Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

  • 291 002
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 12 722
Валенце, аз го забърках  в миксера, само го пекох на програмата печене.  Някакъв лимонов беше.

# 496
  • Мнения: 7 779
bongo_2007, понеже те мяркам в темите, които следя, аватарът ти е отвратителен. Повдига ми се от него. Би ли го сменил?
И още - аватар означава превъплъщение. Ти на този ли приличаш или много искаш да си като него? newsm78
не следи темите в които се мяркам.  Joy
аз като не харесвам твоя аватар да се хвърля зад бързият влак ли ?   bouquet

# 497
  • София
  • Мнения: 62
моята е мидея, но по малкия модел за 1,250кг имам я от 1 година и съм доволна от нея
И аз съм с този модел от година.Меся всеки ден поне по веднъж!
Страхотна машинка се оказа "Мидейката"! smile3521

# 498
  • Мнения: 834
Хвърлила съм око на тази http://www.amazon.de/Unold-68511-Unold-electro-Backmeister-Extra … 912286&sr=1-3 Някоя от вас да има наблюдения върху машината или въобще върху марката?
Имам и разни чуденки, на които не мога да си отговоря сама, като например:
-Дали ще мога да разчитам тук на сервизно обслужване?
- Как се месят и пекат 2 вида хляб, различни по състав? Не е ли различно времето за месене, втасване и печене? Харесва ми машината точно защото може да пече 2 различни хляба- пълнозърнест за нас с мъж ми и бял за дъщеря ми /не мога да я науча да яде друг и това си е/.
- Не мога да разбера има ли функция за подтопляне на продуктите?
- Има ли с машината книжка с рецепти?

# 499
  • Мнения: 7 779
Хвърлила съм око на тази http://www.amazon.de/Unold-68511-Unold-electro-Backmeister-Extra … 912286&sr=1-3 Някоя от вас да има наблюдения върху машината или въобще върху марката?
Имам и разни чуденки, на които не мога да си отговоря сама, като например:
-Дали ще мога да разчитам тук на сервизно обслужване?
- Как се месят и пекат 2 вида хляб, различни по състав? Не е ли различно времето за месене, втасване и печене? Харесва ми машината точно защото може да пече 2 различни хляба- пълнозърнест за нас с мъж ми и бял за дъщеря ми /не мога да я науча да яде друг и това си е/.
- Не мога да разбера има ли функция за подтопляне на продуктите?
- Има ли с машината книжка с рецепти?
смело напред - взимай я  Laughing
най-вероятно няма сервизно обслужване в БГ , но като я гледам има доста сходство с перките и големият контейнер от моята машина (възможно е и с други). а те имат сервиз в БГ.
функцията която най ми харесва е самостоятелната програма - имаш възможност да си съставиш програма според твоите предпочитания.
добра мощност. до 1800 гр е - т.е. не е никак малка.
машината има упътване и книжка с рецепти. но има вероятност при теб не всички рецепти да се получават. така че това не е проблем ако няма рецепти. тук , във форума има достатъчно.
предварително затопляне не виждам да е посочено. възможно е да няма. прави ми мпечатление че напоследък новите модели ги правят без тази опция. но все пак не го гарантирам на 100 %

# 500
  • Paris, France
  • Мнения: 17 438
- Как се месят и пекат 2 вида хляб, различни по състав? Не е ли различно времето за месене, втасване и печене? Харесва ми машината точно защото може да пече 2 различни хляба- пълнозърнест за нас с мъж ми и бял за дъщеря ми /не мога да я науча да яде друг и това си е/.

Има готови смески в Лидл. Тази за чабата (бял) и типов със семки се приготвят и двете на първа програма и можеш да направиш 2 такива едновременно. Друг вариант е в хляба, който втасва по-бавно да сложиш повече мая, отколкото е в рецептата за да стане по-бързо и да ги направиш на програмата за по-бързо втасващия хляб. Трети вариант е да замесиш със закваска, да оставиш да втасват 4-5-6 часа и да изпечеш и двата. Много различни като технология хлябове, като ръжен и бял няма как да замесиш и изпечеш едновременно. Всъщност, това по-нататък няма да те вълнува толкова. Всички новости като приставки за багети, двойни контейнери и подобни бързо изморяват. След само няколко месеца най-вероятно само ще месиш в машината а ще печеш във фурна.

Предварителното затопляне не е от значение ако продуктите са на стайна температура. Аз вече почти не ползувам дълги програми, дори когато пека в машината. Само замесвам на програма месене на тесто без втасване със закваска или 2-3 зрънца мая и слагам в хладилник за поне 12 часа. Козунаците стават невероятни по тази начин, хлябът - също.

Иначе, машината е много хубава. Унолд е много стабилна марка. Идеално е, че може да меси до 1.8 кг тесто. Вземай смело! Успех и да се похвалиш.

# 501
  • Мнения: 388
Много благодаря на всички за отговорите Simple Smile
Вече съм оста по-ориентирана какво да търся и дори набелязах няколко машинки Simple Smile
Онзи ден обаче в Метро видях еднин Rohnson r295 http://www.cucina.ro/Content/Products/6087/Logo/R%20295%20Rohnson%20big.jpg  на промоция и доста се замислих, че и цената е доста добра. Само дето малко грозноватичка ми се стори на вид, ама пък изглеждаше стабилна... Някой има ли впечатления от тази машина, че аз не съм запозната с марката изобщо?

# 502
  • Мнения: 94
Майка ми има такава от около 2години, пече хляб два пъти на ден и не е имала проблеми.

# 503
  • Paris, France
  • Мнения: 17 438
Показания Ронсън е хубава машина. Подобна е на Clatronic BBA 2867 и прави много хубав хляб. Аз бих си я купила. Да не те притеснява външния вид, няма на изложба да я водиш, я!

# 504
  • Мнения: 388
Много ви благодаря   bouquet

Вече е купена и ще чакам милото да я донесе. Нямам търпение да я пробвам и започвам да търся рецепти   chef

# 505
  • Мнения: 368
Какво ще кажете за една друга хлебоекарна, която е в момента на промоция в Метро - Tarrington House е марката. Има 12 програми и цената е доста добре - мисля, че беше 79 лв...?

# 506
  • Мнения: 2 172
Аз имам въпросния Ронсън.По-красива е от Мулинексите със сигурност  Laughing Но не съм доволна.Хлябът става с дебела и твърда кора.Става и доста препечен отстрани и отдолу,ако не я изключа 10 минути преди края на програмата.А слагам на най-светла коричка.
Така,че от година вече я ползвам само за месене на тесто .За това няма грешка  Wink

# 507
  • Paris, France
  • Мнения: 17 438
elfi4ka , явно има проблем с термостата. Защо не я занесе в сервиз? ....... В темата "Машини за хляб" в готварския подфорум някой беше писал преди няколко дни, че проблемите с кората са ги решили като са развили малко винта на термостата. При тях машината не допичала. Може би, ако завинтите леко вашия ще се оправи. Питай в темата за инструкции точно как да стане. Винтът се намира в самата машина и няма нужда от разглобяване. Ето темата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=639691.msg21452606;topicseen#new

# 508
  • Мнения: 2 172
Nevena Virolan....изключително благодарна съм ти за споделеното!Нямах идея,че може да има такъв проблем.Просто реших,че не става тази марка и модел  Rolling Eyes

Ще кажа на съпруга ми да я погледне  Peace

# 509
  • Мнения: 688
Здравейте, момичета и момчета!
Знам правилата, трябва да се връщам назад и да чета, преди да питам нещо и ще го направя, но това ще ми отнеме доста време  Blush
за това ще Ви попитам и се надявам да ми отговорите преди да прочета цялата тема:
към каква марка (и модел) хлебопекарна да се ориентирам ако бюджета ми е 200, макс. 250 лв?
Благодаря предварително   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт