Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 27-а тема

• 52 871
  • 351
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро, девойки Hug

polin_a, страхотни са ти валентинките Heart Eyes Виж какво видях и се сетих за теб, че искаше нещо солено Wink- сърчица от бутер тесто

Умбра, мъфините ти изглеждат перфектно Wink

Роца, хайде идвате ли? Аз ще правя сладки и торти, а ти ще готвиш Blush Mr. Green Hug
Аз се глася сега на лято да мина през Пепчо, Кеми и Мама Цоци на гости eat Мислех, и на Диди да отида на гости, но тя иска сервиз, а аз само торти раздавам ppp

Честит Празник на виното и любовта! Hug

# 181
Миленка, благодаря за идеята Hug!

# 182
  chefвесели празници мили момичета.Страхотни сте.  bouquet

# 183
  Весел празник и от мен момичета!Нека в живота ни има повече любов , всеки ден !

polina_a , Umbra- красиви , изящни и оригинални Валентинки Hug

# 184
Честити празник и от мен ! Който няма лозя да зареже , може да напълни само обичайната кокошка !   Mr. Green

Миленка , ела , ела !  Hug Те тортите се поднасят в красиви съдове !  Mr. Green Пък , като поканя и повечко момичета от темата , ще трябва повечко тортички да спретнеш , съответно и чинийки ще ти трябват за тях ! 
Laughing

# 185
Е браво бе, къде без мен Joy Joy Joy Хич не си мислете, че ще се скатаете от мен hahaha Само да ви чуя, че се сдушавате за рандеву, качвам се на колата и до 2 часа в Пловдив и хич не си мислете, че може да се скриете.... Naughty Naughty Naughty По миризмата, по миризмата..... като по анимационните филмчета, с душащ нос напред ще ви намеря и ще се тропосам и аз на масата без да сготвя нищичко, а само ще се наслаждавам на труда ви hahaha hahaha hahaha И ще храносмилам и наслаждавам максимално Joy Joy Joy

Няма отърване от мен Hug Hug Hug

# 186
Момичета  Hug Heart Eyes честит Ви празник!
Много любов ви пожелавам, много поводи за наздравици
и още повече готварско вдъхновение  Hug

# 187
Честит празник момичета!!! Hug Heart Eyes

# 188

Еееееее най-накрая и аз съм готова с тортата за моето Бобе.  Heart EyesНе обичам много всички лигавищини свързани с този празник,  Naughty още повече, че никак не е православен, нооооо някак си и на мен в някакъв момент ми се иска да направя нещо по-специално, с което да уважа човека до мен, когото обичам. Далеч съм от мисълта, че ще тръгна да пазарувам плюшени сърчица и мечета – това е за тинейджъри, но пък така и така обичам да готвя и имам нужда да се упражнявам в правенето на торти – какво по-хубаво нещо от 2 в 1.  Peace PeaceХем надобрявам, хем мога да направя едно торте за Бобето....и да вдигне чаша с червено вино и парченце торта. Laughing Laughing Laughing
Благодарение на Ванчето от тортената тема си имам бял кувертюр – цели 2 кила – кютук и половина, който трябва да се оползотворява Hug Благодарение на Лабрекс имам една преведена рецепта от един руски сайт, която отдавна съм си заплюла и си търсех повод да я направя.  Hug Благодарение на МиленаHugправя кражба на идея за борд на точно такъв тип торта, защото ми седеше някак недовършена на снимката – и точно вчера видях миленината торта – като че ли по поръчка специално да даде отговор на моите терзания.....  Laughing Laughing Laughing Еееее снощи я направих. И днес сутринта ще я украсявам..... Е ееее няма такъв филм.
 Ама то при мен както си знаете всичко е драма и емоция, емоция която в повечето случаи ми е в повече, но тя си кипи в мен от дете и колкото и да се опитвам да я контролирам, все е било безуспешно, като да укротя клокочещ вулкан – ами то си извира от недрата (и вулкана и емоцията)..... Та ще правя аз борда – то това шоколада не е толкоз проста работа. Ама пусто като почват едни спомени да изплуват в главата ми за филма Шоколад, за посланията от филма, за магията на шоколада, за обичта и корените, за изкушението и прегрешението и кой изобщо си мисли, че има право да казва кое е грешно и кое не..... и все едни такива мисли докато бъркам бялата вълшебна смес...... В един момент това чудо трябва да почне да придобива форма, която аз уж искам и по начин, който аз уж искам...... Дълго се чудех от къде да намеря едно дето му викат по сладкарските чуждоземни сайтове дето пишат, че до Б-я не доставят кво е то “ацетате” – нещо върху което изсипват разтопения шоколад и формуват и после като шега отлепят....Добре, че има изобретателки като Ванчето, които ме светнаха, че това го има в ОфисХ, дето подвързват из офисите разни бумащини..... Ееееее ми страхотно. Wink Wink Wink Аз като работеща няква, дето трябва да дава акъл на някакви хора как да работята с някакъв софтуер, ми се налага да пиша доста манУали и в предишната фирма, даже за трейнингите ги подвързвахме и раздавахме на хората уж да четат (защото всички рИват като на заколение защо няма усер гайдове, но като им ги напишеш, после няма кой да ги прочете и пак звънят и пишат мейл и те викат да им държиш ръчичката - поне там беше така, как се прави това и онова, а е толкоз елементарно просто да го прочетат.... щото сега аз съм в Б-ята, а усерите из цяла Европа, та остава само варианта с мейла и тИлифона..... Wink Wink Wink) нооооо сещам се аз, че седят едни такива прилежно подвързани манУали, newsm78 които си пазех, ако случайно нявгаш ми притрябват.....Еееее в последните 2 години не ми се наложи да ги ползвам, и си седяха добре прибрани....Ами горната корица на тези “безценни” матРиали е точно таквоз. Какво по-прекрасно нещо от това да се окаже, че си имам нужните неща в къщи.... И започвам аз. Отрязах корицата – едно такова прозрачно е и ще правя борда, като си представям, че както е страницата А4 формат, около 20 см широко тамън като я разделя на 3 ще се получи около 6 см височина, които ми трябват на мен и си шаря и си тече и се мажа с оня ми ти шоколад като кмета от Шоколад на витрината на магазинчето, току се оближа (все пак си е за нас тортата и си позволявам близане) току отметна перчем паднал пред очите ми с ръка, по която има прилично количество шоколад, вече и в косата имам шоколад, като китка бели карамфили в този ден на любовта и продължавам до момента, в който ми светва, че това няма как да го разделя на 3 защото се пука и въобще не е това технологията....... Айде всичко обратно на котлона.... Около мен вече всичко е в шоколад, който в началото е във формата на капчици бяла течност, а след няколко секунди вече е зациментирана капка, струшки бяла шоколад, навсякъде лепне, около мен няма място за една лъжица дори, защото всичко е плътно заето от какво ли не...........през това време стигам до мъдрото решение  #Crazy, че трябва това да го нарежа на отделни ленти, прозрачното до, ама да го нарежа без шоколада върху него, както тръгнах в началото  ooooh! ooooh! ooooh!  и тогава да правя огради иииии ооооооооооооооооооо чудо – то взе че стана...... Успях момичета.
Шоколада започва все повече да ми харесва като материал, някак май взех да го усещам и да му свиквам и все повече да харесвам филма Шоколад в спомените си......  Blush Blush Blush Ето и тортичката, благодарение на която си имах прекрасно преживяване , торта за моето Бобе.

И парче

Пак се улях, ама днес любовта витае из въздуха и дори и да не искам да признавам този празник, заразата му влиза отвсякъде и пак бая глупости изписах, амааааа ще се постарая да помълча малко, ама да видим дали ще успея Simple SmileSimple SmileSimple Smile

И на Полин-а идейката е страхотна.... а Умбра е оригинална, както винаги, изобщо не забравя да ни изненадва Simple Smile

# 189
Крисче, тортата ти е много романтична    bouquet

При нас тийновете празнуват Валентинския, ние Трифоновския. Сърдечните подаръци обаче се паднаха на тях да си правят.

От мен обяда и вечерята

Пълнен лук с пиле, гъби и сирена

и с остатъка от пълнежа по идея на  Раковини на Йоли

пак Рамадан пиде-то но двойна доза  Laughing

и едно много вкусно Свинско филе с праскови

Хубав празник на всички,  кой каквото празнува      bouquet  bouquet

Последна редакция: нд, 15 фев 2009, 12:26 от пеп-4o

# 190
честит празник на влюбените на всички дами във форума!аз не мога да се сравнавам с майсторките във форума,на които всеки ден се възхищавам,но слагам моята изненада за любимия,която не е кой знае какво,но е направена с много,много любов! Heart Eyes

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=341865&pid=10555841

# 191
Krische , ставаш все по-добра след първия ти опит в тортоправенето !  Peace Страхотна торта си спретнала , най ми допадна разрезът !
Изобщо не скатаваме за рандевуто , споко ! Grinning И като гледам как вървят нещата , ще помагаш на Миленка   в тортоправенето за него ! И в разпределянето на пастичките по чинийките на хубавия сервиз , който ще получа от вас !
  Mr. Green

# 192
Ееее, колко е уютно тук! Мирише на вкусни ястия, както винаги! И пак сте сътворили красоти! Пък ако вземете и лятна срещичка да спретнете - няма да минете и без мен! Wink Hug

Честит празник, момичета и весело празнуване днес!

# 193
Лелеееееееееееееееееееееее ако пък верно и чуждоземните мами се включат ще стане като в песничката:

Подаръци ще има
за всички от сърце
за новата ни дружба
ще тропнем ний хорце...................................

........................
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
 hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Надявам се знаете, че се бъзикам, да не вземете да се шашнете сега и да решите, че верно подаръци ще чакаме Wink Wink Wink и да вземете да не дойдете Hug

# 194
  • София
Честит празник на всички и от мен!  Hug

Крисче, страшна си! Много се забавлявам с твоите писания, за приключенията ти в кухнята, трябва да напишеш книга. С Мамето може да си направите партия. Hug
Много красоти сте приготвили всички, със сигурност и вкусни.  Simple Smile Аз все още се вихря в кухнята, така че снимки по- късно. Wink

Еххо, не съм им засичала време на бутчетата, но някъде около половин час им е достатъчно. Проверка можеш да направиш, като боцнеш с виличка бутчето и натиснеш, да излиза сосче без кръв. Peace

Общи условия

Активация на акаунт