Скача НОЕМВРИЙЧЕ и играе,всякакви маймунджилъци знае

• 17 111
  • 294
  •   1
Отговори
# 75
Сладурка, аз не загрях въпроса ти тогава и затова не отговорих  Blush И аз като Медхен изпадам в леки умопомрачения понякога и затова се въздържам от изказвания, да не оплексма нещо.
 Иначе - да, никоя ваксина не защитава на 100%, но идеята на ваксините е не хората да не боледуват от дадената болест, а да я прекарват много по-леко и без усложнения. Затова много хора се шашкат, че уж има ваксини, а децата боледуват от полио и коклюш... Да, вярно е, боледуват, но не умират, не получават мозъчни увреждания и не се парализират (това са възможни усложнения). Както и не е казано, че непременно ако преболедуваш полио и не си ваксиниран, ще се парализираш. НО има такава вероятност и тя не е малка, затова и ваксината е масова.  

# 76
Wink

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 13:08 от katiatg

# 77
Здравейте, милички!
Отдавна не съм писала, но през деня Дари не ме оставя да се допра до компютрите, веднага се намества до мене и щрака по бутончетата като вещ експерт, явно отсега иска да ми взема хляба. През нощите пък се бях заела да нанасям корекции по някои от сайтовете ми и успявах само да ви чета.
Много тъжно ми стана, много болни дечица си имаме. Пожелавам им бързо да се отърват от всякакви неразположения.
Да ви кажа за детската кухня при нас – на втория ден нещата бяха коренно различни. Имаше вкусна мусака, млечен ванилов крем и спаначена супа със задоволително съдържание. Общо взето ми стана добър помощник в изхранването на бубата. И явно се засища повече, защото понякога не се събужда за мляко до 10 часа.
През почивните дни и си имахме скъпи гости, и ние ходихме на гости. За Св.Валентин получих нов смарт телефон Нокия, но още не му се радвам много, че аз трудно се разделям със старите си вещи и навици, а и нямам време да му разгледам всички функции. Заведохме Дари в едно детско клубче и тя с възторжени викове и крясъци се присъедини към играещите дечица. Хареса си един „батко” на две и половина години и с него дивяха, гонеха се и се закачаха. Така за първи път изкара час и половина на крачетата си, абсолютен рекорд при положение, че дотогава предимно пълзеше.
Вчера тати ходи в Ст.Загора да си види обекта и ние се лепнахме за него на разходка. Поразхождахме се из МОЛ-а, добри намаления има в момента и си харесах някои неща, но най-много намаза Дари, която се сдоби с няколко тоалетчета от пролетно-летните колекции. За първи път там с тати седяхме и си пиехме кафенцето на сладки приказки, а нашето малко човече кръжеше около нас на собствен ход. Досега пак не се спираше, но разликата беше, че аз крачех след нея и я придържах. Поредното малко постижение, на което се радвахме много.
В последно време Дари си гледа бебешките филмчета доста активно, в смисъл че на някои сцени подвиква, говори им нещо, посочва с пръстче и т.н. Май е време да я пробвам как ще се държи на кукления театър.
За играчките си говорихте: Дари най-много си играе с музикалните играчки. Има си една интерактивна ферма с животни, звуци и много приятни мелодийки, а също така и музикална масичка, муз.охлювче, йоники, китара и т.н. Доста време играе и на жп гарата, която също е с няколко животни, влакче, а по релсите има бутони с картинки и букви на латинската азбука и цифрите и има четири режима на работа – звуци, букви, произнасяне думата по букви и обратно –по въпрос за буква или цифра да се натисне правилния бутон. Повече от час играем с конструкторите, особено с този, който има основа за нареждане отгоре, също с дървените елементи и с кубчетата. Много обича да се вози на райдъра, да се люлее и пързаля. Голям фен е на акумулаторната кола с родителски контрол, добре че имаме голям Г-образен коридор, вече всичките ни ъгли са изронени от доброто управление на мама. Сега съм си наумила да й вземам Зоопарка, Лунапарка и Детския кът на Fisher price, но се чудя дали да изчакам някое ходене до София или да ги поръчвам по интернет. В детския кът Дари си играеше и с тиганчетата и тенджерките, а също буташе една кукла в количка, та май е време и да обзавеждаме кухни и бебешки аксесоари.
Ще трябва да приключвам, че май бубето ще се събужда вече.
Лек и успешен ден от нас!

# 78
ЕеееЙйййтттцццццц хаЛююююУ,

Докато хапвах пица  cook, четох какво сте оставили за четене и си подготвях на ум какво ще отговарям, залавям се....

