Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 20

• 15 067
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Хихих снощи опитах от сладостите на некърмачките   Mr. Green
Мъжо имаше повод да черпи и взел Бушмилс-че и всички реагирага с тъжен поглед към мен, че нали не ми се полага.  А аз щото вече съм свикнала с това положение, хич и не се замислих Confused
Ама по едно време се сетиха хората, че то аз всъщност няма за какво да се пазя  Mr. Green
 hahaha Аз загрях последна, че вече ми се полага  Blush

# 136
benitta, май се свърши с твоя здравословен начин на живот  Mr. Green  Няма съмнение, че мъниците ни превъзпитават в това отношение, което е само за наше добро.

# 137
И на мен не ми се ходи никъде по купони.  Добре, че с мъжото сме на една вълна, че иначе... Ходили сме три пъти досега вечер някъде. Първият път на сватба, вторият на банкет, и третият на банкет за Коледа. Първия път бебка беше на 10 месеца, нямаше проблем, само дето не пожелала да си изпие АМ. Втория път бяхме на 5 минути от нас и се прибрах за малко за приспиването, после към 2 часа баба ми ме извика на пожар, че реве  Confused. Третият път бяхме като Пепеляшка, малко след 12 си бяхме вкъщи!  Joy

# 138
  • Карлово
По повод нощните излизания. Ами като се замисля с Мартина си позволявах повече. И на партита с колегите ходех, оставях я с баба й и баща й, и с мъжа сме излизали, пак при баба, но винаги я приспивах и тогава излизах. А с Ачо само на сватбата на девера сме ходили. Добре, че една от сестрите на свекървата се съгласи да го гледа /приспан, естествено/, беше на 7 месеца, а аз си купонясах до края. Но пък доста често се събираме с приятели в домашна обстановка, тогава не ми пречи по кое време ще се приберем. И двамата са свикнали като им се приспи, заспиват където сме, после ги товарим спящи на колата и хайде у дома.

# 139
И двамата са свикнали като им се приспи, заспиват където сме, после ги товарим спящи на колата и хайде у дома.
Оф това голям проблем при нас ние на чуждо място много трудно заспиваме, има си едно юрганче дето си го търси и ако ще ходя някъде задължително го взимам щото иначе  Crazy

# 140
  • Пловдив
Ама до някъде това, че си има нещо любимо улеснява нещата  Mr. Green Взимаш юрганчето и решаваш проблема.
Аз се опитвах да я науча да си търси едно слонче за заспиване още като беше мъничка, но без озобен ефект. По едно време слончето беше сигнал за кърмене, а не за заспиване  Rolling Eyes
Явно това си зависи от характера на детето.

# 141
  • Карлово
Ми те си имат любимо нещо за приспиване-циците на мама Mr. Green Може би, защото ги мъкнем с нас навсякъде още от раждането, затова са свикнали.

# 142
Здравейте! И аз вече съм майка на щастливо екс кърмаче. Изкарахме 3 години и 4 месеца, стига толкова. Да кажа как мина. Имах няколко неуспешни опита за отбиване. Говорим поне от половин година, че циците ще станат горчиви, но след като близнах даум-ексола, реших, че е отвратителен, и опита ли го, ще се отбие напълно. А исках да го направя плавно, да останем на 1 кърмене на ден. Да, ама не - ходила е при баба си за 24 часа - изкарва без цици, и като се върне, ставаше пак на поискване, може и по 10 пъти. И при всеки опит да и откажа кърмене се разболяваше. Което, както знаете, дава повод и възможност да виси постоянно на цици и да отказва друга храна.
Започнахме отбиването с редовни гостувания при баба и за 30тина часа и разговори как вече е голяма и скоро няма да има мляко, а гърдите ще са горчиви. Тя самата се шегува с това отдавна. Суче, спира, поглежда ме и казва - нали скоро циците ще станат горчиви? Ама не сега, нали?
Бях се подготвила с Бахови есенции - забърках и по една капка Орех+Червен конски кестен+Лоза+Нокът (но без спирт, държах го в хладилника) и започнах да и давам. След това с нея сключихме договор - че вече ще спи в стаята на кака си, а аз ще преместя кошарата, ще и сложа балдахин и ще я залепя до долното легло, за да спят двете като в спалня. Първите няколко приспивания бяха със слагания на цици, но не всеки път, комбинирах с водене при баба и, а междувременно започнах да пия огромни количества чай от салвия - за да може, ако си иска, да не и отказвам, а да няма много мляко... Честно казано, в началото нямаше голям ефект от салвията, може би защото малкото още не се отказваше. Междувременно и аз пиех една комбинация, та общо взето куража ми да се откъсна от кърменето този път ми стигна. В средата на седмицата Ели си искаше максимум един път на ден, и то сукваше и после искаше да я гушкам. Като минаха 3-4 дена без да си поиска, реших, че вече е време, и започнах да си мажа гърдите с горчилка преди моментите за спане (за всеки случай). Така и не си е поискала, вече 2 седмици... Така че мисля, че вече сме приключили. Доволна съм, защото всичко стана много плавно, не съм и отказвала, ако е била настоятелна, и съответно не сме създавали предпоставки за конфликти, съответно болести. Забравих да отбележа, че няколко дена си бях в къщи, което направи нещата по-трудни за мен, но пък и ми даде възможност да наваксам с много гушкане и приказки. Сега пия лецитин 1200, но не по 3, а по 6 на ден (защото на моменти чувствам бучици в гърдите, а това е максималната доза, която е написана на опаковката, значи все пак е приемлива за кратки срокове). И не спирам да си я гушкам и да и казвам, колко е хубаво, че сега можем да си говори, докато се гушкаме, а не и е все пълна устата  Joy и тя е все съгласна и усмихната. А като знам какво пристрастено кърмаче беше само преди 2 седмици... страхотна работа ми свършиха Баховите есенции. Някой ден, ако се наложи, опитайте.
Сега вече започнах по-сериозно ограничаване на храната - вече си нямам оправдание. Ще вкарам и редовния гладен ден седмично, и няколко дни на сокове по пълнолуние за пречистване - все неща, които не можех да си позволя досега. Това са нещата, които ми липсваха, а не купоните. Макар че, знае ли човек, може някой път да излезем като ергени... някой ден Simple Smile Намислила съм и един туристически поход, евентуално и един спортен лагер... все хубави неща.

Да обобщя основните точки, че съм прекалено многословна:
- психологическа подготовка на двете страни;
- включване Бахови есенции за "отделяне и промяна";
- кратки раздели;
- пиене на неща, намаляващи лактацията - чай салвия, ядене магданоз;
- разсейване с други неща, но даване в случай на силно желание от страна на детето;
- въвеждане на искана от детето промяна - балдахин и спане "на спалня" с кака;
- след сравнително стабилно спиране на кърменето, намазване на гърдите с нещо горчиво - препоръчвам цитросепт, а не даум-ексол, щото даум-ексола е пълна гадост, да не говорим, че има някакъв ацетат и мирише силно на ацетон.
- и естествено - много гушкане и време, прекарано в разговори с мама.

Пожелавам и на вас така някой ден, като ви дойде мерака - всичко да стане плавно и по взаимно съгласие  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 09:30 от Сребърен облак

# 143
  • В сърцето на ММ
Сребърен облак,поздравления за дългото кърмене. Hug
Хубаво е всичко да свърши по вашия начин.И аз напоследък усещам,че малкият може и без да суче.Понякога,когато искам да го приспя по-бързо и го карам да си цокне ,той хваща гърдата и ми я прибира обратно в сутиена-усеща,че ако суче ще заспи. Laughing
Вчера бяхме в баба му на гости и батко му го удари с една пръчка по главата.Направи ми впечатление ,че не пожела да го гушкам,гушна се в баба и всичко мина без да суче.Предната вечер направи 12 часова пауза-така се стекоха обстоятелствата-имахме гости,после го приспах/а знае ,че в спалнята само разказваме приказки,не сучем и не си иска вече/.Но все още нашето отбиване е в бъдещето-има време ,докато стигнем вашия стаж. Simple Smile

# 144
  • София
Сребърен облак, браво на вас и честито пораснало кърмаче!

Нищо не зная за Баховите есенции - какво представляват, откъде си купуваш съставките - от аптека ли, по колко се дават, и на базата на коя "теория"  Simple Smile се дават?

