2880 лв. накуп за майки студентки

• 48 647
  • 582
  •   1
Отговори
# 435
И тук да се похваля тия дни ще ми преяведат парите  newsm44 newsm44 newsm44

# 436
  • София
Да, завърших 4-ти курс 2008-ма година, остават ми обаче два изпита (вече един Grinning) и после дипломна септември. В уверението написахме, че съм в ликвидационна сесия и предстои да се дипломирам септември 2009 г.

Мисля, че ще получа всичките пари, защото Йоан е роден тази година.

# 437
Ами аз завърших магистратура семестриално и през октомври ми е държавния изпит. В учебен отдел ми казаха, че се водя редовно до първа дата за държавен изпит. Парите не  ги преведоха всички тъй като Максим е роден миналата година през октомври. Още не съм видяла заповедта, че свекървата я взела да ми я донесе, ама мисля че вадят месеците ако детето е родено през 2008г. тъй като закона влиза в сила от 01.01.09г. ( Незнам дали ме разбрахте).  Повече подробности ще дам като видя заповедта. Успех на всички!  Hug

# 438
  • Варна
Здравейте момичета, изчетох цялата тема, защото и аз съм редовна студентка и ме касае, но въпроса ми е друг...... тъй като досега не съм осигурявана, ако започна да се осигурявам сега ( бебока трябва да се роди януари) след като вече съм се осигурявала 1 година- юни 2010, след това ще получавам ли майчинство 90% докато бебо навърши годинка?
Много сложно стана, дано сте ме разбрали и ми помогнете.
Осигуроряването трябва да е  1 г, , но преди да се е родило детето, ако ме разбираш. Единствено сега, можеш да питаш някуде за заплащане на осигуровки със задна дата.

# 439
Здравейте момичета, изчетох цялата тема, защото и аз съм редовна студентка и ме касае, но въпроса ми е друг...... тъй като досега не съм осигурявана, ако започна да се осигурявам сега ( бебока трябва да се роди януари) след като вече съм се осигурявала 1 година- юни 2010, след това ще получавам ли майчинство 90% докато бебо навърши годинка?
Осигуроряването трябва да е  1 г, , но преди да се е родило детето, ако ме разбираш. Единствено сега, можеш да питаш някуде за заплащане на осигуровки със задна дата.
Благодаря ти, мила  bouquet

# 440
  • София
Здравейте,
Преди малко разговарях със социалните в Дружба, София, дали отговарям на изискванията на новия закон, тъй като аз съм студентка магистратура, но съм абсолвент, а не редовен студент.
За тези, който са редовно студентки, но са семестриално завършили и им предстои дипломно проектиране, а след това и защита ми казаха, че мога да подам молба, но не са юристи да тълкуват, дали ще ме одобрят или не...Но казаха, че идеята е - да се подаде, пък ще се разбере дали важи и за нас....
Някой като мен с подобен опит, пробвал ли е и какво се е получило накрая?  Praynig

Така де, аз съм все още 8-ми месец бременност, но не пречи да се поинтересувам преди това как стоят нещата Simple Smile

И последната ми молба, може ли линк към тази молба-декларация, рових се, но не можах да я намеря....

Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 11:41 от teodopa

# 441
Не съм сигурна че трябва да е 1 година преди да се е родило детето. Някъде четох че не е задължително стажа от 1 година да бъде непрекъснат. ще поровя в чичко Гугъл и ще пратя линк при първа възможност

# 442
Не съм сигурна че трябва да е 1 година преди да се е родило детето. Някъде четох че не е задължително стажа от 1 година да бъде непрекъснат. ще поровя в чичко Гугъл и ще пратя линк при първа възможност

Да може стажът да е прекъснат, но трябва към момента на излизане в болничен 45дн. преди раждането да работи. Дори може 1 год. да се направи и след като се е родило детето, просто след като направиш 1 г. започват от тази дата да изплащат майчинството и съответно 90% от РЗ докато детето стане на 1г. и 240лв. от 1 до 2г.

# 443
  • Варна
Аз си всех вече държавният изпит, но когато се роди детето бях редовна студентка. Дали ще могат да ми дадат уверение със задна дата или съм изтървала влака  Cry

# 444
Здравейте,
Преди малко разговарях със социалните в Дружба, София, дали отговарям на изискванията на новия закон, тъй като аз съм студентка магистратура, но съм абсолвент, а....
аз също като теб съм семестриално завършила,даже ми мина държавния ,но не се явих и пак ме удобриха за помоща,на уверението ми никъде не пише кога трябва да завърша (нали зависи от мен  Peace),така че смело подавай,в някой унита се водиш редовна студентка до първата ппоправка на държавния,успех  Hug

# 445
Здравейте,
Преди малко разговарях със социалните в Дружба, София, дали отговарям на изискванията на новия закон, тъй като аз съм студентка магистратура, но съм абсолвент, а не редовен студент.....

Полага ти се помощта.

# 446
Аз си всех вече държавният изпит, но когато се роди детето бях редовна студентка. Дали ще могат да ми дадат уверение със задна дата или съм изтървала влака  Cry

Уверение със задна дата едва ли ще вземеш, защото се водят под номер, а и социалните искат уверение издадено в месеца на подаване на молбата. Пробвай с уверение с актуална дата, в което да пише, че към датата на раждане на детето си била редовна студентка.

# 447

Уверение със задна дата едва ли ще вземеш, защото се водят под номер, а и социалните искат уверение издадено в месеца на подаване на молбата. Пробвай с уверение с актуална дата, в което да пише, че към датата на раждане на детето си била редовна студентка.
В моето уни уверенията не са под номер,май съм изкарала късмет  Laughing

# 448
  • София
Полага ти се помощта.

аз също като теб съм семестриално завършила,даже ми мина държавния ,но не се явих и пак ме удобриха за помоща,на уверението ми никъде не пише кога трябва да завърша (нали зависи от мен  Peace),така че смело подавай,в някой унита се водиш редовна студентка до първата ппоправка на държавния,успех  Hug

Ехххх, как ме зарадвахте, ще опитам, пък каквото стане!   bouquet  bouquet  bouquet

# 449
nana5kova, petia sport, благодаря ви за помоща момичета  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт