Свети Валентин наближава-януарчето с радост мама дарява

• 17 410
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, благодаря за поздравите!
Честити месечинки на Виктор, Рая и Боян!   bouquet

tais, Данче, мерси за успокоението, дано всичко да е наред и да няма проблеми и при нас.

tais, моята кърма си е бяла, само първите струйки са по-прозрачни, не толкова наситени бяло.

daninceto страхотен подарък от вашия татко! Браво на него!

Нашата бебка от два, три дни много се сърди като приключим с кърменето. Държа я на гърда по 10-15 минути, суче си добре, но като явно като усети, че кърмата намалява, т.е. не е толкова, колкото в началото почва да нервничи, лапа и пуска, даже почва и да реве. Вече реших, че не и стига, та днес дадохме 30 мл. от изцедената кърма и тя взе, че повърна, което ме навежда на мисълта, че е преяла, т.е. явно си и стига от гърдите. Освен това след хранене си спи спокойно, но махна ли я от гърдата и почва да реве...Не знам какво е това чудо...

# 166
Честита месечинка на Виктор, Александрина, Рая и Боян  newsm51

# 167
  • Варна.....

...Не знам какво е това чудо...

Е как да не знаеш- харесва и бебка да виси на гърдата на мама  Joy

# 168

...Не знам какво е това чудо...

Е как да не знаеш- харесва и бебка да виси на гърдата на мама  Joy

tais, мина ми през акъла този вариант  Wink, ама нали съм голямо шашкало Blush, взех да си мисля какво ли не. То по добре да е това, да си и стига кърмата на беба, че хич не ми се иска да дохранвам с АМ.

# 169
green eyes, нашата лепенка е изцяло прозрачна без марличка...не ни е казала да я сменяме, а да си седи до следващото ни посещение при нея (което е на 27ми). На Аничка почервеняваше ли и кожичката около пъпчето? На Петя и се е образувала червена чертичка (там където е стиснато пъпчето).
danince, много хубав подарък си направила на таткото...особено частта с Йо+Йо=ЙоЙо...толкова мило ми стана :о) А на вас лекарката ли ви каза да махнете лепенката след 1-2 дни...аз се изкушавам да я махна, но тя нали каза да седи до 27ми  newsm78 А ми е супер неудобно да звъня потелефона на педиатърката, защото напоследък честичко я притеснявам  Embarassed
Ели, Петя по същия начин си виси на гърдата и в един момент започва да се сърди, гърчи, почервенява и рита с крачета. Вдигам я оригва се и се успокоява, но пак си иска гърдата след това  Joy

# 170
Данинцето, много е сладко това с Йойото Wink
Ето го и моето гардже:
Elli_g и Гого така захапва, пуска.. като че ли си играе, понякога се ядосва.... но си се нахранва  Peace

# 171
Barboranche, и ние сме с лепенка, но аз си я слагам сама, както ми каза платената педиатърка - слагала съм и от двата вида - и прозрачната и тази с марличката. С прозрачната нищо му нямаше, от другата се беше зачервил около ръба на марличката и аз я махнах - но реших, че е от сушоара, с който топлих коремчето. След един ден се оправи кожичката. Иначе лепенката сменям на 3 дни и го оставям до другия ден без лепенка, защото накак му става набръчкана кожичката и я мажа с кремче. Сга пак сме с лепенка с марличка да видим как ще е утре - дали е било от сушоара или от марличката. Направо си купи нови лепенки и я смени сама, предполагам че си видяла как я слага педиатърката, ако не - мога ди ти пиша на лични и да се опитам да ти обясня.

А Виктор днес по случай навършване на първия си месец беше кисел и мрънка цял ден - изобщо не разбрах защо... Май мнооого газове, които не успяваше да изпръцка... Та се гушкахме непрекъснато.

Ели, и ние така ядем - активно 10 минути и после 20 минути се забавлява, хапе, пуска, върти езика, пъшка, но ако го махна - рееев и айде пак обратно на гърдата. И обикновено като го оставя така - накрая повръща - та явно преяжда. Опитвам се от време на време да го излъжа за 15 минути, но не ми се отдава всеки път, само ако много му се спи. А както чета и при други - това сигурно е някаква фаза при храненето.

# 172
момичета какви са тези лепенки които слагате на пъпчето, моята педи нищо не ми е казала и аз нещо не слагам. Бихте ли ми пояснили, сигурно някой го е обяснил,но предполагам ми влизате в положението, че нямам време да чета назад.... Embarassed, а какви са тези симптоми на рахит като студени ръце. На моят Иво ръчичките също са студени и се стряска - това означава ли че има рахит. Давам вигантол по 2 капки на гладно

# 173
  • София
Аз забравих да честитя месечинките на  Виктор, Александрина, Рая и Боян Simple Smile
Бърборанче, малко подозрителна е тази червенина от лепенката - мен ако питаш-смени я. Аз получих възпаление от лейкопласта след операцията - хем беше противоалергичен. А от обикновения нищо ми нямаше...Знам ли и аз вече...
Днес в къщи е купон - единия повръща, другия с разтройство (снощи е повръщал при баба си) и много ме е страх да е само временно, ане да сме се сдобили с гадния вирус. Уж сега бате е добре, но се чудя утре да го пускам ли на ясла...
Днес Георги се сдоби с една много яка нощна лампа на Tomy - с Мечо Пух - прожектират се героите от филмчето и пее 5 мин. тиха мелодия...Но благодарение на батко си може и да се лиши от това удоволствие - надали ще оцелее дълго Sad

# 174
Айде като съм го почнала на песни...Днес, преди 3 години, мъж ми официално ми предложи, а това е нашия първи брачен танц
А на мен миналата година в Куба Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes и на 17.02 се оженихме Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
снощи го отпразнувахме подобаващо #Crazy,а днес мина и питката на Евгени/аз гледах малко стерео Crazy/.сега едва ще дочакам да стане време за къпане и заспивам Tired

# 175
Здравейте отново,

Малкият днес не е спал изобщо от 11 насам, рев, рев… явно се превъзбуди от толкова много хора. Люшках, пях, разхождах се, пусках бял шум, вися ми по гърдите непрекъснато, дохранвах, оригвах, преобувах и всичко отначало до припадък…..но нищо не помага. Надявам се да заспи скоро, инак ще  smile3511

соня-82 - За рахита: Не мисля, че стряскането и студените ръце са симптоми сами по себе си. Повечето бебета се стряскат лесно, заради незрялата нервна система и на  повечето ръчичките и крачетата са хладни заради недоброто кръвообращение, така че не се тревожи излишно
Иники – бързо да се оправя малкото съкровище  Hug

Хубава и безревлива нощ ви желая   bouquet

# 176
Здравейте! Калоян сега се наяде и спи доволен  Mr. Green Днес му правихме погачата и получи много готини подаръци, на които майка му повече се радва  Mr. Green
активна гимнастика и люлка  Grinning  Освен това получи няколко страхотни якета и одеалца, та нямаме търпение да се стопли и да си ги разходим навън  Mr. Green Като ги изпера ще снимам и ще покажа, че много им се кефя  Grinning

Да ви кажа и аз за рахита - четох, че симптомите са не просто студени ръчички (това е абсолютно нормално както вече и Иники, и Еспа са написали), а потни и хладни (нали се сещате - тая лепкавата пот) плюс още много неща. Така че от наличието на един симптом не им поставяйте диагноза на бебенцата. Знам, че е изкушаващо да ги "разболеем", нооооо.. айде, няма нужда  Peace Квото ви притеснява обсъдете с педи  Peace И Калоян много се стряска насън, без никакви шумове, мен това взе да ме притеснява заради това дали се чувства психически добре детенцето, но ще си говоря с педи. Дотогава - любов, прегръдки и усмивки  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Да ви го похваля пак моят синковец  Heart Eyes - тая сутрин ми се усмихна съвсем съзнателно според мен  Heart Eyes и другото постижение беше - като го сложихме в люлката се загледа в едната висяща отстрани играчка и след малко протегна ръчичка да я хване  Grinning няколко пъти  Grinning Heart Eyes

Данинце, много романтично ми стана като ти прочетох поста  Heart Eyes И вие сега Йойо ли й викате? Щото много сладко това  Heart Eyes

Хайде, мами, аз лягам - току виж си спомня кво беше това сън  Tired  Hug

# 177
ДНЕС Е МОЯТ ДЕН,МОМИЧЕТА
                                                ПОЧЕРПЕТЕ СЕ ! Hug   

# 178
Добро утро,банда Sunglasses!
Използвам докато Йоана кльопа да ви пиша,защотооо случайно,четейики в кърмаческия, открих къде ми е бил проблема с кърмата Shocked остатъците от плацентта в матката и тъпия кюретаж #Cussing out и това,че докато 1 седмица бях на антибиотици,малката на АМ, а аз се цедях,не се е стимулирала достатъчно лактацията според нуждите на бебо като не е сукало #Cussing out Нооо важен е крайния резултат:с много усилия сега имам кърма и във фризера. Party Party
barboran4e да ти кажа лепенката маалко си я самоназначихме,понеже близка наша докторка ни каза,че с тези лепенки много добре се прибира пъпчето,че от тези щипки много често ставали изпъкнали..Но нали ти казва 2 дена и аут,зачерви се и аз я махнах,но пъпчето си е ок Hug
Сисии честити ви придобивки,със здраве да си ги ползвате и бързо да израсте якенцата Hug А на Йоана,аз си й викам Йоана,но баща й понякога й казва Йойо,особено когато се опитва да й пее и си съчинява негови си песни с главен герой щерка му Joy

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА natali81!!!!БЪДИ ЗДРАВА,ОБИЧАНА И МНОГО ЩАСТЛИВА ЖЕНА И МАЙКА  bouquet
Хайде лек ден Heart Eyes

Последна редакция: пн, 16 фев 2009, 09:28 от daninceto

# 179
Само да се похваля на бързо...вече съм стопанка на собствен дом...живеем вече тримата и ни е много добре... newsm44
това беше най-хубавия подарък за деня на влюбените...

черпя ви с едно хубава песен пълна с настроение... http://www.youtube.com/watch?v=baLaHiBPuR4

Общи условия

Активация на акаунт