НОЕМВРИЙЧЕ на разходка,ходи с пъргава походка

• 14 612
  • 292
  •   1
Отговори
# 285
  • София
А, юл4е, то след две седмици ще се опъпчат...не сега...пък Павката още около 5-6 дена ще е заразен. Така, че ако се стабилизират и не те е шубе сте уелкъм у нас Hug Бързо оздравяване  Hug

М/у другото, Иво вече е по-голям и ако искаш за хрема и кашлица му давай Умкалор...просто е вълшебно! След два приема Любака осезаемо се оправя.

# 286
Ехеее, Дианче, виж днес не те попитах и то се опъпчило детето  Party Дано я изкара леко  Hug

Гале, пастите са Елгидиум и Енамел  Peace Мисля, че ефекта е от Елгидиум-а, понеже от скоро започнах Енамел-а , но не мога да кажа със сигурност, че и от нея няма резултат. За възстановяване на емайла са - за чувствителни зъби  Peace Преди време бях споделила, че на 10-тина зъба нямам емайл. Мисля, че се казва открит дентин  Rolling Eyes

# 287
Добро утро!

Дианче, на мен много ми похвали Умкалора една колежка. Четох, че става за деца над 1 годинка. Дали мога да давам на Лена?
И в яслата сме под карантина до 3-ти март. Сестрата на едно дете от сборните групи се е разболяла. Лена не е била пряко контактна с момченцето. Дано не се разболее точно сега, че ми предстоят големи промени, постоянно имам пристъпи на паника, а за оставане вкъщи дори за 1 час и дума не може да става  ooooh! А аз и Алекс заразоносители ли сме? Защото снаха ми ще роди всеки момент. Тя не е карала варицела, аз май съм карала, а за мъжа ми няма достоверна информация по въпроса  newsm78 Мисълта ми е дали може като роди (до 2 седмици, т.е. преди 3-ти) да отидем да я видим?

Роси, на панаира само ще се виждам с бивши колеги от университета. Иначе ще правя представяне в Новотела пред 350 - 400 човека. Тази среща най я мразя, зяащото трябва да викам на микрофона  Crazy

Скреч, ако не те притеснява би ли ми дала GSM-а си на лични за да те питам за електрофорезата. Моята лична иска да ми прави и единствения ми шанс за свободно време са два дни другата седмица. Ще съм ти благодарна  Peace

Гале, и аз май забелязах нещо подобно по зъбите на Лена. В събота бяхме при зъболекарката ни и толкова се изморих след като ми направи 3 пломбички, че забравих да я питам  ooooh!

Оп, работа на хоризонта, до по- късно  Hug

# 288
  • София
Медхен, аз не бих ходила...по принцип не сте заразни, ако сте я карали. Само болният е заразен. Това са си херпеси всъщност. Но е опасно за бебето...дори и майката да я е крала. До 14 дена някъде се опъпчват. Пише до 20, но при нас и околните на нас 14-тият ден е като часовник Simple Smile
Умкалор на Павката не давам. Страх ме е. Ще давам чак, като стане на 3 годинки. За мен това е възрастта, до която детето трябва да се пази от алергени...аз съм силно, силно деформирана в това отношение и мисленето ми е доста крайно. Но много майки го дават...така, както дават клеева тинктура. Просто съм доста крайна, така че надали ставам за съветник Simple Smile

# 289
Добро утро!

Рони още кротува в леглото и аз реших да ви зърна.
Роси, радвам се, че си намерила ефективна паста. Благодаря за кафето.

За ваните - знам как се чистят, имаме Tired, затова исках душ кабина, но и вана. Wink Освен това не са ми удобни за бърз душ, сигурно защото нашият е подвижен, а и съм ужасно зиморничава - в душ кабината поне е по-топло. Вчера измерих с термометъра на Рони с колко топла вода се къпя: 45* Shocked Отделно Т на въздуха в банята е 25*.

За варицелата - Дианче, имат ли бита ваксина децата? Изобщо в БГ слага ли се такава ваксина и кога? Аз си мислех, че рубеола или морбили са хванали. Точно за ваксина против варицела се чудех дали да слагам на Рони, при нас не е задължителна. На лекарката само да спомена име на ваксина и веднага ми дава дата за поставянето й, нищо не обсъждаме, всичко препоръчва. Не знам, комисионна ли получава, защо така се държи. Thinking Питах в темата за ваксините във форума, но и д-р Бърди всичко препоръчва. Ти на какво мнение си?
Бързо оздравяване на сладурите! Hug

Арабела, Дита и на мен не ми се режеха лимбите, но си викам все пак е момче, а косата му вече за опашки беше станала. Joy Ако беше момиче, не бих посмяла.
За лекарствата - примерно Панадол и Нурофен са без рецепта, Инфакол, лекарствата срещу киселини, изобщо такъв тип, за които са решили, че са безобидни също са в свободна продажба. За рецепта за противозачатъчни на всеки 3 месеца трябва да ходиш при гинеколога. ooooh! Миналата година най-популярното лекарство против главоболие също стана само по лекарско предписание, защото хората злоупотребявали с него, т.е. пиели го прекалено често. Четох по новините, че и в България вече не се продават антибиотици без рецепта, с изключение на Варна. Laughing Изобщо ако идваш насам носи си подвижната аптечка.  Joy

Ох, Рони вече стана лош и иска да закусва. Wink

# 290
Дианка, за момента и аз ще задържа с Умкалора. Тя и нашата педи не е фен на имуностимулатори за толкова малки деца, не е фен на ваксината против пневмония и не е фен на три Пентаксима. Нейната теория е, че щом са сложени две ваксини Пентаксим е по-добре третата да е Инфанрикс, за да не се алергезира детето. Не казвам, че е 100 % права, но понеже до сега винаги се е оказвала права (въпреки, че на няколко пъти исках да й заведа Арт да й се порадва  Twisted Evil) и следвам съветите й. Дано не ни подведе както е станало при Юлчето, защото  #2gunfire

Канелка, и в София можеш да си купиш всичко без рецепта. Дори имаше няколко репортажа как фармацефти продават на деца едни хапчета, които деистват като дрога и в закона изрично е посочено, че трябва да се дават само срещу рецепта. Заповядай на шопинг  Joy

# 291
Медхен, Иванова дърдори глупости. Какво алергизиране  ooooh! Към кое, към съставката за хемофлус инфлуенце ли?  ooooh! Ако не се поставят по схемата си, ваксините нямат ефект, т.е. губи се в случая ефекта от ваксинирането срещу хемофилус. Ако е било до алергизиране, да ви беше била инфанринкс три пъти и сега на година и половина пентаксим или инфанринкс и отделно АктХиб (има го и като самостоятелна ваксина, на прах е и се добавя към разтворител, т.е. няма консерванти, каквито има в пентаксима, който е готов разтвор). Не съм лекар, наистина, но за ваксини се интересувам отдавна и съм се наслушала на педиатърски глупости. Последно хванах в издънка нашата лекарка, която ми препоръча ротарикс, а те и двамата отдавна са минали максималната възраст за нея.
А ти щом си карала варицела, няма как да си заразоносител.

Нашата лекарка каза да изчакаме да са здрави една седмица и да й се обадя да вземе превенар. Не знам обаче кога ще стане това. Дианче, ако до 3-4 дни са по-добре, ще дойдем за кафе да обменим пъпки. Знам, че е дълъг инкубационния период, обаче не ми се иска да са болни и от друго, за да минем без усложнения.

Дианче, туй нещо не съм го чувала, но ще ходя да чета за него.

# 292

Общи условия

Активация на акаунт