Скача НОЕМВРИЙЧЕ и играе,всякакви маймунджилъци знае

• 17 115
  • 294
  •   1
Отговори
# 240
Знаех си, че всичко, което казвам или пиша от много обяснения излиза неразбираемо  Joy
Канелка, аз сама прецених, че не е хубаво да давам минерална вода, щом за нас не е хубаво  Peace Въпросните зъболекар и моя позната са дългогодишни приятели , та той я посъветвал да спрат да пият минерална вода или най-малкото да не е единствената вода, която приемат у дома  Peace Било по-добре да се пие чешмяна филтрирана вода  Peace Та нали диспенсъра има филтър и аз затова взех да давам на Лили от нея, ама знам ли, да не греша нещо  newsm78 , затова се обръщам с питанка към вас  Hug
Явно нещо разрушава емайла, не знам.
Пък за изкачването на стълбите, пак не съм се доизказала  ooooh! Предположих, че с Рони вече се изкачвате по стълбите като го държиш за ръчичка, та затова директно на слизането отидох  Crazy При нас слизането е по-трудно, понеже и двете неща правим самостоятелно, но при слизането Лили ми увисва често на ръката и ми тежи  Confused
2хил.Е хич не е малка сума  Stop
Успех ви пожелавам  Hug А всъщност каква беше общата квадратура? Не си спомням дали беше споменала  newsm78

Катюшче, това за аутизма не е от Чичо Гугъл, а професионално изкривяване  Whistling
Ама Лилия си има някакви странни навици, така да се каже  Rolling Eyes Например има един конструктор гъба с различни фигурки - винаги ги подрежда по един и същ начин, ама винаги   Rolling Eyes Започва с блокчета от четворки и после реди двойките, като ги реди само едно върху друго и прави кула. Ако случайно е пропуснала да сложи някоя четворка, премахва двойката и построява кулата отново. Одеве нарочно и наруших подредбата, тя се ядоса, пръсна всички части и започна наново да си строи кулата  Rolling Eyes А преди пък я строеше само по един друг начин - ред четворка, ред, двойка, ред четворка, ред двойка ... мисля, че я бях снимала дори, защото се зарадваха, ама сега...Ей такива неща малко ме стряскат  Rolling Eyes

# 241
Роси, групирането е едно от основните умения, на които децата трябва да се научат, това им помага по-нататък за математиката. Можеш да  й покажеш как да групира и по цветове. Това не е признак на аутизъм. Аз съм превеждала доста за аутизма и повярвай ми - нито едно от нашите деца тук не е аутист. Засега поне, защото аутизмът понякога се проявява и по-късно, към тригодишна възраст. Признаците не можеш да ги сбъркаш, най-забележителният е липсата на какъвто и да е контакт с очи, също и повтарящи се еднотипни движения (примерно детето да зацикли в люлеене напред-назад, пляскане на ръце в продължение на часове). Мога да говоря много на тази тема, но няма смисъл. Ако някой има повече въпроси или се интересува от нещо, да пита на лични.

Вяанилия, думата е сорго. УХТ -млякото е с голяма трайност, защото го запечатват в защитна среда, освен че е пастьоризирано.

О, и да уточня. Не аз бях на щанда за шоколадите, Катето беше Simple Smile Аз я видях и отидох при нея Simple Smile На диета съм все пак, шоколадът е абсолютно забранен Simple Smile

# 242
  • София
Привет,

Вчера нямахме ток до 18:30 и днес пак така - тоз ел.техник е бетер охлюв. Хубаво че мъжО се хвана днес да му помогне, че иначе щяхме да замръзнем вкъщи - само с ток се отопляваме.
Стефан пак ми вдигна днес 39  Sad Надявам се утре да е добре и да успея да дойда на срещата.

За колата на сестра ми - обадили са им се за откуп от 3 различни места  Shocked и с различни суми и направо незнаят какво да правят. А ключовете са били вътре, защото мъжът и е бил до колата, явно са го следили обаче, понеже той се е връщал от КАТ - тъкмо са изплатили лизинга и е бил с всички документи на колата да я прехвърли.

Гале, аз хапвам както дойде - понякога сменям, понякога не.

Цеце, много кофти с тоз зъб, дано бързо го оправят.

Ох, свърши ми времето - отивам да чета приказки  Whistling

# 243
Юлче, имах предвид че трайността на киселото мляко е все по-шокираща. Едно време нямаше такива работи. Laughing За UHT не се учудвам, нормално е да е дълготрайно.

Роси, ако Рони си играеше така с конструктора, щях да реша, че е гениален или поне че от него ще излезе надарен математик.

Жу, какво е това чудо - от три места откуп. ooooh! Да не са откраднали 3 коли, добре ли са тия хора?!

# 244
Аз мислех че за прясното говориш  Mr. Green

# 245
ЗдраВейте дружинка,
Аз кръстосвам ръцете, местя нож-вилица и на Ванилия ще й стане лошо от мен , ако хапваме заедно.  Joy Леллеее ама това са си доста пари, хайде скоро да се похвалиш с реализирана сделка и договорена сума.  Peace
Жу - е те такова животно нема никъде/за 3 места откуп говоря./ Тази държава на къде върви бе...? Дано всичко завърши в най-добра светлина за тях.
Юлче - ама ти нещо май оправдания, а? хххммммм, важното е че си била там,  Joy hahaha Sick После ходи обяснявай, диета и т.н., ти на къде ще отслабваш? да попитам???
Роси - стига с тези черни мисли, детето си е толкова умно, че не случайно те питаха момичетата Лили кой набор е и в кой клас  Laughing Laughing Laughing Да не чувам повече подобни....!
Катюш - имаш ли белег сега от захапката на дъщеря ти? Аз пък кво питам, ама имам предвид,че сигурно много те е заболяло. Съжалявам, Гуш. от мен. Днес Ники ме гали и ми вика "ооооо-Ооооооо", милва ме и ме хваща с 2 ръце и ме гушка към себе си, а аз го сграбчих и го метнах да го гъделичкам и целувам, спуках го от мачкане, мач-,мач, мач....мачччч
Кате -сега разбрах как е довтасал МариянскиЯ, и ние сме с такава кошара Simple Smile, скоро и Ники може да идва така.
Дес уфф, дано се оправи бързо детенцето,///
Спокойна и сладка нощ милички.

# 246
  • София
Аз май няма да дойда утре  Sad  Едно, че няма кой да гледа детето, освен ако племенникът ми не се прежали, и второ, че хич не се чувствам добре, м**ка му.  Да не говорим, че от 4 дни не съм усещала вкуса на храната, рецепторите ми са зациклили яко. Карам само на някоя филийка хляб със сирене и домат или банан, колкото да не си пия на гладно хаповете. Много гадно и депресиращо. Тъй че ни пица, ни салата ще мога да си хапна...То не че за едното ядене сме се събрали, ама все пак. Ще видим де, ако се почувствам по-добре, може и да се видим. Но и да не дойда, ако имате време и не бързате, заповядайте на по кафе в къщи, 10 души спокойно ще ви настаня в трапезарията  Whistling  На 5 мин. съм от пицарията, а и имам страхоооотно кафе с лешник, каквото не сте опитвали Crazy

Лека вечер ви пожелавам!

P.S. Дес, сигурно сестра ми е била, но тя на тях им прави само церемониите, не цялата сватба. То това е снимано преди 3 години някъде, тя тогава не си беше открила агенцията още.

Пък да не ви разправям какъв херпес ми излезе оня ден и бях разцъфтяла като майска роза  ooooh!  Отдавна не се бях докарвала до такова положение...

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 21:42 от Цецето

# 247
Здравейте приятелки Grinning

Милото отиде на по биричка с кума и аз ще си постоя при вас  Heart Eyes.
Ще пиша дълго че сега ми е паднало smile3508

Васко почти проспа деня в колата днес и сега го приспивах час и нещо. Хубавата новина е, че сме здрави  вече, най-вече аз, а той си носи още малко от кашлицата, но определено вървят на добре нещата (да не чуе дявола smile3505). Направо ми беше писнало от висене вкъщи и болести, не че времето позволяваше нещо друго тези дни де. Та утре може и да съм на линия за пицарията, но все още не съм сигурна, че майка ми ще идва и незнам как ще се организираме. В понеделник съм първа пушка на работа Naughty

Васко е станал голям имитатор, сега само като ни види с скръстени ръце и той ги прекръства, много е смешен Laughing

Днес ходих на козметик и фризьор-прическа, сешоар, цък-цък newsm03 милото го заслепих.

Марианче колко ми е драго да те видя, Еле пък с този чуден аватар  love001 Завиждаме ви вече много айде и ти сега ни разказваш за вашите вечеринки с преспиване с Лучи С водната гимнастика ме изненада много, сега срам не срам какво беше това Blush Аз съм много навътре във всичките видове гимнастики, тае-бота  и всякакви такива, голям спортист бях навремето преди да се запусна Laughing но на такова не съм ходила. Звучи много добре Peace
Лучиии вечеринки с преспиване сега пък и любовни оферти, изпуснах те от поглед и гледай какво става Laughing
Скреч и Лучка  все така казва-тази игра я помня от моето детство, тази приказка също Crazy Абе луди млади Grinning ....
Арабела, Ванилия а вие каква извара давате-от купешки пюренца или обикновена извара. И ако е такава от магазина-пълномаслена кашкавалена ли?
Ванилия  дай идея за въвеждане на нещо, аз нещо съм застопорила от известно време.
За стълбите-Васко гледам бързо да го прилъжа да влиза в асансьора, че ако тръгне по стълбите отиде до 6 етаж пешачката ooooh!
Диди целувки за Даринцето Heart Eyes
Кате ама как е заспал малкия сладур ooooh! Laughing Как му е устичката?
Леле Дес много гадно с тая пневмония на Стефания Cry Милото детенце, дано да я пребори и се възстанови бързо. А твойта кашлица мина ли вече?
Роска и майка ми си беше купила от нейната стоматоложка Елгидиум. Но нейната беше за чувствителни зъби май. Забравила съм да я питам дали е доволна. За диспенсъра незнам а защо не взимаш изворна на Девин? За минералните знам, че и за възрастните е хубаво да редуват минерална с чешмяна. За коластрата съм чела, но сега не си спомням точно до колко време, но мисля че не е проблем, но както казва Арабела не бутай там. За аутисчето няма да коментирам, ще ти се накарам направо smile3512 За групирането четох в книгата, която си купих, че е много полезно от най-ранна възраст да се развива у децата склонност към класификация и групиране на предметите. Така се създавало инструмент на познанието и в бъдеще това ще помогне при изучаване на точните науки.
Цеце много кофти това със зъба Sad и то точно сега като не ти е добре. Дано бързо да го излекуват. Оздравявай бързо Hug
Жу дано бързо смъкнете Т Sad
За съботната рубрика на Галаксина: ям си с лявата, за да не сменям постоянно вилицата, но ми е по-удобно с дясната Laughing

Леле ама как се отчетох само Whistling

Лека нощ, аз ще си поседя още малко тук.

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 22:16 от Lilcho

# 248
Роси, ако Рони си играеше така с конструктора, щях да реша, че е гениален или поне че от него ще излезе надарен математик.
Айнщайн бил гениален, защото бил аутист  Laughing

Роси, всички деца имат някакви стереотипи.
Това, че редяла кубчетата по един и същ начин и се нервирала, ако й нарушиш подредбата и на година и три месеца не говорела  ooooh! /а дори и това не е съвсем така, защото си се похвалвала с отделни нейни думички. Нали знаеш, колко много помня  Mr. Green/, не бива да те навежда на мисълта за тежки диагнози.
Абсурдно е да си помислиш, че едно дете има признаци на аутизъм, като преди това си разказвала за същото това дете, как расте спокойно и послушно, не проявява никаква агресия, изпълнява всичко, за което я помолиш, целува ви за лека нощ, грейват му очичките като види деца, като влезе в детската градина бърза да си играе с тях, храни се с децата и им подражава, гушка се в лелките и учителките, гледа спокойно кукления театър и й харесва...да продължавам ли и да повторя ли колко много помня  Whistling
Аз минерална вода не съм давала на малката. Ние също рядко пием такава, купувам предимно изворна.
Елгидиума не трябва да го ползваш дълго време, правят се почивки.  Моят мъж ползва едновременно две пасти - един-два дни мие с Елгидиум, после два-три с друга и така. Това е препоръка от зъболекарката ни. Аз, за себе си, съм си измислила  Mr. Green по-различна схема - десетина дни мия с Елгидиум, после седмица с обикновена паста.
Ванилия, на мен наистина първо ми стана смешно за двата квадрата, обаче никога не бих се сетила сама, да го свържа с цената  Shocked И като си помислих, че в центъра на Варна, квадрата отива към то 2000 евро /или поне преди кризата беше така/ и ми стана лошо. Дори и с половин квадрат по-малко да ти продадат, какво става  ooooh!
Елица я държа по стълбите за двете ръце и й помагам да се качва сама. По-лесно ми е така и тя се забавлява, въпреки, че реално я повдигам пак леко, пък и се изкачваме по-бавно  Laughing, но иначе не ми стига въздуха  Laughing
Не знам за трайността на купешкото мляко, но е мит, че домашното трае малко време. Майка кваси понякога домашно/овче/ и издържа много време в хладилника, без съществена промяна във вкуса.
За минералите във водата също ми е странно. По принцип, от топлината се разрушават витамините. А с минералите не става ли точно обратното, да се концентрират? Нали затова не трябва да се преварява минералната вода, защото минерализацията се засилва.  newsm78
Жу, как от три места  Shocked, каква е тази мафия! Ужас, дано успеят да си я  върнат възможно най-безболезнено.
Бързо оправяне на Стефан!
Цеце, бързо оздравяване и на теб! Дано и абцеса се повлияе от антибиотика, с един куршум, два заека да удариш  Mr. Green
Дес и при вас всичко да е наред!
Кате, милия Мариян, много сладко е заспал.  Laughing Ами искало е да излезе сигурно детето и  се свило до вратата  Laughing

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 22:20 от арабела

# 249
  • някъде там
паркирах Ема да спи и да драсна някои ред Wink
докато я обличах тя милата ме гушка и така ме захапа по стомаха че ...........  Shocked /ама леко я пляснах  Embarassed заболяме доста и без да му мисля/ после се нагушкахме и нацелувахме, научила сме се да се цункаме Wink а кат реши да се глези вика "ейййййййй" и си прави пръстчетата все едно мачка тесто Simple Smile

имате ли идеи за някакви интересни ирачки, наште уж са разделени в два коша и ги сменям предиодично но ми се иска нещо ново и занимателно ? Напоследък Ема много си играе с едно бебе и количката, слага го в нея, вози го, приспива го 'нанииии", слага му играчки, защото ние като излизаме винаги и казвам да си избере една играчка за разходка , учи го да ходи, целува го Simple Smile

отивам да хапна нещо сладко че ме гложди Wink

Цеце ако не си се оттървала от херпеса има едно супер ефикасно лекарство но не не съм на 100% сигурна за името нещо ВирусМерц май беше, гелообразно прозрачно в бяла тубичка със сини надписи, преди време наближи ли ми МЦ и се сдобивах  един задължително и това е най-ефективното което ми е помагала, но след раждането и сега след хапчетата нямам такива проблеми. Дано скоро се спасите от неразположенията  Hug
Кате Мимо много сладко е заспал миличкият  Heart Eyes

за стълби - ние в къщи си имаме 8 стъпала и Ема си ги качка като се държи с една ръка за някого или за стената и на всяко стъпало си вика "опааааа" даже се и засилва да слиза сама при което аз съм  Shocked мислех че ще има някакъв страх и ще се спира а тя напротив. Първото стъпало го ползва и за столче сяда и си клати краката Wink
за водата - все още водата и я държа в ел. каната купуваме изворна, която само затоплям за чая, които е основното и питие и вечер за АМ, а когато няма изворна преварявам чешмяната пак в каната тя завира и се изключва

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 22:28 от renyto

# 250
Лилчо, купешки пюренца с извара давам.

# 251
Майчета, лека и мека!

Изчетох ви, но днес нещо не ми беше ден... Tired а и Моната беше леко мрънкавка с ревливи изблици...зъби, зъби, зъби... Tired #Crazy Tired

Радвам се за всички сладки дечица, много приятни и весели неща прочетох, и хубави снимки видях. Heart Eyes Много неща искам да кажа, айде дано до утре ги помня. Mr. Green

Спокойна нощ. Hug

# 252
Мами, каква "госпожа' ще стане от мен  ooooh! Вярно, че въвеждането в Математиката в ДГ започва с групиране на предмети  ooooh! Ама това на Лилия въобще не го бях възприела като такова, а като някакъв вид изолиране или странност  Rolling Eyes Благодаря ви   bouquet

Лека от мен!

# 253
Сладурче, ето я възглавницата:

Арабела, мерси Simple Smile

Хайде оставям ви вече, лека!

# 254
  • някъде там

Общи условия

Активация на акаунт