasses

Просто Аз, този отпуск си е обикновен отпуск и се плаща от фирмата, а не от държавата.
Честито ти нов дом. Леееекинко ти завидях за дрешника.  Heart Eyes Цветенца - сега се садят рози до колкото се сещам. Също може да видиш и гергини и божури. Абе в Практикер като отидеш, дори и да не намериш вещ прадавач, на гърба на опаковките на цветята пише кога се садят, растат, цветят. Може да ги огледаш едно по едно. Друго - май тези дребничките ароматни карамфилчета - може и да бъркам. А и петунии на семенца, но те са за саксии. Обаче по терасите и прозорците на къщите стоят разкошно.  Grinning

Загледах аз новата реклама на Виши-то, ама щом сте се обривали май ще се въздържа. Ще си купя Лореал-а  Mr. Green
Абе само аз ли не давам АМ  newsm78 Ние сме на кисело, от както отбих Влади. АМ отказа. Е, аз го мъчих и само 2 дена де.

ох отивам да хапна. ако остане време, после пак ще ви навестя.

# 26
Егати Вишито - махам го и него! Направо не е истина! Въпреки,че от както ми ходих на лекар и ми предипса да пия хапчета + Себодерм не се мажа с него... и пак съм така.Особено проблема със сухотата в ъгълчетата на устата адски много ми се засили -имам по две червени петна и като че ли,ако се усмухна и ще ми се сцепи кожата. Мислех си,да не би като пия хапчета и се мажа с това - Сбодерм и така да "убивам" гъбичката ...лала бала - Овале,от която е причинен този себореен дерматит и умирайки да прави някаква реакция - де да знам.Хрумна ми на принципа,че примерно когато ти заздравява нещо - някъде те сърби или точно преди да се оправиш имаш пик в болестта. Не знам...но при всички случай ще се вслушам в думите и опита ви и ще хвана да поизключа някой заподозряни фактори от ежедневието си! При всички случай,Дианче,сигурно си права,че е нещо само покрай лицето,понеже само там имам проблеми...
Вале,и аз започнах от скоро да давам кисело мляко - това "Детско кисело мляко -3%"  дали е добро? Още давам и АМ и кисело докато свикне.В млякото и слагам една ч.л фрукрова захар или мед и много му се кефи(Разредено и с малко вода) Но понеже още се храним нощем ми е идеален вариант,тъй като не е нужно да се разсънвам окончателно с правенето на АМ!
За цветята - много ви благодаря за съветите.До сега никога не съм се интересувала и виж...дори не съм поглеждала опаковка на семена с цветя - само да се видя във време днес-утре и зачезвам да си избера нещичко,поне да пробвам.

# 27
Ей кукли  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Hug  bouquet,
Софич Много ти благодаря за услугата мила!!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug  bouquet  bouquet  bouquet
чаршафчетата са БИЖУ!, материя, цветове, цена Simple Smile
СЕга остава да има къде да си ги сложаааа, на дневен ред е дом да намерим.
Хайде дочаках поръчката, сега домът! ?Е'мчи тъй де.

Деско - махай го т'ва Виши и яйцата, много яйца бе, ти ще кодкудякаш скоро време  hahaha Sick А като те чета и си те предтавям в голямата къща, как се гоните с Ная и как я търсиш , а тя се е скрила в дрешника, их... Simple Smile малееее Нямам търпение да разгледам някоя друга снимка, хайде пусни да ти завидим още повече, моля те...  baby_neutral
Валенце - златна си, обяснила си го супер, аз така или иначе ще си чакам да минат тези 2г и после ще питам в службата к'о прайм и така. А ако става по-рано, ще видим с яслите на Ники как ще са нещата.

# 28
Куку и от мен!

Симона се нащуря навън с още двама набори, ама голямо шоу беше - разменят се играчки, един дърпа, друг реве, подават се пръчици, кой се заринал, кой се люлее, кой паднал....леле, голям майтап. Laughing Обаче таз мойта кокондрела много реве, ако някой й вземе играчката или ако не си даде неговата НА МИГА!! Crazy Как ще я възпитам, че така не бива, не знам. Thinking Скорпион. Аз съм същата. Embarassed

Брех туй Виши. Тъкмо измазах едно. Ще знам да не купувам пак. Ама пък измиващото за лице на Виши от серията Олиго 25 е страхотно. Хм.Хм. Thinking

Излиза ми се градска, да си потърся пролетно яке, ама май няма да ме огрее.... Tired

Целувки, мамита! Hug

# 29
  • София
Да си продължа с четенето:

АУУУ, Таш, пораснала си  Grinning ! Честит Рожден Ден (на патерици)! Желая ти добра работа, мир в семейството, безпроблемно родителство и достатъчно пари  Crazy !

Диана, голямо шамаросване пада у вас,а  Wink . Хайде"Кайе" и бързо преминаване на шарката!
Бакши, добре, че ми писа това, защото всъщност докато дойде време Митко да се изследва за таласемия, лекарката му предписа В12 и фолиева киселина. Иска да види ще се промени ли нещо след приема им.
Либра, и аз си имам помощник при простиране, но той бърка влажните дрехи с парцалите и бърше пода  Tired
Катя, в работата съгласиха ли се да направят компромис, за да с върнеш?
Дидига, направо ви завидях за разходката и обиколката из заведенията, че сега ме напича слънцето през прозореца и си мечтая за пролетта!
Гале, и ние имахме проблем с брокерката на продавачите. Мързелива и недоучила лелка, която гледаше максимално да си пести силите. Но ние си позволихме да им звъннем един път, без да прави връзка с нея. Разбрахме се и сключихме договора.
 На въпросите ти за таласемията и аз очаквам отговорите от лекарите  Simple Smile . знам само че е генно от родителите.
 За кърменето - за мен не е геройство, а лесен начин за хранене на дете. Не е трудоемко и отнема малко време  Simple Smile
Роси, всякак бих заспала, но в позата на Лилия, едва ли  Mr. Green
 много са ти работни децата на нивата  Grinning . Аз от както не се занимавам с полска работа, така ми се копае и сади...  Rolling Eyes
Шлябада, сутринта на злополуката Митко нямаше температура(поне аз не усещах), но цяла нощ се е борил с нея. Той не получи гърч, а колапс. Не мърдаше, нито трепваше.
 Евала на Младен! Дали не му вдъхваш увереност и с положението в работа? Или образованието?
Цеце, анемията няма връзка с храненето и няма да се лекува със специален режим на храната, а с медикаменти(ако се потвърди, че е таласемия). Сега трябва ние с Коце да си направим тестове, после тримата ще минем на някакво специално изследване и след това лекарите ще решат какво ще предприемат. Може и кръв да се прелива.
 Относно режима за хранене на Митко - Храни се по 3 пъти на ден с готвено или попара, един път яде плод, а когато аз подхапвам нещо между другото, давам и на него. Това най-често пак е плод. В останалото време суче когато си поиска. Обаче не поема големи количества храна. Щом сложи ръчички пред устата или изплюе храната, аз спирам да го храня, а свекърва ми смята, че детето трябва да изяжда определен грамаж, независимо дали се налага да се правя на клоун или трябва силно да го стисна, за да си отвори устата. А когато на детето му е зле, отказва да яде каквото и да било. Дори празна лъжичка ако му предложа, си стиска устата. Само на кърма остава. Обаче според свекървата точно тогава трябва да наливам детето с много сокове, за да оздравее по-бързо.
Теди, надявам се кандидат-работодателите да вземат в предвид това, че си била притеснена!
Валенсия, благодаря за изчерпателната информация относно отпуските!

За алергиите нищо не мога да кажа. Никога не сме имали в семейството.
Радвам се за всички, които са били на почивка! Малко ви завиждам, ако благородна завист въобще съществува!  Mr. Green
Бързо оздравяване на всички дечица! Бързо  и безболезнено поникване на зъбките! Спокоен сън за дечицата и майките!

Общи условия

Активация на акаунт