Софи, заради теб си поръчах за обяд ПИЦА!, цял ден я мислих твоята от снимката,, занесе ли на Еличка да си хапне и тя, страхотни сте мадами, Таничка верно ви бие по всички параграфи, не ми се сърдете, младото си е младо!  Crazy
Диди - явно живееш в замък, аз толкова играчки няма къде да сложа , а и ни биете с купища играчки, забавно ми е като пишеш как и по колко си играе "буболчеката" с играчките, ако беше писала във форума, бих ти казала,че съм от Ст.З и можехме да се видим, с удоволствие  щях да се отзова, да ме имаш в предвид другия път.
Сладурче - супер за Иви.  Hug Peace
Кате тг - не случайно си се заловила да тръгуваш с обувки  Joy , а щом имаш във вас с кашони, прати ми някой чифт, аванта да е...  Sick  bouquet
Ванилия в същия ред на мисли прати някой парфюм бе, който не ти харесва, може и мъжки да е, аз ще се пръскам с него, но ще знам че ми е подарък от теб Simple Smile, а е и аватна, да се повторя Simple Smile  Joy

# 79
Привет!
Таш, нета продължава да лети  Laughing, но и моето време много летящо. Вчера въобще не успях да се добера до компютъра.
Днес ми е криво и леко притеснено. Елица, в един момент, сутринта, ревна и оттогава куцука и не иска въобще  да си стъпи на едното краче  Tired Сега се върнахме от ортопед - няма й нищо, слава Богу! Но, ако се е ударила или стъпила нещо накриво, децата помнели много и докато не забрави, нямало да иска да стъпва на него  Shocked
Сладурка, ти за кои шарки говориш  newsm78, нещо не схванах. Ако става въпрос за варицелата, за нея не се бие ваксина /поне в България/
Дианче, дано му минава бързо и на Павката!
Дита, довечера ще гледам да вляза в скайпа.
Ванилия,   bouquet  Много   loveuuu  и дълги години семейно щастие!

# 80
Благодаря, Арабела! И на вас много  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Дано Елица бързо забрави за случката!

# 81
Ейййй, ама като решите да не пишете, няма сила на света, която да ви накара, калпазанки такива?

Ники днес така се беше омазал с един крем, че до вечерта косата му беше зализана като на Италиански бос, то не се маха тоз крем,,,, Simple Smile
Иначе следобеда като писна след сън и не се успокоява, на каква ли луда крава не с еправих, не е**** Simple Smile Карай да върви, мина и тоз зор, сега сигурно кърти, ще отивам да го завивам, дано попишете тогава. Иначе ще отида да ям Simple Smile  Joy Joy Joy
Арабелка - дано и при вас нещата са се успокоили и детенцето бързо забрави за болезненото стъпване на крачето... Ейй тези деца бе, бели само.
Ники се катери вече на кухненската маса, залагам капани, застопорявам столовете, че да не ги помести и той пак има контика и с екатери, ужжас  Shocked ще падне и ще те претрепе, ама.... да видим кога, ще се чуе...
до после, .... сега да стана за малко, че.... ще се шамарим с вас... дарлинг

# 82
  • София
Здравейте!

От няколко часа си имаме работещ климатик  Whistling . От Защитата на потребителите ни пратиха меил, че ако искаме, можем да съдим фирмата  Tired Демек те нищо няма да направят. Коце звънна за не знам кой път във фирмата, поиска да го свържат с шефа и вдигна скандал. И изведнъж частите се появиха и на вратата ни цъфнаха майсторите. Чудо!

Утре Коце има рожден ден. Ще празнуваме в тесен кръг в дома на неговите родители.

ШЪ пропусна пицата, защото в неделя съм на изпит. Мисля пак да ставам ученичка. Дано се справя  Praynig !

Роси, електрофорезата е необходима, за да се види дали не сме носители на анемия.
Жу, от части защитавам мнението на другите майки, че етърва ти си е виновна, но пък я разбирам, защото аз също много пъти се опитвам да кажа на свекърите нещо, но ако е меко - разбират ме накриво, ако е остро - държала съм се грубо. Няма угодия.
Дианче, бреййй, ами че то направо страшно изглежда  #Shocked
Гале, аз също съм от твоята компания. Изяждам такива количества храна, че се чудя как не напълнявам  ooooh! . Дори ми се случва в леглото да си нося  Blush
Сладур, как е Ивче сега?
Дес, държа да отбележа, че се сетих за "Рибка плува" Преди да съм прочела Галаксина бързата
Софи, Цеце  Flowers Rose Flowers Rose
Софи, Медхен, браУ за срещата, а как стана така, че се засякохте? И в кой град?
Арабела, да цункаш крачето на Елица  Hug

# 83

Софи, Медхен, браУ за срещата, а как стана така, че се засякохте? И в кой град?

Aми Ели е в Командировка из БГ и минава по всички градове, че така се засякоха мацките/ в Aсеновград, с предварителна уговорка и записване. Честити ви климатик.

# 84
  • някъде там
мацки вие мислите ли да пробвате махане на памперс денем ? много съм се замислила дали не му е времето вече, след като свикна с лекота с гърнето и май когато се изпишка ми показва, защото я забелязвам как понякога се хваща за пампито и аз мисля, че и се ака, така ми показва по принцип, а ако не съм в стаята да я видя се скрива зад един фотьол или зад врата и си върши работата,  но като я сложа нищо на прави, а е имало пиш  newsm78

# 85
  • София
Да се разпиша набързо и ще лягам. То мойто стана като дневна сводка за здравословното ни състояние, но наистина нямам енергия за писане...