# 145
  • Пловдив
Сребърен облак, честито отбиване   bouquet  Mr. Green
Аз си мислех, че отбиването на пораснали и вече говорещи деца винаги ще е свързано с драми, но явно има и друг начин  Mr. Green

Brrr, струва ми се, че сте тръгнали по нашия път  Mr. Green Както сте скъсали връзката кърмене заспиване и кърмене успокояване... АКо си намерила и заместител на кърменето във вид на течност от чашка.... май сте готови да си чаката подходящия момент  Mr. Green

Аз все щях да пиша за гушкането. До скоро щях да пиша, че от нейна страна няма промяна - тя си беше по принцип много гушкава  Mr. Green По скоро аз имах нужда да я гушкам постоянно. Сега обаче забелязвам, че тя има нужда постоянно да ме целува  hahaha Понякога става както спи, мята ми се на лицето, целува ме и пак си се сгушва да си спи  Laughing Сигурно ги сънува някакви странни

# 146
  • на плажа
 Сребърен облак, честито спокойно отбиване   bouquet!
 Аз пък винаги съм мислела, че отбиването на по-големи деца ( над 2 години) е по-лесно, защото можеш да му обясниш какво става. В момента на Мирослав не мога да му кажа, че няма мляко или, че цицето е болно. Той идва, бърка в деколтето и ако откажа започват драматични представления. Много жално плаче. И има отвратителния навик докато суче от едната гърда да ме пипа по зърното на другата. Направо полудявам, но като му махна ръката се ядосва и пак бърка. Преди му давах да си чопка залъгалката, но от две седмици нямаме залъгалка. В интерес на истината изобщо не му е липсвала, но на мен да в тези моменти. Някой друг имал ли е този проблем и как се преборихте? Не иска да си държи нещо друго.

# 147
Драсвам два реда, колкото да се знае че съм тук все още. Но съм назад с повече от 1/2 тема. Вече съм на работа и Али приема раздялата учудващо добре. През деня примрънква понякога да ме търси, но като види че ме няма се успокоявала. Хпавала твърда храна и мляко. Вечерта като се прибрах сукне поне 5-6 пъти от мен, за успокоение и беше като гербова марка. Нощта също се кърмихме няколко пъти.
Засега се справяме и имам намерение колкото може по-дълго да продължим. Страхотни сте момичета.

# 148
  • Виена
Сребърен облак,
Сребърен облак, честито спокойно отбиване   bouquet!
 Аз пък винаги съм мислела, че отбиването на по-големи деца ( над 2 години) е по-лесно, защото можеш да му обясниш какво става. В момента на Мирослав не мога да му кажа, че няма мляко или, че цицето е болно. Той идва, бърка в деколтето и ако откажа започват драматични представления. Много жално плаче. И има отвратителния навик докато суче от едната гърда да ме пипа по зърното на другата. Направо полудявам, но като му махна ръката се ядосва и пак бърка. Преди му давах да си чопка залъгалката, но от две седмици нямаме залъгалка. В интерес на истината изобщо не му е липсвала, но на мен да в тези моменти. Някой друг имал ли е този проблем и как се преборихте? Не иска да си държи нещо друго.
ИраМира, ако не бях сигурна, че не съм го писала това съобщение, направо щях да си чакам отговор на него  Wink Буквално си описала моите мисли по въпроса за отбиването и нашата ситуация при цокане. Опитвала съм с какво ли не да го отклоня от другото зърно. Прилагала съм всички трикове, за които съм чела... Не и не! Даже като си сложа ръката и не му давам да рови така я дърпа, че направо се чудя откъде взима тая сила  Crazy
Бенита, много са сладки като целуват  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 12:09 от Renny

# 149
  • В сърцето на ММ
И моят син много обичаше да върти зърно с една ръка,но откакто нося синджирче дърпа само него-чувствам се като кобила,само дето не ми вика дий. Laughing
Бенита,дано си права.Иска ми се това лято да сме поразредили кърменията вече.

Общи условия

Активация на акаунт