РУСЕнски справочник-2

• 18 919
  • 292
  •   1
Отговори
# 180
GOLDEN_LADY ,значи към вашата ясла няма голям наплив от чакащи деца. Rolling Eyes
В нашата ясла на таблото с обявите има точно такъв лист и поименно изброени децата,кой-кога ще бъде изписан,т.е. на рожденната си дата са всички.

# 181
здравейте,
да питам някои все може да има информация.
Бела ще стане на 3год на 20.01.2010 т.е ми казаха 4е на градина юли или септември 2010,
искам да питам някои дали е наясно има ли някакъв вариант сега септември да я приемат на градина -тя ще е на 2,8м , да знам преди да ходя да разпитвам  ooooh!
има ли такъв случей.
мерси за отговорите на отзовалите се   bouquet

# 182
В нашата ясла на таблото с обявите има точно такъв лист и поименно изброени децата,кой-кога ще бъде изписан,т.е. на рожденната си дата са всички.

а имат ли право да го правят, все пак трябва да има някаква наредба за това, не могат да изписват деца по този начин, до приемането в детска градина какво ще се прави....недоумявам.... ooooh!
ние сме мънички още, ама го записах вече на ясла, че с тези неразбории да не увиснем.....

ето ви един пост от тема за тази наредба от Нашите деца
Наредба 26: http://www.econ.bg/law86419/enactments/article152396.html

Но в нея не намирам никъде изрично казано, че при навършване на 3 г. детето се изписва! (или аз чета много диагонално )

Тази наредба отменя предишната, според която:
Чл. 22. (1) Децата в детските ясли се изписват след навършване на 3 г. в следните срокове:
1. от 1 юни до 20 юни за родените от 1 януари до 30 юни;
2. от 1 септември до 15 септември за родените от 1 юли до 30 декември;
3. целогодишно, ако на детето е осигурено място в детска градина.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 71 от 1991 г.) Органът по здравеопазването при общинския народен съвет, на чиято територия се намира яслата, по изключение може да разрешава оставане на децата в детските ясли по медицински показания до 6 месеца след навършване на 3-годишна възраст.

Явно нещо като не е изрично казано може да се приема двузначно от директорките   ... или има друга допълваща наредба??
кремена, естествено, не си сама в борбата за тази дупка.

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 19:24 от маякуб

# 183
Мая, това е старата наредба. от 2009 текстът с датите на изписване е отпаднал и директорите се възползват да тълкуват новия текст както им е угодно.

# 184
е как така бе..направо съм възмутена...няма ли някой юрист тука да ни светне по въпроса...

# 185
Тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=367855.0 има тема за изписването на деца при навърване на 3 години.

# 186
Дидка да аз цитирах пост от същата тема....

# 187
Момичета да се похваля и ние сме приети във Пинокио.Моят мъж бил пръв а пък молбата ни №10 но няма значение важното е че сме приети. KRIO май ще сме в една градина Simple Smile
Да , дори в една група   Grinning /то нали има само една първа/ , а да знаеш случайно при коя учителка са , че аз така и не съм ходила , а мъжа ми само видял че малката вече е в списъка и толкова  Laughing
Нямам представа как се казва учителката само съм чувала за нея хубави неща.Дано да имаме късмет със градината

# 188
Момичета, знаете ли дали утре ще има някакви конни състезания или демонстрации по случай Тодоровден, че ми се иска да заведа Криско, ако има нещо подобно организирано!

# 189
  • Русе
За Тодоровден и аз не знам нищо, но разбрах това:

В събота от 11.30 часа, общински детски център за култура и изкуство – Русе организира детско утро „Празникът на мама”. Събитието ще се състои в сладкарница „Златните рибки”, намираща се на улица Александровска до бившите Централни хали. В програмата на тържеството ще участват солисти от формациите на общинския детски център, а в забавните игри ще се включат децата от публиката, както и техните майки. Организаторите са предвидили куп награди и много изненади за малчуганите.

Представители на Движение „Напред” готвят подаръци за жените от няколко населени места в региона по случай 8 март. Коалиционните партньори от ВМРО, Земеделски Народен Съюз , ЛИДЕР и Гергьовден ще подпомогнат финансово тържеството на представителките на нежния пол в Сваленик. Жените в Пиргово ще бъдат изненадани с цветя и подаръци. Осмомартенски дар ще получат и празнуващите в Мечка – за партито там Движение „Напред” ще осигури музика. Пенсионерските клубове и в трите села ще получат национални трибагреници и патриотични книги и материали.

Община Русе, със съдействието на  Български футболен съюз - Русе, организира дамски футболен турнир на малки вратички в неделя, от 13.30 ч. в Спортен комплекс „Ялта”. В надпреварата ще се включат дамски отбори от общинските училища, както и отбор на Община Русе. /Арена/

# 190
Дидка, при вас може да е така, защото нали ще ви местят за ремонт и може би се "отърват" от деца. А според мен е по-правилно да отпишат децата, които не ходят а само "пазят място". В нашата група има поне 4-5 такива деца с 0 дена на месец.
Деб, при нас май ще е юли, ама както се бави 16-та ясла с преместването ... не се зане кога ще отиде. А иначе и аз знам че края на май изписват навършилите вече 3 години и евентуално с молби могат да оставят детето още един месец, но не повече.

# 191
Вчера достоверен източник ми каза непотвърдена информация все още, по-скоро като носещ се слух.
Че обмисляли вариант всички ясли да излязат едновременно в ремонт Shocked

# 192
Вчера достоверен източник ми каза непотвърдена информация все още, по-скоро като носещ се слух.
Че обмисляли вариант всички ясли да излязат едновременно в ремонт Shocked
Ама това не е слух, нас ни предупредиха вяслата, че един месец всички ясли няма да работят (юни или юли беше)

# 193
# 194
Аа на мен ми казаха Юли Simple Smile но сякаш беше отделно от плановете за ремонт - нещо такова си спомням.
Още при записването ни казаха да имаме предвид, че март ще правят ремонт, а юли всички ясли пускат лапетата отпуска  Wink /16-та ясла/.
Честито на всички именници!!!  bouquet
Много интересно - това, че завеждащите ясли тълкуват наредбата за изписване както си искат. Ще се амбицирам да подам оплакване...И ние сме в тая ясла дето има списъци с деца за изписване на р.дата. Тъпотия огоромна. Светльо е роден през март и сигурно ще падне борба догодина да го оставим по-дълго.

Общи условия

Активация на акаунт