Каква машина за печене на хляб да си купя-моля дайте съвет

• 295 232
  • 1 283
  •   1
Отговори
# 945
Най -мощни са моделите с горен реотан и вентилатор -тези приспособени за франзели  -1500W .

# 946
Твоята с каква мощност е ?
Силвъркрест е 850W.
Същата.  Peace
По-назад някой беше проверявал с волтметър колко харчи хлебопекарната. Каква й е мощността?
800W е паспортната мощност на машината (тази, която съм мерил Finlux FBM-1480)
Мерси.  Simple Smile

# 947
Просто исках да се направи нещо като класация или таблица на ползваните машини от участващите във форума и да се напишат плюсовете и минусите ,но обективно и без пристрастия.
предлагам ти да изчетеш всички теми по въпроса и  да направиш тази таблица. тези , които някога  (а и сега) са отговаряли смятам че са били обективни и безпристрастни. така ще си задоволиш егото. аз като по-дългогодишен потребител във този форум бих обобщил , че масовият дефект при машините са казанчетата и бъркалките. вероятно над 90 %. съвсем малка част са имали проблем със останалата част от хлебопекарната. независимо дали е скъпа или евтина машината дефекта при казанчетата се появява около 2-та година. при някой и по-рано , а има случай и по-късно. все пак зависи колко често се употребява дадена машина и колко време е лежала по складовете. за това според мен купуването на по-евтина машина е + .
ти гледаш дали има сервиз за дадена марка. аз също. когато купувах моята машина сервиза беше на лице. но сега , когато казанчето протече се оказа ,че сервиз за тази марка няма. оттам изникна и моята чуденка "какво като има сервиз при закупуването" ? - след време може и да няма.
това пък още повече накланя везните към закупуването на евтина машина.
дано този път да съм бил ясен. имаш поле за действие ... направи таблицата. аз лично ще я разгледам и използвам с интерес.  Laughing 

/Има форуми и в други сайтове за хлебопекарни и там участниците са доста по -толерантни и  максимално полезни -не влизат в отклонения да коментират лични неща или да се подиграват.
относно коментирането на лични неща  в този форум си ненадмината. адмирации за което  Hug
като посещаваш други форуми се стреми да не казваш какво си научила в този форум и да го изтъкваш като свой личен опит. ще те намеря из тези форуми и ще ти отговарям на въпросите. да знаеш  Laughing

# 948
  • София
Насочил съм се към пекарни с над 1250г обем до 100-150лв.
Нещо да предложите? Или поне какво да гледам при покупката?

Kaк стои въпроса със сервизирането на следните марки: Клатроник, Финлукс, FIF, Zephyr в родината?

# 949
  • пловдив
Здравейте ,и аз да се включа с питане по въпроса. Харесах си Moulinex 3501, с програма за багети,но се оказа,че е стар модел и вече навсякъде е изчерпан,другия вариант е пак на Moulineь 6101,но пък е по-голяма и най-малкия хляб е 0,750 кг,което ми е повече. Искам да има багети, 2 реотана и 2 бъркалки,и количество 0,5 кг. Оказа,се че вече Мoulinex,се обединява с Тефал и вече няма да се предлага. Някой може ли да изкаже препоръки за модел на Тефал,притеснява ме това ,че са с 1 бъркалка и незнам доколко добре се получва хляба.

# 950
Щом искаш малък хляб една бъркалка си е напълно достатъчно.
Мулинекса е с две, защото прави и хлябове по 1.5 кг. или греша  newsm78

# 951
  • София
Мда, за малки хлебчета изобщо не трябват 2, освен ако просто не държиш да прави хляб в разлата, а не висока форма, но не нам има ли наистина  малки хлебопекарни с  2 бъркалки, моята си е до кг и си е с една, всичко й е тип-топ.
Те тефал и мулинекс, отдавна май са си едно, просто в различните държави още се продават под различни имена.

2 реотана предполагам ти трябват заради багетите...

Иначе и аз като почнах да избирам и така четейки от теми бях стигнала до заключение, че задължително ми трябват 2 реотана и 2 бъркалки, иначе машината не става за нищо Simple Smile Да, ама не Simple Smile

# 952
Ако няма да правиш багети, подкрепям Angel_Dust. В началото и аз се бях запалила на два реотана, да е по-мощна, но наистина няма нужда от чак толкова екстри. Взех си от лидълските машини и съм доволна. Peace

# 953
  • пловдив
Ето,че реших да не умувам повече и след доста разглеждане се спрях на tefal pf 3501,с една бъркалка и реотан,но пък има багети ,както има 0.5 kg хляб.Даже веднага я закупих и бързо вкъщи ще правим хляб...Но,ентусиазирани решихме да направим един,като се оказа,че сме пропуснали някой подробности и резултата беше ясен- не се получи...След което решихме да направим втори опит,след обстойно четене и спазване на инстрункциите,избрахме вариант за френски хляб,без много съставки,само брашно,сол,мая и вода и нямах търпение да видя резултата...Но,уви-ентусиазма ми угасна когато видях крайния резултат- тестото е недоизпечено,без почти никава коричка,изобщо трагедия,не става за нищо...,поне от първия опит коричката се бе получила.
Бях подготвена за такъв вариант,но вече мислено започнах да се разубеждавам дали не трябваше да взема Мулинекс,макар и с компромис,относно големината и количеството на хляба.
Разбира се ,не се отказвам и утре продължавам с опитите,дано да има положителен резултат ,че незнам...

# 954
След което решихме да направим втори опит,след обстойно четене и спазване на инстрункциите,избрахме вариант за френски хляб,без много съставки,само брашно,сол,мая и вода и нямах търпение да видя резултата...
Трябва да сложиш и захар, за да се развие хубаво маята. Опитай на основната програма с най-простата рецепта - както си написала.

# 955
  • София
На мен освен захар и мазнина ми липсва в рецептата....

# 956
Ами аз от доста време не слагам мазнина и ми става добре хляба и не е ронлив. Само на ръжения хляб с маслини слагам малко зехтин за аромат.

# 957
  • пловдив
Здравейте,ето че разбрах какъв е проблема,в ел.везна:-)  Вече всичко настроих коректно и успявам да си позвам пълноценно пекарната.

# 958
Има едни готови смески за най-различни хлябове, немски - страхотни са. Препоръчвам ги горещо, слага се само сместта и указаното количество вода. Може би към 6-7 вида най-различни са, всичките са перфектни. Аз взимам най-често пълнозърнест, ръжен, уелнес, витал - всичките имат трици, ленено семе, квас, разни полезни неща и пълнозърнести брашна. Има ги във Фантастико, на друго място за съжаление не зная да се продават, но никога нямам несполучлив хляб с тях.

# 959
  • София
Kuchenmeister ли? Аз само чиабатат им харесвам, другите не чак толкова, но като цяло са приятни, купувала съм и от пикадили.

А иначе в последно време най-хубавото бяло брашно, с което хлябът става наистина разкошен  - зеленото на софия мел, от доста време все с такова правя, наложи ми се да сменя, купих 2-3 пакета други, ама веднага се усети разликата (не че те нещо не станаха, но друго усещане)...

Общи условия

Активация на акаунт