Баба Марта наближава, Септемврийска мама започва да наддава!

• 13 474
  • 309
  •   1
Отговори
# 75
ето ме отново. Два пъти за днес, направо си е за отбелязване.
Ние преди малко се прибрахме, след като оставихме малката при баба й ходихме на гости, после - на кино.
Ето обещаното писание за дечицата ни (пбликувано в бр. 1 /2009 на сп. Моето дете)

ДЕВА (23.08 - 22.09)
С дете Дева като правило родителите нямат никакви сериозни проблеми. Възпитанието в случая е удоволствие. Детето Дева рано се научава да говори и чете. Способно е за кратко време да усвои нови умения и знания. Капризи проявява най-вече по време на хранене. Но иначе рядко може да причини огорчение на мама и тати. Послушно е и няма нужда да му повтаряш какво трябва и какво не. Ако прави нещо, което не е редно – например дърпа котката за опашката, не му се карай. Спокойно му обясни защо „така не бива“. То ще разбере и случката няма да се повтори. Примерът е най-добрият начин за възпитани на детето Дева. Обръщай внимание на добрите постъпки, които могат да служат за модел на подражание. Трудно понася смяната на обстановката. Не обича да му се нарушава дневният режим и да му се местят вещите. Много по-рано от другите деца има нужда от самостоятелна стая. Децата Дева са най-старателните и добри ученици. В повечето случаи са любимци на учителите. Едва ли има друго дете, което толкова често задава въпросите: „как“, „къде“, „какво“, „защо“. И като никое друго дете се нуждае от постоянно потвърждение на любов, изразена с думи, прегръдки, целувки. Детето Дева обича малките беззащитни създания. Затова, ако си решила да го изненадаш с домашен любимец, избери котенце, папагал или хамстер.

Аз, като едно бивше дете Дева  Mr. Green, смея да твърдя, че 99% от написаното е вярно.
Утре ще ви напиша и за детето Везни, сега много ми се доспа...

# 76
  • Испания и Стара Загора
Mirinda напиши и за детето "Лъв".Моя термин е за 1.09.,но не вярвам да устискам до тогава.Алекс се роди 11 дни преди термина,та затова се готвя за лъвче. Wink

# 77
Anita29, няма защо да се ровите в писанията за детето лъв. Тъй като аз съм представител на тази зодия ще кажа, че сме невъзможни не само като деца, но и като възрастни. Ужасно инати, но пък за сметка на това сме много любвеобилни към семейството и към близките си хора и приятели. Ако някой успее да ни влезе под кожата, може да разчита на нас на 100%.
Не сме от най- толерантните, но пък постигаме целите си. Борбени, упорити... Какво друго да кажа. Мисля, че положителните качества са повече от отрицателните. Така, че ако ти се падне лъвче, трябва да се радваш:)

# 78
  • София; Дружбето
При мен се очертава везничка, а така ми се искаше да е дева Crazy Някой знае ли нещо за детето везна?

# 79
  Здравейте момичета!
 Добре дошли на всички нови мами  Hug
 Вчера не успяхме да празнуваме, трябваше да хода на зъболекар, ама поне сега съм с хубави и здрави зъби Grinning
 Ние с милото сме решили да се обичаме във всички други дни, а на 14,02 НЕ Laughing
detelini знам всички лекари в Кърджали поименно, но при никого не съм била лично.При доктор Йорданов мислех да отида на ФМ, но може да послушам съвета ти и да отида по рано.Имам добри отзиви за д-р Йорданова, но май е трудно да си вземеш час при нея.Ти на ЖК, при кой мислиш да се запишеш?
 А пък в зодиите хич ме няма, ако има някоя майка с дете везни може най-добре да опише.

# 80
  • Видин
Горска, така е Hug И аз съм ппредставителка на тази зодия.
Миринда, с сп. Моето дете не съм напълно съгласна. Мартин е дева и от описаното около 40% са вярни за него, това не е критика
Цвета, и аз си мисля че ще родя в зодията на везната, защото термина ми е 27, а Марти го родих 1 ден преди термин, но със система окситоцин. Така че все ми се струва, че може и октомврийска мама да съм Rolling Eyes

# 81
tsveta, зодиите имат някакво значение, но спред мен си зависи от характера на детето. Всичко е много индивидуално. Аз например познавам 3 различни представители на овен, които би трябвало да са много напористи, но единия е невероятен инат, другия е флегматичен до краен предел, а третия- изобщо не може да си отстоява позициите. Така, че всичко зависи от човечето и от средата. Освен това зависи каква душа ще се въплъти в детето. Това е по- показателно за характера му, отколкото зодията му.
И все пак има някои общи неща Simple Smile

# 82
  • Троян
И аз се записвам в темичката,въпреки че с тази скорост не успявам да ви следя редовно Embarassed

# 83
Здравейте и от мен!!!

Искате да знаете за Везните ли?????
Ще ви кажа.Аз съм везна и просто нашите бяха малко в шок от мен понякога.
Везните деца са страшно ученолюбиви, също като девите, рано заучават, по разумни са и може би по отстъпчиви понякога. Склонни са на компромиси, но когато решат че са прави за нещо са големи инати. Ако се сърдят за нещо се сърдят на целия свят и по-добре да не си около тях. Бързо усвояват всичко, което им се каже, покаже. Но много зависи и от средата в която израстнат. Повечето везни са страшно чувствителни , и лесно могат да ги наранят.
Могат да бъдат прекрасни приятели, но и добри врагове. По-добре е да си откъм приятелите им.
Винаги отстояват своето. и в повечето случаи са страшно красиви!!! (това беше минутка за реклама  Mr. Green)

Това мога да ви кажа, но всичко е и лично индивидуално. Според средата си  и възпитанието ще развие различни качества. Аз съм една от щастливките, която успя да вземе абсолютно всичко възможно. И инат и компромиси и всичко което изредих. Затова казвам че наще се бяха хванали за главата с мене докато бях тийнейджърка.

Чао и лек ден на всички!!!
 Hug Hug Hug

# 84
Привет!!!

Ето нешто интересно-относно зодиите!

http://www.bg-mamma.com/site/content/category/9/16/58/

# 85
Здравейте и от мен:)
Имате ли идея дали трябва да си запиша предварително час за ФМ в майчин дом? Трябва да си я правя по-другата седмица, а и дали могат там на място да ми направят ултразвук? Иначе относно килограмите - тази седмица ще трябва да се поогранича, че до сватбата остават точно 7 дни , а не съм много убедена как ще си вляза в роклята Thinking Важното да е забавно  Grinning

# 86
discover, ами по принцип знам, че трябва да се запише човек поне 2 седмици по- рано за ФМ. Но всичко зависи от натоварването. И все пак, винаги могат да се намерят вратички и да те включат в списъка.
Ти искаш да си правиш ФМ точно в майчин дом ли??? Аз лично съм чувала много добри отзиви за д-р Димитрова от МЦ Фемина, близо до Сточна Гара. Доколкото знам имат една от най- добрите апаратури, а и д-р Димитрова е много добра специалистка по ФМ и не претупва хората. Почти всички мои приятелки и познати се изредиха при нея и останаха много доволни.
Абе където и да отидеш си кажи предварително ако искаш снимков материал:)

# 87
Ух, объркала съм се, исках да кажа БХС в майчин дом...ама с тия изследвания направо вече почнах глупости да говоря... Та за БХС дали трябва час  Rolling Eyes  Иначе за ФМ съм при Марков, но чак на 27 април.

# 88
Привет!!!

Ето нещо интересно - относно зодиите!

http://www.bg-mamma.com/site/content/category/9/16/58/

Прочетох за  везните. Аз съм пълна противоположност на това дето го пише.  Grinning Joy Joy Joy
Сигурно защото съм родена на 26.09 а не през октомври както съм била планувана.  Joy Joy Joy
Наистина колебаела съм се ама чак пък да съм била объркана..... аз нямам и трапчинка на брадата даже. Абе с една дума това не съм аз...  hahaha hahaha hahaha

Няма значение. Абе вие по скоро ще сте деви всичките отколкото везни. АЗ даже може и лъв да родя, което е много по - вероятно. И какво ще правя с две лъвчета вкъщи не знам. Аз с един не мога да се оправя пък камо ли с двама. Да пази господ.

Чао за сега от мен!!!
 Hug Hug Hug

# 89
  • Габрово
И при мен има вероятност да е лъвче, защото и двата пъти досега все  10 дена преди термин съм раждала и в такъв случай ще си имам и аз и мъж и дете лъв в къщи, което не е желателно заради собственото ми психическо равновесие  Mr. Green

А днес ми е такова скапано, все едно валяк ме е газил и даже и тези няколко реда едва написах от мързел  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт