Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 20

• 15 069
  • 292
  •   1
Отговори
# 105
Ми като заговорихте за болници чухте ли как европейска комисия проверила 3 от най големите болници в София- Александровска, и още две пак много известни ама да не се объркам няма да казвам други имена и останали  шок милите  #Crazy
1. намерили епруветки с неизследвана кръв и без етикети както и въобще не се знае от къде са дошли;
2. цялата документация за донорство където трябва да има съгласие на роднините и т.н. била в някаква тетрадка;
а едната от болниците била сключила договор с някакви американски болници за износ на сухожилия и като разбрали за нарушенията и спрели износа и ред други нарушения но тези бяха най фрапантните, та да си говорим за българското здравеопазване сигурно трябва да отворим нова тема.
Но поради липса на алтернатива ни остава само да се молим  Praynig Praynig Praynig да не стигаме до техните услуги, както имаше една кампания за допълнително здравно осигуряване "Дал бог живот и здраве"

# 106
  • Varna
Да ви споделя и за моето голямо кърмаче как яде твърда храна или по точно.Купих аз замразени бейби морковчета и зелен боб  замразен. Сварих и го и и го сложих в една чинийка.Обаче и го сервирах с пластмасов нож. От тогава това нещо, а и всяко което става за рязане(филийка намазана с нещо без корите и др.) се яде с голям апетит.Реже си само детето и си похапва.Най- интересното е, че добре се справя. Опитва се и сама да си маже филийките, но по скоро цапа навсякъде за сега.Но пък и е интересно и  яде.
Другото, което Поли прави с кеф е да бели лук - как не и люти не знам,но си го бели и ми го дава аз да го режа за яденето.За беленето на картофи - не се бях сетила и това ще пробваме.

За ваксините хем не ги искам, хем не ми стиска да не ги сложа. По въпроса съм в големи противоречия.Всеки път ги слагаме , но с голям страх.

Hug на всички.Много се радвам,че споровете в нашата темичка са на много добро ниво Peace

# 107
  • София
Хмм, в болницата в Тетевен 11 души са заразени с хепатит С при кръвопреливане с една спринцовка. Толкова по въпроса за високото ниво на кръвопреливане в България.  Confused
Както и да е, да не забравяме, че темата е за дългото кърмене, и в тази връзка, ние днес правим 2 годинки кърмене Heart Eyes.

# 108
  • Пловдив
Олив,   bouquet  Mr. Green Честито двегодишно кърмене и  newsm59 на порасналото кърмаче  Mr. Green Много целувки от нас  Hug

Аз знам, че тук повечето нямат опит с отбиването, но който има някакво инфо по въпроса.. може да помогне  Mr. Green  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=376219.new#new

Относно лука... моята дивотия още като се захранваше кра деше пера зелен лук да си ги дъвче. По късно забелязвах, че много харесва лука. Сега вдъхновени от кулинарните умения на Тони на Духи, я слагам на плота догато готвя и тя ме гледа как беля лук. Предложих и да помирише обеления лук с идеята да и се отпуши нослето, че беше с хрема. А на нея взе, че и хареса и ми го грабна от ръцете. Да вметна, че това е някакъв много парлив сорт лук. И като го захапа ..  Shocked започна да го гриза като ябълка. А аз вместо да я спра започнах да се плескам по челото и да показвам на баща и какъв е непукист. Да, ама в едим момент почервеня цялата, смръщи се, опули се и се стегна цялата до разтрисане. Горкото, такъв шок получи... Нещо май не очакваше, че може и да пари на устата  Mr. Green

# 109
Olive, newsm67 !!! Да ти е живо и здраво бонбончето и много да те радва!

# 110
Олив, честити 2 години кърмене и честито пораснало кърмаче   bouquet

# 111
  • В чуден свят с четири Слънца
Olive , честито двегодишно кърмаче newsm59 Как си мечтая и аз да мога след година и половина да пусна такъв пост... Grinning Много се радвам и възхищавам на дългокърмещите мами  bouquet

# 112
Olivе, честито и от мен и Настя! Да ти е живо и здраво 2-годишното сукалче! И двете сте извървели доста път кърмейки се и заслужавате един хубав празник! Весело изкарване!  ura
Аз като гледах Настя на 6 месеца, я виждах като бебе, сега я виждам още повече като бебе, 2 години кърмене преди ми се струваха мнооого, но сега си представям пак едно бебе, гушнало цицката на мама и мъркащо от удоволствие. За добро или зло  Mr. Green

# 113
Олив, честити ти 2 годинки и от нас  Hug
И на мен 2г. ми се въждаха страшно дълго време.. А сега като вървим към 3 .. ми се виждат много малко  Mr. Green .. нямаме угодия ей  Joy .. ама все някога ще му дойде краят на това блаженство..  Blush

