Бягаме далеч от прегрешение и спазваме Дюкан без нарушение - 154

• 27 189
  • 541
  •   1
Отговори
# 225
TheNMaster, *АДРЕНАЛИНКА*

Менюто ми е различно всеки ден, но горе долу за това става въпрос...

Днес ми е 3ти ден ПЗ
Сутринта ям триците с около 100 мл прясно мляко 0.1% с 2 гранулки подсладител и малко ванилия + 2 яйца, или като тричаво мини хлебче с кисело мляко и домат.
На обяд воденички със зеленчуци на фурна или зелена салата с мляко и извара + пилешко бутче с краставица или домат.
Следобяд 3-4 пръчици рулца от раци или чаша кисело мляко със степче.
За вечеря печено пиле с някакъв зеленчук или пъстърва на фурна пак с някакъв зеленчук.

Аз почвам като Зеленкото с уголемения шрифт с оглед на предстоящото й майчинство. Всичко, което съм подчертала е със задържащо действие.
Подсладителят - според мен е желателно без, ако хич не може - един път на ден. Тук играе роля не колко подсладител ще се изяде, кога или по-точно колко пъти на ден . Подсладител =шоколад , не се яде по няколко пъти дневно, защото вреди на зъбите и килограмите. Първият незнам дали вреди на зъбите. Ако човек яде един път на ден, би имал един път нежелания ефект върху повишението на инсулина и "запечатването на мазнините в мастните клетки" . Образно казано тъъкмо се отпечата раб'тата и тръгне отслабването, бум един подсладител , за да задържи.
На много хора не им пречи, на единици това им е проблема.

Доматите - ясна тема нали?Внимавайте с тях. Задържа се. От един домат се съмнявам да си задържала, но знае ли човек как реагира организма.
Млечните - не трябва да са само намалени, а да са заместени с месни.
Давам се за пример - Аз ям на ден половин кило месо, с малко котидж и шунка. Едно кисело мляко го ям 5 дена, ползвам кварк и кис.мляко предимно за сос, Екскуиза 0, 2 / или алтернативи от местен супермаркет Лидл/ една седмица.
За рачешките рула - много казват, че задържат, за мен са си чисто режимни. Но не се слабее от тях. слабее се от ядене на месо - риба, пилешко, "червено" месо.

Таттитт, това точно не съм го яла, но фришкезе с подправки  не е по-моя вкус  Sick
ММ, сега пак ще кажеш , че не сме любезни, но не разбрах идеята с линка, който даде. Ти четеш ли темата или само пишеш?

# 226
Добро утро, добър ден!  Hug

Днес започвам дните на П- два на брой и за днес съм подготвила пъстърва, която мисля да направя печена във фурната, както между другото правя и всяка друга риба. Simple Smile Част от вчерашния ми плюс го няма, останали са само 200 гр... преживява се.. Сега ще им разкажа играта с П дните... амаха..  Joy

Сега ставам от компютъра, отивам да чета  #Cussing out , но ще ви наглеждам от време на време.

Честито на тези с намаления, и добро настроение на задържащите.. и ние скоро ще се спуснем надолу, спокойно.  Hug

# 227
  • София
rien въй недей така да плашиш навалицата ... едно кисело мляко за 5 дена ... това си е вече прекалено ограничително. Да вярно е, че от млякото се задържа, но също така е вярно, че това е последното нещо, което трябва да се махне, когато има непоносимо дълго задържане.  Peace
Нека не бъдем по-светци от папата, моля  Hug

# 228
Привет на всички от мен отдавна не съм писала,но всеки божи ден чета всичко ,което сте написали.Вече съм две седмици на режима ,чувствам се чудесно,даже забелязвам,че не ме блазнят нережимни неща.Пожелавам на всички много минуси и добро настроение Hug

# 229
Момичета никъде не мога да открия "ЕЛДА" може ли да се консумира в ПЗ дни, и въобще режимна ли е? Зла Вешица моля за мненитето ти, важно е за мен  Hug
Благодаря ви   bouquet

# 230
  • Пловдив
Риен и Лори, аз пък никъде не съм чела, че киселото мляко трябва да се махне  newsm78 Чела съм, че ако има задържане е добре млечните да се ограничат до 500 грама на ден , но не съм срещала съвети да се спират. Напротив, при този ограничен режим мисля, че ще е много неразумно да се спрат изобщо.
Горда, не мога да кажа за елдата, погледнах сега, предполагам като всички, които са любопитни за нещо в чичко Гугъл и видях, че много се използва за диетично хранене и съдържа:

Елда(гречка)- състав на 100гр.
калоричност- 329кал
белтъчини- 12,6гр
въглехидрати- 68гр.
мазнини- 2,8гр.
баластни в-ва- 16,8гр.
калций- 114мг
желязо- 3,9мг
Елдата е нещо като зърнено растение, но не се води зърнено. Това са триъгълни семчици произлизащи от растение от семейството на ревена. Безглутеново е и е отличен източник на растителни белтъчини. Съдържа всичките осем незаменими аминокиселини, много богата е на желязо. Укрепва капилярите, пречиства черния дроб и е много полезна за червата. Много е известна със свойствата си да понижава холестерина, помага при остеоартрити и дори помага при леки депресии защото покачва нивото на допамина.

