КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 13

• 43 384
  • 329
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
А с това есе по физкултура ме уби! Какви теми ви дават по физическо?  Simple Smile

Шунка Laughing не се смей и в нашето училище по физическо се учи теория и децата решават тестове. Първия път сина ми донесе 4 и 1\2 на теста, при положение че е в отбора на училището по баскетбол и е супер запален.
Честно казано съм невероятно впечатлена от работата именно на учителите по тези предмети - физическо, музика, изобразително изкуство. Защото по физическо не само се търчи и се рита, а се учи и теорията на даден спорт, правилата му, по музика също се учат области, легенди, .... по изобразително изкуство госпожата им държи да знаят кои са топли и студени цветове, довършват картините си с рамки, подписи, дати и т.н.
Тоест за мен това е сериозно отношения по всеки един предмет, дори и по тези които са за обогатяване на общата култура на децата.
Лени, музиката и рисуването си ги представях, даже и аз съм учила някакви теории по тези предмети, но по физическо - не. А всъщност е доста добра идея, а в обикновените училища (поне по мое време) се наблягаше единствено на покриването на някакви нормативи.

# 76
А има ли такса освен стипендията, която се плаща от вас? Транспортът и храната сигурно пак вие си го поемате?

# 77
А има ли такса освен стипендията, която се плаща от вас? Транспортът и храната сигурно пак вие си го поемате?

Да, има 1000 евро, което поема всички учебни материали + 2 излизания в чужбина без значение от разстоянието + зелено училище + ски училище. Транспорта и яденето са си за наша сметка, но са по желание. Има деца, които живеят на близо и ги карат родителите, но аз живея доста далечко и няма никакъв смисъл да ме карат майка ми и баща ми. А храната можеш или да си я поръчаш по интернет или да отидеш на място и на обяд да си вземеш каквото има, но обикновено менюто е доста богато  Simple Smile

# 78
Чакай да те питам  Simple Smile - имате ли дни на отворените врати за чужди посетители? Или пък някои ваши мероприятия да са отворени и за външни хора?

# 79
Чакай да те питам  Simple Smile - имате ли дни на отворените врати за чужди посетители? Или пък някои ваши мероприятия да са отворени и за външни хора?

До сега е имало много рядко и напоследък не.Но тази години мисля, че ще има, защото в петък дадох идеята и доста се въудошевиха. Говорихме, че хората имат нужда да опознаят училището от близо, за да знаят къде си пращат децата и мисля, че преди да се отвори кампания стипендии  или по неино време ще има ден на отворените врати или поне ще им дам зор да го организират.
 hahaha Blush Mr. Green Това е хубавото, че ако имаме добри идеи ги осъществяват. Ако има инфо веднага ще спусна  Mr. Green

# 80

До сега е имало много рядко и напоследък не.Но тази години мисля, че ще има, защото в петък дадох идеята и доста се въудошевиха. Говорихме, че хората имат нужда да опознаят училището от близо, за да знаят къде си пращат децата и мисля, че преди да се отвори кампания стипендии  или по неино време ще има ден на отворените врати или поне ще им дам зор да го организират.
 hahaha Blush Mr. Green Това е хубавото, че ако имаме добри идеи ги осъществяват. Ако има инфо веднага ще спусна  Mr. Green

Ами дерзай здравата  Hug. В теб ни е надеждата! Simple Smile Ще бъде доста интересно да се посети вашето у-ще. Освен за кандидати, си е важно и да си имаме някаква представа какво е това нещо и най-вече положителни нагласи в обществото. Много е непознато все още. Може и да е по-добро от АК, но засега в България май АК си е номер 1. Има си вече добре изграден образ, има си големи постижения. ААУ е все още малко познато и стои встрани от всички образователни единици в БГ. Така ще е доста интересно да организираш такова събитие. Simple Smile

# 81

Невероятно!
Щом има шанс дори за такива неща да бъдете чути и да обменяте мнение с ръководството!
Впечатлена съм!

# 82
май:), права си за АК, но ние на дали някога ще станем по -поулярни след като за 40 години не сме. То е по скоро като затворено общество, в което се движат повече чуждестранни хора, а и след като не сме акредитирани от МОН няма как да участваме по олимпияди и съзтезания. Но ще поговоря в понеделник пак за този ден на отворените врати.  Hug

Lennyh, не само че имаме шанс да си даваме мнението, но в началото на годината доведоха архитектите на училището от Америка и ни караха да си измисляме идеи как бихме променили сградата Crazy и после да споделим идеи с въпросните господа. Та май през лятото ще покриват тенис кортовете с гигантски балони така че като вали дъжд да не ги наводнява и да може да се играе дори като вали.  Mr. Green

# 83
май:), права си за АК, но ние на дали някога ще станем по -поулярни след като за 40 години не сме. То е по скоро като затворено общество, в което се движат повече чуждестранни хора, а и след като не сме акредитирани от МОН няма как да участваме по олимпияди и съзтезания. Но ще поговоря в понеделник пак за този ден на отворените врати.  Hug

Стискам палци! А ние ще даваме идеи, ако искаш. Толкова полезни неща ни каза. Simple Smile

А как си поддържате българския?

# 84
Сашо гост, сега разгледах сайта на ААУ и видях профила на стипендиантите от 2007 г.  Simple Smile Какво да кажа - тези деца наистина са със забележителни CV-та още на тази възраст. Така че,  моите поздравления още веднъж за успеха и приема. Hug
С какви извънкласни дейности си се занимавал и се занимаваш? Видях, че такова е било есето миналат година.

# 85
Благодаря май:) Hug

Българския нямам време да го подържам и единствения начин е като си говоря с родителите ми, близките ми и приятелите ми. Иначе аз съм от стипендиантите от миналата година, а инфото на сайта не е ъпдейтвано скоро. Аз съм се занимавал със извънкласни проекти като " Българите - 130 години свободни европейци", Писал съм във вестника на Английската и имах Европейски езиков паспорт за 3 езика на 13 години при положение, че той се дава обикновено на 16. Сега се занимавах до скоро с една игра учители с/у ученици по волейбол, която беше благотворителна и събраните пари отидоха за болните от СПИН. Последното, с което се занимавах беше ООН и бях делегат на симулативния конгрес в Катар, който беше организиран от Georgetown University, който също е един много добър университет в Америка.

# 86
Страхотно звучи! Simple Smile Браво!

Кои са ти чуждите езици в Европейския езиков паспорт? Мерси за идейката.  Wink

И нещо още за ААУ:
Колко е транспортът и храната? Ако не можеш да ми отговориш, не се притеснявай.  Hug

# 87
Немски, Английски и Руски са ми езиците в паспорта.  Hug
Транспортът е 1000 евро а за храната зависи с детето ти в колко добри отношения са. Simple Smile Има пица, която е 2 лв, има и основно с месо в което има например 2 големи пържоли и струва 3.85. Но винаги има повече от едно основно с месо, гарнитури - поне 2 . Салати има също по 2 или 3. Десерти има също. Боклуци няма. Снаксове са забранени. Дори на по-малките и кола не дават. Най-боклучивото е Bake Rolls. Можеш да се наядеш нормално за 5 лв. като не ядеш боклуци и снаксчета и още какво ли не. И има избор и разнообразие - ако не ти се яде едно то има поне още две които да го заместят.  Simple Smile Sunglasses

# 88
Сашо гост, мерси!

Разказът ти е страхотен стимул за нас и за децата ни!  Hug

Ако имаш желание, можеш да ни разкажеш и повече за някой конкретен час, проект или участието ти като делегат. Simple Smile
Съвсем те разнищих от въпроси, но си е много интересно и затова питам и по-конкретни и детайлни неща. Например, как ви протичат часовете по химия, биология, физика, дори математика и литератува. Ти спомена, де, ама ако ти се разказва по-подробно. А, да, и как точно се учи англ. и друг чужд език. Пишете ли думи. Знаем как е в АГ. При вас сигурно е по-различно.

А и транспортът за какъв период се плаща?

# 89

Общи условия

Активация на акаунт