# 114
Мами, вашите кърмачета, по колко течности пият на ден? Моето диване я изпие 100мл. вода + сок, я не! Има дни, в които абсолютно ми отказва да пие вода. Скоро се бях притеснила, че не й е достатъчно да си набавя течности само от кърмата, защото й беше доста сух памперса сутринта, но то беше еднократно. Съвпадна с вдигане на Т предните дни. Като говорих с педката, ми препоръча да й дам 1л течности в рамките на 24ч, освен това отсече, че едва ли имам повече от 200мл кърма, щот много време вече съм кърмила!  Mr. Green
Чудех се принципно, колко течност е нормално да пие едно дете на година и 9 месеца, а може би има значение и колко кг е?  newsm78

# 115
Мами, вашите кърмачета, по колко течности пият на ден?
Не повече от 200 гр. общо за денонощие. И мисля, че е нормално. Според мен много зависи и от храненето на детето. Ако не яде солено и сладко е нормално да не ожаднява много. Аз оставям чаша с вода на видно място, но на високо, за да не я събори. Като е жадничка малката застава отдолу и започва да издава много смешни звуци! Също така винаги пия вода пред нея! Прави ми впечатление, че понякога си иска, а понякога не. Те си знаят мъниците!
Много се дразня, когато някой се изкаже компетентно относно оскъдното количество кърма, което имаме след дългото кърмене. Миналата година тук се бяхме побъркали в опитите си да разберем кое дете по колко суче, включително бяхме стигнали до броене на глътки и после до замерване на грамажа на глътките, измервайки изпитите от детето милилитри вода на колко глътки се равняват! Така и не стигнахме до никъде, но някои съвсем непознати хора са много наясно колко точно мляко имам, какъв му е точният химически състав и дали му стига на детето!!! #Cussing out

# 116
  • Виена
Моля за извинение, ако съм ви ядосала с това, което написах за ваксините. (Признайте, че денят е хипер подходящ за искане на прошка!) Стана дума, споделих мнението си, провокирана от поредното споменаване на нещо, което не е истина.  Peace Нямам и най-малка мисъл да обиждам някого за убежденията му, което не предполага непременно да не споделям своите. Мяуче, съжалявам, но когато знам, че нещо е лъжа, го казвам в прав текст и неделикатно. И аз съм вярвала във величието на ваксините, но противоположно на моето мнение, ме е накарало да търся и да намеря информация. Тава, което вече знам ме убеди, че те са излишни и, което е по-лошото - опасни.
За "заразяването" с хеп. С разбрах преди два-три дни (преди да напиша за добрите мерки при кръвопреливане в България). Случаят е чудовищно доказателство, че някои хора в медицинските среди са за разстрел, но нали всички ще се съгласите, че това не е обичайната практика? И, слава Богу! Аз спирам по темата... Ако някой се интересува, може да надникне в    
ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 2). 

Жанета,
Цитат
Много се дразня, когато някой се изкаже компетентно относно оскъдното количество кърма, което имаме след дългото кърмене.
точно по тази причина аз спрях да споделям с близки и приятели в България, че още кърмя. Омръзна ми да чувам от нелепо, по-нелепо твърдение по отношение на нуждите на детето ми, психическото му здраве и, черешката на тортата - аз кога съм щяла да си поживея  ooooh! (родих сина си на 36 години!) Не е за коментар направо! А свекърва ми директно ми забрани да кърмя, щото тя не била съгласна  Crazy
Сетих се да ви питам нещо... Имате ли изтичане на мляко от едната гърда, докато детето суче от другата? При мен тече на струя и Филип като направи налягане и се дръпне, шурват два фонтана и той заявява доволно "Ток-ток пиш-пиш!"  Mr. Green
Olivе, честит (вече отминал) празник! Щастливо детство и много здраве на порасналото кърмаче!
И накрая - ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! Пожелавам на всички да сте здрави, бели и червени, румени, засмени! За да сме по темата за дългото кърмене - червени бузки от вкусно бяло майчино млечице!  Hug

# 117

Честита Баба Марта! Да са ни много здрави малките големи кърмачета и да растат много щастливи. И ние да сме много здрави и да им даваме много любов и много млекцеLaughing
Весел празник на всички ви!  Hug

# 118
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!  Hug да сме здрави и засмени бели и червени!
Olive чести ти рожденник (със закъснение  Embarassed)
Ми да и аз се дразня от подмятания за кърменето затова съм казала на моя да спре да ме хвали пред познати щото ма гледат странно  Shocked ма той милия не издържа  Mr. Green

# 119
  • Карлово
Честита Баба Марта! Да са зрави и засмени дечицата ни!

Ачко не знам колко вода пие, не съм засичала. Навсякъде из къщи съм сложила малки бутилки от мин. вода, каката сама си взима и пие, той ако иска ми носи шишето. Не се страхувам от обезводняване, достатъчно ми виси на циците Mr. Green
Рени, и на мен това с поживяването ми е в топ 5 на бисерите. Имам претенциите, че доста съм си поживяла, може би затова сега не ми тежи да съм постоянно с децата. Дори и да не кърмех, пак ще са нонстоп с мен.
Олив, честит ти рожденик!

Общи условия

Активация на акаунт