Отговори
# 90
  • София - Младост 1А
Привет момичета,
днес Пешко за първи път е на градина и с такъв кеф отиде, че направо ми се ревеше. Сигурно му липсват играта с децата, танците, английския. Ще видим този път колко време ще изкара.

Dilyana съжалявам за това което ви се е случило. Не се отчайвай. Винаги има нещо ново и по хубаво напред. Аз поне така живея. Оставям лошото зад себе си, гледам да не мисля за отминалите проблеми, да игнорирам неприятните преживявания и да вярвам в доброто начало. Не си слагай на сърце лошите думи и лъжите. Няма смисъл да тровиш душата си. Има толкова важни и красиви неща, заради които си струва да продължаваме. Желая ти много успех!

Не знам защо, но живея с мисълта, че имаш близък  човек от лекарското съсловие...

Облаче как ме излови бе... майка ми е здравен работник 34 години. Но за другото си в грешка. Напротив. Предвид преживяванията ни през последния месец не съм с добро впечатление от лекарското съсловие. Даже напротив. Но да ти кажа не съм хепи и от алтернативите. От началото на годината ни консултира една хомеопатка. Препоръчана ми е от близка роднина на мъж ми. Много била добра. Чувахме се всеки ден, давах всичко което ми каза, никакви лекарства... и накрая. Просто ми каза, че положението е лошо и да си ходим на доктор и да си почваме Вентолина. Кофтито е че изпуснахме Пепи да се влоши много. Но не съм "затворена" към този тип лечение. Напротив. Мисля си че може би тя не е била неговия лекар и тези препарати не са били точно за него. Имам доста познати, които се занимават с хомеопатия и ще търся друг лекар, защото и на мен не ми харесва алтернативата да си тъпча детето с лекарства. За момента ще продължим лечението, защото поне правим нещо. А и до колкото знам терапията със Сингулер не изключва терапия и с хомеопатия. Напротив, даже трява да се комбинира. Така че действам в тази посока.

Мишленце ние също пием Ксизал. Още малко остава да завършим тримесечния курс. После ще правя на Пепи тестове, като го свърши.
А Флексотид на инхалаторче изписаха ли ви? На нас ни го дадоха за всеки случай, но казаха че не е необходимо да го взима, освен ако не получи пристъп на задух.
А пак по въпроса за хомеопатията... нямам против да ми дадеш координати. Но вече си мисля, че всичко е индивидуално. Има хора които се повлияват и хора на които е по трудно да им се помогне по този начин. Аз за доста лекари съм разпитвала. Едни са доволни, други не... на едни са помогнали, на други не.
А по въпроса за разболяването на мен лекарката ми каза, че Сингулера би трябвало да предотвратява точно спазмите и пристъпите. Не че няма да се разболява, но няма да има такива поражения върху дробовете.
А вие купихте ли си инхалатор? Аз сега дори когато не е болен, като го чуя да кашля и веднага му правя инхалация с физиологичен разтвор. Много му помага.

Аз запазих места за майските празници в Сандански и живот и здраве ще се понесем отново. Мисля че на Пепи страшно добре му се отразиха въздуха и разходките в прочутия парк.

Толкоз за сега. Тази седмица съм доста натоварена и не знам ще мога ли да пиша често, но ви проверявам всеки ден как сте.

# 91
Здравейте, момичета!
Накрая намерих време да седна да драсна някой ред, пусто все нямам дупка ooooh!
Ние сме .... сега се чудя дали да кажа "добре", щото като го кажа и все някой от двамата мишоци се разболява, затова ние сме нормално за сега Flutter Не знам дали споделих, че бебо се разболя след като ни изписаха, каката му метна едно вирусче с кашлица и сополи та вече е закърмен от малък с лекарства всякакви #Cussing out, ама нямаше начин, кашляше като дърт тютюнджия Rolling Eyes Рая днес е на градина за първи ден и спа там, направо чакам с нетърпение да се приберат с баща й, че цял ден ми е свито сърцето, сутринта така рева, че ако бях останала още една минута щях да си я прибера обратно Sad Явно обаче ще трябва да се преборя със себе си, защото това откъсване от нейната среда не й влияе добре, вече виждам, че тя се разбира повече с възрастни, отколкото с връстниците си, което не знам как да приемам- за добор или не чак толкова newsm78 Иначе откакто се роди бебето нейната програма е запълнена с куртурно-масови мероприятия, така че в никакъв случай не е скучала през времето, в което си е била у дома Wink Само се моля да е здрава, че тази зима направо ми разказа играта с нейните болести.
Джулка, много успехи пожелавам в новото начинание, вярвам, че всичко ще е наред, вие сте супер позитивни хора, така че се надявам нещата да се случват без проблеми при вас newsm10
Дринка, Мишленце, няма значение начина, по който се опитвате да помогнете на дребосъците, важното е, че правите най-доброто възможно за тях на този етап и дано го израстат това, чувала съм, че ако не е наследствено с възрастта отшумява, надявас се при вас това да се случи Praynig
Мириндичке, снимките са страхотни, а Нена е вече голям бонбон, абе тя винаги ми е била любимка с това лъчезарно личице Heart Eyes
Диляна, гледай напред и бъди спокойна, сега от това имаш най-много нужда заради малкото същество в теб Simple Smile
Толкоз за сега от нас, надявам скоро пак да имам възможност да пиша, само хубави неща ви пожелавам да ви се случват  bouquet

# 92
Ади, точно днес гледах и аз хотели за Сандански за майските празници Laughing, вие на кой се спряхте. Аз не съм сигурна дали ние ще ходим, нещо майка ми изяви желание да я заведат, но ще видим.
На брат ми приятелката пък е начална учителка и изяви желание да я води другия месец на зелено училище в с.Баня. Щели да имат програма, да ги учат да правят грънци, народни танци и разни такива неща, може би ще й е интересно, но като я знам какъв е дзвер, как ли ще се справят  Joy

За лекарствата - само Ксизал и Сингулер ни изписаха, без Флексотид. Надявам се сега като ги пием да не се стигне до пристъпи.

Възхищавам се на всички, които сте с две, че и три дечица, аз понякога имам чувството, че с едно не мога да се справя. Оффф май като се разболее ме обхваща много силна депресия, вчера вечерта бях изпаднала в ужас, а реално засега имаме само едни сополи. То не стига, че се притеснявам, че е болна, ами и кой ще я гледа, кой ще е по-безболезнено да не отиде на работа, правим разни схеми...абе кошмар, добре че баба ми ще дойде утре.
Лека вечер на всички  Hug

# 93
  • София - Младост 1А
Мишленце резервирах си места в http://www.hoteltimeout.com/
Не е в центъра, но ние сме с кола и това не ме притеснява. По ми е важно че е близо до парка. Освен това има басейн и дори и да е лошо времето има какво да се прави. Бяхме се спряли на друг хотел, в който ще е детенцето на наши приятели, но за съжаление не се организирахме навреме и не останаха свободни места.
Има доста прилични хотели, които не са скъпи. Иначе аз съм фен на парк-хотел Пирин, но е много скъпо. Ние ходехме там да пием кафе, а децата играеха в детския кът, който е страхотен.... и безплатен.

# 94
Еми, не се притеснявай много от болестите на каката. Обръщай и повечко внимание, на това как се чувства, и всичко ще е ок. Има доста промени около нея, нормално е да преживява конфликти, които да прерастват в нещо малко по-голямо, демек поредното боледуване Simple Smile Съответно не е задълчително и малкото мишле да прихване. А хубавото е, че и този период ще отмине.
Мишленце, от мен непоискан съвет - възползвайте се от зеления лагер! Разказвала съм, но пак да кажа - Катето ходи за първи път на лагер на 3г и малко, единствените хора, които познаваше, бяха учителка от детската градина и едно дете от групата. Като се върна, беше пораснала - много по-самостоятелна, щастлива, изпълнена с емоции... Момент от живота и, който не бих пропуснала. А ако познавате добре учителката, ще ви е още по-лесно. Поговорете доста, да има време да свикне с мисълта и да го пожелае. Аз лично започнах с разкази как съм ходила на лагер  и колко било хубаво... и това - доста преди убеждаването, за да прояви и тя желание. И до последно бях готова за ситуацията, в която тя се отказва, дори и в последния момент. Нямаше да я насилвам. Но така и не се наложи да се притеснявам...
За това лято се колебаая къде да я пратя, може би и на двете места - едното е лагера от детската градина (заедно с любимата учителка и кака), а другото - конния лагер в ранчо "Конникът". Уф... покрай това ми ти писание се сетих да проверя сайта - приемат деца над 5г. Значи догодина, заедно с кака и ще я вземат Simple Smile Обаче ви пускам сайта да четете и да се навивате за след година-две. Хем на софианки им е до дупето Simple Smile Ако не съм разказвала досега, да знаете - прекрасно е! Имаше миналата година и съвсем малки бръмбазъци  Heart Eyes да ги видите какви сладури бяха наред с каките и батковците...

Сууупер!!! Богито ще дойде на срещата, само трябва да уточним дата... Варна?

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 08:42 от Сребърен облак

# 95
Хаха като някоя парола прозвуча Варна ...?, за среща и аз съм съгласна без претенции за час и ден, през седмицата ми е по-удобно, няма значение от деня и часа, както и от мястото. А имам, всъщност няма да преживея някоя механа със жива музика, каприз проявявам към някоя по-тихо и скромно местенце, където да си чуем приказката и да се видим, че не сме от лятото....

Да напиша малък отчет и аз. При мен всичко е окей, изобщо не чувствам, че съм бременна, с изключение на две седмици, в които бях наистина доста зле, но за щастие мина набързо. Подготвяме дребния за събитието и сега редовния му въпрос е "Защо имаш бебе в корема" и категоричното му мнение по въпроса, че иска братче, което всъщност е и моето желание. Покрай вирусите нещо се по разболях и аз, за нещастие се спасявам само с витамин Ц и осцилококцинум, от които няма кой знае какъв ефект, но съм оптимист, че като не днес или утре ще се оправя все някой ден.

Дринка и Мишленце, съжалявам за астматичните диагнози на хлапетата, но се надявам, че с правилната профилактика, ще успеете да се преборите и децата ще го израстнат до година. Но наистина смяна на климата е най-важното нещо. При Коко доста добре повлиява смяната на климата, обикновено пролет ходим някъде за 7-10 дена, както и лятото задължително сме на планина. Кофти, че това лято ще пропуснем планината, но........
Между другото водих го на Стрелча (близо до Панагюрище) и му се отрази много добре. Ние ходихме в една доста стара база, но беше поне чисто. Няма кой знае какви развлечения, освен минерални басейни, но въздуха беше вълшебен, с месеци после не се беше разболявал.

А пък ако по време на приема на Сингулер се разболяват пак, не правете драми, трябва доста да се натрупа в организма. При нас по-голям ефект имаше редовния прием на зиртек, особено при по-влажно време. 

Варна- няколко предложения, Годзила, West (близо до бившото Барби), естествено Приятели, ами вие сте с другите предложения.....

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 10:57 от Nadina

# 96
Здравейте, момичета!
Почти не ми остава време да пиша, вечер пък не мога да се доредя от поредното филмче...
То не че има нещо ново покрай нас, де...
Ходим си на работа, здрави сме (да чукна на дърво), сега се подготвяме за пролетно тържество на 24.03, имаме стихче, специална рокля от ДГ (която не знам дали ще й стане, уж по-големичка взехме, но пък няма никаква еластичност). После мисля да я пратя с майка ми пролетната ваканция на село, хем за нея Балкан, хем за вас малко почивка.
Не помня дали ви се похвалих, но ще ходим на екскурзия до езерото Керкини в Гърция. За един ден, включено е и разходка по езерото. Това ни е подарък от майка ми - на мен за осми март, на Илия - за РД, коъто беше в края на февруали. Още не сме си избрали дата, хем искам да е по-скоро, че да не мъкна по-голям корем по рейсовете, хем нещо ни се запълни програмата (екскурзията е съботна)... Ще видим. Със сигурност ще разберете по снимките.  Mr. Green
Бяхме сега на село, аз си взех петък и събота отпуска, свекърва ми имаше РД. В събота си направихме супер разходка в Сандански, времето беше супер, само дето имаше много вятър.. но се ядваше.

# 97
А ако познавате добре учителката, ще ви е още по-лесно.
Учителката е на брат ми гаджето, много добре се познават, даже лятото тя често я гледа. Няма да познава децата, защото те са нейни ученици, но тя много обича по-големи каки да се занимават с нея  Laughing

Ади, харесва ми хотелчето, даже днес звънях и има места, може да отидем, довечера ще го обсъдим с Веско.

# 98
Здравейте,мили момичета!
Аз както винаги пак изчезнах.Простете,но съм в ужасна депресия!Сякаш целият ми свят се срина,брат ми се раздели с жената,която толкова обичам.След 20 години...Имам нужда да плача,да викам...но...
Не съм ви чела,а така имам нужда да се облегна на нечие рамо.Зная,че животът продължава и аз не мога да го променя,но е толкова тежко! Cry

# 99
  • Варна, България
Здравейте, момичета!
И аз да попиша малко, че цяла вечност не съм писала.
Още веднъж хиляди благодарности за пожеланията за рождения ми ден.  Hug Особено ме трогна Дринка със стихотворението.  Heart Eyes
Започвам отзад напред, каквото се сетя, после ще пиша за нас.

Бини, много тъжно звучиш, миличка... В този случай съвет не може да се дава, никой от нищо не е застрахован и всеки се чувства в семейството по определен начин. Трудно е.

Дринка, лошо това с диагнозата. Дано вече като сте установили какво е, да продължавате по-леко напред. Избора за Сандански е много добър, както и по-честото качване на Витоша и околните възвишения.

Еми, аз ще подкрепя казаното от Облачето, както винаги много на място  Hug

Джулка, супер сладурска книжарница. Да ви върви по вода, пари и т.н.

Дилянка, честито бременеене и по-малко притеснения, много е важно пренаталното възпитание (много модерно напоследък). Колкото до бизнеса, щом сте успели веднъж, пак ще стане, въпреки многото нерви и неприятности.

Хубава е идеята за зелено училище, ама при нас няма  Sad

За срещата във Варна - както винаги съм "за" с някои изключения. (като дни)

За нас - ходихме на почивка в с. Орешак, Троянско от 18 до 22 февруари. Бяхме в чудна нова къща за гости "При братята" и беше прекрасна зимна приказка. като пристигнахме следобед започна да вали и за 1 ден натрупа сняг. Бяхме толкова радостни. Децата бяха като пощурели.

Иначе обичайните неща - работа, вкъщи, събирания, веселби.
Сами е с трета сливица, то се знае отдавна, ама днес Страхо го води на спец УНГ и определено е за операция. Изчетох де що има из форумите и ще търся и алтернативен вариант, но незнам дали ще успеем да се разминем, и ако успеем дали няма да стане по-лошо, тъй като някои лекари казват, че неоперираната сливица впоследствие води до различна предразположеност към алергии. самата аз съм с  операция от 3 като малка и другите 2 на дърти години - преди да забременея.

Утре ще е първото тържество в градината. Досега е имало, но без присъствието на родителите. Не знам дали аз прекалено много се натягам, или и при вас е така, но имам чувството, че в градината малко ги оставят на самотек. Всеки ден правят нещо, но общо взето госпожите им ги правят нещата. От толкова ходене почти 9 месеца е научил няколко стихотворения и песнички. Най-редовно като го вземам гледат филмчета. То вярно, че са 39 деца и сигурно е извън сили да ги овладееш, но все пак...
За сравнение на една приятелка детето, което ходи на полудневна занималня и са 10-12 деца толкова много неща е научил и самите учителки имат мерак да ги учат и забавляват - песни, карнавали и т.н.

Отвори ми се пак ходене на планина - ще ставам кръстница на една чаровна девойка на 3 г. - детето на кумците ни. Харесали са си старата църква в Трявна и на 27 март отиваме за 3 дни.  Sunglasses
Ще ставаме пак кръстници на сватба (3-та поред) през ноември и скоро вече няма да мога да събирам кумци и кръщелници вкъщи, а трябва на някоя поляна.

Мъча се да диетствам, засега с половинчати успехи, т.е. йо йо ефекта - няколко дни глад, после пак обезумявам  и ям, и пак така, и пак така. Ината и волята ми ги няма никакви   Sad Ходих на фет бърнинг йога и ходих като наакана 3-4 дни, нямаше местенце, където да не ме боли. Днес, ако не ми дойде друго наум, ще ходя на Пилатес. гъз път да види  Embarassed

Аз съм ок за среща другата седмица от понеделник до сряда след 17.30 ч. , така че ако решите в някой от тези дни, ще е супер.

Целувки на малки и големи
Гуш

# 100
Biny всеки преминава през трудни изпитания в живота си. Не трябва да се оставяш на дъното за дълго време, въпреки че и пристоят там понякога е полезен. Там преосмисляш много неща от живота си и преподреждаш преоритетите си. Но важното е да успееш да изплуваш и да продължиш напред с чисто сърце и усмивка. Винаги има светлина, просто понякога човек е уморен и си затваря очите. После пак проглежда и не вижда всичко само в сиви краски. Живота е една постоянна битка, в която ние трябва да сме победители, а не сломени и победени. Прегръщам те и дано скоро пъстри цветове пак да нашарят живота ти  Hug

Мишленце и вие ли с астма.  Sad Дано бързо да израстите всички болежки  Peace

emym дано Рая бързо да свикне с градината и най-вече да е здравичка и да не разболява и
малкото топче  Hug Снимки нямате ли, да ви се порадвам  Grinning

Боги аз след малко съм на второ тържество /по английски/ на дребната. Първото беше лек кошмар - едно детенце се разрева, след него още няколко. После едното седнало на столчето на другото, и стана спор, пак ревнаха... Като видяха майките си - едното иска да си я гушне, след него тръгват още няколко  ooooh! Но се посмяхме от сърце  Joy Учителките им са невероятни жени и наистина с много старание и любов ги обгрижват. За разлика от тези на каката - които са... бррр - за да бъда цензурна ще кажа - лош късмет изкарахме с тях.

Mirinda предстоящото ви пътешествие звучи много интересно. Пожелавам ви много положителни емоции и после ще те чакаме да разкажеш всичко в подробности  Laughing

Варна   Mr. Green
Тази седмица ми е "леко" позапълнена /петък - женски купон, в събота - ще посрещам гости, в неделя - племенник рожденник/, та затова,
предлагам другата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се видим:
Как ви звучи: СРЯДА - 25.03 след 19 часа  примерно - женско събиране в някой бар или пицария   cheers
И въобще - аз през цялата седмица съм на стен бай за вас приятелки.
Вечер до 18 съм на работа, но след това - съм ваша, затова предлагам и по-късен час.  Grinning Hug

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 20:05 от klamerche

# 101
Здравейте и от мен:)

Не пиша често , но думите на Кламерче ме провокираха
всеки преминава през трудни изпитания в живота си. Не трябва да се оставяш на дъното за дълго време, въпреки че и пристоят там понякога е полезен. Там преосмисляш много неща от живота си и преподреждаш преоритетите си. Но важното е да успееш да изплуваш и да продължиш напред с чисто сърце и усмивка. Винаги има светлина, просто понякога човек е уморен и си затваря очите. После пак проглежда и не вижда всичко само в сиви краски. Живота е една постоянна битка, в която ние трябва да сме победители, а не сломени и победени.

Точно миналата седмица бях на дъното и тогава наистина преосмислих доста неща и взех важни решения......сега с бавно изплувам нагоре и продължавам напред.

Лека вечер

# 102
  • София
Бини, горе-главата! Това, че брат ти и съпругата му са се разделили, за теб живота не свършва! Имаш съпруг до теб, две прекрасни деца! Такава неща се случват, аз лично не мога да разбера, защо така тежко го преживяваш! Сигурно сте си много близки, но гледай себе си, не се давай на такива депресий! Те ще управят проблемите помежду си, ще изберат най-добрия вариант за тях. Незнам дано не съм те засегнала! Аз скоро минах по този път! Трудностите, могат да ни направат само по-силни. Брат ти, както и съпругата му, щом са взели това решение, сигурно е имало за какво, а ти недей да се измъчваш за проблемите на другите! Гледай себе си и пази нервите си! Има толкова по-страшни неща от това!
Дано скоро излезнеш от дупката! Горе-главата, всяко зло за добро!

# 103
  • София - Младост 1А
Лелеее колко сте писали... направо не мога да повярвам.

Мишленце ние за малко да се разминем с ходенето на Сандански. Нещо сме го закъсали с финансите, но родата се мобилизира и в името на здравето на Пешко ни спонсорира да отидем. Та за сега отиваме. Ако не ни мине котка път.

Бини мила не знам какво да ти кажа. Живота е скапан... и прекрасен. Просто трябва да намериш ценното за теб и да го съхраниш. Да правиш това което е важно и добро и да гледаш с надежда напред.
През миналата година получих много уроци... които не ми се искаше да научавам по този начин. Много близки, приятели и колеги ме разочароваха по начин, който не съм очаквала. Но в крайна сметка хората сами решават как да живеят живота си. Не можеш насила да накараш някой да те харесва или да ти е приятел или да ти е любим. Когато нещата не са в сърцето ти, смисъл от лицемерно съществуване няма. И дори днес... в ден, в който ми е много тежко си мисля... дано всички да са здрави, нека избират своя път, какъвто и да е той. И аз така се опитвам. Концентрирала съм се върху собственото ми семейство, върху близките ми които обичам и за които съм готова на всичко. И аз си преосмислих приоритетите... и сега се радвам на хубавите моменти и се мобилизирам в трудностите. Понякога изпушвам, но нали сме хора... седя си и си се наревавам едно хубаво, за да ми олекне. После изтупвам прахта от коленете... и пак смело напред.
Съжалявам за лирическото отклонение, но днес наистина не ми е ден. Излезнаха резултатите на сестра ми и отново не са добри. Много ми е тежко.

Ани душа абсолютно подкрепям това което казваш. Въпреки, че аз ти надувах главата да опитате да оправите нещата между вас. Но скоро... мисля че Пипи ми го беше казала... по добре ужасен край, отколкото ужас без край...
И е права. На сила хубуст не става. Опитваш, опитваш... и накрая айде - всеки по живо по здраво.

Хубав ден момичета!

# 104
  • Варна, България
Наистина няма по-важно от това хората, които обичаш, да са здрави! Всичко останало се преживява...

ДринкаHug Praynig

За срещата:
аз за следващата седмица съм свободна само в понеделник. На 25 март съм именичка и най-вероятно ще имам гости.
А пък вторник и четвъртък ходя да спортувам. Вчера все пак се замъкнах на Пилатес, в общи линии ми хареса и засега мисля да го посещавам. Днес едва вървя от мускулна треска.

Целувки

Общи условия

Активация на акаунт