Скача НОЕМВРИЙЧЕ и играе,всякакви маймунджилъци знае

• 17 123
  • 294
  •   1
Отговори
# 255
Роси, ако Рони си играеше така с конструктора, щях да реша, че е гениален или поне че от него ще излезе надарен математик.
Айнщайн бил гениален, защото бил аутист  Laughing

По-скоро синдром на Аспергер  Laughing

Гале, аз умея да изглеждам Mr. Green  Иначе съм свалила 10 кила и имам и още малко, но по-нататък ще го направя.

# 256
Добра вечер, включвам се само за малко да кажа на Маруска - маршрутките от Младост са 1 и 6. Трябва да слезеш точно на вагон-ресторанта.
Благодаря ви за милите думички за Дара, наистина вече е пораснало момиче. Направихме кратка фото сесия, че подавахме документи за паспорт. Обслужването във фотото беше на ниво и даже за изненада ни бяха направили една огромна снимка, която вече краси офиса на тата и един много красив календар. Абсолютно фрий. Даже ми изпратиха файловете по и-мейла.  smile3501
И ... вярно сме си за завиждане. Ударихме спагетки и сега си меткаме барбутче. Тези дни случайно попаднах на мои снимки, от когато съм била на възрастта на Дара. Много си приличаме, та си помислих ако искате да си направим такова албумче - със снимка на мама или тате и на бебе на приблизително еднаква възраст.
Лили, не разбрах ще се видим ли утре  Heart Eyes
Цеце, офертата ти се приема, ще се явим за кафето, ако не успееш да дойдеш.
Пробвахме се да се свържем със Зита, но не успяхме и само и писахме СМС, дано го прочете навреме.
Целувки и лека нощ.

# 257
Привет, мами!
Благодаря ви за съчувствието към порязаното пръстче на Дари, нацелувах го от вас. Тя милата е толкова добричка, дори след боцкането на ваксините се усмихва на лекарките, че затова ми става и още по-тъжно. Чета че има и други пострадали дечица, явно сега се започва с притесненията.
Много ми харесват съботните дни като днешния, когато татито няма ангажименти и си играе с нас, а после и ни нахрани с вкусни пълнени чушки със сос.
Сокове лятото давах на Дари, но от готовите на Хип и Гербер, а откакто си хапва пасирани плодове изобщо не давам.
Роси, от борбата с проблемното забременяване зная, че наистина изтичането на секрет е показател за високо ниво на пролактина, но след раждане и кърмене може да е нормално да пада нивото постепенно. Аз поради висок пролактин пих през цялата бременност по ½ хапче Парлодел. След като спрях кърменето си направих един курс с Парлодел, за по-сигурно. На Дари давам изворна вода Девин с розов етикет от доста време, само първите месеци преварявах вода. Чела съм, че филтрирана вода от кана Брита е добър вариант, но на диспенсъра не зная какъв му е филтърът. Радвам се, че накрая сама се увери, че Лили е доста по-напред от наборчетата и я чака блестящо бъдеще на математик. Аз много обичах математиката и след като решах някоя по-сложна задача се наслаждавах на красотата, която блика от нея. Много ще се радвам, ако и Дари обича математиката. Днес с тати си говорехме, че е време да направим Прощъпулника, макар че при нас няма такива обичаи, но нали чета от форумчето и много ми хареса. Много е приятно вече из къщи освен нас да си щъпурка едно такова мъничко, усмихнато и бърборещо човече. Та викам на татито: ще сложим един предмет за архитектура, друг за архитектура, трети за архитектура и т.н., досещате се какви са ни желанията.
И Дари днес беше доста крива и сънлива, здраво я мъчат зъбките и заспа в 20 часа, доста рано като за нея.
А, Мариана, веднага ще дам линк към една снимка дето татито я прави на Дари, като беше на 2 месеца. Много се радваше, че прилича на него, дори я беше паркирал така, че да съвпада с неговата снимка на 2-3 месеца /парола 2007/: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=336432&pid=10688342 .
А някой може ли да ми прати паролата за общото албумче, моля ви!

Едно въпросче: Държат ли си шишетата с вода и мляко вашите буболечки, а от биберон ли пият или накрайник? Дари изобщо не си държи шишенцата, а водата я пие от биберона с две дупки на Авент, не иска с повече дупки, да не говорим за накрайник. Иначе проявява интерес да пие от чаша. А вие ли ги учихте или си им дойде моментът?

Лека и спокойна вечер!

Последна редакция: нд, 22 фев 2009, 02:31 от didiga

# 258
Роси, ако Рони си играеше така с конструктора, щях да реша, че е гениален или поне че от него ще излезе надарен математик.
Айнщайн бил гениален, защото бил аутист  Laughing

По-скоро синдром на Аспергер  Laughing
И не че е единствения учен с подобни проблеми.  Laughing
Общо взето, не е лесно да се гений.  Laughing
Марианка, Лучи, вие пак гости с преспиване ли правите? Или по-точно с безсънни нощи  Laughing
Весела и спокойна вечер!
Диди, същата е и Елица. Изобщо не си държи шишето /всъщност може да го държи, но не се сеща да го надигне  Laughing/  и едва от скоро мина на биберон за след 6 месеца, до скоро беше с една дупка.
Лека нощ на всички!

# 259
  • София
Роси, сега чак видях в какъв филм си се вкарала пък ти  ooooh! Немаш акъл, да знаеш! Naughty

Рени, аз за херпеса си взех веднага един прополисов вазелин, специално за херпеси е, и веднага го пресече. Ама още съм грозна картинка, докато заздравее съвсем...

Арабела, това рече и зъболекарката, добре, че по случайност по същото време, когато е забрал зъба, съм почнала и Клацид-а, че иначе кой знае каква беля можеше да стане  Confused

Аз ползвам Елгидиум за чувствителни зъби и не го редувам с нищо. Вие за кой модел разправяте, че трябвало да се редува с друга паста? Нещо съм изпуснала нишката  Thinking Арабела, като много веща по тези въпроси, какво ти е мнението за пастите Рембранд, ползвала ли си? Аз много се изкушавам да ги изпробвам, ама са бая цифра  newsm78

Така ми се иска утре като стана, да си направя едно кафенце и най-после да му усетя аромата... Аз възприемам половината от света с обонянието си и сега се чувствам като инвалид 1-ва категория. Единственото предимство е като напълни Василия памперса  Joy Не че ме е гнус от детето, напротив, но все се случва да си задържа дишането от време на време  Joy

Диди, Василия сама си пие от шишето и то от сравнително скоро - не съм я учила специално, сама си откри законите на физиката   Laughing От накрайника се отказах, май направо ще си минаваме на пиене от чаша  Peace

# 260
Ох, аз уж ще лягам  Mr. Green
Голяма краста, не бях такъв човек, изгонете ме вече  Mr. Green
Цеце, тъмносинята ползваме вкъщи - май антиплака и против пародонтоза се водеше.
Другата паста не съм я чувала. Дай повече информация, за какво се ползва  Laughing
За накрайниците и аз се отказах. Снаха ми сподели, че техния постоянно мухлясвал и се налага да го сменя повече от често, нямало как да се измие отвътре /на Авент ползват/. Затова май няма да купувам, въпреки че, вероятно има и други, които могат да се мият добре.
Дано утре усетиш аромата и вкуса на кафето, но и други екстри ще почнеш да надушваш  Joy
Хайде вече, лека нощ!

# 261
Роси, яслата хич не е малко пари. Почти навсякъде в частните детски ясли и градини в София тарифата е около 500лв за цял ден (за половин ден, т.е. до 12:30ч. е половин таксата). И тези пари със сигурност ще ни идват доста нанагорно и за това съм много раздвоена  Confused Ама то моята работа е малко "хем ме с**** хем ме боли" ... за това няма да ви занимавам повече с глупостите си!

Маруся, аз мога да мина да те взема, после Юлето и ще ходим трите?  Peace Ще ви пиша в скайпа и на двете за да се разберем.

А за мястото на срещата днес, Юлето е права  Blush сега като се замисля. Аз просто толкова се зарадвах и развълнувах като ги видях, че в съзнанието ми се запечата щандът с шоколадите защото ние току бяхме награбили 3 броя, на които имаше промоция а и незнайно защо свързвам Юлчето с това лакомство  Rolling Eyes Mr. Green  Hug . Д ане говоря, че от вълнение обърках името на Дани с това на Иво, а Юлчето съвсем спокойно ме коригира  Embarassed  Simple Smile

стълбите - и ние ги изкачваме като Арабела и Елица. Малко в повече ми идват 13 кила на ръце да разнасям. А и детето знае, че мама не го носи!, защото му се повтаря мнооого често  Mr. Green

водата - давам минерална вода на Девин розов етикет, но редувам с обикновена чешмяна преварена в каната. Нямам строга последователност на редуването, както дойде Wink

пиенето на вода става и от шише с накрайник и от биберон. Което е на разположение. Но и в двата случая главата се дава силно на зад, шишето се изправя перпендикулярно с "главата на долу" и се почва здраво наливане, докато не се задави  Laughing Накрайник ползвам на Авент. Аз и друг път съм споменавала. Мариян му харесва. Но това, че мухлясвал направо ме изуми  Shocked Мие се, как да не може. Аз поне го мия редовно и дори не съм се сещала че е възможно да мухляса  Rolling Eyes

Марианка, много ми харесва идеята за албумче на мама и бебе в еднаква възраст. Може да добавим и тате, за да е по-пълна картинката  Hug

Да взема да лягам, че утре трябва да ставам рано, кой знае кога ще притропат малките крачета пред вратата  Laughing Спокойна нощ на всички!  Heart Eyes

# 262
Благодаря ви за паролката, момичета!   Simple Smile
Разгледах албумчетата и видях много сладки бонбончета! Ама някои снимки не са надписани и още не мога да се ориентирам добре.
Особено ме накефи общият рожден ден, толкова чаровни буболечки на едно място!!! Искаме и ние пъъъък, да се повтори... pls.

# 263
  • София
Бандааааа, ставайте.
Ние отново сме затрупани от снегове и виелици. То бива, то можееее...ама това е безобразие. На всичкото отгоре аз по навик - наспала се - ставам в 6. Нина в 6.30 - да не остане по назад. Та сега чекаме да стане по - човешки час и отиваме на пазар и за обувчици.
Още не съм навила Ники да я гледа после Tired. Янто ще знам в последният момент - баш както не обичам.
Отивам да пусна поредната пералня и поне една да изгладя...че изоставам .

Имам нужда от малко слънчице. Малко пролет ...

# 264
Добро утро милички,
Как сте днес, тук е доста студено и парното бумти здравата.Ники снощи като писна в 12,30 и няма успокояване, а аз умирах за сън, ходех като замаена в нас из стаите, оказа се че с Нурофен и доза АМ се успокоихме най-накрая. А аз спах непробудно до 7ч.
Диди - малката е страхотна чаровница, позволих си да разгледа и другите снимки в албумчето.Първо приликата е поразителна и много се забавлявах, после - домът ти изглежда страхотно с толкова много пръснати играчки, от хубави, по-хубави....../ей мечта да е да си дете във вашия дом/  Hug Crazy
-Ники започна преди 1 мес да си пие сам водата, аз само му показвам като ним актьор как да си наведе главата и да вдигне шишето, еми започна, и АМ понякога си надига, но по му е лесно да го държа аз.
-Водата, която ползвам е също като вас Девин /розов етиет/

Кате - яслата си е много пари, това е факт, дано си вземете правилно решение и си по-спокойна.
Цеце - като написа това с кафето с вкус на лешник, е вярвай ми, че бих се подготвила и дошла във вас, ако бях в Сф Simple Smile, това съвсем сериозно и още съжалявам, че като се видяхме в Сф аз ти отказах да дойда във вас, защото уж имах друг ангажимент...., но не се бях уговорила правилно и се провали хубавото ми гости, запазвам си го за друг път, ако е удобно.  Peace
Пожелавам ти скорошно оздравяване и стъпване на крака.
Катюшче - мерси за кафенцето и слънчицето...

# 265
аз не мога да ви изчета.нямам никакво време сега.тежка седмица имахме.митко нали е ве4е без биберон и когато стане време за сън става много кисел.

днес съм на 100%ре6ила да дойда.само кажете ми как да стигна.защото ще дойда с такси най-вероятно.кажете ми адреса.

на нас ни растат 4 зъба едновременно долу и е лудница.а и е толкова палав митко нямам думи.преди дни счупи щепсела на прахосмукачката а в4ера един мой любим парфюм.

оставям ви за сега да изчистя преди да е станала групата 4е ще писнат за закуска.

# 266
  bouquet Момичета, ние сега излизаме и честно казано не ми се вярва да успея да се върна в къщи на време и да тръгна към срещата с вас. Направо не съм сигурна дали ще успея. Ако не се видим - Весело бърборене и вкусно папане! Heart Eyes Laughing Heart Eyes Laughing Heart Eyes Laughing

# 267
Кенеди е бил аутист  Sunglasses

Мами, вие какво ме направихте, бе  ooooh! Казах "понякога си мисля" , а не "смятам, че е "  . Мисля, че има разлика  Laughing Аз ако ви кажа всичко, което е минало през шантавата ми глава, ще ме разпънете на кръст  Whistling Арабелка, да взема да ти напиша на лични всичките си опасения, та да ги опровергаеш и успокоиш  Thinking  Hug
В интерес на истината, както вече ви бях писала, аз познавам дете аутистче  Peace И нещо повече, аз установих заболяването му и насочих вниманието на учителките му, та с днешна дата същото детенце се ползва с по-особено внимание, което заслужава и веднъж седмично идва специалист от Хасково, който се занимава с него  Heart Eyes За съжаление имах наблюдение върху него от 1,6 до 5 годинки, сега детето е на 6 и майка ми казва, че има напредък  Flutter Съмненията ми относно неговото заболяване започнаха, когато майка каза , че е проходил вече , а беше на 1,6. На 2 годинки бяха заедно с Ицко в една групичка в ДГ и имах уникалната възможност почти всекидневно да го наблюдавам . Дтенцето е много хубаво и мило. Не е агресивно, напротив. Харесва си някого и се гуши само в него. В случая това беше майка ми, а когато се появявах аз, идваше при мен. Беше ми много мило, че е избрал точно нас , защото странеше от всички други. Не говореше до скоро, но от съвсем малък непрекъснато повтаряше цифри в една и съща последователност. Бях помолила мама да му бърка цифрите или по-скоро да му ги подрежда по правилния ред, но не, по-скоро той я поправял в неговия си ред. На по-късен етап започна да брои от 1 до 100 , както и от 100 до 1  Shocked Сега казвал някои думички смислено. Иначе, когато имат ситуация, обикаля цялата стая и дава вид, че въобще не си ангажира вниманието с това, което става около него, но непрекъснато повтаря някоя дума, която му е направила впечатление, а види ли майка си, прави неща, които са били включени в ситуацията  Rolling Eyes Ей, такива неща. Та затова съм малко по-наблюдателна с Лили  Rolling Eyes
Друг е въпросът, че живея в някакъв постоянен кошмар, който сама ражда главта ми, откакто изпаднах в стресово състояние миналата година   Tired Живея с един постоянен страх, че някога нещо ще се случи  Tired Стремя се да си повярвам, че съм се оправила , но май въобще не съм.

Гале, а днес рубриката къде е ?

Катенце, чакам обаждането ти  Hug
Наистина никак не е малка сумата, но все пак, ако имате възможност, оставете детето цял ден  Peace

Арабелка, наистина Лили почти не се е променила  Laughing
Не знаех, че трябва да сменям Елгидиума  Rolling Eyes Ами аз така или иначе използвах 10-тина дни Енамел, така че сега ще продължа пак с Елгидиум  Peace

Цеце, моята паста е като твоята - за чувствителни зъби  Peace Светло зелена със синичко  Laughing
Приятно и ароматно кафенце днес  Hug

Юле, кога ги свали тези 10кг  Shocked Няма да мога да те позная като се видим  Hug И мислиш ли, че имаш още нужда  Crazy

Лилчо, определено не ни я беше показвала  Peace
Радвам се, че сте по-добре  Hug
Успешен старт утре! А Васето кога ще започва яслата?

Диди, благодаря ти за разяснението за пролактина  Hug Засега ще се възползвам от съвета на Арабелка и Лилчо и няма да пипам там, където не ми е работата, че от много стискане, сега ме болят зъраната  Crazy
Наистина много си приличат като бебета Дари и баща и  Flutter А сега така ли е?
И Лилия въобще не е по-напред от другите деца  Crazy
Иначе тя сама реши, кога да си държи сама шишето. Беше доста малка - към 7 месеца  Peace Сега пие мляко от биберон, а вода от чаша . Чаша с накрайник използва само, когато сме някъде навън или когато ляга да спи наобяд  Peace
И аз обожавах Математиката и много съжалявам, че не кандидатствах с нея. Сега Ицко е доста добър с изчисленията, та се надявам той да ме поправи  Flutter

Сега да си задам следващия въпрос и да ходя да простира, че то обяд стана  Crazy

Откакто имаме Била сме фенове на продуктите на Маджаров. На Лилия купувам сиренце от неговото, но скоро открих, че има такова в кофички, само че е натрошено и излиза доста по-ефитино. Дали е същото? Някой има ли предтсава? На вкус ми изглежда същото, но все пак да попитам  Rolling Eyes

# 268

Гале, а днес рубриката къде е ?

Усетих, че ви писна и само мърморехте и я спрях  Crossing Arms

# 269
Добро утро!

Какви стълби изкачвате, бе хора? До кой етаж? Shocked Ние като сметна и партера, все едно сме на пети. В здравната книжка на Рони има разни съвети и пише, че стълби ще изкачва на 3-4 години. Той пробва все пак, но стъпалата му идват високи и не може да си вдигне толкова крачето. А и едва ли ще издържи дълго.

... на мен наистина първо ми стана смешно за двата квадрата, обаче никога не бих се сетила сама, да го свържа с цената  Shocked
Там е работата, че и продавачката няма да се сети. В крайна сметка ни е казала цена за целия апартамент, а не на квадрат. Може и изобщо да не е изчислявала колко излиза. Иначе  и аз мислех да сме великодушни и да не правим 2 кв. на проблем, обаче мъжът ми - не, не можело така, много се ядоса на разминаването. Великодушието му бе дотолкова, че свали 400 евро от претенциите ни, иначе цената на кв е 1200.

Арабела, това за преварената вода го четох в сайта на сп. "Моето бебе".
За киселото мляко - примерно на 18.02 купих и пише, че трайността му е до 24.03. Множко ми се вижда.

Лилчо, и аз готови десертчета с извара давам. Пробвало съм и натюр, но рядко, нали и без това в нея има много по-малко калций от сиренето - не виждам смисъл. За кашкавалена извара не съм чувала.
За въвеждането на нови храни - ами и аз скоро не съм въвела нищо ново, освен кашкавал и канела.
Това, което се сещам е брюкселско зеле; за другите видове зеле, не съм проверявала дали може; цвекло, агнешко не съм давала, дробчета - имам пюре за 5-месечни, но още не смея да му дам. Патладжан не съм давала, но като нямаме лютеница. Sad От плодовете се сещам за дюля и смокиня, но не съм проучвала дали вече са подходящи. Малини, капини давала ли си? Въведох ги с каша и сок, макар че не се котираха много като сок. А, и стафиди може - ситно нарязани, добавени към нещо. Може да пробваш с различни видове кашкавал/сирене - подходящите са пармезан /виждала съм в пюре/, ементал, моцарела, фета /безсолна или обезсолена/ - толкова знам. Аз съм давала само един вид кашкавал засега и 2 вида сирене. Това се сещам, дано съм те подсетила нещо.
П.П. Овчи и кози продукти не съм давала. Съвсем ги бях забравила, защото при нас рядко се намират.

Галаксина, с твоята очарователна усмивка, няма как да ме ядосаш - може да си мяткаш вилицата  и ножа колкото искаш. Laughing Пък аз ще си пия кафето с лъжичката в него, за да сме квит. hahaha

Катюша, мерси за кафенцето и пролетният повей.

За накрайниците - Рони пие само с тях, но с гумените. С пластмасови, ако нямат гумичка отдолу, като на Авент, направо си взима душ. Преди да навърши годинка отказа всякакъв тип биберони. Шишето си го държи от 6-месечен /долу-горе, сега не ми се рови из записките да проверя/, но както казва Юлчето, всяко дете развива уменията си в различен ред. Рони е по фината моторика.
Не съм имала случай на мухлясъл накрайник, може би защото само водя пие с тях. Пробва да пие и от чашка от време на време.

Диди, добре, че спомена за каните Брита. През лятото, докато бях във Варна, се бях навила да купувам, но като дойдохме тук пак забравих. Струва ми се идеално решение.

Галакси, пусни ни рубриката, искаме си я! Ако ли не, ще излезем на улични протести и ще те блокираме у вас.

Последна редакция: нд, 22 фев 2009, 11:12 от Ванилия Канелска

Общи условия

Активация на акаунт