Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 290 707
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 390
Един вероятно супертъп въпрос Embarassed.
Днес направих първият си хляб в нова машина. Защо бъркалката остава в хляба след изпичането и ваденето му, а не си е на мястото? И за да я извадя, трябва да разчопля готовият хляб.

# 391
Един вероятно супертъп въпрос Embarassed.
Днес направих първият си хляб в нова машина. Защо бъркалката остава в хляба след изпичането и ваденето му, а не си е на мястото? И за да я извадя, трябва да разчопля готовият хляб.

Имаш няколко варианта:

- преди месенето обилно намазваш бъркалката с мазнина, така обикновено си остава на мястото,
- след последното месене бъркаш в тестото и вадиш бъркалката,
- да извадиш бъркалката от изпечения с едно инструментче, подобно на тел, което имаш в комплекта приборчета към машината. Така остава малка дупка в хляба.

# 392
  • София
Не е тъп въпросът. Peace
Ако не искаш бъркалка в хляба трябва да я извадиш преди печенето.Но рискуваш да спадне хляба.Остави го да изстине и си извади бъркалката,остава съвсем малка дупчица,която ще се падне точно на една филия от хляба,няма целия хляб да ти бъде на дупки.

# 393
Прекрасни сте! Благодаря!
Нямам инструментче за вадене на бъркалката. Ще опитам с намазването с мазнина.
Използвах готова биосмес за селски ръжен хляб. Стана разкошен. Но опечената бъркалка на дъното на хляба ме смути Confused.

# 394
момичета, моля ви дайте ми съвет коя хлебопекарна да си купя.... в понеделник вече трябва да отида да си взема....
ако си взема тази с приставките за багети, то ще бъде защото ще имам възможност да си правя и по малки хлебчета   chef но наистина се колебая коя да бъде.... #Crazy #Crazy .....

# 395
  • София
момичета, моля ви дайте ми съвет коя хлебопекарна да си купя.... в понеделник вече трябва да отида да си взема....
ако си взема тази с приставките за багети, то ще бъде защото ще имам възможност да си правя и по малки хлебчета   chef но наистина се колебая коя да бъде.... #Crazy #Crazy .....
Е нали цялата тема е точно за съвети за хлебопекарни?!Ти прочете ли я?

# 396
да вчера цял ден бях из форума точно за хлебопекарна, но само две мнения срещнах за такава с багети.... а пък и понеже повече тук вече имате малко или много опит, просто помолих за съвет относно тези на които аз съм се спряла. Но явно без да искам съм подразнила някой хора от това, за което извинявайте...... няма да задавам почеве въпроси.....
Все пак ако ти Валенце беше прочела първият ми пост щеше да видиш, какво точно съм питала и писала...но както и да е.....Хубав уикенд от  мен на  всички Simple Smile

# 397
  • София
Не си ме подразнила,нали форумите са именно,за да се питаме и да си отговаряме.А и дали аз съм се подразнила или не няма никакво значение.
Не съм прочела първия ти пост,влязох да отговоря на предната съфорумка.
Просто изразих мнение,че цялата тема е именно за хлебопекарни и за съвети за модели,плюсове и минуси.Никой не е дал мнение за интересуващия те модел,в цялата тема?
Аз съм с Мулинекса с една бъркалка от четири години вече.Никакви забележки нямам,хляб правя абсолютно всеки ден,не купуваме от магазина.

# 398
Една огромна част от мненията са за марката Мулинекс, но точно за втория модел с багетите нищо не открих във форума  Sad .....само една жена беше писала, че е много доволна че си е взела хлебопекарна с багети, но не посочва каква е точно.
Важното, е че на марка съм се спряла и на два модела. Като отида в магазина ще разпитам подробно и ще реша коя да си взема. Simple Smile

# 399
  • София
Не обичам да давам съвети от типа :на една съседка на съседката съседката Crazy,обаче моя приятелка има от около две години точно този модел на Мулинекс за багетите и е много доволна,няма оплаквания.

# 400
Благодаря ти, обещавам като се науча да правя хубави и вкусни багети да почерпя   chef

# 401
Здравейте, на всички Simple Smile
Цял ден съм из форумите относно хлебопекарна, която съм решила да си купувам. Вече съм се спряла на марка Мулинекс и на два модела  http://www.technomarket.bg/products/09071850/moulinex-ow-5023 и http://www.technomarket.bg/products/09073478/moulinex-ow-5020. Всъщност разликата е в багети -те. Но някой казват, че е хубаво да имат , други не.... Моля ви за съвет, тези които вече си имате хлебопекарна, да споделите коя от двете е по - добре да си взема? А днес също така прочетох, че някои пък са си взели и на марка Северин - аз попаднах на тази http://www.densi.bg/index.php?menu=3&div=%C4%CE%CC%C0%CA%C8% … uct_id=1100021469newsm78 newsm78 newsm78
Дано ме насочите коя ще е най - добрата да си купя.... много искам вече да си приготвя някое топло и вкусно хлебче ....   chef  chef  chef
Вчера си взех Мулинекса, който си посочила. Само че в Денси е с около 20-30 лв. по-евтин този модел. Вече направих един хляб, стана чуден. Багетки не съм правила, чакам другия уикенд. Не е евтина, но я взех заради багетите и трите програми за диетичен хляб, поне едната рецепта ще пробвам. Но хлебопекарните с багети функция имат и още един нагревател в горната част,  и така и обикновения хляб се изпича равномерно...

# 402
Днес си купих хлебопекарната с багети на Мулинекс Grinning и сега правя първи ми хляб - избрах да бъде "Хляб с маслини и сирене". Но ме притесняват две неща: първо не зная от къде трябва да си настроя хлебопекарната, че искам да ми включи и "екстра таймера " за добавки и второто е, че малко ми залепна тесто по контейнера....явно нещо съм объркала Sad
Много й се радвам и знам, че даже да не ми се получат нещата от първия път ще продължа да опитвам......  Grinning
Диска, който ми е към хлебопекарната е пълен с толкова много разнообразни рецепти, че ще си имам за всеки ден да си приготвям ново хлебче или кексче   chef

# 403
Днес си купих хлебопекарната с багети на Мулинекс Grinning и сега правя първи ми хляб - избрах да бъде "Хляб с маслини и сирене". Но ме притесняват две неща: първо не зная от къде трябва да си настроя хлебопекарната, че искам да ми включи и "екстра таймера " за добавки и второто е, че малко ми залепна тесто по контейнера....явно нещо съм объркала Sad
Много й се радвам и знам, че даже да не ми се получат нещата от първия път ще продължа да опитвам......  Grinning
Диска, който ми е към хлебопекарната е пълен с толкова много разнообразни рецепти, че ще си имам за всеки ден да си приготвям ново хлебче или кексче   chef

Споко,аз докато се науча да приготвям различни видове теста с суха и жива мая........що тесто е залепвало.Добре че моя незнае Laughing
Всичко с времето си.Успех и повече търпение  Peace

# 404
Днес направих уникално вкусен кекс в "Арапи-то" ( така съм си кръстила хлебопекарната)  Joy
Ще напиша и рецептата, ако някой иска да си направи. Но имам нужда от мъничко помощ - става въпрос за това , че днес когато го настройх на програма кекс, не ми изписука, за да ми покаже, че мога да добавя добавките към сладкиша. А когато правих вчера хляб с  маслини, нямаше никаккъв проблем и на 20 минути изписука, че мога да си сложа добавките. Много ще се радвам, ако някой също е имал такъв проблем да ми обясни какво трябва да направя?

Ето рецептата:

1/2ч.ч вода
3 големи яйца, леко разбити
1/2ч.ч олио
2ч.л течен екстрат ванилия
2ч.ч брашно, пресято
1с.л бакпулвер
1ч.ч захар
7с.л неподсладено какао, пресято

Продуктите се добавят в написана последователност  и се отбелязва програма Кейк - това е 14 програма при мен  и отбелязвам 750 гр.
След сигнала за добавяне - 1/2ч.ч шоколадов чипс или начупен на малки парченца шоколад.

1ч.ч =240мл
1с.л=15мл
1ч.л=5мл

Общи условия

Активация на акаунт