Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 27-а тема

• 53 201
  • 351
  •   1
Отговори
# 210
exxo, благодаря ти!   bouquet Само уточни, моля те, грамажа на маслото и кокосовите сърготини, защото при мен мерките и теглилките са малко объркани.  Laughing
И да ти кажа, аз от баба ми имам една рецепта за фъч с "Шоко"- едно време имаше такова какао в пакетчета, ама вече - не. Правила съм го мнооого отдавна, но сега не знам и грамажът му колко е, а може би би могло да се използва "Нескуик "на негово място например. Thinking

Поци, много ти е апетитен бута! Я кажи, туй, с което си го намазал, какво е?

# 211
Пепи, много ти е сладък подаръка  Hug

Вечеря Чирпански наденички с картофено пюре

# 212
...

Поци, много ти е апетитен бута! Я кажи, туй, с което си го намазал, какво е?

...

..ми смес от брашно,чер пипер,червен,сол,олио
..а бульона с който съм го залял е от кости и в него варя подправките в тензухена торбичка..за да не личат..че малката треволяк не обича Mr. Green

# 213
Тъй като моя мъж днес е на работа и се връща чак утре, аз направих едно от любимите ястия на големия ни син "Пилешко филе с грах и моркови"  Hug

Честит Трифон Зарезан и Свети Валентин на всички  Hug Heart Eyes

Последна редакция: сб, 14 фев 2009, 21:24 от Дезидерата Куха

# 214
От мен снощната простичка яхния с картофи и грах. За днес нямам идея дали ще ме посети муза за готвене.  Blush

По-назад мярнах едни тортички.  Wink Страхотни са и ме вкарвате в преразход на калории.  Joy

# 215
yagodka маслото е 125 гр, 1 ч.ч. е 200 мл, а кокосовите стърготини са 45 гр, добре че имах още 1 резервен пакет в шкафа за да погледна. Никога не бях обръщала внимание Simple Smile
Добавих уточнение на мерките и в рецептата. Благодаря, че ме подсети  Hug

# 216
  • Torino,IT
Честит празник на всички влюбени  Heart Eyes Heart Eyesи на всички които празнуват ТРИФОН ЗАРЕЗАН  bouquet
Желая много здраве, любов и румени бузки Hug
Всички сте се представили много добре днес  Hug
Милен, ненадмината си в сладкишите, тортата ти е невероятна  bouquet
Карчита, Пепика, Еххо, Кафенце, Крисче...и вашите сладки подаръци са неустоими     bouquet  bouquet
Ние днес бяхме на рибна вечер, а на обяд нападнахме чийзкейка Laughing
Обяда
Ризото с гъби и пармезан                                                                                     

Парченце от чийзкейка

И за вечеря

Филийки с масло и рибни яйчица             

Спагети с миди

Мариновата ципура на Ийзи

Ийзи, специални благодарности за рецептата, разкошна беше, наистина чак толкова не ми е допадала досега рецепта за риба
Смятам да изпробвам и другите ти рецепти за рибка  Hug

карамелов пудинг 

Приятен остатък на празничната вечер и весел неделен ден  bouquet

# 217
  • пак на Рив Гош
Честито и от мен кой каквото прaзнува и наздраве!  Wine Glass

Кой каза рандеву? Grinning Аз април месец ще си идвам за седмица, до лятото няма да устискам Simple Smile Сервизи не се наемам да избирам (нямам кой знае колко добър вкус  Laughing), но в замяна предлагам миризливо сирене  Grinning. Желаещи? Wink.

Krische, тортата ти е прекрасна! Изглежда много въздушна и лека! И подкрепям идеята, че с мама Цо трябва книга да напишете за вашите кухненски преживявания - толкова картинно разказваш, че имах чувствтото, че шоколадовия борд с теб съм го правила Simple Smile.
Абе, изобщо всички пак вкусно сте сготвили!

Сутрешната ни закуска - кроасани със шоколад. Правих ги полузаспала и едва като ги извадих от фурната се усетих, че съм забравила да ги намажа с яйце отгоре.  hahaha

Ние днес празнувахме романтично - свекърите ни бяха на обед на гости  Grinning. Добре, че са разбрани хора и мога да експериментирам нови рецепти върху тях  Laughing. Последните две са пак от книгата на Гордън Рамзи (слабост си ми е той и това е Wink).
Хрупкави кошнички с аспержи и прясно козе сирене

Филе от риба-треска с леща и пържено-задушени картофи (облагороден фиш-енд-чипс един вид Wink)

Мус с бял шоколад и лимон (мой първи и сравнително успешен опит със сабайон)

# 218
Честит празник, мили момичета и момче! 1dating
Аз днес нищо тематично, просто приготвих любими неща, но утре ще покажа, като видя има ли читава снимка Wink
Вие сте приготвили страхотни неща, по именно не мога да изброя.Вярвам, че вашите половинки са останали очаровани и още по-влюбени след тази празнична вечер! Hug
Линдита, много се радвам, че ти е допаднала "Маринованата ципура", изглежда разкошно, а за вкусът знам  chefЩе се радвам ако ти допаднат и другите ми рибни рецепти Peace
Хубава вечер!

# 219
...Сервизи не се наемам да избирам (нямам кой знае колко добър вкус  Laughing)...

Човек без вкус не може да си подреди така красиво нещата, ще ме прощаваш Naughty. Всичко ти е прекрасно, макар половината ти манджи въобще да не см ги чувала ooooh!.
Пък за романтика със свекъри / в моя случай само свекърва, но тя ми е предостатъчна #Crazy/ хич не мога да си го представя даже. Но хора разни.

# 220
Еееех в този ден любовен и винарски край нямат вкусотиите и красотите Hug Hug Hug
Не съм готвила, защото Бобето каза, че днес съм си заслужила друг да ми сготви Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

ааааа всъщност, можете ли да си представите, колко е малък света..... Избрал човека ресторант номиниран в 3 категории от Бакхус за ресторант на годината ииии влизам вътре - още от вратата виждам една колежка - шефката ейчар отдел..... Няма проблем, кимваме си - викам си макар и не голяма фирма, случват се такива съвпадения..... Седим си ние тихо и кротко, гледаме се и си говорим влюбено с Бобето, колежката и тя така на съседната маса Wink По едно време, оп, през вратата се вижда че влиза още една колежка - шефката на един друг отдел Laughing Laughing Laughing Ееййй викам си, явно ще да е много популярен - а те са млади, готини и често посещаващи заведения и от неготвещите..... Ама пък от 100 човека офис, 3 на 3 съседни маси, много ми стана смешно Joy Joy Joy И такаааа, продължаваме си ние влюбените разговори и в един момент не вярваща на очите си виждам един от програмистите и той да влиза с едно яко гадже - той е от типа мачовци - дето карат мотор и влиза в офиса с каска в ръка Joy.... Е честно, ако някой ми беше казал, че ще съм с 4% от колегите си тази вечер, нямаше да му повярвам  hahaha hahaha hahaha Тогава му викам на Бобето, остава да влезе някой от бившите ми (нали си ги имам двама) и съвсем ще е пълна картинката hahaha hahaha hahaha

Краси, при вас така ли беше положението, или не беше чак толкоз тъпкано с познати hahaha

Гелева, то кой ми ти чете книги в днешно време ooooh! И да седнем да напишем с Мамето, кой ще ни чуе Joy Joy Joy пък и тук е по приятно, защото си водим диалог все пак заедно Peace

Умбра, борда аз не зная как го е направила Милена, ама като видях нейния и от това, което съм виждала и чела из тортената тема се сетих как трябва да се направи, и въпреки, че това с лентите го бях гледала на едно клипче, пак в първия момент омазах нещата, та повтарях както вече писах. Ще се опитам да си събера сламките, ако ги пазя де, че някои неща не пазя, а карам на спомен, и да разкажа за борда Peace

Ягодке беше шега това, закачка с времето, когато чакахме да си дойде някой от "чужбината" и да донесе чудесии... Laughing Laughing Laughing А иначе, наистина сега има доста неща, но специално сладкарските неща никак, ама никак не са още широко застъпени..... Има на 1-2 места и то на доста висока цена. Няма разпродажби, няма голям избор, а доста по ограничен избор..... Sad И остават чуждоземни сайтове и то ако някой от тях се смили да достави до тук, а да не говорим, че повечето изрично пишат, че не доставят до тук, или пък ако доставят така цена за доставката изпраскват, че.....аз за сега се отказвам.

Мариета, блата очаквах повече от него, но имам чувството, че нещо му сбърках при печенето, защото на руския сайт изглежда по изпечен, а моя е някак по степан, а уж добре се беше надигнал, ама дали пък не го извадих малко по-рано....

Ето цялата рецепта, защото и други попитаха, така както съм си я копнала преведена, а оргинала вече ви го показах от къде е:
Кокосово-шоколадный мусс" (Coconut Mousse Cakes)
За блата:
100 гр краве масло
½ ч.чаша захар
½ ч.л. ванилия
50 гр шоколад
1 яйце
1 ¼ ч.ч брашно
2/3 ч.л. сода
½ ч.л. сол
2/3 ч.чаша вода

Кокосов мус:
1 ч.чаша кокосови стърготини
1 ч.чаша прясно мляко
2 ч.л. нишесте
2+2 с.л. мляко
2 ч.л. желатин
2 с.л. кокосов ликьор /Малибу/
¾ ч.чаша сметана

Шоколадов мус:
2 яйца
4 с.л захар
4 с.л. нишесте
350 мл. мляко
100 гр шоколад
1 с.л желатин
¼ ч.чаша мляко
1 ч. ч. сметана

Блат:
Фурната се нагрява до 170 град. За една торта се намазва с масло и застила с пергамент форма – 23 см. Или друга подходяща форма.
Маслото се разбива със захарта до побеляване,    добавя се ванилията, разтопения и охладен до стайна темп. шоколад и всичко се бие с миксер на средна скорост. Едно по едно се добавят яйцата, като биенето продължава. Пресява се брашното със содата и солта. Изсипва се в маслената смес на три дози, като се редуват със сипването на водата – също на три пъти, бърка се с миксера. Полученото еднородно, с консистенция на негъста сметана тесто се сипва във формата, леко се стръсква, за да излязат на повърхността балончетата възду Пече се 30-40 мин., проверява се със клечка или специално шишче. Охлажда се. Краищата се изрязват, така че да има малко място между стените на формата и блата.

Кокосов мус:
Смесват се млякото и кокосовите стърготини, ако не са подсладени стърготините, се добавят в млякото 4 с.л. захар. Кипва се, слага се в марля и се отцежда.
Смесват се 2 с.л. мляко с нишесте.Кокосовото мляко се кипва пак и се налива млякото с нишестето. Вари се около 2 мин, докато се сгъсти. Охлажда се. разтваря се желатина в останалите 2 с.л мляко, остава се да набухне и се загрява до пълно разтваряне. В охладената кокосова смес се наливат ликьора и желатина, разбърква се добре. Сметаната се разбива и на два пъти се смесва с муса.
Форма се застила с найлон, формата да е по-малка по-размер от блата, Запълва се с муса, изравнява се и се оставя в хладилник.

Шоколадов мусс:Приготвя се варен крем и се охлажда. Разтопява се шоколада и се бие заедно с крема, трябва да са с еднаква температура. Разтваря се желатина в мляко, оставя се да набухне и се загрява до пълно разтваряне. Налива се в крема и се разбърква.
Разбива се сметаната и внимателно се смесва с крема.

Формата се застила с пергаментна хартия, на дъното се слага блата, върху него замръзналия кокосов мус и се залива с шоколадовия мус. Покрива се с найлон и се оставя в хладилник за не по-малко от 3 часа. Внимателно се вади от формата и се сервира.

Варен крем
2 яйца
350 мл. мляко
4 с.л. нишесте
½ ч.чаша захар

Нишестето се смесва с 1/4 чаша захар, слагат се и яйцата и се разбиват, докато стане гладко, без бучици. Останалата ¼ ч. захарсе сипва в тенджерка с млякото и се кипва. На тънка струйка, с непрекъснато бъркане в яйчено-нишестената смес се ишзсипва горещото мляко, после се връща сместта в тенджерката и се вари на слаб огън няколко мин. до сгъстяване. Внимавайте да не кипва. Сваля се от огъня, прехвърля се в друг съд, покрива се с найлон, който да докосва повърхността, за да не стане коричка и се охлаожда напълно

Ох докато да се напиша аз и РОЦА какви прелести е пуснала и тя.... И ти ще трябва да даваш указания, само като те знам каква си почитателка на Рамзи и компания (то и аз съм де) ама само дане ни организираш Кухнята на АДА, че тогаз не знам как ще се справим

Последна редакция: нд, 15 фев 2009, 00:33 от Krische

# 221
  • Plovdiv->Toronto

Валентински фиш кейкс - сьомга, варен картоф, яйце, лук, копър. Сос - лъжичка хрян, чаша майонеза и 2-3 лъжици кетчуп. Рецептата е от много известен готвач - страшно сполучлива Grinning!

Кюбит, честито, каква радост ...  newsm44 ( пу-пу  Embarassed Laughing)

# 222
Роца, много ефектни кошнички  Peace пък и козе сиренееееееее  Heart Eyes

Закуска Кифлички с мармалад  Grinning

# 223
  • Някъде на път....
Пепи, ти пак рано-рано си спретнала закуската!  Hug

У нас в петък - Попара с масълце и сиренце за децата и Меден сладкиш на Роси

Парче от сладкиша и Грис с тиква и бисквитки за Габи

И.... Нещо между мързеливи сърми и капама с гъби и порция

Хубав неделен ден, момичета и момче!  Wink

# 224
Здравейте ранобудни кулинарки Hug