Василия се подобрява все повече, но за сметка на това мен ме събаря още и още....абсолютен парцал съм. И утре няма да ходя на работа по тая причина. То не че кой знае колко си почивам и в къщи с детето, ама.... Tired

Много се радвам за срещата на Медхен и Софчето  Heart Eyes Софи, хубаво е, че си усетила най-накрая и ти тръпката да се видиш на живо със съфорумка. Дано да имаме още такива срещи, а ти да ни дойдеш на гости в Софията, като се затопли времето  Hug
 Вечна му памет на татко ти... Flowers Rose Flowers Rose

Сладурче,  браво на Ивчето, че се оправя! Дианче, дано и Павката да премине възможно най-леко и безболезнено през шарката! Hug

Рени, честно да ти кажа, хич не ми е на дневен ред това с памперсите  Rolling Eyes И Василия ходи на едно и също място да ака, но като й сваля памперса и я сложа на гърнето, не ще да стои на него. 2-3 пъти пробвах и го оставих евентуално за лятото тоз въпрос. Аз все разчитам, че ще се получат нещата от самосебе си, а и нямам зор, защото няма да я давам на ясла. Та така.

Лека нощ и спокойни дечица!

# 86
  • някъде там
мерси Цеце, ти си почини утре и вирусчето изгони  Hug

маминки една супер супер полезна темичка открих случано, не че е топлата вода де но ........
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=343461.msg9076774#msg9076774

лека и спокойна  Hug

# 87
А, Галенце, не живеем в замък, за съжаление, и скоро от играчки няма да има място за нас самите. Следващия път, ако ни вземе татито, ще ти пиша непременно, удоволствие и за мене ще е да се видим. Оле, ние току що проходихме, а Ники вече по масите се катери.
Рени, и аз още не мисля да махам памперса. През лятото ще пробвам ходенето по голяма нужда в гърне, но най-вероятно чак другата пролет ще дойде моментът с премахването на памперса изцяло.
Днес наистина активността не е била голяма и ще се върна малко да почета от началото на деня.
Дианче, много образно обясняваш това, което се случва във вашата къща и ми стана едно такова много жално за милите дечица, особено за безпомощното мъниче. Дано бързо се справи с пъпките Павчето, стискаме палци. 
Дита, Дари пък приема пъхането й в чувалчето като част от ритуала по заспиване, като си го види и го гушва, а после доброволно се оставя да затворя ципа, докато преди това е лудувала. Аз я оставям да спи само по боди с дълъг ръкав и чувалче, не я завивам отгоре, тъй като няма никакъв смисъл. Затова съм й приготвила три чувалчета, че се е случвало някоя вечер да пропусне памперса или да се изпоти и не мога да си представя как бих я облякла тогава за спане.
Кате, браво на Мариян, много добре се адаптира в новата среда.
Софи, Медхен и Таничка-чаровница са имали чудесна срещичка. 
Теди, явно не смяташ да се връщаш на старата си работа. Поне не си притисната във времето и имаш възможност да избираш.

А единственото зъбче на Дари за един месец е порастнало само около 1 мм, нормално ли е толкова бавно да расте?

Лека вечер и от нас!

# 88
Добро утро милички,

не стига че вчера бяхте мързеланки, а сега сте и поспаланки, влизайте в ред, че....  smile3534
Както казва кака ми Таш "Ей, на вас говоря"   newsm47 smile3521
Мойто дИте изпи АМ и си го оставих обратно, гледа Jetix и си кротува, ще сипя сега чаша мляко с нес и ще си мина ритуала.

Диди - обади се, Simple Smile Не се притеснявай за растежа назъбчето, бавно-бързо, няма къде да иде, ще израсте.
Рени - и аз за памперса мисля по-късно, той Ники видяхте как ползва гърнето, на главата си, така че 1-во да ходи там, да осъзнае кое -къде се върши и после ще го лиша и от пампи.
Цеци - ааххх, що така стана  с вас, хайде да минава, че не съм те свикнала да чета подобни постове.  Hug Hug Hug
Роси - гледам че е на клона и ще ни отрази в огромен пост -100:100 Simple Smile  hahaha и Катюшчето

# 89
  • София
Добро утро.  
Горе виждам обичайните заподозрени  Wink. Познайте кой стана отново в 6 - че и преди това  ooooh!. Луда работа. На всичкото отгоре всички останали спят.

На гърне не щем да сядаме. Като опарена е  като я сложа на него. Явно ще се учим един друг път. Свекърва ми реши, че нарочно не я слагам и купи за горе още едно - познайте за какво го ползват  Flutter.

Отивам да оправям багажите за бабината ясла. Весел ден.

ейй изпревари
Галенце, ти нали даваше Дормокинд? Имаш ли идея калко дълго може да се дава? Страхувам се да не прекаля с него, а в същото време ме е страх да го спра. При хомеоопатичните за зъби - а ги спра - а стават истериите и киселоча.

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 06:54 от katiousha

Общи условия

Активация на акаунт