Френска все така празнична тема - 19

• 17 875
  • 300
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, забравих да ви кажа, че тумора на Еди е доброкачествен Hug Hug Hug Малката вече е едно здраво, щастливо и енергично дете.

Ей това  е една наистина страхотна новина!!!!Браво на Едитка, 4е успя да се пребори с болеста!!!!!! Peace
Браво на теб Мари и на семейството ти , и на другите познати ,които й помогнаха тук в Париж!!!!  bouquet
Мария К , явно добре сте си по4инали , айде 4акаме снимки от Испания !
А за ваканцията - на6ата отдавна свър6и та даже забравихме... Laughing

# 181
Честита Баба Марта момичета!
аз не съм наминавала отдавна, ама сега се стреснах чак!!!Много болна тема сте зачекнали - за расизма...Не можах да изчета всичко (а то има неща дето не са и за четене).Наистина е станало от мухата слон.Шомон ни е разказала нещо, Дала е въвела корекция и от там настава едно  smile3512 fight fight
Факт - по света има много расова, верска и полова нетърпимост, дискриминация от всякакъв вид, която не бива да се толерира във всичките й форми!
Факт - по света има много хора, които експлоатират по-горния факт.
И както казва котарака Леополд :Ребята, давайте жить дружно!   bouquet
мари рус страхотна новина!Да расте голяма и щастлива малката Еди!
Мелинда моят бебчо прави днес 5 месеца - вижда ми се като че ли беше преди цяла вечност когато тръпнех в твоите тръпки - много е приятно-напрегнато-мечтателно-нервно, абе велико е!Желая ти прекрасно раждане!
свети а ние за нашия карнавал бяхме приготвили страхотен костюм на Джак Спероу - даже от прежда кичурчета коса и монетката вплетена в плитчица, и триъгълна шапка, червена кърпа на главата,пояс, колан, сабя правихме....а карнавала го отмениха, защото едно момиченце починало от менингит през ваканцията  Cry Много тъжно.Хич не им беше до празнуване на дечицата, едни такива объркани, стреснати...
Да покажеш твоята мартеничка!
Весел месец на всички, ако се изгубя безследно - да знаете погинала съм геройски!Свекитата идват на гости другия месец за две седмици... Rolling Eyes някакви идеи аз къде да отида?

# 182
честита баба марта на всички !!!

няколко дни бях офлайн и чак сега виждам колко сте изписали...леле-мале....на такива спорове в тази тема досега не съм попадала...

Бъдете здрави, усмихнати, слънчеви и много щастливи  Peace

# 183
Здравейте мадами,

Шомон, то няма да е като за сайт още ми е в главата, защото забелязвам по други чужбинкси теми как в началото на темата има линкове и информация за съответната страна, нещокоето на нас ни липсва. Та ще видим кога ще се върна аз да чета всичко от първата тема  Laughing

Мари Рус, браво и аз така се радвам за малката, вие имахте не малка заслуга историята на Едита да е с щастлив край  Hug  bouquet

Самурайка, идвай при мен бе  Hug Laughing

Мария, чакаме снимки ааа, много е лесно слагаш ги в албум и даваш линка  Laughing. ама аз нали съм все от неразбралите  Embarassed от къде до къде ви излезна 300 евро Париж-Испания ли? Туу мен колко ме е яд, че не съм близо до Париж, такива евтини полети има до София, направо ще си изям парцялите от яд  Laughing

# 184
  • MERIGNAC, FRANCE
Жалана, наистина са с предимство парижанките, заради евтините полети  Wink
А от няколко месеца при нас даже са отменили полетите на Луфтханза от Бордо  #Cussing out и ще пътуваме от Тулуза другата седмица. В тази връзка имам един въпрос към Тулузките мами : как мога да стигна от летището до едно град4е Сепет (един приятел ще ни закара, но на връщане няма да може да ни посрещне, а колата ни ще е у тях ). Има ли градски транспорт или навет? Става въпрос за събота, самолета ни пристига на летището в 11 4аса.

Мари, мерси за хубавата новина   bouquet

# 185
Мари Рус - страхотна новина, толкова се радвам за това малко момиченце, за родителите и близките и! Сигурно е невероятно да чувстваш, че и ти си допринесъл с нещо за щастливото бъдеще на една малка принцеса!
Жалана - забелязах, че си доста активна във форума за обзавеждане, да знаеш, че и ние чакаме снимки.
Самурайка - много тъжно за детето, как се е разболяло, мислех, че с днешната медицина такива случай са много, много редки. Извинявай, пропуснала съм, но каква националност е свеки? Ееее, две седмици все ще издържиш, какво да кажем ние, на които скъпите родители, живеят на 10 км  Crazy.
Чакаме новини от бъдещата майка Мелинда  Hug

# 186
Момичета-благодаря ви за чудесните две години и половина,които прекарахме заедно.Държа много на приятелството ни,но реших да си взема отпуска от форума.Отнема ми твърде много време и ми коства много нерви.

Желая много здраве,щастие и успехи на всички,малки и големи.

Hug

На когото му домъчнее за мен-имам скайп  Wink

Прегръщам много силно всички ви

# 187
Шомоне, уважавам решението ти.

Пусни си скайпа на лични, плс.

# 188
Ех, стана ми тъжно от поста на Шомон Sad , но и аз съм се замисляла много пъти .  newsm78 Тук, във форума се сблъсках с толкова лични трагедии, които винаги преживявах по мой си начин.Тук обаче се запознах и с прекрасни хора Hug
Жалана,  и аз нямам търпение да видя банята ви Simple Smile
Мелинда, денят наближава Hug Леко раждане , ще чакаме скоро щъркелови новини Hug

# 189
  • FRANCE
честита баба марта !

Мари Рус, чудесна новина Simple Smile
Жалана успех с ремонта Simple Smile Навява ми мили спомени . Много е тапо да си на квартира и да нямаш право да прависх каквото искасх Sad Всъшност ние сме собственици, ама на апартамент в Нант. Покраи кризата не можахме да го продадем и сега сме под наем тук а тои е пуснат под наем. Ама ние сме готини собсвеници и наемателите могат да си боядисват на воля Simple Smile или да си правят разни подобрения.

Мама Щтрумф знаем че има навет от летището до центъра на всеки20 мин, ама за после... Дано се включи някоя тулузанка с повече опит.

Свети, костюми за карнавал има в людотеката до вас Simple Smile Но идеята за мартеничка е супер. Хахде да се стопля времето да си заформим срещичка с дребосъците.
Мелинда очакваме включвчне.

лека нощ

# 190
  • France - Toulouse
madame, благодаря за идеята за людотеката, трябва да прескоча някой ден да видя какво има, хайде и другите мами от Тулуза и околности да се включат и ще организираме срещата, ние този и следващия уикенд сме заети, но по-нататък може.

Mama Strumpf, до колкото знам няма директен транспорт от летището до Сепет, има навет, която може да ви закара в центъра на Тулуза и от там евентуално на автогарата да хванете автобус до Сепет (ще проверя дали има, ако те интересува този вариант), но ми се струва доста сложно. Вашия познат не може ли да ви докара колата до Бланяк един два дни преди вашето пристигане и да си я вземете от Бланяк, аз евентуално мога да ви взема от летището и да ви закарам до там, където ви е оставил колата, кажи кога се прибирате и ще търсим начини.

Самурайка, чак сега се сетих, че май с теб миналата година си разменяхме кулинарни колети. За посещението на свекърите мога да кажа само, че ти съчувствам, моите живеят на близо, свекър ми е страхотен човек и всеки ден да идва няма да ми натежи, за свекърва ми предпочитам да не казвам нищо, че темата ще заприлича на тема от доми и семейство Grinning

Лека вечер на всички

# 191
Здравейте!
Покрай заформилото се форумско огнище само четях и не пишех. Добре е че приключи, поне за сега.
Шомон, и на мен ми стана тъжно от поста ти.
mari_rus, страхотна новина. Много хубаво че Еди е добре. Hug
Самурайка, помисли че свекитата трябва да са по-притеснени от теб - все пак ти си си у вас Naughty.
Момичета, да ви се оплача - малкият ми дребосък от 3,4 прокашляния се оказа че е болен от бронхит - това е диагнозата на педито, в следствие на която днес се прибрахме с една чанта лекарства.
Несъмнено тук здравеопазването е на много високо ново. Но и докторите хич не са пестеливи на тема хапчета. Аз съм много против антибиотиците и други силни лекарства/естествено-ако има друга алтернатива на лечение/, но то пък като че ли за това все ни ги изписват.
Вие тук - във Франция, лекувате ли се с алтернативна медицина?

# 192
Шомонннннннн, недей така де  Rolling Eyes,
толкова ми стана мъчно и на мен, заради едн спор и ти се предаваш, поне аз не знам да си имала други така неприятни преживявания. Аз уважавам решението ти, но не съм съгласна и си го казвам, защото много те харесвам, на толкова хора си помогнала тук  Hug и внасяш  по нещо от себе си в деня на всяка една от нас, вярвам че това ти е приятно  Rolling Eyes
И аз искам скайп, но не ми харесва решението ти и съм опозиция  Mr. Green

Мари, хаха ами дано тая година да я завърша  Laughing, че да пусна снимки, сега чакаме 2 месеца, че да ни отрежат радиатора и да продължим  Laughing

# 193
  • пак на Рив Гош
Привет и от мен!

Шоме, майна, ти решаваш... Скайпа ти го имам, а и още не съм ви показала едно кафе около Операта Simple Smile.

Mari_rus, чудесна новина! Отсега нататък само здраве на Едита!

Самурайка, добре си дошла вкъщи, но две седмици бързо минават Simple Smile. А защо ще се губиш един месец?

Jalana, навремето бях почнала да събирам един наръчник FAQ за Франция от стари мои постове, най-вече за майчинство, детски, документи, жилища, парижки туризъм и т.н. но поради липса на постоянство го позарязах (въпреки че имам още 1-2 идеи Simple Smile). Ако ти се занимава, може да ти пусна каквото съм натъкмила досега.

Мария, а снимки?  Wink

Аз днес съм вкъщи с ангинясала Камбанка (стрептококова ангина  Confused). Викаха ни от училище да си я приберем, че беше с 39 градуса. Добре че успях да запиша час при лекар още същата вечер. Та днeс аз я гледам, утре мъж ми ще си вземе ден отпуска. По този повод, на питането на Ansim - аз съм професионално деформирана  Laughing и се придържам (за добре или лошо), към класическата медицина, чат-пат давам по нещо хомеопатично и бабин лек... не е много алтернативно...

P.S. Сбъдваща, много ми хареса личната ти титла  Laughing

# 194
  • MERIGNAC, FRANCE

Вие тук - във Франция, лекувате ли се с алтернативна медицина?

Да, дори в момента се наливам с 4ай с мед и лимон и сму4а прополисови таблетки. Вземаме с Тони и Инфлуенцинум, а в по-сериозни слу4аи и Осцилококцинум. Педиатъра на Тони веднъж само ни предписа антибиотик, но каза да го вземаме ако Т продължи и през уикенда, но така и го върнахме в аптеката неразпе4атан. И преди 3 месеца един SOS Medecin ни написа рецепта с антибиотик за един сериозен вирус, но както знаем от рекламата при вируси не действат  Wink  Та засега ( да 4укна на дърво  Praynig ) не сме взимали.

Ако лекаря винаги ви изписва антибиотици, ви съветвам да го смените. Това е много типи4но за България, където съм била свидетел на антибиотици изписани само за висока Т, а то на детенцето му никнаха зъбки просто  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт