Какво е новото при мен 12

• 47 439
  • 853
  •   1
Отговори
# 810
То детето само си казва, не се притеснявай, аз като забравих няколко пъти да го храня, той сам започна да си казва като е гладен. И сега така продължаваме. Редовно забравям обяда като се залисаме.

# 811
  • на път
Аз съм щастлива - Мая започна да си казва за пиш (3 дни се опитвах да я слагам на гърне през 1 час и като забравям и се подмори реве, аз не се карам а я успокоявам, но на нея и е неприятно).

Марти откакто Мая е у дома се самообслужва като е гладен. Отваря хладилника и си избира ....

А аз съм с дископатия от вчера (от 3 дни дежурства на спарката в детската стая - Марти си спи в леглото само така) - не мога да седна, легна, клекна .... а ми предстои тежка, планирана през септември, петдневна командировка с много ходене и правостоене и дълго седене в самолет ... трябва да си купя някаква дрога сигурно за да оцелея, защото с редовите илачи нищо не става  Sad

# 812
  • София
браво, как го постигнахте? моята вече казва, че ще пишка в гърнето като стане на 5 Shocked

# 813
  • на път
браво, как го постигнахте? моята вече казва, че ще пишка в гърнето като стане на 5 Shocked

Фоксче, едни деца говорят други си казват за пиш. Не е редно пък всички екстри да ви огреят някак си ....  Wink
Четох някъде, че децата се развивали ту на мозък, ту физически - не можело едовременно.
Мая говори по-ясно едва от 1 месец, а е на 2 години и половина почти.

# 814
Четох някъде, че децата се развивали ту на мозък, ту физически - не можело едовременно.
Мая говори по-ясно едва от 1 месец, а е на 2 години и половина почти.

Aха. Екстра.
Валя ще навърши три след десет дни. Проговори рязко с цели изречения. Хитра като лисица, бясна за десет, а сега и тон ми държи!  Laughing
Значи отлагаме гърнето нейде към първи клас.  Shocked Sunglasses

# 815
  • на път
............. Проговори рязко с цели изречения. Хитра като лисица, бясна за десет, а сега и тон ми държи!  Laughing
Значи отлагаме гърнето нейде към първи клас.  Shocked Sunglasses

Браво на момичето!!! Ние постоянно всички говорим с малкото за да му развиваме рeчта и няма много декиш .... Хубавото е, че откакто взехме да се разбираме стана по-управляема и сговорна, че се бяхме подлудили от енергията и. Само като спи сме ОК - 11 часа нощем и 3 следобяд. През другото време е подпалила моторетката.

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 21:12 от Д_Ива

# 816
Късметлия си и това е.
Значи цели 14 часа мълчи и не мърда? Ехааа.  Laughing
Това малкото би кака си по всички параграфи. Че и по-злояда и по-неспяща. И тормози Иринката, която ми стига вече малко под шията на височина...  Shocked
Ако върви така, в 4-5 клас ще ме носи под мишница.  Wink

# 817
  • София
Късметлия си и това е.
Значи цели 14 часа мълчи и не мърда? Ехааа.  Laughing
14 часа тишина... мечтииииииии и океанът да е от бира. Д-ива, не бързай, малкото откакто проговори що годе разбираемо и почна да прави изречения, в къщи е ужас - колкото баткото е кротък и добър, толкова ситното ми пили по нервите, мечтая си да стане на 3 и да мине тоя бебешки пубертет, че не я понасям вече #2gunfire

# 818
  • на път
 newsm78 що е толкоз трудно с вторите? Големите май много им се умиляват и ги глезят. Тя ако не беше тиха поне като спи сигурно щях да изкукам тотално. Много е миличка, много е гушкава, ама е взела лидерската позиция и не я сдава (и на баща си даже).

Аз съм се превърнала от общитеален човек в домошар - не се оплаквам (никъде не ми се излиза), приятно ми е ... но оглупявам прогресивно. Трябва да си направя накаква програма ....

# 819
  • София
Ива, мисля си, че е толкова трудно, защото освен своите магърии, изучават и магъриите на големите и ги доразвиват... ужас някакъв е направо, ама е хубаво де, ама с нетърпение чакам утре да ида на работа, че да си почина

# 820
БЛазе ви, поне едното ви е кротко.

Ние пък вече говорим за онази леличка. От тази вечер. Още не е станало страшно.

# 821
Фоксче, да ти казвам ли, че като стане на 3 идва кризата на тригодишните, после на петгодишните, на седемгодишните, същинския пубертет .... и така до безкрай  Laughing
В един момент ти става все едно.

# 822
Днес (в неделя, да не става объркване, аз имам още некви минути до понеделнника) стават две години от както се срещнахме с щерката. Цял ден ме връхлитат спомени и ми е едно такова сълзливо …
Снощи й казах какъв ден предстои, не че коментира, а и не очаквам, ама съм сигурна, че го складира като инфо някъде.
През деня си спретнахме весела съвместна програма, голям екшън, никакво спане, ядене колкото и когато иска (и детето се счупи да яде няколко пъти, по правилото на контрата, че и комплименти ми прави за готвенето!), чудно ни беше! Колко много ми е пораснало детето, а как като миг мина това време до тук …

Говори чудесно за възрастта си, имам чувството, че разбира повече от колкото й се полага, общителна и любезна е и магнит за околните по тая причина. Много е умна, чувствителна и добра душа. На мама златото! Бебешкия пубертет май го поизбутахме, поне вече не ми се струва толкова тежко, може да се общува, да се обяснява, да се правят избори … въобще, води се, ако й уважаваш характера, разбира се.
Но пък за компенсация с памперса ще видя зор … Доколкото разбирам, причината е основно в това, че абсолютно осъзнава, че така й е по-удобно, познава и двата процеса, почти владее втория и избира – искам с памперс, не с гащи - не се губи време да висиш на тоалетната, не се разсейваш с глупости да мислиш пикае ли ти се или не, когато си зает с по-важни и интересни неща … направо ми иде да й уважа доводите … то кво ли ми и остава, де … пробвам се да я работя, като я обиждам на бебе, на което ми отговаря „не съм бебе, кака съм” и точка, хич не ми се връзва ...
Както и да е, летя от щастие! Толкова много споделена любов! Това чувство не може да се сравни с нищо! Най-великото е!

# 823
marrymaroon,  Hug  bouquet Hug  bouquet
и за щерка ти  smile3525 задето те действа с памперса Laughing

ПП. ами направи така, че да не и е толкова удобно - почни да забравяш да го сменяш толкова често например... Освен това, на някои детски площадки не пускат с памперси, даааа......

# 824
marrymaroon, помня го този ден. Щяхме да ходим някъде в общината, пък не успяхме и двете, пък то един сняг валеше май. Мдаааа, като ми каза помня. Много беше хубаво. Хайде честито  Hug

Общи условия

Активация на акаунт