Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 20

• 15 052
  • 292
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Просто преживяват раздялата, независимо колко време са били кърмени. Колко време трябва да се чака разболяването след отбиване? Щот моето засега само става по-здраво (беше леко болна), ама да не казвам голяма дума.
Може и да не се разболее Simple Smile. Всъщност, ако отбиването е било плавно, кърмата е била в инволюция поне 2м и детето се е отбило само/било е напълно готово, руската школа изказва наблюдения, че такива деца не боледуват около 6м след това. Моят опит също е такъв - големият ми син не боледува изобщо близо година след отбиването.

# 181
  • До хладилника, който обичам
Аз също чаках с интерес да видя потвърждение на руската теория Simple Smile Общо взето нямам оплаквания, но както винаги, играят и фактори като общо състояние на имунната система, закаляване и други. Имаше няколко боледувания след отбиването, обичайни - настинки, ала-бала - но веднъж, че като цяло боледува леко, откак лекувам с хомеопатия, и второ, че, ъ, лекувам с хомеопатия, а личното ми мнение е, че имат значение и лекарствата, които се приемат. Към година след отбиването изкара варицела изключително леко (ако не бяха пъпките по лицето, можеше спокойно да не стои у дома изобщо), но не знам доколко мога да го отдам на самоотбиването и променения състав на кърмата през инволюцията.

# 182
  • Пловдив
 Confused Значи при нас нещо се объркала цалата работа. Ето вече 10 дни не може да се оправи детето. Много се надявам да е инцидентно така, а не да караме всяко разболяване с усложнения  Praynig
Иначе и аз съм съгласна, че има голямо значение с какво се лекуват децата. Именно за това отказах сега да и дам АБ. Самолечението с боаронските илачи пооправи положението, ама все пак не съм специалист и сигурно съм допуснала грешки и за това не се оправяме бързо.
Пък като се оправим ще търся калсически хомеопат да ми оправи бакиите  Mr. Green

Бу, ще можеш ли да ми драснеш на лични за вашия хомеопат, че съм в просцес на събиране на информация за добрите хомеопати в Плд  Peace

# 183
  • София
Бу, страхотна лентичка  Hug! Безпроблемно, леко и прекрасно да самия край Grinning!

Не знам какво точно имаш предвид под "с какво се  лекуват децата", но си мисля, че в повечето случаи децата Сами се лекуват (и възраствните, де;)), само имат нужда от много внимание и да се чувстват обичани. Но пък ние майките имаме нужда да чувстваме, че правим нещо, за да подобрим положението.

Бенита, какви са ви усложненията?

# 184
  • До хладилника, който обичам
Ива, благодаря Grinning

Имах предвид агресивността на лечението - все пак от природни 'бабешки', през хомеопатия, Бах и подобни, до традиционна медицина и до АБ има голяма гама разлики, които не бива да се подценяват.
По-рано, когато приемаше традиционни лекарства, боледуваше по-дълго и по-често, отколкото откакто е с хомеопатия - може да е частен случай, разбира се, но е моят частен случай и това е, което ми е важно Grinning

# 185
  • София
Бу, честито!!! Grinning

Мопси от какъв пол е, знае ли се вече? Или май е рано всъщност.

# 186
Безпроблемно, леко и прекрасно!
И от мен, и от мен! Eх че хубаво... Бу пак ще кърми Heart Eyes
С лекарствата и ние сме така - откакто минахме на хомеопатия (при класически де), нещата минават много по-бързо и леко. Накрая не знаеш кое е причината - кърменето или хомеопатията, но важното е, че минават. А аз не съм пила каквито и да е лекарства, дори хомеопатия, повече от година! Преди това близо 3 години и половина бях на хомеопатия. И сега съм, само дето не се налага Simple Smile ако така действа и при децата, ще съм адски щастлива.

Между другото, вчера след сауната опитах да изцедя поне няколко капки кърма, но не успях. Май ефекта от салвията вече се е проявил. Та ще трябва някой друг да опита вкуса на застояла  Laughing кърма. А са минали само 10тина дни от отбиването...

# 187
  • София
Между другото, вчера след сауната опитах да изцедя поне няколко капки кърма, но не успях.

Сигурно е заради сауната. Може да пробваш по друго време.

# 188
4 дни пълно спокойствие в темата и аз веднага влизам с въпрос!
Напоследък, много злоядото ми дете (което нон стоп суче) постоянно има претенции от коя гърда да суче. Например, на едно кърмене (от приблизително 20 такива в денонощие), през 30 секунди си ги сменя. Следователно, ако суче 5 минути, ще ги смени поне 10 пъти! Най-голям кошмар е на заспиване - ту от едната, ту от другата! Да не би да ми е намаляло млякото? Някой има ли подобен опит?  Sick

# 189
Следователно, ако суче 5 минути, ще ги смени поне 10 пъти! Най-голям кошмар е на заспиване - ту от едната, ту от другата! Да не би да ми е намаляло млякото? Някой има ли подобен опит?  Sick
Да, минахме през това. Е това и е хубаво на темата, че винаги има някой, който вече го е преживял Simple Smile Според мен е само етап. При мен продължи доста (не помня колко), но свърши, и след това продължи да суче като хората, затова не мисля, че кърмата е намаляла. Не съм имала никакви промени в начина на живот и храненето, които да предизвикат различно млекопроизводство. Дали пък млеконадой няма да е по-правилно?
Същото беше и с играта с другото зърно - направо ме побъркваше, идваше ми да и спра всякакво кърмене! Хем дразни, хем боли, хем изглежда странно... Но и това мина.

# 190
Сребърен облак, ако не те затруднява ще ми напишеш ли на ЛС с кой си се консултирала за есенциите на Бах. Иска ми се вече да подведа Алекс към приключване на кърменето, още имам съмнения дали е готов, но пък и не бързам много. Иска ми се да подпомогна с нещо неговото решение да спре да суче. Той така и така отсвири едната гърда, да вземе да зареже и другата  Mr. Green Ако имаш идеи, приемам  Peace

# 191
  • София
Напоследък, много злоядото ми дете (което нон стоп суче) постоянно има претенции от коя гърда да суче. Например, на едно кърмене (от приблизително 20 такива в денонощие), през 30 секунди си ги сменя. Следователно, ако суче 5 минути, ще ги смени поне 10 пъти! Най-голям кошмар е на заспиване - ту от едната, ту от другата! Да не би да ми е намаляло млякото? Някой има ли подобен опит?  Sick
Да, имала съм подобни периоди, особено вечер на заспиване, от една страна го свързвах с липса на мляко в гърдите и опити да се изсучат и последните капки /защото то не може да суче цяла вечер и на заспиване пак да има много мляко Simple Smile/, а от друга с неумението да заспи, въпреки че е много уморена. Тя и сега, като се прибера вечер, изсуква и двете гърди, а после явно още й се суче и почва да ги сменя на по 30 сек., докато не ми писне и не й отвлека вниманието с нещо друго.

# 192
# 193
  • на плажа
Жанетка, ние сме така. И двете са отвън и се менкат постоянно. Усещам как тръгва млякото - посуква малко и веднага сменя, а изоставена гърда си цвърчи. Много се ядосвам, ама той си е с мнение по въпроса.

# 194

Установих, че при нас се случва преди и по време на МЦ  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт