Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 291 111
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 105
  • с/у ОколоМръсТното
Шани, ти що си ошашавена?

мощност ли да гледам, грамажи ли, бъркалки ли, дали се вади лесно тавата ли, нейното покритие ли, големината на прозорчето ли, марката ли и какви доп. функции има ли.... и т.н  Crazy

Е, как пък една не ме покани, на прясно пекан хляб, да видя и аз тъй чудо  Joy

# 106
  • варненка от София
Ела бе, Шани, ела бе душа до Варна и ще ханеш леп! За мен е важно да са две бъркалки, вадене на контейнера, джам, не ме касаят. С две бъркалки можеш да месиш по-големи количества теста, защото аз я ползвам машинката не само хляб да пека, ами и да ме отменя в месенето на теста за различни други нещица - кифлички, мекици, пици...

# 107
Айде Шани и аз те каня, ама до Бургас Mr. GreenАз нищо конкретно не гледах, защото само хляб правя.Преди това обаче се бях поровила из готварския форум и хората бяха доволни от Аляска-та.Аз също де-има ги и другите функции, вкл. и за конфитюр ама едва ли някога ще я пробвам newsm78.Иначе и покритието не залепва и прозорчето е достатъчно голямо,  и бъркалката не излиза, и отложен старт има........и желаещи за хляб има  chef

# 108
Шани, ти що си ошашавена?

мощност ли да гледам, грамажи ли, бъркалки ли, дали се вади лесно тавата ли, нейното покритие ли, големината на прозорчето ли, марката ли и какви доп. функции има ли.... и т.н  Crazy

Joy
Хич не се шашкай. Каквато и да вземеш - няма да сбъркаш. Кой знае каква разлика  - съмнявам се да има. Всичко е изработено в Китай.

Ако ще давам над 200 лв., аз бих гледала следното :
 - хоризонтално контейнерче
 - лесно вадене на контейнерчето
 - да ми изглежда добре покритието
 - перката да си стои плътно и да "вдъхва" стабилност
В машинките, които съм гледала по нашите магазини на тази цена, не ми харесва това, че изглеждат като правени в час по трудово на малките китайчета -  капсите на дъното на контейнера са грубички, перката и другата джаджа, върху която се поставя контейнерчето ми изглежда малко афиф - тънички някак. Затова голямата им цена не ме устройва.
Правя тези сравнение с Клатроника, който купих за около 60 лв.

Що се отнася до качеството на хляба - не мисля, че зависи от марката.
В Готварския има всичко за правенето на хляб, при това с всякакви видове машинки.  Като му хванеш цаката-няма проблеми!  Пък от многото програми ползвам 2-3.
Не са рентабилни за сладка и лютеници.
Дано съм  била от полза ! Peace

# 109
откакто пробвах програма за -сандвич хляб - само нея ползвам. Иначе става много дебела кората. Сигурно аз някъде греша
кажи повече за тази програма, че аз не съм я използвала досега.
хлябът като нормален ли става?

# 110
  • Countryside

Шани, душо, аз съм по софийско, ще те водя при свекървата да хапнеш пресен лебец  Mr. Green

# 111
Момичета, вчера за едната бройка да купя на майка ми Мулинекс 5000 за 209 лв. от Техномаркет. Много ми хареса - две перки, хоризонтален контенер и пр. Единствено големият кашон възпрепятства начинанието - не можех да го изнеса от магазина, нямаха толкова големи торби, никой нямаше да ми помогне да го дотътря до таксито, а не предлагали транспорт за такива дребни уреди. След това се оказа че май трябвало да предлагат срещу заплащане, ама не бяха никак сигурни... Та не взех машинката де, ама ме е яд сега  Confused трябваше да повикам някой познат на помощ за носенето.

# 112
откакто пробвах програма за -сандвич хляб - само нея ползвам. Иначе става много дебела кората. Сигурно аз някъде греша
кажи повече за тази програма, че аз не съм я използвала досега.
хлябът като нормален ли става?
хляб како хляб. Само коричката му е по-тънка

# 113

Тъкмо да те поканя на козунак, а ти - хляб, та хляб.  Laughing

Не се шашкай, а си взимай Мулинекс 5000. Чудна машинка. Преди нея имах някаква от ТСМ, която за около половин година се развали.

# 114
  • софия
И аз съм  твърдо ЗА Мулинекс. Peace

# 115
  • София
Здравейте. Гледам в Метро има една промоция сега, 2 такива машинки на Аляска за 180 лв. Та с една колежка се чудим дали да не си ги купим. Какво ви е мнението за марката? Моделът е ВМ2600, ако има значение?

# 116
И аз съм се спряла вече на мулинекса-5000.Но все ме е страх да отида да я купя.Като гледам отзивите виждам,че е добра.Тия дни ще я взема-ще правя козунаците в нея -така мисля поне.Благодаря ви за информацията.

# 117
аз ползвам хлебопекарната на Мулинекс - не е лоша,прави и много хубаво тесто за пица,но коричката на хляба не ми се получава.може би проблема е в мен,в съставките,които ползвам,но като цяло съм доволна от машинката и смея да я препоръчам
ползваме я от около година,може би и малко повече  Peace

# 118
  • София
ох, днес за малко да отида да си купя една. Като знам как ми се яде домашен козунак и как в условията на ремонта няма как да го направя ....

Моля ви, дайте ми стимул някакъв, независимо в коя посока, че съм  Rolling Eyes

# 119
  • София
get_real, аз мога да те подбутна само в една посока.  Party
не мога да се сетя коя друга покупка ми е зарадвала толкова душата  newsm78 голяааам кеф ми е на мен тази машинка!  Peace аз хляб ям много рядко. мъжо почна да яде по-малки количества от домашния хляб. явно засища повече. НО присъствието на Хляба на масата се усеща, а как ухае къщата  Crazy не може да се опише ... любим уред ми е  Flutter
а теб какво те спира?

Общи условия

Активация на акаунт