Лично аз в случая предпочитам принципа "всичко, което не е разрешено е забранено"  Thinking

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 11:29 от ЗлаВещица

# 231
  • София
Еладата е от сорта на просо, жито и т.н. хубав въглехидрат ... неможе в ПЗ  Peace
Абсолютно съгласна съм с Вещи .. отслабва се с млякото

# 232
Светлат  Hug Пожелавам ти да качиш килограми само за 9 месеца! Laughing
Мерси  Simple Smile  Hug

Честити годинки на Rivela, Monnnn, Mi6a97, Mama Vessi, Sonia_dim    bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet
Момичета къде сте ?

Честит Рожден Ден на Деси вал     bouquet   bouquet   bouquet

# 233
EVA x 2, менюто ти е напълно в крак с режима - дари е чудесно като разнообразие  Peace.Бих ти предложила да намалиш водата - 1.5, 2л. е достатъчно - особено в ПЗ дните.Ако пиеш вода(течности) след 8 вечерта, напълно е възможно да стои още в теб на сутринта.
Не се отчайвай и не се отказвай - особено ако нямаш избор.Много е възможно и тялото ти да се адаптира към режима...ще споделиш ли с нас дали си правила опити преди да отслабваш(и какви са), колко време се опитваш д асваляш, как качи и пр.Може да се окаже, че има някой, минал по твоя път - виж как Татит веднага сподели  Laughing.

# 234
Здравейте и от мен!
Включвам се набързо, защото след малко излизам и ще се прибера сигурно чак след срещата. Този път мисля и аз да се фотна един път. Нямам какво да отчитам, все така си стоя. Тук съм за това:

Честит рожден ден на двете рожденички деси_вал и дидка74!!! Нека живота да ви поднася само хубави емоции и хора, които винаги да ви обичат. nbirthday  party023 Gift

Честита 1 година на Rivela, Monnnn, Mi6a97, Mama Vessi, Sonia_dim!!! Браво за упоритостта smile3501

До vladiznaiko СПЕШЕН ВЪПРОС! Бързо казвай къде е тази фабрика, само аз ли не съм чувала за нея??? Mr. Green Joy

Хубав слънчев ден на всички  sohappy

С Бургаските слънца ще се видим довечера. До тогава  Hug

# 235
Отчет от нашето Дюканско семейство - мъжа ми спазва режима доста сериозно и това адски много ме радва, но и самия той казва че се чувства по добре, по леко му е на корема, може да се навежда и гледам как и тениските му не ходят малко пред него...вече е - 4 кг и кара 4 П и три ПЗ - ще мине много време докато стигне желаното тегло, но аз ще го подкрепям и дано устиска.
Аз съм - 3 кг, ихи хи и 2 см от ханша които  е основната ми цел, просто защото нагоре нямам какво да свалям - сега съм 57,900 а целта е 55 и знам че най трудното ще е да ги задържа. Като разкарам тези 900 грама и стана 57 ще пробвам старите си дрехи, дънки които грижовно ме чакат вече 4 години и това да ми е стимул да продължа, мисля си да карам до 55, за да мога да варирам там някъде между 55-57 не повече. Какви планове си имам само а...осъществяването ще е трудно защото са малко кг и знам че по трудно ще се отърва от тях. Аз съм на 5 ПЗ и 2 П. Правя и упражнения за бедрата и ханша вечер пред телевизора... Wink вече и малката клечи с мене и вдига крачета  Laughing

# 236
Благодаря ви от сърце   bouquet  bouquet  bouquet  
гледах и аз в чичкото, но друго си е твоето мнение да знам аз  Hug Hug Hug

# 237
  • софия
Време беше и аз да започна тази диета .От днес ще пробвам да я спазвам и ще чета и ще ви досаждам с въпроси за нея.Хубав ден  bouquet

# 238
 Здравейте момичета и две момчета! smile3525
Чета ви повече от месец и най-накрая и аз реших да се запиша при вас. Blush
На режима съм от 04.01.09.
Започнах 73кг.,сега съм 66.6кг. newsm68
Много добре се чувствам и благодаря на всички ви newsm51,защото много ми помагате(дори и без да знаете).
Desi_val  newsm59 newsm67 Много слънце и усмивки ти желая!

Tatitt тази Esquisa си я хапвам и на мен много ми допада.Сподправки е,според мен има к.краставички и копър,но не съм много сигурна.

Поздравявам всички с поводи и всички без поводи!

Усмихнат ден ви пожелавам!

# 239
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Tatitt тази Esquisa си я хапвам и на мен много ми допада.Сподправки е,според мен има к.краставички и копър,но не съм много сигурна.
welcome
А откъде си я купуваш!?  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт