Любовния празник наближава,а ЮНСКА мама разцъфтява! Тема № 31

• 12 563
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
Di страхотно преживяване...да са ти живи и здрави и двечките!!!Направо  Shocked докато четях Simple Smile

Момичета, много съм разсеяна напоследък..уморявам се бързо и ми липсват разходките - по цял ден и аз съм на стол пред компютъра..замислям се за болничен, ама ми е неудобно някак..защо съм такава..В сряда като ходя на ЖК ще питам лекарката как стоят нещата..

За утре сме решили да отидем на кино с разходка и сладкарница Simple Smile Не по повод Св. Валентин..просто така..може да прескочим и до някой магазин с колички, за да се ориентираме нагледно Simple Smile

Относно плацентата - моята също е била доста ниска, поради което получих и кървене в 8г.с.(овладяхме го за един ден Simple Smile ) бях на но шпа, утрогестан,лежане и забрана за секс, дори е имало съвсем леко отлепяне, което както се изрази док на ФМ е минало безпрепятствено и сега се е вдигнала Simple Smile Трябва да се внимава с натоварването..

# 91
Mindi  , щом те боли главичка пий аналгин, не парацетамол. Поне моят доки така ми каза- няма проблем за един аналгин, но не и парацетамол!

# 92
somebody , не виждам смисъл да не си отидеш щом не се чувстваш добре.
Няма от какво да се притесняваш и да ти е неудобно.

Оффффф, направо полудявам като гледам цените на количките и останалите бебешки стоки в Амазон. ooooh! ooooh! ooooh!
А ние тук за какви ли не боклуци даваме луди пари.

Момичета, кога мислите да излизате в болнични и отпуска, като изключим тези 45 дни преди раждането?
Аз имам общо около 30-ина дни отпуск от тази и миналата, година и ми разписаха вчера от края на март до излизането ми по майчинство. Така че, ми остава още месец работа и после съм фриииии Mr. Green

lili_to , дано да няма изненади! Peace

Mindi  , щом те боли главичка пий аналгин, не парацетамол. Поне моят доки така ми каза- няма проблем за един аналгин, но не и парацетамол!

Сигурна ли си? Не е ли точно обратното? Поне аз винаги съм пила парацетамол, когато съм имала някакви проблеми през бременността и то по препоръка от не един и двама лекари.
Ето и официалната информация за продукта, където се казва същото.
http://www.sopharma.bg/bg/products/Pages/analgin.aspx

# 93
Като стана въпрос за секс,на мен ми е забранен от самото начало,така че вече не помня какво е.
Първо отлепване,после ниска плацента,сега контракции...С мъжа ми сме в чисто приятелски отношения,само се гушкаме Laughing

# 94
И аз от миналата година имам останали 10 дена+20 дена от тази година, ама май ще си ги стискам за след това, да ги слея с майчинството, че нали ще съм от тези, които ще се възползват само от първата година майчинство. Ако все още ще имам работа, разбира се. На мен пък ми е интересно дали ако терминът ми е преизчислен от лекаря, т.е. е за по-ранна дата според ехографа, се взима той за отпускането на 45-дневния болничен или той се дава на базата на изчислеснията според последната менструация  newsm78

# 95
Аз не мисля да си взимам болничен.Имам намерение да работя до последно/45 дни преди раждането/,но ако всичко е ОК и няма проблеми.Но както съм казвала и преди работата ми не е тежка - работя от понеделник до четвъртък и то само по 4 часа. Късметлийка съм,знам Laughing

И аз знам,че аналгина е строго забранен,за разлика от парацетамола Peace

Gydelichkova, взима се в предвид последната менструация

# 96
Gydelichkova , няма значение какъв термин ще посочи лекарят ти в този 45 дневен болничен.
Той касае преди всичко един вид уведомлението на работодателя ти, които трябва да препрати болничиния в НОИ.

# 97
Ами неудобно ми е защото, нали  и в сряда не бях на работа, че ме болеше корема, сега пак, малко подозрително ще стане, то сега не ме боли силно, просто все едно ще ме хваща разстройство Sick, само дето го нямам, иначе три път иот сутринта посещавах WC-то!

При бременност аналгин не се пие, само парацетамол!

Живот и здраве аз мисля да изкарам до края на април на работа!

# 98
  • София
Хич не ми се стои на работа, но ще стискам зъби до последно. Може би ще си позволя петте дни от миналата година да ги ползвам сега, но още не съм решила кога.
Разтръбила съм на шефовете, че поне две години няма да се връщам на работа. Няма кой да ми помага, а и тези съкровени моменти, които ми предстои да изпитам с дететцето, никой не може да ми ги даде - безценни ще са. Е, поне засега така мисля.
Отивам на разходка до магазин Европа в Хаджи Димитър. Ще купя бонбони за милото под формата на сърца. Като знам с каква скорост ги яде едва ли ще забележи сърцата, но поне кутията ще види. Планувам за утре сутрин за закуска да направя празнични мекици, вечерта сме на рожден ден и няма да сме романтични  Laughing
Момичета, абе все се каня да ви питам, и все се срамувам..... вие имате ли газове? Аз направо се плаша вече. Като се прибера вечер у нас (слава богу не ми идва музата в офиса) и като започна едно пръцкане.... Милото каза, че вече ще прави кризисен щаб, дори се страхувал да не съм се наакала докато спя, защото тогава не мога да се контролирам и си пръцкам на воля. Embarassed

# 99
Ох, аз може и три години да изкарам този път вкъщи и съм мнооого доволна.
Така ще мога пълноценно да обърна внимание и на двете деца. Точно ще изкарам у дома и предучилищната и І-ви клас с Кати, което за мен е много важно.
А пък 2012 г. живот и здраве майка ми се пенсионира.
viper , това е напълно нормално за бременността. Все пак червата доста се притискат от матката и вече доста нарасналото бебе. Аз слава богу, не се оплаквам от това.

Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 12:49 от Франческа Салиери

# 100
Освен парацетамол при болки или главоболие може да се пие кофергамин.

# 101
  • гр. София
Здравейте момичета!
Добрите новини струят от форума. Всеки път се зареждам с добро настроение, когато ви чета! Честито на Феникс за пола на децата! Децата са голямо благословение /още повече, когато са две/, ще видиш че полът няма никакво значение. Ди, добре дошла при нас, радвам се на двойното ти щастие! Важното е, че сме добре и бутаме дружно към щастливия момент някъде през май/юни/юли. Незнам как се справяте с изчитането на всички писания, считам, че вече съм развила чудното умение да чета скорострелно по диагонал, но без да пропускам същественото за всяка една от вас. На свой ред мога да кажа, че малко се обезпокоих тези дни от чести втвърдявания на корема. Доколкото разбрах, това са подготовителни контракции /при условие, че няма болка/, но се чудя доколко е нормално да ги имам толкова начесто. Иначе съм си вкъщи, почивам си и намислям изненади за утрешния ден.  newsm78 Гъделичкова, продължавай с билковите отвари та дано болката премине още преди посещението при зъболекаря. Стискам палци!
Тези дни си мисля какви щастливки сме, че носим нов живот в коремчетата си... Не позволявайте да ви налягат лоши мисли, глезете се и се радвайте на бременността си. Работата може да почака, никой няма да ни каже браво. Целувки и прегръдки от мен  Hug  bouquet

# 102
Добър ден и от мен!

Аз излязох болничен от вчера. Не че работя наистина, но това все пак са си пари.
Относно главоболието - и аз знам, че се пие парацетамол, а не аналгин.
За секса - и аз съм ограничена заради ниска плацента и предишен спонтанен аборт. Но не само сексът е начин да доставиш наслада на човека до теб, както и той на теб  Embarassed

# 103
Di, добре дошла в клуба на близнашките мами Simple Smile ставаме все повече  Hug Много се развълнувах, звучи невероятно чак сега да открият, че са две. При мен имаха съмнение още в 1-вата седмица след закъснението. Т.е. била съм в 5-та г.с.

Гъделчикова, Аяс, днес питах в Пощенска банка какво да правя с моята дебитна карта - трябва да подам някакви документи за нова, после да ми издадат, да вкарам пари и не знам какво си още. Ще го направя, но може да отнеме време.
 Гъделичкова, ако е удобно, може ли да поръчаме няколко бройки през сестра ти, пък следващата поръчка ще е през мен. Аз искам 2 броя от кремчето и мога да ти дам паричките още в понеделник Simple Smile нашият офис е до Хладилника, близо е до вашия и аз мога да дойда до теб в обедната почивка Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 13:35 от KaterinkaM

# 104
Аз да питам как докито ви разбра,че е ниска плацентата.С гинекологичен или ехографски преглед?
Относно газовете и аз имам.Даже мъжо постоянно се сме с мен,че се редувам хем през устата хем през д...то, а на мен хич не ми е смешно.  Rolling Eyes
А киселините ще ме уморят.От всичко ги получавам.Снощи даже содичка пих,хем че нетрябва.
Сигурно ще си имаме косматко.

Общи условия

Активация на акаунт