Турската кухня *3*

  • 298 703
  • 752
  •   2
Отговори
# 660
  • Мнения: 11 747
Сигурно е вече късно за нахута, но да си кажа и аз опита, че доста пъти съм варила нахут.

Да, накисва се в много вода, защото я поема. Ако се кисне 5-6 часа, сварява се за около 1 час; ако се накисне за 10-12 часа, сварява се за около 40мин. Трябва да се пробва, да е готов за ядене. Все пак да не се преварява, че се разпада.



За мантъто да питам - пълнежа само телешка кайма ли би могъл да бъде, има ли други варианти? Прави ми се мантъ, но като че ли се опитвам друг пълнеж да измисля.

# 661
  • Германия
  • Мнения: 510
За мантъто да питам - пълнежа само телешка кайма ли би могъл да бъде, има ли други варианти? Прави ми се мантъ, но като че ли се опитвам друг пълнеж да измисля.

Яла съм и с картофи, предполагам предварително ги сваряват и овкусяват Peace

# 662
  • София
  • Мнения: 3 090
Пина  Hug Hug Hug аз бих пробвала със спанак и извара  newsm78 ама май вече няма да е мантъ newsm78

# 663
  • Мнения: 573
Пина, може и с овче кайма или телешка и овче смес. Може да сложиш лук и дори малко чесън. Аз с други пълнежи не съм пробвала, но нищо не пречи да се импровизира стига да има желаещи да я пробват.

Магито, страхотни банички!   bouquet  Направих ги с малко резерва, но наистина са супер. Бързи, лесни, леки и супер вкусни! Единствено ще прибавя - да се ядат топли!  newsm10

# 664
  • Мнения: 201
Момичета, опитвам се да намеря рецептата за един десерт и прочетох всички теми, но не успях да го открия.
Представлява нещо като пуричка от кадаиф, с пълнеж от много ядки, залято с много гъст сироп. Върти ми се в главата нещо бурма... еди какво си. Поднасят го с топки сладолед. Някой знае ли как се казва?

# 665
  • Мнения: 132
kate_rina

Здравейте !
Нещо такова ли е ?



от тук е   http://www.e-tarifler.com/tatli_tarifleri/cevizli_kadayif_dolmas … ifi-t12784.0.html

а това е панираното



Сарма или  бурма или долма  кадаиф.
Има пържени ,след като са потопени в смес от яйца и мляко, има без да се потапят в яйца ,има и на фурна само.
Предварително си сварявате сиропа.
Нужен ви е суров кадаиф,Разстилате го с големината на дланта ви например ,вътре слагате орехови счукани ядки,завивате на руло ,или както се навиват сармите,потапяте в смес или само от яйца,или в смес от яйца и мляко,пържите.
Пускате ги в сиропа.

Ето в Гугъла ,ако си харесате нещо ,да  преведем точно рецептата.

http://www.google.bg/search?um=1&hl=bg&client=firefox-a& … p;sa=N&tab=iw

# 666
  • Мнения: 1 777

Фолей може ли рецептата за този бюрек?

# 667
  • Мнения: 11 747
kate_rina, да не би да имаш предвид това нещо, в десния край на снимката?



Eто още снимки
http://image46.webshots.com/47/1/6/48/2524106480010275322rZRstP_fs.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_PcUOJHJ3New/RwZXXP9KjbI/AAAAAAAACj0/hy … Burma+Kadayif.jpg
http://img.blogcu.com/uploads/myilmaz_1157881977.jpg

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 19:23 от pina

# 668
  • Германия
  • Мнения: 510
Pety, заповядай!

 Баница с кайма
3 бр домашно точени кори
500гр кайма
подправки за каймата/ вегета, червен, черен пипер, сол, магданоз/
1 яйце
кисело мляко
лук
доматено пюре

Каймата се запържва с лука и подправките, добавя се доматеното пюре, може да добавиш и пипер, ако обичаш. Разстиламе на дъното на тавичка първият лист, намазваме със смес от яйце и кисело мляко, добавяме кайма, така ред лист, ред кайма...Отгоре намазваме с яйце, поръсваме сусам и печем.

# 669
  • Мнения: 1 777
Фолей ,много ти благодаря за рецептата.  bouquet

# 670
  • Мнения: 306
Моля кажете този булгур ситния, дето е за кюфтета и арабският кус-кус не са ли едно и също нещо newsm78. И къде във Варна може да се купи, защото в Пикадили не намерих.

# 671
  • Мнения: 11 747
Не е едно и също.
В Пикадили е на щанда до макароните, в картонени кутии. Ако си го търсила другаде, затова не си го намерила. Скоро не съм гледала, може и да няма, но по принцип там беше.

# 672
  • Мнения: 573
Кус-кусът е макаронено изделие, а булгурът е сварено, счукано и изсушено жито.  Simple Smile

# 673
  • Мнения: 306
Арабският кус-кус не е макаронено изделие - пак е някакво пшенично - не знам как се прави, но само се накисва и е готово за ядене. Затова реших, че може да е същото. Дайте снимка, ако имате на този ситния булгур, дето е за кюфтета, защото като питам за булгур ми препоръчват само от едрия.

# 674
  • Мнения: 418
... Дайте снимка, ако имате на този ситния булгур, дето е за кюфтета, защото като питам за булгур ми препоръчват само от едрия.


(Çiğ) Köftelik Bulgur

http://www.durubulgur.com.tr/urunler/Koftelik-bulgur-1000.jpg
http://www.bizimgida.com.tr/bizim_dosyalar/urun_resimleri/1000gr … ftelik_bulgur.jpg
http://www.sok.com.tr/images/sokmarka/kurugida/400x400/sok_kofte … ulgur_1000_gr.jpg
http://www.akinbulgur.com/urunler/cig_koftelik_bulgur.jpg

 Peace

Общи условия

Активация на акаунт